Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

השכנה הנחמדה שיפה את ביתה ולא ניקתה אחריה כמו שצריך את הבניין.

על החניה/מדרכה בבניין יש שאריות בטון/מלט וכד'. 

מדובר באבנים משתלבות. 

באיזה חומר אפשר להשתמש מבלי לפגוע באבנים ? האם חומצת מלח מתאימה למשימה?

או לחלופין אולי צריך איזה פטישון/פטיש ואיזמל ולעבוד...

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

בחברות הבניה משתמשים במכשירי לחץ-מים גבוה ובמכונות עם מברשת מסתובבת (כמו "מכונת פוליש") לעניין הזה. 
חומצת מלח (בטח בריכוזים גבוהים)  עלולה לגרום לשינוי צבע באריחים ואפילו התפוררות השכבה העליונה.
יש כמה חברות רציניות שמתמחות בזה, אולי אפשר להזמין אותן, ולבקש מהגברת לשאת בעלויות?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בטון טרי יורד ללא בעיה עם מים בשילוב מברשת גסה. אין צורך בחומרים חריפים.

אם זה יבש, צריך לקלף עם שפכטל/מברג, ולאחר מכן את אותו תהליך. 

פורסם

מניסיון עם אבנים משתלבות, חומצה 32% + מטאטא כביש, ניקוי ושטיפה מיד אחכ עם מים עושים את העבודה.

זה מה שראיתי שהפועל בשטח עשה.

לטעמי היה ניתן גם לדלל עם 50% מים והיה פחות מסוכן לשימוש ופחות סיכוי לשינוי צבע באריחים ( לא קרה אצלנו אבל אם היו מתמהמהים היה קורה)

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, natco כתב:

אולי אפשר להזמין אותן, ולבקש מהגברת לשאת בעלויות?

הלוואי וכך היה המצב.

היא עושה בכלל טובה שהיא משלמת לועד בית והוצאות כאלו ואחרות.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם
לפני 13 שעות, Michazzz כתב:

החומר הזה הוא בדיוק חומצת מלח. מדוללת.

כמו שרשום, הוא מיועד לג.פ (שאמור להיות פחות  רגיש בגלל הגלזורה, אבל באיכויות שהחנויות מיבאות היום לא הייתי חותם גם על זה) ולאבן שאינה אבן משקע (גרניט וכו').
גם אבן טבעית, בעיקר כזו שנחצבה ע"י מרבצי מתכות (תאופיין בד"כ בגוונים ירקרקים/גידים חומים) עלולה לשנות גוון במגע עם חומצה.

כ"כ, חומצת מלח זה חומר ממשפחת ה"אקונומיקה" (HCI)- כלומר מלבין. חזק. כזה שיכול בקלות לפגוע בפיגמנט של אריחים.

אבנים משתלבות עשויות מבטון+ פיגמנט. אם מורחים אותן בחומר שמיועד להמיס בטון ויכול גם להלבין פיגנט...  טוב. נו, באמת שאין לי יותר כח לכתוב את המובן מאליו...

אבל אם "ראית את הפועל עושה ככה", אז כנראה שזה טוב.

פורסם
לפני 22 שעות, natco כתב:

כ"כ, חומצת מלח זה חומר ממשפחת ה"אקונומיקה" (HCI)- כלומר מלבין. חזק. כזה שיכול בקלות לפגוע בפיגמנט של אריחים.

ממשפחת "חומר לניקוי  אסלות". אקונומיקה היא ההפך מחומצה (בסיס) מה שהופך את הערבוב שלה עם חומצות למסוכן במיוחד.

כל השאר נכון. חומרים כאלה בריכוז גבוה מצריכים זהירות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

וואלה, המורה לכימיה לא חיבבה אותי במיוחד. :-P 
כשאתה אומר את זה, אני נזכר באזהרות על כך שאקונומיקה היא בסיס.

אז ההבדל הוא, שהאקונומיקה היא נתרן כלורי, וחומצת המלח היא מימן כלורי.

נכון? או שאני שוב אצא מהכיתה? :-P 

פורסם

natco תצא בחוץ! :P

אקונומיקה היא נתרן תת־כלורי. נתרן כלורי זה מלח בישול רגיל.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...