Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ. אחרי 4 שנים

מאז התגובה האחרונה בנושא, עברנו כבר הפיכה אחת בעזה, שתי מלחמות, עשרות גראדים, מאות פצמ"רים ואלפי קאסמים.

האם יש מידע נוסף על שכנינו מדרום?

איזה תצפית מעניינת של חיילי צה"ל על רכבי אספנות מענינים במיוחד (לאו דוקא גנובים) או דגמים שאין בישראל והגיעו לשם ממצרים. הריי עזה כיום סגורה לפחות כמו קובה (למעט המנהרות).

פורסם

אני לא מבין את ההתלהבות. ולא בגלל שהרכבים האלה נגנבו מתישהו מאזרח ישראלי (גם זה).

יש רכבים ישנים (מאד) עם רשיונות של הרשות גם בבקעה, במזרח ירושלים ועוד. לא צריך שכפץ כדי להגיע לשם.

מה זה עוזר?

גם אם תקנה אחת, איך תגייר אותה?

מישהו מכיר תהליך (חוקי) לרכישת רכב פלסטיני והפיכתו לרכב אספנות ישראלי?

טייפ סלילים, פטר והזאב, קומודור 64 ו... פורד אסקורט לבנה

פורסם

אין שום אפשרות להחזיר מכונית שנימכרה לתושב השטחים לרישוי ישראלי.

כל מכונית שנימכרת לתושב הרש"פ דינה כמכונית מושבתת והיא למעשה נימחקת ממצבת כלי הרכב הישראליים.

עד שנת 94' המינהל האזרחי היה אחראי על רישוי הרכבים ולוחיות הרישוי שלהם כללו אותיות שסימלו את שם העיר שבה היתגורר בעל הרכב.

בהסכמי פריז, שהיוו ניספח כלכלי להסכמי אוסלו, הוחלט על מתן עצמאות למשרד הרישוי הפלסטיני, ולמעשה ישראל איבדה קשר עם מצבת כלי הרכב הפלסטינית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מקפיץ. אחרי 4 שנים

מאז התגובה האחרונה בנושא, עברנו כבר הפיכה אחת בעזה, שתי מלחמות, עשרות גראדים, מאות פצמ"רים ואלפי קאסמים.

איזה תצפית מעניינת של חיילי צה"ל על רכבי אספנות מענינים במיוחד (לאו דוקא גנובים) או דגמים שאין בישראל והגיעו לשם ממצרים. הריי עזה כיום סגורה לפחות כמו קובה (למעט המנהרות).

שוקה, זה מה שמעניין אותך ביום שישי באחת בלילה?

צא לבלות באיזה פאב טוב...סביר להניח ששוטף הכלים שם מעזה, דבר איתו וקבל מידע חי...

אחרי פעולת צהל שם קרוב לוודאי שהאוסף התפורר....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
מקפיץ. אחרי 4 שנים

לפי מה שאמרו לי לא מזמן, האוסף עדיין קיים גם לאחר הקרבות.

כמו כן גם האופציה של המפגש המשותף עדיין רחוקה...

כבר אז הוא העיד מחפוז (והוא חיפש) שהמצאי של מציאות אספנות בעזה דליל ביותר והשנים החולפות בטח לא הגדילו אותו.

פורסם
שוקה, זה מה שמעניין אותך ביום שישי באחת בלילה?

צא לבלות באיזה פאב טוב...סביר להניח ששוטף הכלים שם מעזה, דבר איתו וקבל מידע חי...

אחרי פעולת צהל שם קרוב לוודאי שהאוסף התפורר....רן

אני מנסה קצת לעורר את הפורום מתרדמת החורף שלו.

אותם תר'דים ואותם נושאים נלעסים כאן כבר מכל הכיוונים. ואתה שולח אותי לשטוף כלים... מילא זה היה לשטוף מכוניות

פורסם

מענין אם נשארו ממוניות הפיאט (למעשה נאסר-הורכבו במצרים) 1100 millecento שהיו פעם באלפיהם המונית התקנית בעזה.

לנסיעות לתוך ישראל עם פועלים בבוקר (0300) יום א וערב יום ה שמשו ה 404 סטיישן וטנדר וה VW דאבל.

גם משאית מרצדס עם אף ארוך מרובע וחלונות במיכל ובקסלה יכולה להיות נחמדה.

פורסם

לא כל עזתי הוא שוטף כלים,האספן הזה הוא רואה חשבון וממה שאני יודע ממקור ראשון אספן רציני.

נקווה לימים טובים יותר שנוכל לחלוק את התחביב.

מידע אישי האוסף קיים ולא נפגע במבצע "עופרת יצוקה"

הבחור משפץ כרגע אופל קפיטן ומחפש כעת דיסטריביוטור כדי לסיים את השיפוץ.

ניתן ליצור איתו קשר בפורום IVC.

"ברוכים הבאים לעולם הטילונים"

אלבום צילומים - http://public.fotki.com/ufd41/

אתר הטילונים הקלאסיים I.C.M וכל השאר - http://icmisrael.com/

פייסבוק - http://www.facebook.com/groups/icmisrael/

פורסם

בקיץ של שנת 2000, זמן קצר לפני אינתיפאדת אל-אקצא, אירועי אוקטובר והמדרון ההולך ומעמיק אליו נדרדרו יחסינו עם הפלסטינים נסעתי עם חבר לבית לחם לחפש מכוניות זקנות ומענינות. הימים עוד היו רגועים, התהלכנו בשלווה בכיכר המרכזית מול הכנסיה - ואפילו נהנינו מכנאפה לא רעה.

תחקור בחנויות חלפים הוליכו אותנו למישהו, לא רחוק מהמחסום הישראלי האחרון בפאתי הר גילה, בכניסה לבית ג'אלה. במוסך מתחת לפני הכביש חנו מספר מכוניות, מאובקות כהלכה, ברובן בריטיות. מה שזכור לי במיוחד היה ווקסהול וולוקס שחור מתחילת שנות החמישים במצב טוב ודגם נדיר של דה-סוטו סביב שנת 1960, שהיה בעצם דודג' או פלימות' עם סמלי דה-סוטו (דגמים אלו לא שווקו בארצות הברית).

לא רחוק משם חנתה פורד טאונוס 17M מתחילת שנות הששים בצבע בורדו, 2 דלתות עם גיר ידני נטול דוושת מצמד(סאקסומאט) במצב נסיעה מעולה.

תגלית אחרת היתה בל-איר שנת 1960 במגרש גרוטאות קטן, שלמה אך עם שמשה קדמית סדוקה לאורכה.

יפהפיה אחרת מהרש"פ בה נתקלתי באותו יום במזרח ירושלים היתה דודג' קורונט שנת 66', בצבע תכלת, יד ראשונה באותה משפחה. זה היה דגם בסיסי(סדן 4 דלתות, 6 ציל', ידני, ללא אף תוספת) אך מצבו היה פשוט מדהים. משיחה עם הבעלים הסתבר שאביו רכש אותה חדשה תחת שלטון ירדן, שמר עליה כבבת עינו - ולאחר מותו בנו ממשיך לטפח אותה תוך שהוא משתמש בה בנסיעותיו היומיות.

לא אתפלא אם נותרו לא מעט "אפיקומנים" כאלו, חבויים בכל מיני מוסכים וחניות פרטיות...:roll:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
...יפהפיה אחרת מהרש"פ בה נתקלתי באותו יום במזרח ירושלים...

לא הבנתי! בעצם כן הבנתי ומאוד מאוד לא אהבתי. (ובמילים אחרות. אתה טיילת לבית לחם, או שהוא טייל לירושלים?)

מה שמזכיר לי שבשנת 1997 נסעתי עם הלנד רובר דפנדר 110 שהיה לי בזמנו לירושלים, מכוון בקעת הירדן דרך יריחו. אז עוד ניתן היה לבחור אם לסוע בעוקף החדש או לחתוך דרך העיר. קיצרתי דרך העיר.

עצרתי ליד זוג שוטרים פלסטינים שהקימו מחסום מאולתר כשלצידם חונה לנד רובר חדש ממש כמו שלי רק בצבע תכלת של בית חולים. באקט של אחוות חובבי הכלי עצרתי לידם וניהלנו שיחה ערה על יכולותיו של הכלי לעומת הנדסת האנוש (שלא קיימת) ברכב.

בסוף השיחה אמרתי להם שנעלם לי מספר שבועות קודם לכן הכיסוי של הגלגל הרזרבי. אחד השוטרים בצעד של סוחר מיד הציע לי לקנות ממנו את שלו (המשטרתי). ותמורת 50 ש"ח יצאתי משם עם כיסוי מקורי, איכותי, חדש ובעל ייחוס.

אך, אם רק היה שלום.

פורסם
בקיץ של שנת 2000, זמן קצר לפני אינתיפאדת אל-אקצא, אירועי אוקטובר והמדרון ההולך ומעמיק אליו נדרדרו יחסינו עם הפלסטינים נסעתי עם חבר לבית לחם לחפש מכוניות זקנות ומענינות. הימים עוד היו רגועים, התהלכנו בשלווה בכיכר המרכזית מול הכנסיה - ואפילו נהנינו מכנאפה לא רעה.

תחקור בחנויות חלפים הוליכו אותנו למישהו, לא רחוק מהמחסום הישראלי האחרון בפאתי הר גילה, בכניסה לבית ג'אלה. במוסך מתחת לפני הכביש חנו מספר מכוניות, מאובקות כהלכה, ברובן בריטיות. מה שזכור לי במיוחד היה ווקסהול וולוקס שחור מתחילת שנות החמישים במצב טוב ודגם נדיר של דה-סוטו סביב שנת 1960, שהיה בעצם דודג' או פלימות' עם סמלי דה-סוטו (דגמים אלו לא שווקו בארצות הברית).

לא רחוק משם חנתה פורד טאונוס 17M מתחילת שנות הששים בצבע בורדו, 2 דלתות עם גיר ידני נטול דוושת מצמד(סאקסומאט) במצב נסיעה מעולה.

תגלית אחרת היתה בל-איר שנת 1960 במגרש גרוטאות קטן, שלמה אך עם שמשה קדמית סדוקה לאורכה.

יפהפיה אחרת מהרש"פ בה נתקלתי באותו יום במזרח ירושלים היתה דודג' קורונט שנת 66', בצבע תכלת, יד ראשונה באותה משפחה. זה היה דגם בסיסי(סדן 4 דלתות, 6 ציל', ידני, ללא אף תוספת) אך מצבו היה פשוט מדהים. משיחה עם הבעלים הסתבר שאביו רכש אותה חדשה תחת שלטון ירדן, שמר עליה כבבת עינו - ולאחר מותו בנו ממשיך לטפח אותה תוך שהוא משתמש בה בנסיעותיו היומיות.

לא אתפלא אם נותרו לא מעט "אפיקומנים" כאלו, חבויים בכל מיני מוסכים וחניות פרטיות...:roll:

קורונט היה רכב השרד (צ-1000) של הרמטכלים . בנוסף היה ואגוניר.

פורסם
לא הבנתי! בעצם כן הבנתי ומאוד מאוד לא אהבתי. (ובמילים אחרות. אתה טיילת לבית לחם, או שהוא טייל לירושלים?)

quote]

באותו יום הייתי בשתי הערים. יצא לי להתקל בו ליד הכנסיה המורמונית, מאחורי האוניברסיטה העברית.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הייתי לפני כ3 וחצי שנים בבית ג'אלה (למה ואיך נכנסתי לשם זה סיפור אחר), לנסיעה חטופה, ראיתי לא פחות מ4 רכבים קלאסיים נוסעים רק מנסיעה קצרה בתוך העיר.

• תוכן חדש...