Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אובדן הדומיננטיות של מאזדה ופורד במאמר מעניין מהיום, 

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001370556

הנקודה המעניינת היא :

בלי פעילות ליסינג עצמאית משלה ועם שני מותגי מכוניות שבקושי מפגינים נוכחות בשוק, המתחרים של דלק רכב עושים לה בית ספר.

אבל הפרט המעניין הוא:

את מותג הפרימיום ב.מ.וו רכשה דלק רכב מקמור ב-2011 על תקן של "מנוע צמיחה בתוך הענף" וההחלטה התגלתה בדיעבד כמוצלחת. מדובר במותג נישה אולם שולי הרווח בו גבוהים מאוד, הן מיבוא והן משירות/חלפים, והמוניטין הגלובלי שלו עושה את העבודה גם בישראל. בשליש הראשון של השנה נמכרו בישראל כמעט 80% יותר רכבי ב.מ.וו מרכבי פורד.

כיום דלק רכב צריכה להתמודד מול מתחרים, שרבים מהם שכפלו בהצלחה את "ספר ההדרכה לכיבוש שוק הרכב הישראלי" שכתבה החברה, וחלקם עושים כיום "בית ספר" למורה. טויוטה והמותגים הקוריאניים שולטים כיום ללא עוררין בשוק המקומי ונהנים מסיוע רב והדוק של היצרנים שלהם ומקשת דגמים, שבחלקה הגדול נהנית מיתרונות שמאזדה ופורד לא מציעים, כמו דגמים היברידיים עממיים עם מס מופחת.

כנאמר, לא לעולם חוסן. יהיה מעניין עם כניסת החשמליים הסינים. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אכן אתגרים לא פשוטים.

אפילו כתבנו על זה כאן. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

פורד התחילה בהטמעה של דגמים היברידיים ומיקרו היברידיים בליין שלה, הקוגה ההיברידי ממאן לבוא (כנראה עקב הריקול שהוא סבל ממנו) אבל יגיע. 

מאזדה אמנם מאחור אך נכנסה לשיתוף פעולה עם טויוטה לטובת פיתוח רכבים חשמליים עתידיים. (טכנית יש כבר את הMX30 אבל הוא לא נראה כמו רב מכר פונטציאלי כרגע). 

פורסם (נערך)

ראיון מעניין מלפני שבוע עם מנכ"ל דלק בו הוא אומר בין השאר שתגיע הפומה st! (אבל כמובן שלא הפוקוס st למרות שבדור החדש היא מוצעת גם עם גיר אוטומטי 🤷‍♂️)

https://www.auto.co.il/article/134460-tory-opinion-ford-focus
מן הראיון אפשר גם להבין שהפיאסטה לא מגיעה משום שהם לא מקבלים מחירים מספיק תחרותיים עבורה.

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

ליצרן דווקא יש, השוק האמריקאי מלא בפורד היברדיות.
זה שהיבואן בוחר להיות מטומטם, זה עניין אחר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בתור אחד שחושב לקנות את הפוקוס st-line אני חייב להגיד שהתחושה היא שדלק רכב לא ממש מעוניינת למכור... כבר יותר משבועיים אני מנסה לקבוע נסיעת מבחן - דרך האתר, דרך וואטסאפ מול החברה, דרך הגעה לאולם התצוגה וישיבה עם מנהל המכירות - לא ממש מקבל תגובה. אני צריך לרדוף אחריהם וזה גורם לי למחשבה שניה על קניית הרכב בכלל.

פורסם
לפני 31 דקות, גור אדם כתב:

בתור אחד שחושב לקנות את הפוקוס st-line אני חייב להגיד שהתחושה היא שדלק רכב לא ממש מעוניינת למכור... כבר יותר משבועיים אני מנסה לקבוע נסיעת מבחן - דרך האתר, דרך וואטסאפ מול החברה, דרך הגעה לאולם התצוגה וישיבה עם מנהל המכירות - לא ממש מקבל תגובה. אני צריך לרדוף אחריהם וזה גורם לי למחשבה שניה על קניית הרכב בכלל.

לא הבנתי מה אתה מתכוון לעשות.

להמשיך לרדוף, ולהתחנן אליהם, או לקנות את הרכב על "עיוור"?

לפי מה שאתה מתאר, לא נראה לי שהם מתאמצים בכלל למכור מכוניות שם.

פורסם
לפני 59 דקות, גור אדם כתב:

זאת אסטרטגיה שיווקית גאונית שלהם - לגרום לך לעבוד אקסטרה בשביל הרכב, ככה תרצה אותו יותר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הם לא מתאמצים בכלל,

לא למכור, ולא לטפל בתקלות,

אני סוף סוף העפתי את הפוקוס שלי, enough is enough, רצתי אחריהם בלי סוף לטיפול בתקלות שהיו לי, וקיבלתי אתעלמות טוטלית, 

אני לא בחרם על אף יצרן, אך לפורד לא יודע אם אתקרב יותר, לעומת זאת למאזדה כן, כי איתם היה לי ניסיון טוב.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 25 דקות, wildlands2019 כתב:

הם לא מתאמצים בכלל,

אני סוף סוף העפתי את הפוקוס שלי, enough is enough, רצתי אחריהם בלי סוף לטיפול בתקלות שהיו לי, וקיבלתי אתעלמות טוטלית, 

אני לא בחרם על אף יצרן, אך לפורד לא יודע אם אתקרב יותר, לעומת זאת למאזדה כן, כי איתם היה לי ניסיון טוב.

אבל זה אותו יבואן...

מצד שני, במזדה אולי תצטרך לפנות אליהם פחות, עכשיו שמזדה לא קשורים לפורד.

כמו שאני רואה את פורד, זה יצרן עם יום עאסל יום באסל, ממש כמו המערכות הפעלה של מייקרוסופט.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעה, wildlands2019 כתב:

הם לא מתאמצים בכלל,

זה אותו יבואן. 

פורסם

בשליש הראשון של השנה נמכרו בישראל כמעט 80% יותר רכבי ב.מ.וו מרכבי פורד. !

שולי הרווח בו גבוהים מאוד, הן מיבוא והן משירות/חלפים, והמוניטין הגלובלי שלו עושה את העבודה.

אלה לא מילים שלי, ציטוט מהכתבה. וזה בדיוק מה שקורה עם דלק, משקיעים איפה שמרויחים יותר עם קהל מעריצים די שבוי. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 29 דקות, Avatar Schnitzel כתב:

זה אותו יבואן. 

יודע, בגלל זה אמרתי שאין לי בעיה עם מאזדה כי שם קיבלתי יחס אחר וטוב יותר, ואני לא עושה שום חרם על אף יצרן/יבואן.

רק מנסה להסביר, למה היבואן עצמו קוטל את פורד, ופורד בכלל חייבים להתחיל להקשיב ללקוחות שלהם.

פורסם
לפני 20 שעות, zaf כתב:

אובדן הדומיננטיות של מאזדה ופורד במאמר מעניין מהיום, 

לפורד ומאזדה אין שום "אובדן דומיננטיות". מאזדה מעולם לא היתה דומיננטית בשום מקום חוץ מישראל, ופורד הייתה ועודנה מותג טופ10 עולמי, אבל אף פעם (לפחות בכמה עשורים האחרונים) לא עמדה באותה שורה (מבחינת היקף מכירות) עם מותגים כמו טויוטה או פולקסווגן. 

דגמים היברידיים יש לפורד בשפע. המונדאו/פיוז'ן מוצעת בדגם היברידי רגיל או PHEV, לקוגה/אסקייפ יש דגם PHEV ו-MHV, לפיאסטה, פוקוס ופומה יש גרסאות MHV ואפילו לטורנאו קסטום יש גרסאות PHEV ו-MHV.

כמובן שיש את המאך-E החשמלית ובאופן כללי נראה שהתוכניות של פורד לחישמול שרירות וקיימות: https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2021/02/17/ford-europe-goes-all-in-on-evs-on-road-to-sustainable-profitabil.html

מאזדה, מאידך, יצרן קטן ובלי הרבה כסף, אבל עדיין השיק לא מזמן רכב חשמלי מלא (MX30) ויש להם יחידות MHV ב-2, 3 ו-CX30. 

היבואן.... זה סיפור אחר. אני לא מבין למה הם לא משקיעים יותר בפורד (השמועה אומרת שזה נובע מאיזה ברוגז בעקבות התיבה הרובוטית), אבל בהחלט יש מקום לעשות את זה. למרות שתכלס, הנה, הביאו את הפוקוס בשלל גרסאות ובמחירים באמת מעולים. כמה מכרו? 530 יחידות מתחילת השנה. כשאתה מוכר יותר אקספלוררים (200+) מפומות (180~), איזו סיבה יש לך לייבא את הרכב הקטן והזול שאתה מרוויח עליו פחות?

• אהבתי 2

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תוכן חדש...