Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, yonisi כתב:

אני חושב שזה לא מדוייק, בסופו של דבר צריך פשוט להשוות את השכר של העובד בין "בלי רכב" ל "עם רכב ומאיזה סוג" (סימולציה שכבר כוללת הכל כולל "אחזקת רכב" וההפרש בסוציאליות). 

מה לא מדוייק?

אצלנו רכיב אחזקת רכב לא נכנס לסוציאליות. בדוק, סגור וחתום.

יש מעסיקים שזה אחרת.

פורסם
לפני 8 שעות, דור-- כתב:

מה לא מדוייק?

אצלנו רכיב אחזקת רכב לא נכנס לסוציאליות. בדוק, סגור וחתום.

יש מעסיקים שזה אחרת.

אוקיי, אז המקרה שלך הוא יוצא דופן כנראה.

ממה שאני מכיר יש בעיקר שני סוגים של "רכב מהעבודה":

1. רכב צמוד שמגיע כהטבה ואז העובד משלם רק את השווי שימוש.

2. רכב שהחברה מציעה והעובד יכול להחליט לקחת או שלא. במידה והוא לוקח אז ההורדות נכנסות לכל חישוב השכר כולל הסוציאליות.

בשרשור הנוכחי מדובר על מקרה 2.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לפני שעה, yonisi כתב:

סביר שאתה צודק, אבל אתה ואני לא יודעים, לכן הבאתי את הדוגמה שלי, שישים לב. אנשים בד"כ לא מתעמקים בפרטים הקטנים.

ואגב, גם במקומות בהם עלות הרכב נכנסת לשכר המלא כולל הפרשות - לרוב מדובר על הפרשות סוציאליות של 90% מהשכר.

ככה שאם הוא לוקח רכב ונפגע ב 3500 בשכר, הפגיעה בסוציאליות תהיה על 90% מ 3500.

פורסם
לפני 4 שעות, yonisi כתב:

אוקיי, אז המקרה שלך הוא יוצא דופן כנראה.

ממה שאני מכיר יש בעיקר שני סוגים של "רכב מהעבודה":

1. רכב צמוד שמגיע כהטבה ואז העובד משלם רק את השווי שימוש.

2. רכב שהחברה מציעה והעובד יכול להחליט לקחת או שלא. במידה והוא לוקח אז ההורדות נכנסות לכל חישוב השכר כולל הסוציאליות.

לא כזה יוצא דופן. 

יש מקומות כאלו. בפריפריה כנראה. 

אבל זה בדיוק השטן שנמצא בפרטים.

אז יש מקרה שזה ללא רכב אבל מקבלים אחזקת רכב ונסיעות כאשר הסעיפים האלו לא נכללים לזכויות אלא פשוט חלק מהמשכורת החייבת במס.

פורסם

קודם כל כפי שאמרו פה צריך לברר עם הנהלת חשבונות כמה השכר נטו יוצא עם ובלי הרכב, ואז לקבל את המספר ה"אמיתי" של העלות.

דבר שני, בכמעט כל המקרים עדיף רכב פרטי, והכי כלכלי במצב הנוכחי זה משהו עם 2-5 שנים על הכביש שכבר עבר את רוב אבדן הערך ההתחלתי אבל במצב טוב לעוד 5 שנים קדימה.

דבר שלישי, אם שיעור המס השולי גבוה עדיף להתחיל מלהפריש את המקסימום לקרן השתלמות.

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני שעתיים, edward כתב:

דבר שלישי, אם שיעור המס השולי גבוה עדיף להתחיל מלהפריש את המקסימום לקרן השתלמות.

מס הכנסה לא פראייר, יש תקרת פטור להפקדות לקרן השתלמות כשמעל זה מחוייבים במס ( עד שכר של 15,712 ברוטו לשנת 2021)

פורסם
לפני כשעה, דור-- כתב:

מס הכנסה לא פראייר, יש תקרת פטור להפקדות לקרן השתלמות כשמעל זה מחוייבים במס ( עד שכר של 15,712 ברוטו לשנת 2021)

זה מה שאמרתי, לדאוג קודם שמה שמפרישים זה המקסימום ולדעתי זה בערך 18 אלף בשנה.

האתר שלי: long.co.il

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, edward כתב:

דבר שני, בכמעט כל המקרים עדיף רכב פרטי, והכי כלכלי במצב הנוכחי זה משהו עם 2-5 שנים על הכביש שכבר עבר את רוב אבדן הערך ההתחלתי אבל במצב טוב לעוד 5 שנים קדימה

זה תלוי בגובה הסכום שבסעיפי אחזקת רכב והחזר נסיעות.

סתם דוגמה אישית

סדר גודל של 2000 שקל לשכר. לא יודע אם הסכום נחשב לזכויות, או רכב משפחתי כולל דלק.

55 קילומטר לכיוון...

מניח שזו הייתה דוגמה עם חשבון סופר פשוט.

דוגמה נוספת:

קבל רכב ושלם שווי שימוש, או שתקבל סכום למשכורת שלא נחשב לסוציאליות לפי:

1.55 שקל לקילומטר כפול 35 קילומטר לכיוון כפול 2 כיוונים כפול מספר הימים בחודש,

פלוס 1000 קילומטר לחודש (הטבה לפי אותו תעריף).

וואלה, כאן החשבון שיצא בפועל תואם את מה שכתבת. הרכב היה קקטוסולר, כלומר 21 קילומטר לליטר וביטוח וטסט זולים למדי.

זה היה למרות שהסכום לא נחשב לסוציאליות, וכמובן שיש נושא של מיסים, דרגת מיסוי, נקודות זיכוי במס, תושבות באיזור ספר וכו' וכו'.

השאלה כלכלית, לא עקרונית. צריך לחשב.

ולא לשכוח מי שיש לו ילד שרק הוציא רשיון והביטוח עולה הון...

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

25 אלף ברוטו זה לא שכר כזה גבוה, אחרי הורדת 3.5K נשאר רק 21.5 בברוטו + צריך לשלם גם שווי מס של קרוב ל2K שיורד מהנטו. עם כל ההורדות של ההפרשות הפנסיוניות + קה"ל + פיצויים שציינו כאן, אין ספק שכלכלי זה לא. פיתרון לעצלנים שאין להם כח להתעסק עם קניית/מכירת רכב ומוכנים לשלם על זה והרבה.

פורסם
לפני 3 דקות, shlomub כתב:

פיתרון לעצלנים שאין להם כח להתעסק עם קניית/מכירת רכב ומוכנים לשלם על זה והרבה.

או לכאלה שנוסעים הרבה.
מי שנוסע 30K+ בשנה והדלק משולם ע"י המעסיק - כנראה שמשתלם לו כלכלית לקחת רכב ליסינג מהמעסיק.

פורסם
לפני 4 דקות, דור-- כתב:

או לכאלה שנוסעים הרבה.
מי שנוסע 30K+ בשנה והדלק משולם ע"י המעסיק - כנראה שמשתלם לו כלכלית לקחת רכב ליסינג מהמעסיק.

על 30K בשנה צריכת דלק של רכב חסכוני (היברידי, דיזל, גפ"מ) ייצא 1000 ש"ח או פחות בחודש.

ודרך אגב, אפילו רכב חשמלי יכול אולי להילקח בחשבון. ליסינג בעלות של אפילו 3K חודשי זה 180K ב 5 שנים. רכב חשמלי שעולה 150K + הוצאות דלק ייצא בערך אותו דבר אפילו בלי להתחשב במחיר הרכב בסוף התקופה...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
בתאריך 20.12.2021 בשעה 09:48, נהג מתחיל כתב:

רכב פרטי זול, 20-25 אשח יעשה את העבודה. שיתחיל כבר עכשיו להפריש כמה שיותר לפנסיה, ורכב בליסינג פוגע לו בכך בצורה משמעותית (כוחה של ריבית דריבית, רק הפוך).

הבנאדם מרויח 25 בחודש ואתה מציע לו לקנות גורטאה? בשביל מה הוא עובד ומתאמץ שבגיל 80 ישכבו לו מליונים בחשבון? אל דאגה הוא כנראה לא ירעב ללחם עד אז.

פורסם (נערך)
לפני שעה, yd b-4 כתב:

הבנאדם מרויח 25 בחודש ואתה מציע לו לקנות גורטאה? בשביל מה הוא עובד ומתאמץ שבגיל 80 ישכבו לו מליונים בחשבון? אל דאגה הוא כנראה לא ירעב ללחם עד אז.

מה??? אתה חושב שלבן אדם שמרוויח 25 ברוטו יהיו מיליונים בחשבון בגיל 80?? אולי כן אבל בטח לא אם הוא יקשיב לך. אם אתה רוצה מיליונים בחשבון בגיל 80 (ואני לא מדבר על בן אדם שיישאר רווק כל החיים ויחסוך כל חודש 15 אלף...), כדאי מאוד שלא תבזבז כסף יקר על רכב שזה מוצר מתכלה ובמקום זה תשקיע כסף פנוי איפה שצריך שיניב לך תשואה (נדל"ן, מניות, מטבעות, גגות סולריים או מה שלא יהיה שיכניס לך כסף) במקום לבזבז אותו על רכב חדש כל הזמן.

קח את הרכבים שלי בתור דוגמא: 25K ק"מ בשנה, הרבה אוטו, קצת כסף, חסכוני, מפנק, מה צריך יותר? :)

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

כדי לבצע השוואה נכונה והוגנת צריך:

1. לחשב עלות נטו על עלות הליסינג, כולל הפסד הפרשות בפנסיוניות אם יש והפחתה על 35% מס על ההפרשות הנ"ל.

הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת באמצעות סימולטור ברוטו/נטו של חילן טק.

https://www.hilan.co.il/מרכז-ידע/אשפי-חישוב/אשף-נטו/

אין צורך לפתח כאן עץ החלטות של if/else, הועבד הרלוונטי יודע מאיזה רכיב שכר ינוכה התשלום בגין הרכב.

באותו סימולטור ניתן להשוות שני חישובים - לפני ואחרי הרכב ולראות במדויק לא רק את הפגיעה בנטו אלא גם את הפגיעה בהפרשות סוציאליות (אם יש).

במידה ואכן קיימת פגיעה בהפרשות, ניתן תאורטית להפקיד את אותו סכום חודשי בתוכנית גמל מקבילה וכך התנאים הפנסיונים לא נפגעים (ע"ח תשלום חודשי שיגלם זאת כמובן).

2. חישוב עלות החזקה של רכב פרטי, במקרה זה רכב מ- 2012.

3. השוואה בין 1 ל- 2.

ברור שעם הפרמטרים שציינת, עלות רכב ליסינג תהיה גבוהה (משמעותית) מרכב פרטי. 

במקרה זה העובד יצטרך להחליט כמה הוא מוכן לשלם בחודש עבור "שקט נפשי" והזמן בטיפול הרכב. 

סעיף "שקט נפשי" הינו סובייקטיבי לכל אחד - יש כאלה שמוכנים לשלם עבורו 1000 ש"ח בחודש, יש כאלה שלא מוכנים לשלם עליו כלל.

פורסם
לפני 5 שעות, shlomub כתב:

עם כל ההורדות של ההפרשות הפנסיוניות + קה"ל + פיצויים שציינו כאן, אין ספק שכלכלי זה לא. פיתרון לעצלנים שאין להם כח להתעסק עם קניית/מכירת רכב ומוכנים לשלם על זה והרבה.

איך שאני אוהב את מטיפי המוסר שלא קוראים אפילו את השרשור. 

• תוכן חדש...