Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסה לגגל את מה שכתוב עליו, לרוב זה יעלה את התשובה. 

לי זה נראה כמו סוג של פלאייר פטנט, עם פטנט אחר :lol:

זה לא חריג שחברות שונות ינסו "להמציא" את הגלגל מחדש, ובמיוחד אם יש הגנת פטנט על כלי מסויים שהם רוצים לייצר בעצמם. 

לדעתי הגלגל הקטן אמור לעשות משהו. ניסית להוריד את הכיסוי האדום הקצר בצד ימין ולראות מה נמצא מתחתיו?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה, זה רעיון.

בכל מקרה אנסה להוריד את הכיסוי פלסטיק כמו שהוצע ולראות מה יש מתחת. ניחוש שלי הוא שה 'L' שאילו מחובר הבורג יכול להישלף ולהיות מחובר נמוך יותר כך שהפלייר ינעל.

ממה שאני רואה תפקיד הגלגל הקטן הוא לקבוע את נקודת הנעילה של הפלייר (כמו הבורג שנמצא למטה בפלייר פאטנט רגיל)

פורסם

ניסיתי להוריד את הכיסוי אך זה כנראה בלתי אפשרי, צילמתי את מה שמוטבע במתכת וגיליתי הדפסה נוספת בצד הפנימי של הידית. נותן אינפורמצייה כלשהי?

IMG_20211220_074508_1.jpg

IMG_20211220_073504.jpg

IMG_20211220_073533.jpg

פורסם

יש לי ג'בקה כזו של wurth.

הבורג קובע את מידת הלחיצה והלחצן האדום למטה משחרר את הנעילה

20211220_085359.jpg

• רעיון טוב! 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

גגל LEVERWRENCH MODEL 7. זה שם הכלי כמו שמופיע בתמונות, עכשיו כשאפשר לקרוא מה כתוב 😉

תמצא הרבה כלים כאלו. 

מסתבר שזה פלאייר שאיננו ננעל, אלא רק בעל עצמת לחיצה מתכווננת עם הכפתור, כאשר כח הלחיצה מבוצע עם היד. מדובר על כלי ישן למדיי, ראיתי דוגמאות שלו משנת 80 ומנחש שקיים עוד מלפני כן. 

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, YNV כתב:

יש לי ג'בקה כזו של wurth.

גם לי, השתמשתי לאחיזת חתיכות פח בזמן ריתוך. זה לא הכלי, זו לא ג'בקה ננעלת.

תודה ברווז. למה השימוש שלו? מה ההבדל בינו לבין פלייר (למעט עוצמת הלחיצה)? 

ומה זה עושה אצלי/איך זה הגיע אלי? לא זכור לי שקנית אותו מתישהו...

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
פורסם

לפי מה שאני מבין, הכלי הזה נועד "להיות עם ולהרגיש בלי"- דהיינו, פלאייר פטנט מהיר, בלי נעילה. לחצת, זה מתהדק חזק. שיחררת את הלחיצה שלך, הכלי משתחרר בעצמו. יש לזה שימושים, אני בעצמי הייתי שמח לדבר כזה לפעמים, במיוחד כשאני נלחם בבורג עקשן למשל. הנעילה יכול להיות דבר מעצבן מאד. יעיל, אבל מעצבן. מאד. :lol:

• רעיון טוב! 1

פורסם

בעיקר שהיא ננעלת לך על האצבע. אל תשאל איך אני יודע

• מצחיק 1
  • מבאס 2

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

לפי מה שאני מבין, הכלי הזה נועד "להיות עם ולהרגיש בלי"- דהיינו, פלאייר פטנט מהיר, בלי נעילה. לחצת, זה מתהדק חזק. שיחררת את הלחיצה שלך, הכלי משתחרר בעצמו. יש לזה שימושים, אני בעצמי הייתי שמח לדבר כזה לפעמים, במיוחד כשאני נלחם בבורג עקשן למשל. הנעילה יכול להיות דבר מעצבן מאד. יעיל, אבל מעצבן. מאד. :lol:

זה בעצם פלאייר עם מכפיל כח בתוכו?

אם הבנתי נכון  אז זה אחלה כלי שמשונה שלא הצליח כל כך.

פורסם

כן, סוג של.

אני לא יודע אם זה הצליח במחוזות אחרים בעולם, אבל לדעתי זה קוריוז מעניין.

לרוב הדברים אני ניגש קודם עם פלאייר רגיל- רק אם אני מתקשה אני לוקח פלאייר פטנט. רק שאז אני צריך את הפטנט, ואחד שמשתחרר לבד פחות יעזור ברוב המקרים. 

כמו שאמרתי, יעיל במצבים מסויימים, שלא מצריכים לדעתי רכישת כלי ספציפי.

YNV, לא שואל.

פורסם

הסתקרנתי ושיחקתי איתו קצת אתמול, סיבוב הבורג משנה את זווית הידיות במצב פתוח ואת מרחק הלסתות. מה שמאוד מפריע בשימוש בו (וכנראה מה שגרם לי לא להבין את הישום/שימוש בכלי) הוא שזווית הידיות במצב סגור מאוד גדולה (בהשוואה לפלייר/ג'בקה) ומאוד לא נוח/טבעי להחזיק אותו במצב מהודק. 

רעיון מציון וישום/תיכנון מפגר. אני יודע כי צריך יותר מהלך כדי להשתמש במכפיל כח אבל בחייאת, במצב לחיצה סופי צריך לאפשר להגיע למצב בו היד פחות או יותר סגורה ולא כמו היום בו צריך להפעיל כח בזמן שכף היד מנסה להחזיק תפוז... תקטינו את הזווית סגירה!

רעיון יצירתי נוסף על הדרך, כדי לאפשר טווח מקסימלי למרחק הלסתות בזמן סגירה ועדיין לשמור על זווית אחיזה נוחה בזמן סגירה עדיף להחליף את הבורג במנגנון המבוסס מסרק עם לחיצה לשחרור ע"י קפיץ (והידוק לסתות חלקי ע"י קפיץ) ונעילה אוטומטית כדי לאפשר כיוונון לסתות בהתאם לצורך (הידוק הלסתות החלקי גם יאפשר לסגור חלקית את הפלייר על הבורג ולחיצה על המסרק תנעל את מקום הלסתות, המשך הלחיצה על הידיות יפעיל את המכפיל כח ויאפשר הידוק חזק)

פורסם
בתאריך 20.12.2021 בשעה 16:16, ברווז כתב:

לרוב הדברים אני ניגש קודם עם פלאייר רגיל- רק אם אני מתקשה אני לוקח פלאייר פטנט. רק שאז אני צריך את הפטנט, ואחד שמשתחרר לבד פחות יעזור ברוב המקרים. 

סתם חשבתי, ניתן לשים טבעת גומי שתהדק את הלשונית שיחרור לידית ולהפוך את הפלאייר פטנט הרגיל לכזה המשתחרר לבד.

פורסם

כן, יש לי כזה.

Irwin Vise-Grip 250mm Straight Locking Pliers - Protrade

• תוכן חדש...