Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגיטימי ביותר, שמכרתי את הרכב עשיתי הודעה עם כל הפרטים שכולם רוצים לדעת והעברתי אותה לכל מי שהתעניין.

כנל גם שחיפשתי רכב ההתנהלות היית בוואטסאפ בלבד גם בשביל לתעד הכל וגם בזמן עבודה אין לי זמן לטלפונים האלה אז מחזיר תשובות שמזדמן לי (כמובן שמי שמתקשר חוזר אליו שיש לי זמן)

פורסם

יש קטע שמצליח להרגיז אותי,

כשאני מתקשר לטלפון במודעה ובמקום המוכר עונה אשתו.

יש לה הרבה ביטחון ורצון לדבר אבל אין לה חצי מושג ולכן השאלה הראשונה שלי תמיד

"היכן הרכב מטופל ומה הוחלף בטיפול האחרון?"

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

אין בעיה עם העברת פרטים רלוונטים בוואטאפ אבל מעבר לכמה הודעות זה מתחיל להיות חופר.

שיחה של חצי שעה בוואטטאפ יכולה להתסכם ב 3 דק בטל.

• אהבתי 1

😈Seat Leon Cupra 280😈

• אחראי פורום
פורסם
לפני 22 שעות, David32 כתב:

אותו דבר אני יכול להגיד על שיחות טלפון.

כול פעם אותו הדבר, כול פעם צריך להגיד טקסט שכבר מוכן אצלי מראש בוואצאפ, כול פעם מישהו חייב לספר בדיחה, או איזה סיפור חיים או משהו שממש אבל ממש לא מעניין אותי.

אם באתי למכור, יש לי טקסט שאני כותב בפעם הראשונה שפונים אלי, ומשם אני פשוט משתמש בו מחדש + מוסיף משהו אם צריך.

אם לקנות, אז אני תלוי במוכר, נוח בוואצאפ אבל אנשים רוצים שתתקשר כאילו יש הבדל, ואז שוב זיוני מוח על משהו שאפשר לחסוך.

נכון, אני לא חובב שיחות טלפון בכללי. אני מוכן לשוחח בטלפון/וידאו עם חברים, אבל סתם ככה? מיותר.

זה גם נוח לדעתי שתכלס הודעות זאת תקשורת א-סינכרונית. לא חייב לענות מיד אלא כשנוח לי. (אם כי לרוב אני עונה מיד)

מתייחס בנקודות לא לפי הסדר:

א. תו"כ שיחת טלפון אני יכול להמשיך לעבוד. סימוס משבית אותי.

ב. אני שונא להסתמס.

ג. יותר מפעם אחת בחיי מכרתי וקניתי מכוניות ויותר מפעם אחת אופי השיחה היתה גורם מכריע בלנסוע או לא לנסוע.

כולל נסיעות שלי ושל הקונים למרחק של 200-250 ק"מ.

לא צריך להתחיל להתפייט, לא בדיחות ולא חיים שכאלה. מי שהשיחה איתו פרקטית ולעניין, ככה גם העסקה איתו.

ד. הכרתי כמה אנשים שמסתמסים (וכותבים בפורומים) ברמה שונה מאשר הם מתבטאים בשיחה.

לא פעם זה מסתכם בהודעות לקוניות, מנוסחות באופן חסר, מענה אחרי זמן לא קצר (גם אני לא עונה מיידית, זה אפילו מוכרז בוואטסאפ שלי לטובת מי שחושב שאני חי שם).

זה לא מתאים כשאתה רוצה לקדם עסקה.

ה. אני שונא להסתמס.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

בתור קונה מעדיף תמיד וואטסאפ, לפחות לפרטים ראשוניים עד שמגיעים לשיחה. ממה שאני קורא עכשיו בהודעות עם המוכר מלפני כ 3 חודשים, אני די תכליתי בתור קונה ולא בילבלתי את המוח יותר מידי, כמה שאלות בסיסיות וראשוניות (לוודא שהרכב מטופל ושאין איזושהי בעיה חריגה, לוודא שהוא לא סוחר וכאלה) ומהר מאוד זה הגיע ל: "אוקי מתי נוח לדבר בטלפון?"

בטלפון אני כבר שואל יותר פרטים באופן טבעי, ומסתבר שנוטה גם לסגור מחיר בטלפון (ככה היה עם שלושת הרכבים שקניתי) ואני חושב שזה בסדר, אולי לאור העובדה שאני מבאר-שבע ובמקרים שלי המרחק הממוצע לרכב הוא של שעה וחצי לכיוון. מעדיף שנתכנס למחיר מסויים כשבשניים מתוך שלושה מקרים גם הורדתי עוד טיפה (לא הרבה מעבר כי המחירים סה"כ היו סבירים-נמוכים אבל גם זה משהו). כמו כן יש לי נטיה (שוב אולי בגלל המרחק) לסיים את שיחת הטלפון בסגנון של: "שמע, אני רציני ומגיע לקנות, ואני מגיע מבאר-שבע, אם בכל זאת למרות כל מה שדיברנו יש איזושהי בעיה רצינית שאתה יודע עליה, עדיף שתגיד עכשיו ולא קרה כלום, כי אם יש זה יתגלה בבדיקה בכל מקרה ואז סתם יהיה לא נעים לא לך ולא לי". לא יודע אם יש משמעות לכך אבל בינתיים 3 מתוך 3 יצאו בסדר.

עדיין לא יצא לי לחוות מצד המוכר (שני הרכבים שכן מכרתי נמכרו במחירים זולים לאנשים קרובים) אז באמת לא יודע, אולי אני אופטימי. יכול להיות למשל שזה מאוד תלוי באופי הרכב ואם למשל מדובר בדגם מאוד פופולרי עם לא מעט מתעניינים, אז אני יכול יותר להבין אם מוכר מסויים מתעייף איפשהו מהודעות וואטסאפ ללא תכלית או שיחות טלפון שמובילות לשום מקום. במקרה הזה מסכים שהעתקה של הודעה שכבר כתבת ו\או תמונות או מסמכים מצ'אט אחר בשניות, יכול לחסוך את כל ה "מה קורה אחי, מה איתך, שומע אני מאוד רציני ומאוד אוהב את הרכב ורוצה לקנות אבל יש לי רק איזה <סכום מומצא כלשהו> שאני יכול, יש על מה לדבר?" שחלק מהישראלים כל כך אוהבים.

עריכה אחרונה על ידי yonisi
  • אהבתי 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

"פרסמת ב30 אבל יש לי רק 10, זה רכב לאבא שלי הוא עיוור חירש וגידם, צריך לנסוע כל יום לעבודה.."

אז תחפש רכב ב10

• מצחיק 1
פורסם

היום מכרתי רכב, לאחר שהקונה יצר איתי קשר לראשונה ביום ראשון אחה"צ. הבחור מההתחלה עשה רושם חיובי של בחור רציני שבא לקנות ולא לבלבל את הביצים. אמנם רכב זול ופשוט, ולא עיסקה ב80 אלף שקל, אבל עדיין.
הכל התנהל בוואצאפים. פעם אחת כשלא היה לי חשק לכתוב, הקלטתי לו הודעה. 

אתמול נפגשנו והיום העברנו בעלות. פרט לשני המפגשים הפרונטליים, הכל התנהל בוואצאפ. 

אני לא רואה בזה שום בעיה. מי שלא אוהב וואצאפ, שיתקשר או שיבקש שיתקשרו אליו. היו כאלה שכתבו לי ולשאלתי "רוצה להתקשר?" החזירו בצילצול. 
לפסול עיסקה או להסיק בהכרח שמדובר בבילבול ביצים- מיותר. 

• רעיון טוב! 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

נראה לי שהיתרון העיקרי הוא התיעוד, תמיד אפשר לחזור להודעה ולראות מה המסר. לדפדף בהקלטות מעיק מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...