Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם!! ישנו מזגן מרכזי שמחובר ל-3 חדרי שינה כאשר אחד מהם הוא ממ"ד.

ברצוני להתקין דאמפר ל-2 חדרים כאשר לממ"ד לא יהיה דאמפר וזה יהווה גם תעלה פתוחה לשעת הצורך במידה ו-2 הדאמפרים האחרים יהיו סגורים.

הבעיה הגדולה: התעלת אוויר אצלי היא מלבנית ולא סטנדרטית במידותיה בכלל:

IMG_3818.thumb.jpg.799eb3533d553c374322d77925f68268.jpg

וכמו כן היא יושבת מול הגריל בצורה מגוחכת, לא מחוברת אליו ואין איטום ביניהם:

IMG_3819.thumb.jpg.2cccd0a222d6d79fb5d7820c21976123.jpg

כל אלו ידרשו ממני ולדעתי גם מכל בעל מקצוע יכולות אלתור, אז להלן התוכנית והאתגרים שלי:

ערכת הדאמפרים שאני חושב לרכוש היא זאת:

ערכת 3 דמפרים למזגן אלקטרה מינימקס Electra MINIMAX (amavi.co.il)

1. למצוא מתאם  לשרשורי 8" בכדי לחבר אליו את הדאמפר, חשבתי על החלק הבא:

מתאם לוח 8" (amavi.co.il)

חשבתי לחתוך אותו למידה של התעלה המלבנית בעזרת Jigsaw ואז להצמיד אותו לתעלה ולהדביק עם הנייר דבק הכסוף של אנשי המזגנים, רעיון טוב או גרוע?

2. לחבר את הצינור השרשורי למתאם גריל כזה:

מתאם פלסטיק 2 יציאות 8" 60x20 (amavi.co.il)

ועליו להתקין את הגריל הזה:

גריל אספקה 60x20 סופר נפתח נסגר פלסטיק Twitoplast - Twitoplast - גרילים ומתאמים למזגן (amavi.co.il)

**הבעיה שלא מצאתי מתאם גריל וגריל אשר מתאימים בגודלם לגריל שיש לי כיום הלא סנדרטי ולכן אצטרך לבצע תיקון גבס והקטנת החור של הגריל, אשמח לעצות נוספות לאיך להימנע מזה, אולי פשוט להניח את הצינור השרשורי מול הגריל הקיים כמו שקורה אצלי כיום עם התעלה המלבנית?

3. האם הצינור הזה יתאים?

צינור שרשורי מבודד 1 מ' (תו תקן) 8" (amavi.co.il)

תודה! עדי.

עריכה אחרונה על ידי adi89
פורסם
לפני 12 שעות, innvision כתב:

אולי מדף ויסות \להבים מנוגדים, יכול לעזור לך, ניתן לדעתי להזמין במידות שתבקש.

בהקשר של סעיף 2?

פורסם
לפני 14 שעות, adi89 כתב:

כמו כן היא יושבת מול הגריל בצורה מגוחכת, לא מחוברת אליו ואין איטום ביניהם

העניין הזה מכוון. גם אצלי יש גרילים דומים ולא הייתי יודע להעריך אותם אם לא הייתי מתנסה באלטרנטיבה אצל קרובי משפחה (גרילים קטנים יותר שמחוברים עם מתאם צמוד לשרשורי).

בגריל כמו שלנו יש לאוויר דרך לצאת מהחדר (ולחזור אל המפוח של המזגן) דרך הנמכת התקרה.

בגריל שאטום כנגד התעלה, אם אין לאוויר מאיפה לצאת מהחדר אז הוא גם לא ממש יכול להכנס. במקרים כאלו מה שקורה בפועל זה:

- או שאתה חייב להשאיר חריץ בחלון. ואז אתה מבזבז חלק מתפוקת המזגן (פלוס פוטנציאל לרעש מבחוץ), ואם החריץ קטן מדי אז תשמע שריקה מעצבנת מהאוויר שעובר דרכו.

- או לפתוח מעט את הדלת ולשים משהו קטן שימנע ממנה להסגר (כי זה מה שהפרש לחצי האוויר ינסה לעשות). אבל בד"כ אם סוגרים דלת אז רוצים אותה סגורה לגמרי.

- או לא לעשות אף אחד מהנ"ל ובחדר עם דלת נורמלית וללא פתחים נוספים המזגן כמעט לא יכניס אוויר לחדר ותמות מחום/קור בהתאם לעונה.

בקיצור, ממליץ לוותר על התקנה של גרילים אטומים לתעלה.

סליחה שזה לא עוזר לך עם הדאמפרים. אצלי היו שרשוריים 8" ועליהם התקנתי דמפרים זהים לאלו שאתה מתכנן, ללא צורך באילתורים.

פורסם (נערך)

תודה רבה אלכס!! עזרת! השרשוריים שלך נחים ככה מול הגריל פשוט? איך הם מקובעים ולא זזים?

עריכה אחרונה על ידי adi89
פורסם

הם כן מקובעים עם מתאם מלבני שמכסה בערך חצי מהגריל (וגם זה לא אטום בהיקף). אנסה לצלם בערב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, adi89 כתב:

בהקשר של סעיף 2?

אני מניח שאתה לא מעוניין להחליף את כל התעלות ולהתקין מתאמים. אז חשבתי שאולי תזמין דמפר במידה של התעלה, צריך לוודא שיש לו חיבור למפעיל חשמלי. אני לא בטוח כמה זה יעזור, זה סוג של אלתור, אבל אולי תברר כאן:

https://twitoplast.co.il/product-category/דמפרים/דמפרים-אלומיניום/

https://twitoplast.co.il/product/דמפר-להבים-מנוגדים-פלסטיק-3/

פורסם
לפני 30 דקות, innvision כתב:

אני מניח שאתה לא מעוניין להחליף את כל התעלות ולהתקין מתאמים. אז חשבתי שאולי תזמין דמפר במידה של התעלה, צריך לוודא שיש לו חיבור למפעיל חשמלי. אני לא בטוח כמה זה יעזור, זה סוג של אלתור, אבל אולי תברר כאן:

https://twitoplast.co.il/product-category/דמפרים/דמפרים-אלומיניום/

https://twitoplast.co.il/product/דמפר-להבים-מנוגדים-פלסטיק-3/

יש לי כזה ידני בתעלה, אבל זה כמובן לא נשלט חשמלית וללא בקר טמפרטורה כמו דמפר רגיל, אבדוק את הנושא, אם אפשר לגרום לזה לפעול כמו דמפר רגיל זה יהיה מעולה!

תודה!

פורסם (נערך)

בבקשה, אני מניח שאפשר לשלב אולי בין מערכת דמפרים אוניברסלית למפעיל חשמלי של דמפר אחר או מדף ויסות, אבל אני לא בטוח. ראה כאן קישור למערכת דמפרים אוניברסלית:

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...