Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפוס מד המרחק בהחלפת מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוכה הבאה.

בהחלפת מנוע בד"כ לא מאפסים את מד המרחק.

• מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה רבה 😊

באילו מקרים כן מאפסים?

לפני 23 דקות, zvit כתב:

ברוכה הבאה.

בהחלפת מנוע בד"כ לא מאפסים את מד המרחק.

תודה רבה :). באילו מקרים כן מאפסים?

פורסם

המנוע הוא רק חלק מהרכב, מד האוץ מספר את סיפורו של הרכב בכללו. יתכן שהמנוע ה"חדש" אינו חדש, אלא עבר נסועה, כמובן שונה מזו של הרכב שלך.

חשוב שתתעדי את החלפת המנוע (שמרי את שטר המכר וחשבון המוסך)  וודאי את עדכון מספר המנוע ברשיון הרכב.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, om2 כתב:

יתרה מכך, איפוס זה תהליך לא תקין ואולי אפילו על גבול הפלילי

האיפוס עצמו הוא לא פלילי, בדיוק כמו שאני יכול לצלם דרכון של מישהו, להוסיף לו בעריה את התמונה שלי ולשמור בבית. אין בזה שום דבר בעייתי. 

כל עוד אני לא משתמש בדרכון הזה ליציאה לחו"ל, אני אל עובר על החוק. 

כל עוד אני לא מנסה למכור רכב שהקילומטרז' שלו היה 300.000 והורדתי ל 30.000 כרכב עם 30.000, אני לא עובר על החוק. 

העבירה היא הטעיה של הקונה, לא השינוי במד מרחק עצמו. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

בוקי אתה צודק ברמה העקרונית.

אבל... כמו שאף אחד לא מזייף דרכון סתם כדי לשמור בבית.

כך גם אף אחד לא מוריד ק"מ ברכב כדי שיהיה כתוב 0000 ותהיה לו הרגשה של רכב חדש.

לכן כתבתי שזה על גבול הפלילי.

אין עבירה ברורה, אבל רוב המוסכים הישרים לא יסכימו לבצע זאת מחשש להיות מסובכים.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 59 דקות, om2 כתב:

כך גם אף אחד לא מוריד ק"מ ברכב כדי שיהיה כתוב 0000 ותהיה לו הרגשה של רכב חדש.

אם נגיד יש לי אוטו ישן שהלך לו לוח שעונים שהיה עם 200.000, אני קניתי בפירוק לוח שעונים אחר עם 150.000, הרבתי ובמכירה אני מספר את זה לקונה, אין בזה שום עבירה. 

ומניסיון עבר, פעם באוטו שלי התאפס מד מרחק עקב תקלה כלשהי. 

היה 200 ומשהו אלף, ופתאום הציג 10 אלף. 

באתי למכון ספיסוצטרים, שאלו איזה מספר אתה רוצה לעדכן. אמרתי מה שהיה, יעדכנו. אפשר היה לבקש כל מספר אחר. 

בהזדמנות אחרת, אותו רכב אבל מכון ספידומטרים אחר, החליפו לוח שעונים. אחרי ההחלפה גם שאלו איזה מספר לעדכן ועדכנו מה שביקשתי, אפשר היה לבקש כל מספר. 

• מעניין 1

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

האיפוס עצמו הוא לא פלילי, בדיוק כמו שאני יכול לצלם דרכון של מישהו, להוסיף לו בעריה את התמונה שלי ולשמור בבית. אין בזה שום דבר בעייתי. 

כל עוד אני לא משתמש בדרכון הזה ליציאה לחו"ל, אני אל עובר על החוק. 

כל עוד אני לא מנסה למכור רכב שהקילומטרז' שלו היה 300.000 והורדתי ל 30.000 כרכב עם 30.000, אני לא עובר על החוק. 

העבירה היא הטעיה של הקונה, לא השינוי במד מרחק עצמו. 

טעות בידך בנושא הדרכון. אם שינת פרט מהדרכון הרי ביצעת עבירה של זיוף (סע 418) מסמך ברמה היבשה של החוק גם אם לא השתמשת בדרכון הזה והוא מונח בבית זו עבירה. שימוש בדרכון המזוייף זו עבירה אחרת(סע 420),או ליתר דיוק מס עבירות כולל חוק הכניסה לישראל(פרק שני) , התחזות לאדם אחר(סע441). 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, ניצן א כתב:

טעות בידך בנושא הדרכון.

כנראה זו הייתה דוגמא לא מוצלחת. 

אבל בכל מקרה, מה שרציתי להסביר זה שלפעמים יש תקלות שבעקבותן הקילומטרז' המוצג משתנה. 

כל עוד במכירת הרכב המוכר מיידע את הקונה לגבי הקילומטרז' האמיתי, אין בזה עבירה. 

• אהבתי 1

פורסם

יש פרקטיקה לא ישרה של מוכרים לפרסם רכב עם הק"מ שעבר מאז החלפת המנוע במקום הנסועה האמיתית.

מפרסמים רכב עם 50000 ק"מ. כשבפועל נסע 100000 ק"מ עם המנוע הראשון ועוד 50000 עם המנוע ה"חדש" שבעצם אינו חדש אלא הגיע מפירוק רכב אחר.

אני לא יודע מה כתוב במונה של רכב כזה, כי כשהבנתי משיחת הטלפון שזה המצב לא טרחתי ללכת לראות את הרכב. (בשל חוסר יושר, לא בגלל עצם החלפת המנוע).

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מסכים איתך, עושים את התרגיל הזה בד"כ לרכב שעבר המון קילומטרים, אני נגנב מזה,כשרואה מודעה כזאת ישר מדלג,בלי לחשוב בכלל.

פורסם

סוחר רכב מחולון ( כן כן אני יודע שטעיתי שקניתי ממנו כשהייתי צעיר ותמים) רימה אותי בצורה זו . 

גם אם עשו אוברול למנוע כמו שסיפרו לי , הבלאי מסביב קרע לי את הכיס.

• תוכן חדש...