Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, מעלה שוב את הדיון שלי(קניית הרכב נתקעה בעקבות מעבר לעבודה מהבית בתקופת הקורונה)

אנחנו מחפשים ג'יפון, יותר נכון אשתי ממש רוצה לעבור לרכב גבוה.

כרגע הרכב העיקרי שלנו הוא טויוטה קורולה 2013(אוקטובר), ההרכב הנוסע הוא- זוג+ שני ילדים מאחור, בן 5 ובת 3 כך שיש עוד שנים טובות של כיסאות בטיחות/בוסטרים.

הרכב בראש הרשימה כרגע הוא RAV4 הייבריד בגרסת הבסיס שנמכר מיבואן ב 183K. למה RAV4? העדפה אישית של אשתי. העדפה לרכב חסכוני בדלק, בטיחותי כמה שיותר. כך שצמצמנו את האפשרויות לדיזל/היברידי.הנסועה שנתית 25000 ק"מ.

אחרי שהלכנו לאיבוד בין כל מסלולי הליסינג פרטי/פרטי תפעולי, הוצעה לנו דרך אחת חברות הליסינג במסלול מימוני מקדמה 7900 ותשלום חודשי 2500.

אנו בשלבים של תיאום נסיעת מבחן לראב 4. משום מה בפורום אני רואה הרבה ביקורות "פושרות" יחסית לראב4, מה הסיבה? 

איזה רכב בתקציב עדיף? 

כבר בדקנו את ה 3008 דיזל- בנסיעת מבחן-לאשתי דווקא לא היה נוח בסביבת הנהג. 

הרכב היחיד שראיתי בהשוואות מול שהיה היברידי זה האאוטלנדר PHEV,רק שהוא יקר בערך ב 20K . ההטענה החשמלית קסמה, אך אשתי לא תוכל לטעון את הרכב בעבודה, כך שזה פחות ישתלם(מרחק 50 KM כל כיוון מהבית לעבודה).

תודה לעוזרים

פורסם

הראב 4 הוא רכב מצויין לדעתי. לקרוא לו רכב פושר? על מה? הוא לא מכוון נהיגה כמו ה 3008, אבל יש אנשים שקשה להם עם סביבת הנהג המעולה של ה 3008, והם מעדיפים סביבת נהג יותר קונבנציונלית. הוא חסכוני, חזק ומרווח. מה עוד אפשר לבקש?  רוצה לתקוף איתו פניות - תקנה קופרה. 

הייתי בודק גם את ה C5Aircross בגירסת הדיזל. 

אבל בסביבת המחיר הזה, אם ה 3008 נפסל, כנראה שהייתי בוחר בסובארו פורסטר החדש. רכב מעולה, אבל הוא לא היברידי ולא דיזל. 

אגב ביקורות - את הביקורות כותבים בני אדם. עם סט העדפות סובייקטיבי לחלוטין, ולפעמים אינטרסים שאינם גלויים. תעשה נסיעת מבחן ותחליט בשביל עצמך. הדעה האישית שלך או של אישתך - טובים יותר ומתאימים יותר לכם, ממשהו שאתה קורא ברשת. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

אני מוכן להראות לך כל מבחן מקצועי שהיה לראב 4 ,ולא רק את מבחן הצבי שבו הוא נכשל לגמרי במבחן היציבות בסיבובים,מה שרכבים אחרים כולל ה3008 לקחו בקלילות.

אם אשתו לא אהבה ,מקובל לחלוטין ,אבל להגיד שה3008 בסביבת המחיר הזאת נפסל זאת בדיחה,רכב שמנצח כל מבחן השוואתי נגד כל רכב מקביל כבר 4 שנים..

לגבי האינטרסים..אני לא הייתי מעלה את זה כאחראי פורום שמקבל כספים מיבואנים שונים למטרות פרסום.

לגבי הנסיעות מבחן,מומלץ.

עריכה אחרונה על ידי ronrcz
פורסם
לפני 6 שעות, discoTD5 כתב:

הראב 4 הוא רכב מצויין לדעתי. לקרוא לו רכב פושר? על מה? הוא לא מכוון נהיגה כמו ה 3008, אבל יש אנשים שקשה להם עם סביבת הנהג המעולה של ה 3008, והם מעדיפים סביבת נהג יותר קונבנציונלית. הוא חסכוני, חזק ומרווח. מה עוד אפשר לבקש?  רוצה לתקוף איתו פניות - תקנה קופרה. 

הייתי בודק גם את ה C5Aircross בגירסת הדיזל. 

אבל בסביבת המחיר הזה, אם ה 3008 נפסל, כנראה שהייתי בוחר בסובארו פורסטר החדש. רכב מעולה, אבל הוא לא היברידי ולא דיזל. 

אגב ביקורות - את הביקורות כותבים בני אדם. עם סט העדפות סובייקטיבי לחלוטין, ולפעמים אינטרסים שאינם גלויים. תעשה נסיעת מבחן ותחליט בשביל עצמך. הדעה האישית שלך או של אישתך - טובים יותר ומתאימים יותר לכם, ממשהו שאתה קורא ברשת. 

הפורסטר בתקציב? אני חושב ששם צריכת הדלק ממש רחוקה מהראב4, לפי מה שראיתי.

אני מקבל את ההמלצה להסתמך על נסיעת מבחן על מנת לקבל החלטה סובייקטיבית יותר, אבל תמיד טוב לשמוע מבעלי ניסיון/ותק ששמעו על צרות/מעלות של הרכבים.

מישהו יודע להגיד לי משימוש כמה צורכת צריכה משולבת האאוטלנדר PHEV? והאם יודעים היום יותר לגבי איכות הסוללות לאורך זמן? 

פורסם
לפני 9 שעות, ronrcz כתב:

כאחראי פורום שמקבל כספים מיבואנים שונים למטרות פרסום.

לגבי הנסיעות מבחן,מומלץ.

תסביר את האמירה הזו בבקשה. אני אמנם במצברוח קצת קרבי אבל לא רוצה לריב אם אין צורך. אז בבקשה, מה הכוונה במה שאמרת? 

ולשאלתו של פות"ש, הראב4 באמת אוטו פושר, אבל אם הוא מתאים לכם, אז ה"פושרות" הזו היא לא חיסרון. אתה מוזמן לקרוא את המבחן שערכנו לו כאן - הוא היה אצלי 24 שעות, ועוד 24 שעות אצל @Ahbarony. אני... איך להגיד את זה יפה, לא התחברתי. הוא, מנגד, קנה אחד אחרי המבחן.

בשורה התחתונה, אין באמת משהו מאוד טוב להגיד עליו, אבל גם אין משהו רע להגיד עליו. הוא "פסדר כזה" בהכל, וזו גם אחת הגדולות שלו. הוא כמו פיצה עם זיתים, אף אחד לא יפנטז עליה, אבל כל מי שיראה אותה יזרום על משולש. 

ה-3008, מאידך, הוא חיה אחרת לחלוטין. הוא מאוד מאוד מאוד טוב בכמה דברים, ונורא נורא מעצבן בדברים אחרים. אז אם הדברים האחרים האלה (מולטימדיה, סביבת נהג, הנדסת אנוש למשל) חשובים לכם והאופן שבו ה-3008 עושה אותם לא לטעמכם, אז כן - חד משמעית הוא נפסל על הסף. וזה שמישהו באיזה פורום אמר אחרת לא צריך לשנות את הרושם שאתם קיבלתם

לגבי הפורסטר - אל. אחלה אוטו, עם יכולות שטח מאוד גבוהות (יחסית לקטגוריה), וגם די נוח, אבל צריכת הדלק די גרועה ואם לא תעשו שימוש ביכולות השטח אז... למה? 

אאוטלנדר, כנ"ל. אל. דגם חדש מגיע ממש ממש בקרוב. הודלפו כבר מחירים ופורסמו בפורום הכללי אם אני לא טועה. 

עוד חלופות? שאלה טובה, הקשקאי החדש יכול להיות נחמד, אבל הוא עדיין לא הגיע; קיה נירו אולי? יספיק לגמרי לשני ילדים, ויהיה גם חסכוני וגם זול מהראב4, אבל מיושן יותר ופחות גבוה; הטוסון החדש מאוד מעניין, נראה נורא לטעמי, אבל נוסע מאוד מאוד טוב, נוח ושקט ברמה של רכבי פרימיום (אני לא צוחק ולא מגזים); אחיו התאום, ספורטאז', אמור גם כנראה להגיע בקרוב. בנוסף יש את ה-mg ehs שאולי יכול לתת מענה במחיר נמוך יותר, והשמועות אומרות שבקרוב גם יתחיל להימכר כאן האיוניק 5 של יונדאי, שהוא במידות של הטוסון פחות או יותר, אבל חשמלי מלא. אני לא יודע עדיין מה יהיו המחירים אבל לפי אותן שמועות, הם אמורים להיות לא רחוקים מהתקציב שלכם. 

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 28 דקות, פבל כתב:

תסביר את האמירה הזו בבקשה. אני אמנם במצברוח קצת קרבי אבל לא רוצה לריב אם אין צורך. אז בבקשה, מה הכוונה במה שאמרת? 

ולשאלתו של פות"ש, הראב4 באמת אוטו פושר, אבל אם הוא מתאים לכם, אז ה"פושרות" הזו היא לא חיסרון. אתה מוזמן לקרוא את המבחן שערכנו לו כאן - הוא היה אצלי 24 שעות, ועוד 24 שעות אצל @Ahbarony. אני... איך להגיד את זה יפה, לא התחברתי. הוא, מנגד, קנה אחד אחרי המבחן.

בשורה התחתונה, אין באמת משהו מאוד טוב להגיד עליו, אבל גם אין משהו רע להגיד עליו. הוא "פסדר כזה" בהכל, וזו גם אחת הגדולות שלו. הוא כמו פיצה עם זיתים, אף אחד לא יפנטז עליה, אבל כל מי שיראה אותה יזרום על משולש. 

ה-3008, מאידך, הוא חיה אחרת לחלוטין. הוא מאוד מאוד מאוד טוב בכמה דברים, ונורא נורא מעצבן בדברים אחרים. אז אם הדברים האחרים האלה (מולטימדיה, סביבת נהג, הנדסת אנוש למשל) חשובים לכם והאופן שבו ה-3008 עושה אותם לא לטעמכם, אז כן - חד משמעית הוא נפסל על הסף. וזה שמישהו באיזה פורום אמר אחרת לא צריך לשנות את הרושם שאתם קיבלתם

לגבי הפורסטר - אל. אחלה אוטו, עם יכולות שטח מאוד גבוהות (יחסית לקטגוריה), וגם די נוח, אבל צריכת הדלק די גרועה ואם לא תעשו שימוש ביכולות השטח אז... למה? 

אאוטלנדר, כנ"ל. אל. דגם חדש מגיע ממש ממש בקרוב. הודלפו כבר מחירים ופורסמו בפורום הכללי אם אני לא טועה. 

עוד חלופות? שאלה טובה, הקשקאי החדש יכול להיות נחמד, אבל הוא עדיין לא הגיע; קיה נירו אולי? יספיק לגמרי לשני ילדים, ויהיה גם חסכוני וגם זול מהראב4, אבל מיושן יותר ופחות גבוה; הטוסון החדש מאוד מעניין, נראה נורא לטעמי, אבל נוסע מאוד מאוד טוב, נוח ושקט ברמה של רכבי פרימיום (אני לא צוחק ולא מגזים); אחיו התאום, ספורטאז', אמור גם כנראה להגיע בקרוב. בנוסף יש את ה-mg ehs שאולי יכול לתת מענה במחיר נמוך יותר, והשמועות אומרות שבקרוב גם יתחיל להימכר כאן האיוניק 5 של יונדאי, שהוא במידות של הטוסון פחות או יותר, אבל חשמלי מלא. אני לא יודע עדיין מה יהיו המחירים אבל לפי אותן שמועות, הם אמורים להיות לא רחוקים מהתקציב שלכם. 

איזו תגובה, תודה רבה רבה.

אני מכיר את הפרווה/פושרות של טויוטה, בתור בעלים של קורולה כבר 3 שנים.. אשתי מתחברת, ואני פשוט מנסה לבדוק את כל החלופות כדי לראות שהיא לא תפספס משהו רק בגלל שהיא נסעה פעם אחת בראב 4 היברידית והתלהבה.

על פניו, אני אוהב מאוד את המראה החיצוני של הרכב, הגודל מתאים מאוד, וגם התקווה שהוא באמת חסכוני.. אבל בוא... 180K אני מחפש "לעוף",  אולי זאת הטעות שלי.

הקשקאי אנחנו מכירים מקרוב, אותה ואת הנירו פסלנו בהתחלה בגלל שהם מעט יותר קטנות והנירו מרגישה קרובה מדי בתחושה למשפחתית רגילה.

ספורטאז' דיזל הייתה אופציה עד לא מזמן, וגם נאמר לי שמשנה צורה לגמרי בקרוב.

MG רק היום ראיתי את הדגם הזה, יש עליו נתונים של בטיחות? מבחני ריסוק?  

לגבי החשמליות, אם לא היינו גוררים את הסיפור של הרכב כבר שנתיים אולי הייתה לנו סבלנות באמת לחכות לכל ההיצע שהולך  להגיע בקרוב. לא יודע אם זה בדיוק המצב.

אני אחפש עכשיו את הסיכומים שלכם מה24 שעות עם הראב4..

פורסם
לפני 7 דקות, tamirushb כתב:

אני מכיר את הפרווה/פושרות של טויוטה, בתור בעלים של קורולה כבר 3 שנים.. אשתי מתחברת, ואני פשוט מנסה לבדוק את כל החלופות כדי לראות שהיא לא תפספס משהו רק בגלל שהיא נסעה פעם אחת בראב 4 היברידית והתלהבה.

על פניו, אני אוהב מאוד את המראה החיצוני של הרכב, הגודל מתאים מאוד, וגם התקווה שהוא באמת חסכוני.. אבל בוא... 180K אני מחפש "לעוף",  אולי זאת הטעות שלי.

אתה לגמרי צודק בקטע הזה, אתה משקיע ממיטב כספך, ומגיע לך לקבל התרגשות קטנה בכל פעם שאתה נוהג באוטו.

כבעלים של 3008, אני מבין למה שקלת אותו, הוא אכן מעולה. 

התנהגות כביש מעולה (לג'יפון) וצריכת דלק טובה, אכן הנדסת האנוש מצריכה תקופת הסתגלות, אבל הכל מסודר במתגים פיזיים כך שניתן להסתדר בקלות יחסית. 

אני מקבל התרגשות בכל פעם מחדש מהתנהגות הכביש שלו ואומר "ואוו, זה ג'יפון, והוא מתנהג ממש טוב". 

לפני 7 דקות, tamirushb כתב:

לגבי החשמליות, אם לא היינו גוררים את הסיפור של הרכב כבר שנתיים אולי הייתה לנו סבלנות באמת לחכות לכל ההיצע שהולך  להגיע בקרוב. לא יודע אם זה בדיוק המצב.

אני אחפש עכשיו את הסיכומים שלכם מה24 שעות עם הראב4..

אתה נמצא בחיפוש אחר רכב כשנתיים ולא מוכן לחכות עוד קצת זמן בשביל עוד אופציות ? 

לטעמי הסבלנות תשתלם, כי הרי האופציה הכי טובה כרגע מבחינתך זה להתפשר על ראב4. 

אם ישנה האפשרות לקנות יד שנייה, אז מבחינה כלכלית זה משתלם יותר ויאפשר לך לקנות רכבים בעלי רמות גימור גבוהות יותר משנתונים (אולי 1 או 2) נמוכים יותר. 

פורסם
לפני 29 דקות, חולה רכב#1 כתב:

אתה לגמרי צודק בקטע הזה, אתה משקיע ממיטב כספך, ומגיע לך לקבל התרגשות קטנה בכל פעם שאתה נוהג באוטו.

כבעלים של 3008, אני מבין למה שקלת אותו, הוא אכן מעולה. 

התנהגות כביש מעולה (לג'יפון) וצריכת דלק טובה, אכן הנדסת האנוש מצריכה תקופת הסתגלות, אבל הכל מסודר במתגים פיזיים כך שניתן להסתדר בקלות יחסית. 

אני מקבל התרגשות בכל פעם מחדש מהתנהגות הכביש שלו ואומר "ואוו, זה ג'יפון, והוא מתנהג ממש טוב". 

אתה נמצא בחיפוש אחר רכב כשנתיים ולא מוכן לחכות עוד קצת זמן בשביל עוד אופציות ? 

לטעמי הסבלנות תשתלם, כי הרי האופציה הכי טובה כרגע מבחינתך זה להתפשר על ראב4. 

אם ישנה האפשרות לקנות יד שנייה, אז מבחינה כלכלית זה משתלם יותר ויאפשר לך לקנות רכבים בעלי רמות גימור גבוהות יותר משנתונים (אולי 1 או 2) נמוכים יותר. 

ההתפשרות על ראב4 מבחינתי היא רק בתאוריה כרגע כי כל ההתרשמות היא רק מהתגובות בפורום. אני מנסה לקבוע נסיעת מבחן השבוע ואולי אהיה חכם יותר, מה גם שדי התבאסתי מהמפרט בגרסת הבסיס.

לגבי יד2, וואוו המצב על הפנים, כל רכב שבאמת שווה מבט עף במהירות.. ראב4 כמעט ואין ביד2 בגרסת הבסיס.. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 שעות, tamirushb כתב:

לא התכוונתי לתגובה שלך אלא לזו של RONRCZ.

הבנתי, אם ככה אז באמת כדאי לקחת את הזמן ולבדוק חלופות נוספות, אולי גם מהן היא תתלהב.

MG רק היום ראיתי את הדגם הזה, יש עליו נתונים של בטיחות? מבחני ריסוק?  

כן, אתה יכול לקרוא כאן. האמת שדווקא ציונים טובים (חוץ מאשר בהגנה על הולכי רגל).

מדובר על "ממש בקרוב", ברמה של אם השרשור הזה יימשך קצת, הוא כבר יהיה רלוונטי. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

מה הפריע לה ב 3008 ומה היא אהבה בטויוטה?

אישית גם לא אוהב את ה 3008 (אבל גם את ה RAV4).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 שעות, Night Driver כתב:

מה הפריע לה ב 3008 ומה היא אהבה בטויוטה?

אישית גם לא אוהב את ה 3008 (אבל גם את ה RAV4).

ב3008 היא אמרה שההגה היה לה לא נוח, ובכלל פחות אהבה את סביבת הנהג. אני עליתי והיה לי בסדר גמור, האמת שלא התלהבתי כפי שתיפיתי אחרי כל הביקורות המהללות אבל היה בסדר. בראב 4 היא נהגה בדגם משנתון קודם ואהבה את המרווח מלפנים ומאחור, חווית הנהיגה הייתה טובה עבורה(נהיגה של עד 15 דק'). 

ביום רביעי תיאמנו נסיעת מבחן על הראב 4,ויש מצב שנחזור לנסיעת מבחן נוספת על ה3008 דיזל. אולי ירגיש אחרת. 

לפני 7 שעות, פבל כתב:

לא התכוונתי לתגובה שלך אלא לזו של RONRCZ.

הבנתי, אם ככה אז באמת כדאי לקחת את הזמן ולבדוק חלופות נוספות, אולי גם מהן היא תתלהב.

כן, אתה יכול לקרוא כאן. האמת שדווקא ציונים טובים (חוץ מאשר בהגנה על הולכי רגל).

מדובר על "ממש בקרוב", ברמה של אם השרשור הזה יימשך קצת, הוא כבר יהיה רלוונטי. 

פאבל התכוונתי להגיד באמת תודה(לא בציניות) 😊

לא מצאתי את הסיכום שלך ושל המשתמש השני שלקח את הראב 4 בסופו של דבר, אשמח לקישור... 

פורסם (נערך)

"תסביר את האמירה הזו בבקשה. אז בבקשה, מה הכוונה במה שאמרת? "

חשוב לי מאד לחדד את דבריי ואסביר.

קודם כל שיהיה מובן שמה שרשמתי היה רק במסגרת דין ודברים שלי האישיים בין דיסקו לביני,לא הייתה שום כוונה לפורום,בכל צורה שהיא וזה אמיתי.

במסגרת השרשור רמז דיסקו שכאילו האינטרסים שלי בשרשור הם לא טהורים,כמובן שזה הרגיז אותי,וזה היה מרגיז כל אחד ושגוי מצידו, אך שוב ,הטענה שלי הייתה אישית לחלוטין נגדו ואני מקווה שאף אחד לא חשב לרגע שחשבתי על משהו אחר ,בוודאי שלא כנגד הפורום שאני חלק ממנו וגורם לי להנאה.

לפותח השרשור אני מאחל בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי ronrcz
פורסם

מה לגבי למשל u5 aiways חשמלי? לפי מה שהבנתי (חבר בעבודה הולך היום לנסיעת מבחן) העלות היא באזור ה 157K וטווח הנסיעה המוצהר הוא 410KM לפי התקן המחמיר. נניח שזה יהיה קצת פחות, אם זה מספיק לכם לא הייתי בכלל מתלבט בין רכב חשמלי חדש לבין כל רכב אחר שאינו חשמלי, זה עולם אחר וקפיצת מדרגה לדעתי מכל הבחינות (שוב, למי כבר קונה חדש בכל מקרה).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לפני 10 שעות, tamirushb כתב:

ב3008 היא אמרה שההגה היה לה לא נוח, ובכלל פחות אהבה את סביבת הנהג. אני עליתי והיה לי בסדר גמור, האמת שלא התלהבתי כפי שתיפיתי אחרי כל הביקורות המהללות אבל היה בסדר. בראב 4 היא נהגה בדגם משנתון קודם ואהבה את המרווח מלפנים ומאחור, חווית הנהיגה הייתה טובה עבורה(נהיגה של עד 15 דק'). 

ביום רביעי תיאמנו נסיעת מבחן על הראב 4,ויש מצב שנחזור לנסיעת מבחן נוספת על ה3008 דיזל. אולי ירגיש אחרת. 

בדקתם את הסקודה/סיאט?

עיצוב נקי, פרקטי והנדסת אנוש מצויינת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...