Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בנזין-היברידי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטח נדון יותר מפעם אחד, אך בכל זאת לפני רכישה יאריס קרוס עשיתי בדיקה חיאריס 97' בנזין שלי ויצאה לי שנכון עשיתי שלא קניתי היבריד.
בסיס להשווה.
עלות רכב בנזין ב-2017=100K, מחירון היום 66K (יד 2)

עלות רכב היברידי ב-2017=כ-120K, מחרון היום 63K

עד כאן 23K לטובת בנזין

מפה חיסכון בדלק הופך להיות דבר הרבה פחות משמעותי.
אם הפרש צריכת דלק כ-2 ליטר\100 ק"מ לטובת היבריד, כשהאוטו שעושה 17 אלף ק"מ בשנה מחוץ לעיר ללא פקקים, חיסכון תוך 5 שנים כ-11000 ש"ח.

יוצא לי שהפרש כללי23-11=12 אלף ש"ח עדיין לטובת בנזין.

עד היום הייתי בטוח שהיבריד זה תמיד חיסכון, מתברר שלא. 
טעיתי איפהשהו?😏

פורסם

נתחיל מזה שמחירון לוי יצחק מראה פער של 7 אלף ש"ח לטובת ההיברידית, מה שעושה יותר שכל לעומת המספרים שאתה הצגת. הנתון של 2 קילומטר לליטר פער בצריכת דלק גם נשמע לי מצוץ מהאצבע, איך הגעת אליו?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

לא בדקתי לוי איצחק, אך עדיין מניח שפרופורציה נשמרת (+/- אותו מחיר לאותו רמת גימור ואווזור). אם לא איכפת לך, בדוק בבקשה אותה רמת גימור-אין לי כח להתעסק עם תשלומי און ליין.

להשוועת צריכת דלק לקחתי נתונים של יאריס קרוס, יצאה לי היבריד צורך 1.3 פחות מבנזין, "עיגלתי" עד 2😆.

image.png.d8838a254d9694069d09713bbe64819a.png 

אגב, אם ללכת לפי 1.3, אז נקבל חיסכון בדלק כ-7000 במקום 11000 וחסכון כללי כ-16000 לטובת בנזין. אפילו אם תוריד מזה הפרש מחירון 7000-תקבל 9000 לטובת בנזין בתנאי שימוש כמו שלי, כמובן.

עריכה אחרונה על ידי Mark Lvovsky
פורסם

מדובר ברמת גימור זהה (סטייל). אתה לא צריך לשלם, פשוט תוריד את האפליקציה ותבדוק בעצמך.

אל תסתמך על הנתונים של היצרן, בפועל הפער יהיה שונה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה על ראיון!
ברור, שתמונה מדוייקת קיימת לכל אחד.
חיפשתי את התמונה למקרה שלי-לא מצאתי יתרון להיברידי. בינתיים נמשיך עם בנזין עד שחשמליות יקומו היטב על רגליהם.😁

פורסם (נערך)

עוד שאלה: האם היום יש מס' מוקטן על היברידיות \ חשמליות ומה הוא?
האם יש צפי לביטול הנחת מסים?

עריכה אחרונה על ידי Mark Lvovsky
השלמת השאלה.
פורסם

כפי שציינו מעלי שווי הרכב נקבע לפי לוי יצחק, ושם ההיברדית שווה יותר,

מה עוד שהחסכון בדלק יותר משמעותי מ2 קמ' לליטר בפועל הפער יכול להגיע בקלות ל20%.

ועוד נתון (שאותו אני לא יכול לאמת) אבל יש ביקוש ער יותר למכוניות היברדיות כך שגם במכירה זה אולי ישתלם יותר.

בקיצור החיים זה לא שחור לבן.

• רעיון טוב! 1
פורסם

וגם מעבר לנתוני יצרן, בדרך כלל ברכבי הייבריד של טויוטה בנהיגה הייפר מיילינג (נהיגה יעילה) אפשר לקבל צריכה קרובה מאוד למה שמוצהר על ידי היצרן ואף לעבור את זה. אם רוב הנסיעות הן בעיר ופקקים, הייבריד יהיה שם יעיל במיוחד לאומת לא הייבריד. וכן, הרכב כניראה יהיה יותר מבוקש בתור יד שנייה לפי מחירון גבוה יותר. במיוחד שבטויוטה אפשר להאריך אחריות על הסוללה.

• רעיון טוב! 1

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני דווקא רואה ביקוש גבוהה יותר למנועים פשוטים, אנשים מפחדים לקנות רכב היברידי משומש, גם כך רכישת רכב משומש די מייגעת בארץ,.להתחיל לבדוק מה מצב סוללה, מערכת היברידית, ואם היה רצף ביטוחי? למי יש כח לזה, עדיף כבר חדש אם אפשרי.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ההפרש לא תמיד מוצדק, זה תלוי כמה אתה צורך דלק,

אני למשל צורך סביב ה350 ש"ח בחודש, האם שווה לי לקנות היברידי? , לדעתי ממש ממש לא,

לקנות רכב יקר יותר, שדורש פרמיה נוספת כל שנה לסוללה? אן מערכות מורכבות שרק ה' יודע מה יעלה בגורלם עוד X שנים, כל זו ועדיין יש מנוע בנזין לכל דבר ועניין, איזה חיסכון זה כבר יתן לי?

לעומת זאת, לו היתה לי עמדת טעינה פרטית הייתי כן שוקל רכב חשמלי, שם זה כבר סיפור אחר, אתה כבר לא תראה תחנות דלק, כמעט ולא תראה מוסכים לטיפול ברכב, ועלות אגרת שנתית זולה מאוד, זה כבר איכות חיים.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 3.10.2021 בשעה 16:50, wildlands2019 כתב:

אני דווקא רואה ביקוש גבוהה יותר למנועים פשוטים, אנשים מפחדים לקנות רכב היברידי משומש, גם כך רכישת רכב משומש די מייגעת בארץ,.להתחיל לבדוק מה מצב סוללה, מערכת היברידית, ואם היה רצף ביטוחי? למי יש כח לזה, עדיף כבר חדש אם אפשרי.

מנסה לדמיין את עצמי מתלבט ביו היברידי לרגיל יד 2. אם אותו מתקרב לסוף אחראיות לסוללה הייתי חושב יותר מפעמיים. במיוחד שאין בארץ ניסיון ארוך טווח עם סוללות (5-6 שנים של ניסיון?). תקנו אותי אם אני טועה.

בתאריך 3.10.2021 בשעה 09:08, tzvipper כתב:

וגם מעבר לנתוני יצרן, בדרך כלל ברכבי הייבריד של טויוטה בנהיגה הייפר מיילינג (נהיגה יעילה) אפשר לקבל צריכה קרובה מאוד למה שמוצהר על ידי היצרן ואף לעבור את זה. אם רוב הנסיעות הן בעיר ופקקים, הייבריד יהיה שם יעיל במיוחד לאומת לא הייבריד. וכן, הרכב כניראה יהיה יותר מבוקש בתור יד שנייה לפי מחירון גבוה יותר. במיוחד שבטויוטה אפשר להאריך אחריות על הסוללה.

האוטו נוסע 15-17 אלף בשנה, לרוב בחוץ מעיר.

בתאריך 4.10.2021 בשעה 06:47, wildlands2019 כתב:

ההפרש לא תמיד מוצדק, זה תלוי כמה אתה צורך דלק,

אני למשל צורך סביב ה350 ש"ח בחודש, האם שווה לי לקנות היברידי? , לדעתי ממש ממש לא,

לקנות רכב יקר יותר, שדורש פרמיה נוספת כל שנה לסוללה? אן מערכות מורכבות שרק ה' יודע מה יעלה בגורלם עוד X שנים, כל זו ועדיין יש מנוע בנזין לכל דבר ועניין, איזה חיסכון זה כבר יתן לי?

לעומת זאת, לו היתה לי עמדת טעינה פרטית הייתי כן שוקל רכב חשמלי, שם זה כבר סיפור אחר, אתה כבר לא תראה תחנות דלק, כמעט ולא תראה מוסכים לטיפול ברכב, ועלות אגרת שנתית זולה מאוד, זה כבר איכות חיים.

גם אני באותו ראש. שבוע שעבר ניסיתי טסלה. אולם אחר.

פורסם

גם ב15-17K ק"מ מחוץ לעיר הייבריד יהיה יותר חסכוני. אף כביש הוא לא מישור מושלם, ותמיד גם יש פקקים, רמזורים, יציאה מהעיר וכד'. מחוץ לעיר אולי החיסכון לא כיפליים, אלא רק קצת יותר חסכוני.

לפי חישובים שלי אם אני נוסע בבין עירוני מושלם כמעט ללא פקקים וכמעט לא נכנס לעיר, בשנה הייתי חוסך כ3000ש"ח בבנזין אם תסע בהייבריד לאומת לא הייבריד. ככל שיש יותר פקקים ונסיעה עירונית, כך הפער יגדל, במיוחד אם יש עיר עם עליות.

החיסכון מאפשר כל שנה לקנות גלקסי חדש מסדרה S.

כמו כן יש פער במחיר שתמכור את ההיבריד אם יש לו אחריות על הסוללה.

בנסיעה ממוצעת עלות הדלק החודשית היא לא 350ש"ח בבנזין/הייבריד, אלא מבכיוון 600~900ש"ח בהתאם לתוואי עבור רכב משפחתי.
הנסועה של wildlands2019  כניראה קטנה יותר מהממוצע.

• רעיון טוב! 1

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לפני 4 שעות, Mark Lvovsky כתב:

נסה לדמיין את עצמי מתלבט ביו היברידי לרגיל יד 2. אם אותו מתקרב לסוף אחראיות לסוללה הייתי חושב יותר מפעמיים. במיוחד שאין בארץ ניסיון ארוך טווח עם סוללות (5-6 שנים של ניסיון?). תקנו אותי אם אני טועה.

אם הרכב מתקרב לסוף אחריות הסוללה גם אני לא הייתי קונה, אבל זה אומר שמדובר ברכב בן למעלה מ-12 אם הוא טויוטה או עם יותר מ- 200K לקיה/יונדאי.

מכוניות היברידיות מוכרים בארץ מאז 2005 - זה 16 שנים... נכון שבשנים האחרונות נמכרו באמת בודדות.

מה שחשוב שקונים היברידי לדעתי הוא לוודא שהסוללה באחריות אם נגמרה כבר אחרית היצרן המקורית.

• רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 12 שעות, tzvipper כתב:

גם ב15-17K ק"מ מחוץ לעיר הייבריד יהיה יותר חסכוני. אף כביש הוא לא מישור מושלם, ותמיד גם יש פקקים, רמזורים, יציאה מהעיר וכד'. מחוץ לעיר אולי החיסכון לא כיפליים, אלא רק קצת יותר חסכוני.

לפי חישובים שלי אם אני נוסע בבין עירוני מושלם כמעט ללא פקקים וכמעט לא נכנס לעיר, בשנה הייתי חוסך כ3000ש"ח בבנזין אם תסע בהייבריד לאומת לא הייבריד. ככל שיש יותר פקקים ונסיעה עירונית, כך הפער יגדל, במיוחד אם יש עיר עם עליות.

החיסכון מאפשר כל שנה לקנות גלקסי חדש מסדרה S.

כמו כן יש פער במחיר שתמכור את ההיבריד אם יש לו אחריות על הסוללה.

בנסיעה ממוצעת עלות הדלק החודשית היא לא 350ש"ח בבנזין/הייבריד, אלא מבכיוון 600~900ש"ח בהתאם לתוואי עבור רכב משפחתי.
הנסועה של wildlands2019  כניראה קטנה יותר מהממוצע.

לא יודע כיצד הגעת ל-3000 ש"ח חיסכון שנתי, אך נניח... גם במקרה הזה אתה צריך יותר מ-6 שנים כדי להצדיק פער כ-20 אלף במחיר של האוטו.
אגב, לי יצא חיסכון של 2140 ש"ח בשנה לאוטו שעושה 17000 ק"ם בשנה וחוסך 2ליטר ל-100 ק"מ. (6.3 ש"ח\ליטר.)

• תוכן חדש...