Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

הכותרת אומרת הכל(בנוגע לחלק הראשון של שאלתי).

ובנוגע לחלק השני של שאלתי, הוצע לי לרכוש מנוע מסוים בפרוטות,אבל המנוע בנוי ע"פ המפרט האמריקני,וכולל בתוכו OBDII.

ורציתי לדעת האם ניתן להסיר את השיקוץ או לפחות להפחית את הנזק ע"י התקנת OBDI במקום ה-OBDII?

תודה מראש

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

בבקשה:

What is OBD and OBDII?

OBD stands for Onboard Diagnostics and OBDII stands for 2nd generation Onboard Diagnostics. In the early 90's CARB (California Air Research Board) and the federal government realized that even with the most sophisticated emission controls and standards, it is all for naught if the system is not working properly. The result is a requirement to monitor all emission functions and alert the operator if any of these systems fails to serve it proper function (usually through the illumination of a Service Engine Soon or Check Engine light). Also in the regulation are requirements to have the Onboard ECM make some corrective actions that would still provide for some default signal to keep emissions to a minimum with inoperable components. A third requirement is a generic connector that allows for all vehicles to have basic common diagnostic trouble codes, connection, generic nomenclature of basic engine functions and the ability to access them with standard diagnostic equipment.

OBD has required billions of dollars of investment from the automotive industry and has greatly increased the reliability of emission equipment. The amount of software sophistication has required program size to increase from about 4k of code to as much as 2 meg. of code in modern day vehicles.

פורסם

כי הדור השני הוא גנב(גם הראשון,אבל פחות).

לדוגמה,מנוע ה-S52 של BMW(המנוע ב-M3 E36),המעבר עצמו מה-OBDII ל-OBDI יתן לך עוד 25 כ"ס וכמה קג"מים לאורך כל רצועת הכוח.

והדור הראשון גם הרבה יותר קל לשיפור ושינוי מהשני.

וברמה העקרונית,היה עדיף בלי ה-OBD בכלל,אבל אם אין כזאת אפשרות,הראשון עדיף.

פורסם

לפי מה שהבנתי המערכת הנל מגבילה איכשהו את המנוע על מנת שפליטת המזהמים (emission) שלו תקטן... (לא התעמקתי יותר מדי בקטע המדובר) תקנו אותי אם אני טועה..

עכשיו לשאלה שלי,האם בכל מנוע חדש יש את המערכת הזאת? והאם היא באמת מגבילה כ"כ את המנוע..?

פורסם

במה השאלה הראשונה שלך שונה מזאת שבכותרת?

ואני חושב שהדוגמה שסיפקתי מבהירה די טוב עד כמה ה-OBD מגביל את המנוע.

מישהו, תשובה?!

המנוע הזה לצערי לא יחכה לי לנצח ואני חייב לדעת אם ניתן להסיר את ה-OBD!

פורסם

טוב,תודה רבה על העזרה של כולכם. P=

הסתדרתי,מתברר שאפשר להחליף את ה-II ב-I!

מנוע נרכש,ובקרוב ייובא.

יום טוב

• תוכן חדש...