Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שעון למדה-מזה?!?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מתכוון אולי לחיישן "למבדה"? כנראה שכן...

בכל אופן אם זה מה שאתה מתכוון אז זה ארוך. אז אני רק אסביר לך על רגל אחת שלמבדה קודם כל זה אות ביוונית שמבחינתנו לגביי הרכב היא משמשת כטווח מדידה מסויים לגביי התערובת של אויר ודלק. החיישן הזה יושב בסרעפת הפליטה ומודד לפי הגזים היוצאים מהמנוע את התערובת אם צריך להעשיר או לדלל. אגב כמות התערובת האידיאלית ביותר היא יחס של 14.7:1

יש שיטת מדידה מסויימות על פי חישובים אבל תאמין לי שאין לי כוח להכנס לזה עכשיו בכל אופן בגדול זהו הרעיון של חיישן הלמבדה.

אני אשמח אם מישהו כאן יוסיף משהו על דבריי על מנת להעיר את עינהם של שאר חברי הפורום. או שאולי פשוט שכחתי משהו בשעה מאוחרת זו.

לילה טוב

פורסם

נקרא שעון air fuel ratio או afr.

נסמך על חיישן חמצן/למדא של הרכב המשדר גם למחשב הרכב.

שעון יחס אוויר דלק.

מכיוון שרצוי שלא תהיה עשיר מדי ולא עני מדי בדלק מצאו שיש מקום גם לשים שעון שיראה את התצוגה הזו ולא רק שהמידע יהיה בידי המחשב.

התצוגה ע"י לדים בצבעים.

עליה וקוץ בה- השעון חמוד אבל לא יעיל כמו wide band שזה שעון הכולל חיישן נפרד משלו ולא כזה שבא עם המערכת המקורית של הרכב.

שעון כזה יקר יותר ויעיל יותר למי שרציני ויכול לאפשר לעצמו.

היתרון הוא ברור- שעון כזה יראה מספרים ממשיים ולא רק לדים ולכן במקרה של שעון afr פשוט תוכל בדר"כ לראות מצבים קיצוניים של עשיר ועני.

שעון afr פשוט בנוי ממצב מרכז שהוא רצוי בו תיאורטית כל הדלק ישרף עם כל החמצן ומשני צדדים קיצוניים:

עני

עשיר

כשהמחשב קורא בלמדה/חמצן שיש הרבה חמצן הוא יכניס עוד דלק והפוך וזה קורה הרבה פעמים בשניה בסרק.

המצב הזה קורה רק בסרק.

בדוושה למטה במלואה(wot)המחשב מתעלם ממנו ופועל לפי מפות בזיכרון.

אחרי כמה שניות רצוי ששעון למדא יקפוץ למצב עשיר

כשתעזוב את הדוושה רצוי שהשעון יקפןץ לעני.

הסיבה למעבר מעני לעשיר בסרק הוא ניסיון לשמור על איכות הסביבה וגם צריכת דלק טובה.

מאותה סיבה הדלק ישר יהיה עני כשתרפה מהגז.

תריץ חיפוש כאן תמצא כמה התיחסויות.

הנה אחד שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=51145

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

יש אצלנו בקורולה שתי נורות ומעליהן רשום economy כשנוסעים רגיל ותאוצות איטיות הנורה הירוקה דולקת! אבל כשלוחצים פול גז או מאיצים מהר אז הכתומה נדלקת! האם זה אותו הדבר כמו חיישן למבדה?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...