Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נמצא כרגע יומיים לפני חתימה על מכירת הדירה הנוכחית. בנוסף גם רוכש דירה במקום אחר בעיר. 

הכל כבר סוכם ונכתב. הרוכשים קראו את חוזה הקנייה, וזה תואם לציפיותיהם. כולל המחיר, התנאי תשלום, בקיצור הכל..

בדירה היכן שאנו קונים, קיים ריהוט. 

אשתי הבטיחה לרוכשים של הדירה שלנו את כל התכולה כולל [כמעט], כל מוצרי החשמל הקיימים בה. אבל מה, בחוזה שנערך ע"י העורך דין שלהם, מציינים שחור על גבי לבן," הדירה תהיה ריקה, ונקייה מכל חפץ או מאדם".

ואז היא נזכרה, שבדירה שאנו רוכשים ,חסרים כל מיני פריטי חשמל, והיא מתכוונת להעביר אותם לשם. כי מן הסתם רשום בחוזה, שהדירה חייבת להימסר לרוכשים, ריקה.

הקונים כבר הצהירו שהם קראו את החוזה, ומוכנים לחתום עליו, AS IS.

מה כל אחד מכם היה עושה במצב הנתון? האם ניתן "לנצל" את החוזה שנכתב ע"י העו"ד שלהם? 

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה הבעיה לדבר איתם שוב ולהסביר להם שאתם לוקחים חלק מהדברים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לשוחח אתם ולראות את התגובה. בימים אלה של מוצרי חשמל זולים לא הייתי מפיל את העסקה על העניין הזה (אני מניח שבסופו של דבר מדובר באלפי שקלים בודדים).

חוץ מזה, ואולי יותר חשוב, ניסיוני האישי הוא שמכשירי החשמל הלבנים לא עוברים דירה היטב - אישית נאלצתי להחליף תנור אפיה, מכונת כביסה ומדיח כלים בתוך שנתיים ממעבר הדירה, וגם זה אחרי ש"משכתי" אותם - ושני הראשונים היו די חדשים.

דרך אגב, גם ארונות לא עוברים טוב, יתכן שגם אותם כדאי להשאיר (או למכור בכמה לירות) לקוני הדירה.

אופציה נוספת היא לנסות לקבל איזו תמורה קטנה למכשירים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

העיסקה לא תיפול בכל מקרה. הם ייקבלו את הדירה אחרי השלמת כל הכספים כמובן, כמו שרשום בהסכם.

השאלה היא, לאחר השלמת העיסקה, הם יכולים לבוא בטענות? למרות שהחוזה נחתם על ידם, ונערך ע"י עו"ד שלהם, כאשר רשום שם במפורש שהדירה תימסר ריקה?

[חלק תהתכולה, "TV SONY 85, עוד SAMSUNG 55, נקנו לפני 3 חודשים, מע" סאונד לייפסטייל BOSE, חייב לקחת].

יתר מוצרי החשמל יכולים מבחינתי להישאר, כולל כל הריהוט.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

מצב לא פשוט.

אין תשובה של שחור ולבן.

למידע שנמסר בעל פה יש משקל כלשהו.

מצד שני "ייזהר הקונה" - עברו על החוזה ואישרו אותו, היינו חזקה שהם קראו את המשפט "ריקה ונקייה מכל חפץ" ואישרו אותו.

מצד שלישי למה בכלל להבטיח דברים שהם במצב חדש כזה?

זה ללמידה להבא, עכשיו זה מים מתחת לגשר.

להתייעץ עם עו"ד שלכם דבר ראשון

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ומה אמרה אשתך? פירטה לגבי המוצרים שהיא מסכימה להשאיר, או שהסתפקה באמירה כללית?

נראה לי שהסוגיה הזו צריכה להתברר, קודם כל, מול עורך הדין שלכם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנחנו בני אדם.

לדעתי תגידו להם שאתם תצטרכו חלק מהדברים.

עסקה לא תיפול על זה 

מצד שני. לא הייתי רוצה לקנות דירה בידיעה שיש לי שם מקרר/שולחן ולגלות שלקחו אותו בסוף 

ירגיש לי שעקצו אותי.

גם אם לא חייבים לי כלום

• רעיון טוב! 1

.

פורסם

האמירה הייתה "תכולה".

הדירה היא 3 חד" לא כל כך גדולה. נקנתה לפני 3.5 שנים חדשה מהקבלן. וכידוע, מהקבלן מקבלים את המינימום הנדרש. 

אני התקנתי בדירה מיני מרכזי, עוד מזגן בחדר שינה, טריסים חשמליים. ארונות מטבח עליוניים, ושיפוץ מלא לאמבטיה ושירותים.

מה שבכל זאת יישאר, מבחינתי זה כל הריהוט, סלון 3+1, פ"א, 2 חד" שינה מרוהטות קומפלט, מ" כביסה, מדיח, תנור BOSCH, כיריים SOL, מקרר, מ" קפה, ועוד פריטים בודדים.

הפריטים שאני ציינתי בהודעה הקודמת אני חייב לקחת.

הדירה הכל מקרה, הולכת להשכרות AIRBNB.

פורסם (נערך)

הייתה אמירה "תכולה" וזהו? הם לא שאלו שום דבר? (הכל, זה כן, זה לא?)

ל-AirBnB אני מניח שהמערכת סאונד מיותרת (אף אחד לא ירגיש בחסרונה).

הטלוויזיות הם בטח יצטרכו טלוויזיות במקומן, מצד שני ב-AirBnB בד"כ לא מקבלים טלוויזיה 85, ובטח לא סוני, ככה שסביר להניח שהם היו לוקחים את ה-85 אינץ' לעצמם ושמים במקומה Skyworth/Elco/JetPoint/Blaupunkt/מותג מדבקה אחר

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות לקונים שלך זה הפתעה. כל עוד תדבר איתם ותגיד להם מראש, והיה ומדובר באנשים נורמטיביים, סביר שהעסקה לא תיפול ואף לא תיפגע במאומה. 

לעשות משהו ולקוות שהם לא ישימו לב זה פשוט צעד לא יפה ולדעתי גם לא ישתלם עבורך מבחינת כאבי ראש אחר כך. 

הייתי מדבר עם עו"ד שלי ואז פונה אליהם בשיחת טלפון מוקלטת. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

דיברתי עם העו"ד שלי.

"שלי" כתבתי? עכשיו אני כבר לא כל כך בטוח בזה.

למרות שלפני השיחה הבהרתי לו שיש עניין קטן בקשר לתכולה, ורציתי להתייעץ איתו על זה, ושיישאר בינינו, ולמרות שהסברתי לו, שרוב התכולה נשארת, מלבד 2 ה-TV,  הלייפסטייל, וציוד ה-DJ עם הרמקולים, הוא כבר דאג להעביר לצד השני את כל הסיפור, ואז הוא קיבל מהם חוזה, עם שורה נוספת: "כל התכולה".

העו"ד שלי, זה שאני משלם לו את שכר הטירחה, היה אמור לייעץ לי מה לעשות, ולשמור "סודות", לפי ההנחיות שלי. ולא לפעול על דעת עצמו, כדי לרצות את הצד השני.

הרוכשים יודעים מה הם אמורים לקבל ומה לא. זה הוסבר להם בכמה הזדמנויות.

עכשיו העו"ד "שלי" יצר מצב שהם עלולים לבקש הכל, לפי התמונות שעשו בדירה, לפני העיסקה.

אם זה מה שייבקשו ביום חתימת החוזה ביום ראשון, אני פשוט אפוצץ את כל העיסקה, אקח עורך דין אחר, ואתחיל בתהליך חדש למכירת הדירה. 

פורסם
לפני 17 דקות, yossiaviel כתב:

דיברתי עם העו"ד שלי.

"שלי" כתבתי? עכשיו אני כבר לא כל כך בטוח בזה.

למרות שלפני השיחה הבהרתי לו שיש עניין קטן בקשר לתכולה, ורציתי להתייעץ איתו על זה, ושיישאר בינינו, ולמרות שהסברתי לו, שרוב התכולה נשארת, מלבד 2 ה-TV,  הלייפסטייל, וציוד ה-DJ עם הרמקולים, הוא כבר דאג להעביר לצד השני את כל הסיפור, ואז הוא קיבל מהם חוזה, עם שורה נוספת: "כל התכולה".

העו"ד שלי, זה שאני משלם לו את שכר הטירחה, היה אמור לייעץ לי מה לעשות, ולשמור "סודות", לפי ההנחיות שלי. ולא לפעול על דעת עצמו, כדי לרצות את הצד השני.

הרוכשים יודעים מה הם אמורים לקבל ומה לא. זה הוסבר להם בכמה הזדמנויות.

עכשיו העו"ד "שלי" יצר מצב שהם עלולים לבקש הכל, לפי התמונות שעשו בדירה, לפני העיסקה.

אם זה מה שייבקשו ביום חתימת החוזה ביום ראשון, אני פשוט אפוצץ את כל העיסקה, אקח עורך דין אחר, ואתחיל בתהליך חדש למכירת הדירה. 

עו"ד הזייה :brickwall:

החוזה לא נחתם עדיין נכון? זה טיוטת חוזה לצרכי מו"מ?

אז תגיד לעו"ד שישלח להם בחזרה טיוטה שבה כתוב מה התכולה שנשארת.

עוד לא נחתם אז לא נחתם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני לא עורך דין. אבל כל מי שעושה את קורס דיני חוזים באוניברסיטה לומד דבר ראשון שדין חוזה בעל פה יכול לתפוס גם כדין חוזה בכתב (במקרים מסויימים).

כלומר במידה ואתם הולכים חו"ח למשפט העניין הזה עלול להיות קביל.

• אהבתי 1

Miata ND2

פורסם

זו בדיוק הסיבה ששאלתי כבר קודם:

לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

הייתה אמירה "תכולה" וזהו? הם לא שאלו שום דבר? (הכל, זה כן, זה לא?)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...