Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

לאחרונה אני חושד שיש קונקטור כלהו שאינו תקין (לאחר שמצאתי שחתכו את הכבל והלחימו אותו מחדש), אז אני שוקל לבדוק את העניין בעצמי ובמידה ויש צורך גם לקנות קיט חדש של כבלים/קונקטור ולתקן.

אז קודם אתחיל בלהגיד שזה לא משהו שאני עושה ביום יום, אלה יותר משימת DIY, לכן מאוד אכפת לי לשמוע מכם.

אז נתחיל שהקונקטור נראה דומה לזה (הצבעים ברכב אינם שחור/אדום אלה כתום/שחור אם זה משנה)

connector.jpg.d39863a0cf0f007e850cf9f23a894c4c.jpg

ומבחינת המולטימטר, זוהי הקונפיגורציה שאני חושב שצריך ללכת לפיה:

multimeter.thumb.jpg.73e6b57ea45c3a3780fb56c7a21bbb86.jpg

ועכשיו לנושא עצמו,נתחיל בצורת החיבור:

האם כל מה שנדרש זה לחבר את הפלוס של המולטימטר לפלוס של הקונקטור וכנ"ל למינוסים (מינוס של מולטימטר למינוס של קונקטור)?

או האם עדיף לחבר רק את הפלוסים, והמינוס של המולטימטר לנקודת הארקה כלשהי ברכב?

האם יש סיכון ממשי במידה והחיבור למולטימטר יתבצע בצורה הפוכה מכפי שצריך?

לגבי התוצאה הצפוייה:

האם לאחר החיבור אני בהכרח מצפה לראות ערך שקרוב ל-12V על מנת להחליט שהקונקטור עובד טוב?

האם ישנם עוד בדיקות שניתן ומומלץ לעשות?

יתכן שאלה שאלות מאוד בסיסיות, אך חשוב לי לשמוע מכם במיוחד כדי לא לגרום לנזק.

תודה!

עריכה אחרונה על ידי LowNSlow
פורסם

כן רק לחבר פלוס ומינוס זה לא אמור להיות מסובך. אם מגיע מתח זה אומר שהוא ''תקין''. אבל עדיין לפעמים יש חופש בהידוק עצמו שמחברים אחד לשני זה לא יושב 100 אלא משחק. של מה הקונקטור איזה רכיב?

פורסם

@ABSULUTT

מדובר בקונקטור שמתחבר לנגד של המאורר הפנימי של הרכב (FAN MOTOR RESISTOR).

התופעה שאני חווה היא שהמזגן מקרר רק כשמהירות המאוורר היא הכי גבוהה (שומעים את המדחס נכנס לפעולה כשהמאורר על מהירות מקסימלית בלבד)

יש לציין שהנגד הוחלף באחד חדש, ואז שמתי לב שהקונקטור לא נראה במצב הכי טוב.

פורסם (נערך)

@רפי לין מיטו 16'

בתאריך 15.4.2021 בשעה 21:56, ABSULUTT כתב:

כן רק לחבר פלוס ומינוס זה לא אמור להיות מסובך. אם מגיע מתח זה אומר שהוא ''תקין''. אבל עדיין לפעמים יש חופש בהידוק עצמו שמחברים אחד לשני זה לא יושב 100 אלא משחק. של מה הקונקטור איזה רכיב?

@ABSULUTT נניח ובטעות אני מחבר את המולטימטר בצורה הפוכה (פלוס של מולטימטר למינוס של קונקטור ומינוס של מולטימטר לפלוס של הקונקטור), אז האם יש סיכון לקלקל משהו? או שאני פשוט אראה ערך שלילי של וולטג'?

עריכה אחרונה על ידי LowNSlow
פורסם

לכל רכיב חשמלי ברכב יש דרך פעולה תקינה.

אם אתה רוצה לבדוק אם מגיע זרם לרכיב מסויים, תשתמש בבדיקת 20VDC.
אם אתה רוצה לבדוק שיוניט מסויים סוגר מעגל כשהוא מגיע לטמפרטורה מסויימת, תשתמש במצב מוליכות במקביל למד חום.

אם אתה רוצה לבדוק חיישן טמפרטורה, תוודא שערכי האוהם שהוא נותן בטמפרטורה מסויימת מתאימים להגדרת היצרן.

ממליץ שתקנה ספר טכני על הרכב שלך, ושם יהיה כתוב איך לבדוק כל רכיב. ומה הערכים התקינים בזמן הפעולה, במצב שהמחבר מנותק ובמצב שהמחבר מחובר.

לדוגמה, חיישן מצב מצערת צריך לתת ערכי אוהם מסויימים לדרגות פתיחה שונות של המצערת, אבל גם הצמה שמחוברת אליו צריכה להביא זרם, אחרת לא יעזור שהחיישן עצמו תקין.

יש חיישנים שניתן לראות את פעילותם התקינה רק בעזרת אוסצילוסקופ אבל את הרוב המוחלט אפשר עם מולטימטר.

ממליץ להזמין למולטימטר ערכת לידים שמתאימה לעבודה ברכב - חפש automotive test leads בעליאקספרס, אמזון או איביי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...