Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, u_mimi כתב:

רכבי ה 0 ק"מ תפס תאוצה ולא סתם.

דגמים בגימור עלוב וכל מיני שטויות שאנשים רושמים פה- זה פשוט לא נכון עובדתית וכדאי לבדוק לפני שכותבים.

אני אישית קניתי מספר פעמים רכבי 0 ק"מ. ברוב הפעמים לא את הגימור ה'עלובים' אלא את המאובזרים יותר. יש מפרט טכני באתרי היבואנים ואפשר להשוות.

כיום, אין אפילו זכר ברישיון הרכב לכך שהרכב הוא כביכול רישום ליסינג. כלומר, מי שקונה ממני את הרכב, גם מקבל מחיר טוב יחסית וגם אין לו כתם ברישיון. אני כמובן מדבר על שקיפות מלאה ולא בהסתרת נתונים.

האחריות ביבואן היא אותה אחריות בדיוק.

בתור אחד שעשה סיבובים בין היבואנים טרם הרכישה, מצאתי מספר יתרונות ברכישת מ 0 ק"מ, שוב, יתרונות שהיו נכונות לעצמי באותו זמן נתון.

המימון שניתן דרך 0 ק"מ בחברות מסויימות היה זול בחצי מהיבואן.

זמינות הרכב היא בד"כ מיידית ללא המתנה של חודשים. ולפני שמישהו יצעק, ההבדל בין רישום הרכב לבין רישום הבעלות הוא בערך שבועיים וחצי.

השירות בד"כ הוא טוב יותר מהיבואן.

לא מנסים לדחוף לך עוד מוצרים/עלויות ברכישה.

במקרה שלי עוד טיפלו לי בביטוח מבלי להזדקק לאיתוראן שזה לבד חסך 3,500 ש"ח במעמד הרכישה.

אז כן, ההנחה ברכישה לא מגלמת בהכרח את ההורדה במכירה עתידית. אבל בקנייה לטווח ארוך (5 שנים ומעלה) זה משתלם וכדאי.

האמור לעיל נכתב על פי ניסיון אישי ב 7 שנים האחרונות.

תשתדל לדייק בבקשה.

בזירת ה-0 ק"ם לא תוכל להשיג תמיד את כל הדגמים המאובזרים ביותר. מלבד מקרים בודדים פה ושם.

המימון שלהם מזכיר לפעמים, יותר "שווק אפור". {חברות כמו :"פמה" ודומיהם.}. 

לאומת יבואנים שהמימון שלהם בריבית כמעט אפסית.[כלמוביל למשל]. תבדוק. יש להם טבלה באתר.

וזה שהם מראים לך רישיון רכב כביכול נקי, זה לא אומר שהוא באמת כזה. בעלים 01 ברשיון.   איפה כאן ה"רישיון הנקי"?

הרי בסופו של דבר אתה קונה יותר זול, וכשתרצה למכור, זה יהיה הרבה, הרבה יותר זול. תפתח אחוזי הפחתה יד 1 ליסינג, בספר של לוי יצחק.

לגבי השקיפות, בתור קונה רכב, מי שלא בודק היום רישיון ובעלויות, הוא פשוט מטומטם. 

כמעט ואין הים חב" ליסינג, שלא דוחפת לך את כל ההתקנות הישראליות הטיפוסיות שיש. קודנית, חיישנים, ועוד.. ואי אפשר לוותר על זה. זה כבר מורכב ברכב. עובדה מוגמרת. ויש אנשים שלא מעוניינים בהתקנות הללו.

בקיצר, אין מתנות חינם.

קנית בזול, ומכרת בזול עוד יותר.

ובמקרה של טרייד אין, כאשר תרצה לשדרג, עוד יעשו לך פרצופים, וטובה כשייקחו ממך את אוטו ב-40% מתחת למחירון. בתנאי שהרכב ישאר שמור, כמובן.

אני כבר לא מדבר על זה, שאם תיכנס עם רכב 0 ק"ם לשעבר אצל יבואן, לשדרוג, לא יהיה להם אפילו נעים להגיד לך את סכום הזיכוי שתקבל עליו, מרוב בושה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרבה שטויות נרשמו כאן מעליי, כמו למשל תיכנס עם רכב מ0 קמ ליבואן לקניית חדש ויתביישו לתת לך הצעה.
אנחנו בדיוק בתהליך של החלפת רכב 2018 ל2021.
הרכב הישן מליסינג 0 קמ.
בפגו הסכימו לתת מחירון לאחר הפחתת ליסינג 17 אחוז.
ככה גם בניסאן.
ביונדאי מחירון פחות 22 אחוז
בקיה מחירון פחות 22 אחוז
לקבוצת צמפיון לא נכנסנו.
בסוף הרכב נמכר בשוק הפרטי מעל מחירון משוכלל ליסינג....
אתנ אמנם לא תקבל מחירון! אבל הכל תלוי כמה הרווחת בקניה
אם היד 1 מליסינג הרווחת 16 אלף שקל...ושמכרת הפסדת 10, אז אתה עדיין מורווח על אותו רכב 6 אלף ש"ח.
אני בכל אופן לא רואה שום דבר פסול בקניה מליסינג 0 קמ

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

• רעיון טוב! 2
פורסם

יש תקנים חשבונאים מה מותר לכלל במכירות ומה לא.

גם בענף הקמאונאות ניתן להגיד שהם עושים תרגילים.

הסופר , מקבל מתנובה המון מוצרי חלב, הסופר מכתיב לתנובה להעסיק מסדרת על חשבון תנובה.

אם יש מוצרים שלא נמכרים הם מוחזרים לספק. 

הסופר משלם לספק בשוטף 90 , אבל גובה את הכסף במזומן או באשראי מהלקוח. 

לכן אפשר להוריד גם לסופר את המחזור ולהגיד שהרווח שלו הוא 50% או 80%,  כי הוא מעביר לספק את הכסף רק אחרי שגבה אותו מהלקוח. 

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, falou כתב:

מה זה משנה אם אתה מרוויח 15% מ-100 או 30% מ-50?

או שלא הצלחתה להבין משמעות של ניפוח הכנסות ע"י גביית המיסים או שאתה לא רוצה להבין.

אני לאמבין למה אתה ממשיך להגן על החברות בין העשירות בארץ, שזילזלו בלקוחות השבויים שלהם במשך עשורים, גבו וממשיכים לגבות מחירים מופרזים בחסות הבלעדיות (תשווה, לדוגמה, מחירי חלקי חילוף מקוריים בין ישראל לשאר המדינות, המסים על החלקים ירדו מאוד - לרוב 30% מס היום, אבל מחירם לצרכן הפרטי עדיין כפול-עד פי שלוש מאשר אצל דילרים באירופה)

הם עבדו גם על הרגולטורים ותמרנו את השלטונות בנסיון לשמר רווחיות לא מוצדקת שלהם ומעמדם הבלעדי (הכל לטובת הלקוחות, כמובן).

אפילו משרד האוצר קבע בתחקירים שלו שרווחיות יבואני רכב היא חריגה לענפי המסחר (ולא ביחס לקמעונאים, ביחס לחברות שמייבאות מוצרי חשמל, לדוגמה).

הצגת רווחיות נמוכה בדו"חות, בזכות המסים שהם גובים מלקוחות ומעבירים לשלטונות, זה רק דרך אחד, מבין רבות, של התעיית הציבור והשלטונות ע"י יבואני רכב.

תשים לב, שתמיד מדברים על "משפחה" כזאת או אחרת השולטת בחברה ליבוא רכב, כאילו מדובר במאפיה.

וכן, יש הבדל מאוד משמעותי אם רווחיות שלך בפועל (לפי נפח פעילות אמיתית, לא מנופחת ע"י גביית המסים)היא 15% או 25-30%.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

אתה מבלבל תזרים עם רווח והפסד. תזרים אתה רושם מתי שהתרחש ההעברה בפועל (פחות או יותר). רווח והפסד אתה רושם לפי שווי העסקה ביום מוסכם (היום בו בוצעה). דוגמא פשוטה: אם בצעת עסקה בשלושה תשלומים. את ההכנסה אתה רושם ביום האספקה, כולה. את התשלומים אתה רושם בתזרים בכל פעם שקיבלת.

פעם בדקתי, והיה יבואן (לא זוכר איזה) שלא רשם את מס הקנייה כהכנסה. בקרסו הם כן. מה שמתארים בכתבה זה נכון, אבל היא מתעלמת מהעובדה שמחיר השוק של המוצר הוא מה שמשנה כשבודקים רווחיות, לא מחיר הקנייה של המוצר. הוא גם מתעלם כמעט לחלוטין מההשקעה הניכרת בתשתיות (רכוש קבוע) שנדרשת מיבואן רכב.

שוב, להיות יבואן רכב זה ביזנס טוב מאוד, אבל הפתרון למחירי הרכב הגבוהים בארץ לא טמון בהכנסת תחרות ליבואנים. זה כבר עשו, זה לא שינה כלום. יש גורמים אחרים שמייקרים, ממיסוי ועד רגולציה, שהם הרבה יותר כבדי משקל.

לפני 32 דקות, EvGriga כתב:

או שלא הצלחתה להבין משמעות של ניפוח הכנסות ע"י גביית המיסים או שאתה לא רוצה להבין.

אני מבין לחלוטין, אבל מה זה משנה אם אתה מנפח הכנסות ובאותו שיעור מנפח את ההוצאות?

אני לאמבין למה אתה ממשיך להגן על החברות בין העשירות בארץ, שזילזלו בלקוחות השבויים שלהם במשך עשורים

בניגוד אליך, אני לא עוסק בפופוליזם, אני עוסק בניתוח כלכלי ועובדות. אני לא מגן ולא נלחם. אין לי שום דבר נגד או בעד חברות, שפועלות כחוק. תקופת השחיתות הגדולה של עולם הרכב היתה תקופת שווי השימוש הנמוך למקבלי רכב בליסינג, אבל המחוקק סגר את החגיגה הזו.

אני לאמבין למה אתה ממשיך להגן על החברות בין העשירות בארץ, שזילזלו בלקוחות השבויים שלהם במשך עשורים, גבו וממשיכים לגבות מחירים מופרזים בחסות הבלעדיות (תשווה, לדוגמה, מחירי חלקי חילוף מקוריים בין ישראל לשאר המדינות, המסים על החלקים ירדו מאוד - לרוב 30% מס היום, אבל מחירם לצרכן הפרטי עדיין כפול-עד פי שלוש משאר אצל דילרים באירופה)

נושא תחזוקת הרכב הוא עניין נפרד, וכאן בהחלט אפשר להוביל לתחרות טובה יותר.

קראת את דו"ח זליכה?

אפילו משרד האוצר קבע בתחקירים שלו שרווחיות יבואני רכב היא חריגה לענפי המסחר (ולא ביחס לקמעונאים, ביחס לחברות שמייבאות מוצרי חשמל, לדוגמה).

שוב, קבעת את דוח זליכה?

כי זה לא בדיוק מה שכתוב שם...

חברה שמייבאת מוצרי חשמל לא מחוייבת לתת שירות ותשתיות שקרובה בכלל למה שיבואן רכב צריך.

הצגת רווחיות נמוכה בדו"חות, בזכות המסים שהם גובים מלקוחות ומעבירים לשלטונות, זה רק דרך אחד, מבין רבות, של התעיית הציבור והשלטונות ע"י יבואני רכב.

בו אני אסביר לך משהו על ניתוח דוחות: רווחיות זה מונח אניליטי, שנועד לאפשר השוואה בין עסקים. בשביל להבין את המשמעות של רווחיות, צריך להכנס לדוחות ולהבין מה המספרים מייצגים, ולוודא שמשווים תפוחים לתפוחים. הנתון לבדו, לא אומר כלום, אלא בהקשר של הפעילות.

זה בניגוד, למשל, לרווח, שזה נתון מעט יותר אבסולוטי (אבל לא בדיוק).

נ.ב. נתון רווחיות של 15% הוא מדוייק ומייצג את הרווחיות לאור המחיר של המוצר לצרכן (מחיר השוק של המוצר). רווחיות של 30%, זה ביחס למחיר הקניה של המוצר.

שוב, בו נניח שאנחנו רוצים להוריד את יבואן הרכב לרווחיות של 15%. בו נגיד שכל החיסכון עובר לצרכן (ולא, למשל, ליצרן, כפי שהסברתי). כמה חסכת על מחיר רכב?

7%.

בממוצע, שבעה אלפי ש"ח.

בו... זה בערך הפער בין רכבים משומשים, בהתאם לכמה שמרת/נסעת עליהם. לא בדיוק נתון שישנה מקצה לקצה את מצבך כצרכן רכבים.

תשים לב, שתמיד מדברים על "משפחה" כזאת או אחרת השולטת בחברה ליבוא רכב, כאילו מדובר במאפיה.

וכן, יש הבדל מאוד משמעותי עם רווחיות שלך בפועל (לפי נפח פעילות אמיתית, לא מנופחת ע"י גביית המסים)היא 15% או 25-30%.

אתה רואה, אתה מפליג בדימיונות קצת פרנואידים, בשל אסוציאציות לסרטי 'הסנדק' או משהו כזה...

מבחינת פעילות החברה, אין שום הבדל אם הרווחיות שלך כזו או אחרת, מה שחשוב זה כמה כסף נשאר לך בבנק.

אם זה גורם לך להרגיש יותר טוב, אז הרווחים של צ'מפיון הולכים דווקא לצדקה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, dorsht כתב:

גימור עלוב לא, אבל רמת גימור נמוכה - כן נכון בהרבה מקרים (מדגיש שלא בכולם).

הנה דוגמה:

https://www.carcost.co.il/deals/list

להלן הדגמים שאני מכיר, ברמת הגימור הנמוכה יותר:

פיקנטו - LX.

ספארק - LT+.

i20 ומאזדה 2 - זמינות ברמת הגימור הנמוכה יותר וברמת גימור גבוהה יותר.

פיאט 500C - כמה שזכור לי Popstar היא רמת גימור נמוכה.

סיאט ארונה - סטייל.

קיה סטוניק - LX.

סקודה קאמיק - אמבישן. (זמינה גם ברמת הגימור סטייל עם מנוע 1.0TSI)

קיה XCeed - LX.

אוקטביה - אמבישן.

ברור שבהיצע קיימים הדגמים הזולים. אבל אלו אותם דגמים מוזלים שגם היבואן עצמו מוכר אותם.

אם אתה רוצה דגם מאובזר יותר, בבקשה. דגמים מסויימים מופיעים במספר רמות אבזור.

לפני שעתיים, yossiaviel כתב:

תשתדל לדייק בבקשה.

בזירת ה-0 ק"ם לא תוכל להשיג תמיד את כל הדגמים המאובזרים ביותר. מלבד מקרים בודדים פה ושם.

המימון שלהם מזכיר לפעמים, יותר "שווק אפור". {חברות כמו :"פמה" ודומיהם.}. 

לאומת יבואנים שהמימון שלהם בריבית כמעט אפסית.[כלמוביל למשל]. תבדוק. יש להם טבלה באתר.

וזה שהם מראים לך רישיון רכב כביכול נקי, זה לא אומר שהוא באמת כזה. בעלים 01 ברשיון.   איפה כאן ה"רישיון הנקי"?

הרי בסופו של דבר אתה קונה יותר זול, וכשתרצה למכור, זה יהיה הרבה, הרבה יותר זול. תפתח אחוזי הפחתה יד 1 ליסינג, בספר של לוי יצחק.

לגבי השקיפות, בתור קונה רכב, מי שלא בודק היום רישיון ובעלויות, הוא פשוט מטומטם. 

כמעט ואין הים חב" ליסינג, שלא דוחפת לך את כל ההתקנות הישראליות הטיפוסיות שיש. קודנית, חיישנים, ועוד.. ואי אפשר לוותר על זה. זה כבר מורכב ברכב. עובדה מוגמרת. ויש אנשים שלא מעוניינים בהתקנות הללו.

בקיצר, אין מתנות חינם.

קנית בזול, ומכרת בזול עוד יותר.

ובמקרה של טרייד אין, כאשר תרצה לשדרג, עוד יעשו לך פרצופים, וטובה כשייקחו ממך את אוטו ב-40% מתחת למחירון. בתנאי שהרכב ישאר שמור, כמובן.

אני כבר לא מדבר על זה, שאם תיכנס עם רכב 0 ק"ם לשעבר אצל יבואן, לשדרוג, לא יהיה להם אפילו נעים להגיד לך את סכום הזיכוי שתקבל עליו, מרוב בושה.

לגבי מימון, ברור שיש לכאן ולכאן. אבל לחלקם יש הסכמים מול חברות המימון עם תנאים אטרקטיביים. בחברות הליסינג הגדולות יש הסכמים מול הבנקים בריביות מצויינות.

מימון דרך היבואן מאוד תלוי ביבואנים ומול איזה בנקים הם עובדים. לדוגמא בצ'מפיון יש ריביות אטרקטיביות. במאזדה/טויטה הרבה פחות.

לגבי רישיון נקי, כוונתי הייתה שאין כתם של רישום קודם. מי שלא בודק בעלויות בהחלט עושה טעות. אבל מי שקונה ממני, יהיה יד 3. סביר להניח שכשהוא ימכור, הקונה פחות יכנס לנושא הבעלויות.

קודנים וחיישנים- אתה צודק. תלוי מאיפה שרוכשים ותלוי בטיימינג. לי לדוגמא, ברכישה אחת נתנו לי שוברים להתקנה, וברכישה אחרת, אכן הגיע מותקן.

מתנות חינם- חד וחלק אין. בסופו של דבר הרוכש הפוטנציאלי צריך לשקלל את כל הנתונים העומדים בפניו- ובהתאם לכך לקבל החלטה על הרכישה. 

פורסם
לפני 5 דקות, u_mimi כתב:

ברור שבהיצע קיימים הדגמים הזולים. אבל אלו אותם דגמים מוזלים שגם היבואן עצמו מוכר אותם.

אם אתה רוצה דגם מאובזר יותר, בבקשה. דגמים מסויימים מופיעים במספר רמות אבזור.

לא בטוח שאתה צודק ב-100%.

מעבר לכך, אצל היבואן, ההפרשים בין הדגם הפשוט לדגם מאובזר יותר, לעיתים מסתכמים בסכומים קטנים יחסית (עד 2000-3000₪).

להוציא כמובן את הקאמיק והארונה מהמשוואה, שם הדגם המאובזר יותר (סטייל ו-FR בהתאמה) יעלה כ-10 אלף ש"ח יותר.

אתה בעצמך עכשיו אומר שדגמים מסוימים מופיעים במספר רמות אבזור, כלומר, אם מאיזושהי סיבה מתחשק לי רכב שלא קיים ברמת גימור ספציפית, אז יד 2 0 ק"מ לא רלוונטי עבורי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 22 שעות, Crazy motorcycle כתב:

הרבה שטויות נרשמו כאן מעליי, כמו למשל תיכנס עם רכב מ0 קמ ליבואן לקניית חדש ויתביישו לתת לך הצעה.
הרכב הישן מליסינג 0 קמ.
ככה גם בניסאן.
בקיה מחירון פחות 22 אחוז
לקבוצת צמפיון לא נכנסנו.
אם היד 1 מליסינג הרווחת 16 אלף שקל...ושמכרת הפסדת 10, אז אתה עדיין מורווח על אותו רכב 6 אלף ש"ח.

הרבה סוכנויות רכב מנפחים את מחירון הרכבים שלהם, כדי "לתת" הנחה גדולה מאוד בקניית הרכב במזומן.

על חלק מהאנשים זה די עובד יפה.

יש אפילו חברות, שמראש מחיר המחירון שלהם מצביע  ומכוון את הלקוח לזירת ה- 0 ק"ם.

רק ש-שכחת להוסיף לכל סעיפי ההורדה שרשמת, מכירה לטרייד אין, ובדיקת הרכב על חשבונך.

הרי אף יבואן לא ייקח את הרכב המשומש שלך ויציג אותו באולם, אלה יעביר אותו לחברות סחר שהוא עובד איתם. במקרה הזה מדובר בעוד 10-12% הורדה, לפי לוי יצחק. במקרה הטוב. לפני בדיקה

כל הכבוד שמצאת פראיירים כאלה ששילמו על הרכב שלך מליסינג מעל המחירון. שמור ככל שיהיה. הלוואי על כולנו.

ואם קיבלת הצעות כל-כך מפתות מסוכנויות, למה לא עשית איתם עיסקה? היה שווה התעסקות במכירת רכב, במקום להיכנס עם משומש בסוכנות, ולצאת עם חדש באותו יום?

אז בניגוד אלייך ידידי, אני חי על עובדות ולא סיפורים מצוצים מן האצבע.

רכב חדש, אתה רק הוצאת אותו מהסוכנות, אתה כבר הפסדת. עוד לפני שלחצת על הקלאצי.

עוד טיפה חשבון. לא בשקלים. באחוזים.

אז קנית ב 5-7% רכב חדש 0 ק"ם ליסינג, ממחיר המחירון היבש ,והמנופח שלהם, ומכרת ב 22% לאחר מכן,{כי שכחו להוריד עוד כסף על מכירה לטרייד, עוד 10% נניח, או שלא הקשבת להם עד הסוף} כך שביחד יוצא 32%. כל זה עוד לפני הבדיקה, כאשר במהלכה מתגלגלים למטה עוד כמה אחוזים בודדים, פלוס 500 ש"ח בדיקת הרכב.

אז לכמה אחוזי הפחתה הגענו עד עכשיו?

מה הרווחת בדיוק? או יותר נכון, כמה הפסדת בדיוק? אולי זו הסיבה שברחת משם ולא עשית עיסקה? לא ברור.

בוא נחזור קצת לכותרת. ואם נתייחס אליה, קנייה מ-0 ק"ם לפעמים די משתלמת. 

אבל אתה שוכח שיש ימי מכירות, עם הנחות גדולות, כאשר ההפרש בין ה-0 ק"ם ליבואן, זניח.  סביב 5%. 

אז לפעמים בשביל כמה אלפים בודדים, צריך לקנות בזירת ה-0 ק"ם?

ויש כאלה שהמבצעים שלהם הופכים למתמשכים, וקבועים, למחיר המכירה בפועל, ללא תלות בכלל במחירון שהם הדפיסו בהתחלה. וזה נכון גם בחברת ניסן{שהזכרת אותם}. את הסנטרה או המיקרה, הם לא מכרו ללקוח הפרטי מעולם במחיר המחירון המודפס שלהם. 

להבא ספר לנו עם איזה רכב "נדיר ומבוקש מאוד בשוק" הלכת לסוכנויות הללו.

דבר אחרון. סוכנויות הרכב נועדו למטרת רווח. הם אינם משמשות אולמות תצוגה ונסיעת מבחן לחברות הליסינג.

ברוב המקרים, מה שאתה רואה שם, לא תמצא על מגרשי הליסינג.

פורסם
הרכב הישן מליסינג 0 קמ.
ככה גם בניסאן.
בקיה מחירון פחות 22 אחוז
לקבוצת צמפיון לא נכנסנו.

אבא שלי רכש לאחרונה אופל גרנדלנד x אפס קילומטר.

ההנחה ממחיר היבואן הייתה של 19,000 ש"ח.

הרכב ברמת הגימור הגבוהה ואפילו עם גג מושחר - תוספת על רמת הגימור.

אפשר היה לבחור את הרכב רק בצבע לבן, אבל זה בכל מקרה הצבע שהיה בוחר.

אבא שלי מתכוון להחזיק את הרכב 5 שנים.

לרווח ברכישת הרכב יש להוסיף את העובדה שלא היה צריך לממן את ההפרש במחיר - 5% לשנה על 19,000 ש"ח - בערך 2,500 ש"ח נוספים.

בעוד 5 שנים הרכב יהיה שווה כ-70,000 ש"ח.

אני בטוח שבמחיר של 48,000 ש"ח הוא יצליח למכור אותו ללא בעיה, גם לטרייד אין.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Using Tapatalk

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, roypa כתב:

בעוד 5 שנים הרכב יהיה שווה כ-70,000 ש"ח.

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

איך בדיוק קבעת את זה?

[או שחזית מראש ,את העתיד, וחישבת פרמטרים שכוללים מצב שוק הרכבים שיהיה בעוד 5 שנים, , המטבע, סחירות עתידית של הרכב הספציפי, מגפות, ועוד הרבה פרמטרים..]

האם יש איזה סוד, שעדיין לא ידוע לנו, שיעזור לפענח את זה?

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם

הוא לא צריך לחזות את המחיר העתידי.

הוא רק טוען שאבא שלו קנה רכב זהה לחלוטין לזה שהיה קונה בסוכנות.

רק שנשארו לו 19,000 ש"ח בכיס, או יותר נכון לקח הלוואה של 19,000 בפחות. 

מבחינת אבא שלו להחזיק את הרכב 5 שנים, ויתרת ההלוואה תהיה 19,000 + 2,500 קטנה יותר.

להערכתו (והיא כנראה נכונה) , 21,500 ש"ח בעוד 5 שנים יהיו משמעותיים מבחינת מחיר הרכב.

הבעיה היחידה עלולה לצוץ רק אם יהיה אירוע ביטוח , טוטלוס או גניבה , במקרה כזה יתכן שההפחתה של הביטוח תהיה יותר מה-19,000 ש"ח. 

אבל זה כמו שהביטוח לא משלם את עלות אמצעי המיגון שעל הרכב, או את הפרמייה ששולמה כבר מראש כל השנה.

• תוכן חדש...