Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, שבת שלום.

שוטטתי בגוגל לחפש ג'אנטים למאזדה 3 שנת 2010 ספיריט, ונתקלתי במידות לא ברורות לי, אשמח לדעת מה הכוונה.

אני יודע ש17" זה המידה של הג'אנט, אבל מה זה האופסט וה-17x7?

17" DIAMETER (17" x 7") [+38 Offset, 5x114.3 Bolt Pattern, 72.6mm Hub

תודה לעוזרים.

Screenshot_83.jpg

פורסם

ערב טוב

17*7,

17  קוטר ג'נט באינצ'ים.

7  רוחב ג'נט באינצ'ים.

offset זו יחידת מידה ליחס של חיבור הג'נט לנאבה ברכב,

מסביבות 34 ומעלה הג'נט מורכב קרוב יותר לקצה החיצוני של הכנף מעל לגלגל.

5*114.3 ,

5 ברגים שתופסים את הג'נט לרכב.

114.3 זהו מרחק הברגים  מבורג לבורג במילימטר בג'נט.

72.6 mm hub ,

זה קוטר מרכז הג'נט היושב על הציר ברכב  במילימטר,

ניתן לשים קוטר גדול עם טבעת פלסטיק שמקטינה לקוטר המקורי ברכב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, avi60769 כתב:

ערב טוב

17*7,

17  קוטר ג'נט באינצ'ים.

7  רוחב ג'נט באינצ'ים.

offset זו יחידת מידה ליחס של חיבור הג'נט לנאבה ברכב,

מסביבות 34 ומעלה הג'נט מורכב קרוב יותר לקצה החיצוני של הכנף מעל לגלגל.

5*114.3 ,

5 ברגים שתופסים את הג'נט לרכב.

114.3 זהו מרחק הברגים  מבורג לבורג במילימטר בג'נט.

72.6 mm hub ,

זה קוטר מרכז הג'נט היושב על הציר ברכב  במילימטר,

ניתן לשים קוטר גדול עם טבעת פלסטיק שמקטינה לקוטר המקורי ברכב.

לפני שעה, sperial כתב:

תודה רבה,

אז אם עכשיו הצמיגים שלי הם 205/50R/17, ג'אנטים מקוריים של מזדה, המידות שכתבתי למעלה יתאימו לי?

פורסם

ג'נט לא קשור לצמיגים בכלל! האם קראת את מה שרשמו לך, במקום לחכות לתשובה של מישהו בפורום שינחש איזה ג'נט יש לך, קח מטר ותמדוד אצלך את המרחקים שרשמו לך (מרחק בין ברגים,קוטר, רוחב וקוטר ציר הגלגל).  

פורסם

או לחילופין - לא כזה קשה למצוא את מידות הג'אנט המקוריות ברשת.
לקח לי בערך דקה להבין שיש לך ברכב היום ג'אנט 17, ברוחב 6.5" ואופסט 50.
מרווח הברגים נקרא גם PCD הוא 5*114.3

וקוטר התבור המרכזי הוא 67.1 מ"מ.

נראה שהג'אנט רחב יותר בחצי אינץ' ומפצה על זה עם אופסט כדי לא לבלוט החוצה, השאלה מה קורה בצד הפנימי, האם בוודאות הוא לא יגע בקאליפר? הוא בסיבוב הגה עד הסוף בצמיג לא ישתפשף בבטנה? השאלה כמה מרווח יש בבית הגלגל.
בנוסף - תצטרך טבעת מרכוז כי קוטר הטבור המרכזי גדול יותר (לא מפלסטיק כמו שנכתב אלא מאוקולון).
אני די בטוח שלמאזדה שלך יש מידת צמיגים מאושרת מקורית של 225/45/17 שיושבים לפי הרשת על ג'אנט ברוחב 7.5 עם אופסט 52.5, אם כבר אתה משקיע - גם מבחר הצמיגים במידה הזאת הוא מדהים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 10 שעות, shellcase כתב:

או לחילופין - לא כזה קשה למצוא את מידות הג'אנט המקוריות ברשת.
לקח לי בערך דקה להבין שיש לך ברכב היום ג'אנט 17, ברוחב 6.5" ואופסט 50.
מרווח הברגים נקרא גם PCD הוא 5*114.3

וקוטר התבור המרכזי הוא 67.1 מ"מ.

נראה שהג'אנט רחב יותר בחצי אינץ' ומפצה על זה עם אופסט כדי לא לבלוט החוצה, השאלה מה קורה בצד הפנימי, האם בוודאות הוא לא יגע בקאליפר? הוא בסיבוב הגה עד הסוף בצמיג לא ישתפשף בבטנה? השאלה כמה מרווח יש בבית הגלגל.
בנוסף - תצטרך טבעת מרכוז כי קוטר הטבור המרכזי גדול יותר (לא מפלסטיק כמו שנכתב אלא מאוקולון).
אני די בטוח שלמאזדה שלך יש מידת צמיגים מאושרת מקורית של 225/45/17 שיושבים לפי הרשת על ג'אנט ברוחב 7.5 עם אופסט 52.5, אם כבר אתה משקיע - גם מבחר הצמיגים במידה הזאת הוא מדהים.

תודה רבה רבה על התשובה המפורטת! אתה צודק, באמת מצאתי ברשת את המידות המקוריות 6.5Jx17 ET50

לגבי הפסקה השניה שכתבת, אני מניח שזה בעל מקצוע יוכל להגיד. אולי לא שווה לשבור את הראש ולצאת להרפתקאות לייבא ג'אנטים מחו"ל ולעשות בארץ וזהו?

פורסם

תעשה קצת חיפוש בפורום על יבוא ג'נטים תמצא מידע.
ממליץ למצוא פורום בחו"ל (אבל לא בארה"ב) - אנגליה זה אחלה, ולחפש שם רכבים כמו שלך ושרשורי פרוייקטים, אולי אפילו לשלוח למשתמשים הודעות ולשאול אם היו בעיות עם הג'אנטים שהרכיבו.

בינתיים - ממליץ שתבקש מחבר שמן שישען חזק על הכנף הקדמית כשההגה עד הסוף לשני הכיוונים ותנסה לראות כמה מקום יש בין הבטנה לגלגל ובין הגלגל לכנף.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...