Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ראשון למשפחה, 30.000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אשמח לעזרתכם ברכישת רכב ראשון. קצת עלינו - זוג +1 עם עוד אחד בדרך. 

גרים בירושלים, זקוקים לרכב לנסיעות קצרות עירוניות ולעיתים רחוקות (פעם- פעמיים בחודש נגיד) נסיעות בין עירוניות. 

מחפשים רכב משתלם, אין לנו נאמנות ליצרן/דגם מסוים ואין לנו הרבה הבנה ברכבים. תקציב עד 30 (אפשר קצת יותר אם ממש צריך). מושב אחורי שיתאים לשני כסאות תינוק או לשני כסאות + בוסטר (עדיף).  תא מטען שיכיל בקלות עגלה פלוס קניות וכדומה 

ההיצע פשוט עצום, לא מוצא ידיים ורגליים. 

חשבתי לגשת למגרשים של סוכניות רכב (יד שניה וטריייד אין) אבל רוצה לבוא עם רשימת דגמים מומלצת. 

תודה רבה לעוזרים! 

פורסם

I30 עם עדיפות לסטיישן שהוא בעל תא מטען גדול ומכובד.

מ 2012 יש סיכוי לקבל עודף.

לתת עדיפות לרכב שלא היה בעברו בליסינג/השכרה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה רבה! היתה לנו התנסות חיובית עם הסטיישן כרכב השכרה. חבר אמר לי שצריכת הדלק שלו גבוהה ולכן לא מומלץ. מבחינת קילומטר לשנה - לאיזה כיוון לשאוף? סביב 20 לשנה זה סביר? 

פורסם

מה הנסועה הצפויה? טל זה 20 ק"מ ביום ו-200 ק"מ פעמיים בחודש תגיע ל-12,000 ק"מ בשנה. בהנחה שזה אומדן בחסר מדובר ב-15,000 ק"מ בשנה. בנסועה כזו ההפרש בעלות הדלק בין 10 קמ"ל ל-12 קמ"ל יסתכם ב-100-150 ש"ח בחודש. לכן צריכת הדלק יכולה להדחק למקום נמוך יחסית בקריטריונים - מרחב מספק למשפחה, מוניטין אמינות ודירוג בטיחות (לפי NCAP) צריכים, לדעתי, לעמוד בראש השיקולים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתקציב כזה ולמשפחה הייתי בודק טויוטה קורולה או מאזדה 6 

רכבים טובים ואפילו ניסן טידה .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

יש עניין של נגישות לילדים במושב האחורי, לכן עדיף רכב שהגג שלו אינו משתפל לאחור. כמובן צריך לחוש את הרכב באופן אישי.

המאזדה  6 נראת לי קצת overshoot.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא סתם בחרת ב6 היא נותנת בדיוק את מה שנדרש במיוחד שמדובר עם ילדים הרכב הזה ייתן מענה מצויין .

היו  לנו בעבר  שנתי דורות 6 שהסיעו ילדים וגם כיום הפוקוס הזמנית תוחלף ב6 דור שלישי אולי רביעי .

אבל הניסיון עם הדור השני אישית היית חוויה נהדרת למשפחה עם 2 ילדים של בוסטר.

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם

בתקציב כמו שלך, בטח כשאתה לא נוסע הרבה, הייתי שם את צריכת הדלק במקום האחרון ברשימת השיקולים. הרבה יותר חשוב למצוא דגם שיתאים לדרישות ויהיה אמין מאשר רכב שיחסוך עוד 100 ש"ח בחודש, זה סכום שתקלה בלתי צפויה יכולה לקזז בפעם אחת (אם לא לעלות הרבה יותר).

רכב בתקציב כזה שיתאים לשלושה ילדים מאחור זה לא טריוויאלי בכלל. האפשרות הכי סבירה לטעמי תהיה רנו סניק דור 3, בתקציב כזה תוכל למצוא את אחרונות דגמי הבנזין שהגיעו לארץ. מדובר ברכב מרווח מאוד, מאובזר, נח, אמין יחסית ושתיין לא קטן. מצד שני, אם אתה לא ממש ממש חייב שהרכב הספציפי הזה יוכל לקחת שלושה ילדים, זה כיוון שהייתי פחות חושב עליו.

האופציה הכי "יעילה" (אבל פשוטה וחלשה) תהיה טויוטה ספייס וורסו. אני לא בטוח שזה הרכב שהייתי קונה לירושלים, אבל אם (העדר) הכח והספרטניות לא מפריעים לכם (וזה עניין אישי), זו יכולה להיות קניה לא רעה בכלל.

האופציות ה"רגילות יותר" יהיו קיה פורטה ומיצובישי לנסר (רצוי בדגמי ה-1.6, האחרונים שהגיעו לארץ). שתיהן יהיו אמינות ולא מאוד חסכוניות, לפחות מהקיה תוכל למצוא הצע רחב יחסית ושתיהן לא יגרמו לאף גבה להתרומם. בנוסף, את שתיהן אפשר למצוא משנתונים מתקדמים יחסית ליפניות / קוריאניות אחרות (באותו מחיר).

האופציה ה"איזוטרית" תהיה סיטרואן C4 מ-2015-16 (אחרי מתיחת הפנים עם מנוע 1.2 טורבו). זה רכב לא מבוקש, מה שיאפשר לך למצוא בתקציב (או ממש טיפה מעל) שנתון חדש יחסית. הוא סובל מבעיה מוכרת במנוע (רצועת תזמון מתפוררת, יש המון מידע על זה בפורום) שנפתרת (לפחות לפי מה שידוע כרגע) ע"י החלפה חד פעמית של הרצועה לרצועה חדשה. אם תצליח למצוא רכב כזה שעבר החלפת רצועה בזמן תקבל רכב חזק (יחסית, יחסית), חסכוני (יחסית), נח ומאובזר משנתון חדש (מה שלא מזיק לאמינות), אבל עם שוק חלש מאוד שיקשה על המכירה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תודה רבה על התשובה המפורטת! מעניין, אתה לא ממליץ על יונדאי כלשהי? עושה רושם שיש היצע ענק שלהן וקל למכור אותן (למרות שזה לא שיקול משמעותי עבורי, אני מתכנן לרכב עליו עד שיתפרק...) 

פורסם

קיה זה יונדאי, רק שהפורטה פחות מבוקשת מהאלנטרה המקבילה ולכן אפשר למצוא שנתון חדש יותר באותו מחיר.

לפני 15 דקות, עמוס_99 כתב:

אני מתכנן לרכב עליו עד שיתפרק...

אני לא בטוח שזו אסטרטגיה מנצחת. רכב מאוד ישן יכול לעלות לא מעט בתחזוקה, לא רק בכסף אלא גם בזמן ובבלת"מים (ובסוף לצאת לא יותר זול מרכב משומש אבל חדש יותר, אפילו בלי לשקלל את הזמן והבלת"מים)

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ממליץ להתמקד ב-i30cw שנת 2013. 

רכב מרווח, נפוץ ואמין. 

הייתי נמנע ממגרדי טרייד אין פרטיים (סוחרים) ומחפש אחת פרטית ביד2. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

ממליץ גם ללכת על יונדאי I30CW, כאחד שהחזיק 2 כאלו אני יכול לציין ממקור ראשון שמדובר ברכב מצויין למשפחה, הוא מאוד מאוד אמין כאשר שתי היחידות שהיו לי עשו במצטבר מעל 30000 ק"מ (ביחד) ולא נכנסו למוסך לעולם. הבגאז גדול מספיק בשביל לקחת 3 מזוודות עגלה ובימבה ולרדת לאילת לשבוע.

המנוע חזק מספיק כדי להגיע לכל מקום בלי רגשי נחיתות, צריכת הדלק נחשבת גבוהה יחסית לקטגוריה ביחס למכוניות מוגדשות אבל בקילומטראש שלכם מה שתוציאו על דלק (לא הבדל כזה משמעותי) יחסך לכם על כניסות למוסך.

ישנה בעיה של חלק מהכלים עם קופלונג הגה שנשחק, מדובר בגומיה קטנה שעולה 15 שקל אבל נמצאת במיקום גרוע ועולה להחליף בסביבות 700 שקל במוסך, היא מחשיקה כמה וכמה שנים כך שזה לא תיקון שאמור לחזור על עצמו בפרק זמן סביר.

לא בטוח לחלוטין שיכנסו מאחור 2 כסאות תינוק מהדגמים הגדולים ובוסטר ויהיה קשה להגיע לתפס החגורה כדי לחגור את הילד, שימוש במעריך לתפס החגורה פותר את הבעיה. (אצלי לא נכנס אבל הכסאות תינוק שלי היו מהגדולים ביותר בשוק בתקופה ההיא), אם עדיין לא קניתם כסאות אולי עדיף מראש שתקנו את הדגמים הצרים יותר שיש והחיים שלכם יהיו קלים יותר בכל חיפוש רכב בעתיד. תאכלס ישנם כסאות עד 29 קילו אבל מניסיון שלי עם הילדים שלי כשהם מתקרבים לכיתה א והחברים עוברים לבוסטרים הם רוצים גם הרבה לפני שהם מגיעים ל29 קילו של הכסא.

עדיף להתמקד ברכבים שלא היו בחברות ליסינג, החל משנת 2013 הם גם קיבלו מערכת מולטימדיה בהתקנה מקורית.

בסוף 2015 הם קיבלו גיר רובוטי במקום הפלנטרי אבל בכל מקרה זה לא יכנס לכם בתקציב.

פורסם

שלום! חוזר אליכם אחרי בירורים בכמה מגרשי מכוניות. ההצעה הכי מעניינת עד כה היתה שברולט קרוז 2016 מליסינג, 130K ק"מ, ב-36000. אחרי החלפת מנוע לחדש לפני שנה 

המחיר הנמוך בגלל הסחירות הנמוכה של שברולט 

לא מכיר את הרכב מספיק אבל השנתון נשמע מצוין ומחיר בסדר.. מה אתם חושבים? 

תודה רבה! 

פורסם

שנתון מתקדם לא אומר כלום! 

בטח כשמדובר ברכב בעייתי מבחינת אמינות וסחירות שהיה בליסינג והוחלף לו מנוע

ממש לא! 

• אהבתי 1

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אם בעל המגרש רוצה למכור במחיר הזה והרכב עצמו לא מציע גדולה בשוק שלנו 

ואתה עדיין רוצה לחסוך כסף הייתי משלם עליו 20 25 לא יותר .

לגבי אמינות חלק מהאנשים סבלו חלק אהבו כי הם טיפלו .

בדקת I35 ? מודלים 14 15 

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

• תוכן חדש...