Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מישהו יודע לחלוק מניסיונו או ידיעותיו לגביי פרוצדורה מומלצת ונדרשת להתקנה של עמדת טעינה בבית משותף ללא חניות מוצמדות?

יצוין שהחניון של הבניין גדול מאוד ותמיד יש בו חניות פנויות לרוב…

תודות רבות

פורסם

אם החניות לא צמודות משמע כל חניה שייכת לכולם.
מכאן, יש לקבל את ההסכמה של כולם ולאסוף כסף עבור ההתקנה מכולם.
מבחינת תפעול - כדאי לשים עמדה להטענה בתשלום, כמו בית עסק שמוכר חשמל. התגמולים ממכירת החשמל צריכים להכנס לחשבון ועד הבית. כל מי שרוצה להטעין חונה בחניה עם העמדה ומעביר כרטיס אשראי.
זה הדרך היחידה שאני חושב עליה.

פורסם
לפני 29 דקות, MiG כתב:

אם החניות לא צמודות משמע כל חניה שייכת לכולם.
מכאן, יש לקבל את ההסכמה של כולם ולאסוף כסף עבור ההתקנה מכולם.
מבחינת תפעול - כדאי לשים עמדה להטענה בתשלום, כמו בית עסק שמוכר חשמל. התגמולים ממכירת החשמל צריכים להכנס לחשבון ועד הבית. כל מי שרוצה להטעין חונה בחניה עם העמדה ומעביר כרטיס אשראי.
זה הדרך היחידה שאני חושב עליה.

תודה!

יש לך מושג מה קורה במקרה שיש התנגדות? מה התהליך?

פורסם
לפני שעה, GR8Day כתב:

דיברת עם ועד הבית?

נשמע כמו התחנה הראשונה שלך.

כמובן

אני גם לא היחיד שפנה בנושא ועתידה להתקיים אסיפת דיירים בעניין זה.

הם לומדים את הנושא בדיוק כמוני ולכן פתחתי שרשור זה - ללמוד מניסיונם של אחרים בסיטואציה…

פורסם (נערך)

אפשר לשאול כמה רכבים חשמליים יש אצל דיירי הבניין שלך?

אני מנסה להבין מה יהיה האינטרס של דיירים ללא רכב חשמלי לשלם עבור הקמת עמדת הטעינה...

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם
לפני כשעה, Gorpi כתב:

אפשר לשאול כמה רכבים חשמליים יש אצל דיירי הבניין שלך?

אני מנסה להבין מה יהיה האינטרס של דיירים ללא רכב חשמלי לשלם עבור הקמת עמדת הטעינה...

האמת שממש לא התכוונתי לבקש שישלמו.

לפי החוק אני צריך את אישורם כדי לעשות שינויים ברכוש המשותף - להלן כל החניות שאינן מוצמדות.

אני רק צריך שיאפשרו לי להקים לעצמי עמדת טעינה ושנגדיר את הנושא - איפה היא נמצאת, האם יאפשרו לי לשמור אותה פנויה (כיוון שאם יחנו שם אז לא אוכל להטעין…).

אני יודע, כאמור, שיש עוד מספר דיירים שמעוניינים ולכן אני מקווה שיאפשרו לנו להקים יותר מעמדה אחת - בעיני זה יאפשר התנהלות הרבה יותר נכונה בעניין זה.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

ומה תעשו כאשר דייר ללא רכב חשמלי יחנה בחניה כזו ואחד מבעלי הרכבים החשמליים רוצה לטעון ?  זכותו של הדייר ללא לחנות שם כמו כולם.

למעשה אתם מבקשים להוציא מספר חניות מחזקת רכוש משותף ולהצמיד אותן למספר דיירים מסוים (גם אם לא מדובר בהוצאה רשמית המרכוש המשותף ללא ספק מדובר על הוצאתן מהרכוש המשותף בפועל).  לדעתי ללא הסכת *כל* הדיירים זה לא יהיה מהלך חוקי.

ובנוסף, אם לא יהיו תחנות טעינה כמספר הרכבים הנטענים תתקלו באותה בעייה מהפסקה הראשונה.

הפתרון היחידי שאני רואה הוא חלוקה (ולו באופן לא רשמי אלא רק כסדור בין הדיירים) של החניות בין הדירות ואז שכל אחד יעשה עמדת טעינה כרצונו.  אם יש חניות מקורות ולא מקורות ועוד הבדלים, גם זה יכול להיות בעייתי אבל אולי פתיר.

פורסם
לפני 3 שעות, dani666 כתב:

ומה תעשו כאשר דייר ללא רכב חשמלי יחנה בחניה כזו ואחד מבעלי הרכבים החשמליים רוצה לטעון ?  זכותו של הדייר ללא לחנות שם כמו כולם.

למעשה אתם מבקשים להוציא מספר חניות מחזקת רכוש משותף ולהצמיד אותן למספר דיירים מסוים (גם אם לא מדובר בהוצאה רשמית המרכוש המשותף ללא ספק מדובר על הוצאתן מהרכוש המשותף בפועל).  לדעתי ללא הסכת *כל* הדיירים זה לא יהיה מהלך חוקי.

ובנוסף, אם לא יהיו תחנות טעינה כמספר הרכבים הנטענים תתקלו באותה בעייה מהפסקה הראשונה.

הפתרון היחידי שאני רואה הוא חלוקה (ולו באופן לא רשמי אלא רק כסדור בין הדיירים) של החניות בין הדירות ואז שכל אחד יעשה עמדת טעינה כרצונו.  אם יש חניות מקורות ולא מקורות ועוד הבדלים, גם זה יכול להיות בעייתי אבל אולי פתיר.

אתה צודק.

הטיעון שלי היא שזו בדיוק דילמת אסיר ״שלילית״ - אין חוסר בחניות בבניין - יש חניות פנויות 24/7. כמות החניות היא מעל 2 חניות לדירה.

מבחינתי שיוקצה האזור הכי פחות מועדף שניתן להתקין בו בעלות סבירה עמדות טעינה.

ככה לא תהיה פגיעה בדיירים שלא עושים שימוש בחניות אלו.

בנוסף מבחינתי, בחזקת שכנות טובה - אם אין חניה אחרת אז שכן ללא רכב חשמלי יוכל לחנות בעמדת הטעינה (מניח שכמות המקרים שזה יקרה היא נמוכה ולא חייבים לטעון כל יום).

השאלה היא מה עומד לזכותי ומה התהליך במידה ולא תהיה הסכמה. להבנתי יש תקדימים ״לטובתי״ (פסיקות של רשם הבניינים המשותפים ושל בתי משפט) אבל מעניין לשמוע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש חוקים ברורים לגבי העברת זכויות ברכוש משותף.  ובגדול נדרשת הסכמה של כל הדיירים.

גם הטענה שיש חניות פנויות אינה רלוונטית.  ואם מחר מגיעים 10 דיירים חדשים ולכל אחד 4 מכוניות ?

פורסם

כמו שאמרו כאן, אתה לא באמת יכול להוציא מחזקת השכנים שלך זכות על חניות מסויימות. זה הסיבה שהקדמתי ואמרתי שהחניות שייכות לכולם ולכן כולם צריכים לשלם.
זה גם הסיבה שאמרתי שזו צריכה להיות עמדה כמו של בית עסק שמעבירים אשראי לפני כל טעינה.
אם תקח את המילים שלי שלב אחד קדימה, תבין שהכוונה שלי הייתה להפוך את העמדות טעינה ל״השקעה״ של הדיירים. תשלמו עכשיו על העמדה והוועד ירוויח מכל קילווואט שנטען. נניח שהתעריף יהיה שקל לkW במקום 50 אגורות שהוועד משלם עליו. זה כמו אפיק הכנסה לוועד שבהינתן צריכה בעמדות מרוויח כסף, ואז גם יש אינטרס של כלל הדיירים שלא יעמדו סתם באותה חניה אלה שישתמשו בה רק כדי להטעין.
וצפויות לך המון התנגדויות, קח בחשבון

פורסם
לפני 9 שעות, MiG כתב:

כמו שאמרו כאן, אתה לא באמת יכול להוציא מחזקת השכנים שלך זכות על חניות מסויימות. זה הסיבה שהקדמתי ואמרתי שהחניות שייכות לכולם ולכן כולם צריכים לשלם.
זה גם הסיבה שאמרתי שזו צריכה להיות עמדה כמו של בית עסק שמעבירים אשראי לפני כל טעינה.
אם תקח את המילים שלי שלב אחד קדימה, תבין שהכוונה שלי הייתה להפוך את העמדות טעינה ל״השקעה״ של הדיירים. תשלמו עכשיו על העמדה והוועד ירוויח מכל קילווואט שנטען. נניח שהתעריף יהיה שקל לkW במקום 50 אגורות שהוועד משלם עליו. זה כמו אפיק הכנסה לוועד שבהינתן צריכה בעמדות מרוויח כסף, ואז גם יש אינטרס של כלל הדיירים שלא יעמדו סתם באותה חניה אלה שישתמשו בה רק כדי להטעין.
וצפויות לך המון התנגדויות, קח בחשבון

כבר יש התנגדויות

חלקן הזוית וחלקן מוצדקות לחלוטין :)

הרעיון שלך מעניין מאוד - מכיר מקרה שזה יושם בו? כמה עמדות / צרכנים צריך כדי שזה ״יתפוס״ (לדעתך, כמובן)?

פורסם
כבר יש התנגדויות
חלקן הזוית וחלקן מוצדקות לחלוטין [emoji4]

הרעיון שלך מעניין מאוד - מכיר מקרה שזה יושם בו? כמה עמדות / צרכנים צריך כדי שזה ״יתפוס״ (לדעתך, כמובן)?

לא מכיר. כל מקרה לגופו, צריך לחשב ולשכנע אנשים שזה משתלם להם. בגדול זה כמו קונספט של לשים פנלים סולריים על הגג של הבניין כדי לשלם את החשמל של הבניין (השקעה שמקטינה את התשלומים החודשיים של הדיירים).
התנגדות תקבל מכל מי שלא מעניין אותו להשקיע שקל בבניין מעבר למה שהוא חייב, כי הוא ממילא רוצה למכור/סתם טיפש/הוא ישראלי בחובות שאין לו כסף זמין אף פעם/לא מאמין שרכבים יכולים לנסוע על חשמל
  • תוכן חדש...