Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קופת גמל להשקעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הייתי רוצה לקבל הסבר והמלצה/ אי המלצה על הפקדת כסף ל תוכנית הנל.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

האמת אני לא מבין גדול בקופות גמל להשקעה ורק לאחרונה התחלתי להשקיע בקופה שכזו אחרי שלא הצלחתי להבין מה אני צריך לעשות על מנת לקנות בחשבון הטרייד שהיה לי. סה"כ רציתי לקנות קרן של S&P500 בעלויות נמוכות אבל לא הצלחתי כל כך אז החלטתי פשוט להעביר הלאה לחשבון קופת גמל להשקעה מבוססת קרן מחקה מדד (אאל"ט) S&P500. סכום קטן+הפקדה חודשית נמוכה.

כתבה (כך אני מניח, לא קראתי) הסולידית טוב יותר ממני https://www.hasolidit.com/הצל-החיוור-של-קופת-הגמל-להשקעה

לדעתי אתה צריך להבין מה יכולות שלך, מה הצרכים שלך ואיפה אתה יכול לחסוך כמה שיותר (לאו דווקא איפה תקבל תשואה גבוהה יותר- זה קשה לנבא).

שאלות, תהיות, טעויות וכדומה מוזמן לשפוך את ליבך בשרשור, סביר להניח שהתותחים כבר יגיעו לפה

*הודעה זו אינה מהווה כל ייעוץ או הכוונה בנושא שוק ההון!

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בשני משפטים -
תוכנית חיסכון בה הכסף מושקע בהתאם למסלול שתבחר (מעבר בין מסלולים לא ממוסה), עם הטבת מס בגיל גמלאות.
דמי ניהול יקרים (יחסית), אפילו אם זה דרך מועדון צרכנות חזק. מגבלת הפקדות של כ70 אש"ח בשנה.

אני אישית מחזיק קופה כזו, אך מתכנן להעביר את הכסף לתיק השקעות לא מנוהל, על מנת להוזיל את העמלות, וגם כדי לשלוט טוב יותר על תמהיל התיק.

ממליץ לחקור טוב את הנושא ואת האלטרנטיבות (הסולידית כאמור מעליי הוא מקום מעולה להתחיל בו), ורק אז לקבל החלטה.

פורסם

אני לא מבין בהשקעות.
יש לי סכום מסויים שכרגע אין לי מה לעשות איתו.
אבי מבין שלהשכיב אותו בעוש זה הדבר הכי לא נכון לעשות.
מצד שני זה לא סכומים להשקעה ב נדל"ן..
הייתי רוצה להשקיע ולגרום לכסף הזה 'לעבוד', אבל לא מכיר בכלל את הנושא ואמת לא יודע אם יש לי את הזמן וגם הרצון לחקור.
מה הדרך הכי פשוטה ועם סיכון נמוך לעשות את זה, וברור לי שמליונר זה לא יעשה אותי.
מצד שני אני גם לא רוצה ממש לסכן את הכסף במניות, כי לא מבין בזה שום דבר.

מקווה שהסברתי את עצמי נכון.

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

דמי ניהול יקרים (יחסית), אפילו אם זה דרך מועדון צרכנות חזק. מגבלת הפקדות של כ70 אש"ח בשנה.

מה אתה מגדיר דמי ניהול יקרים? ומה זה מועדון חזק?
למועדון חבר למשל יש דמי ניהול של 0.39% באלטשולר ופסגות. יש להם גם הסכם עם הפניקס לפוליסת חיסכון באחוז דומה למיטב זכרוני (שם אין את מגבלת ה70 אלף בשנה אבל גם אין את הטבת המס).

בעיניי זו אפשרות לא רעה למי שלא רוצה להשקיע את המאמץ בניהול עצמי של השקעותיו.

פורסם

מה אתה מגדיר דמי ניהול יקרים? ומה זה מועדון חזק?
למועדון חבר למשל יש דמי ניהול של 0.39% באלטשולר ופסגות. יש להם גם הסכם עם הפניקס לפוליסת חיסכון באחוז דומה למיטב זכרוני (שם אין את מגבלת ה70 אלף בשנה אבל גם אין את הטבת המס).

בעיניי זו אפשרות לא רעה למי שלא רוצה להשקיע את המאמץ בניהול עצמי של השקעותיו.

אכן דיברתי על חבר. לי יש קופה באלטשולר עם תנאי חבר.
לא בדקתי את פוליסת החיסכון בזמנו, והיום אני כבר לא עמית חבר.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

פורסם
לפני 8 שעות, timur2008 כתב:

אבל לא מכיר בכלל את הנושא ואמת לא יודע אם יש לי את הזמן וגם הרצון לחקור.
מה הדרך הכי פשוטה ועם סיכון נמוך לעשות את זה, וברור לי שמליונר זה לא יעשה אותי.
מצד שני אני גם לא רוצה ממש לסכן את הכסף במניות, כי לא מבין בזה שום דבר.

אתה יכול פשוט לזרוק בקופת גמל להשקעה, הבעיה שבדרך כלל שעבור אנשים שאין להם זמן ללמוד לפחות את הבסיס יותר זול להשאיר את הכסף בעו"ש.

בדרך כלל אותם אנשים מוכרים בירידות, משקיעים במסלולים שלא מתאימים להם מבחינת אופק השקעה,סיכון ותשואה.

כדי להשקיע אתה צריך מינימום לדעת לאיזה תקופת (שנה,שנתיים, 30 שנים), לאיזו מטרה (בית,חסכון,חופשה) וכמה מהכסף אתה יכול להרשות לעצמך לאבד.

דמי ניהול זה בשלב מאוחר יותר, קודם תתמקד בבניית פרופיל השקעה טוב שמתאים לך.

לדעתי, להבין כלכלה בימינו זה חשוב כמו לדעת קריאה וכתיבה, אם תשקיע 10 דקות (על חשבון זמן שינה) כל יום במשך חודש בללמוד איך להשקיע (ממליץ מאוד על https://www.hasolidit.com/ ) אתה תיהיה במצב פי כמה טוב יותר מאשר היום.

אם אתה מתכנן להשקיע בסיכון נמוך בלי מניות בכלל, לדעתי בכלל אין מה לחשוב על קופת גמל להשקעה.

בפפר ובבנק ירושלים בדרך כלל יש פקדונות.

פורסם

חשבתי שלשים כסף בעו'ש זה הטעות.
אין לי באמת את הזמן והרצון ללמוד כלכלה והשקעות.
ממה שאני יודע, כסף כדאי להשקיע, לתת לו לעבוד.
מה שאני רוצה בעצם זה מסלול סולידי, בסיכון נמוך עם אופציה לצאת במידה ואצטרף את הכסף.

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
בתאריך 20.11.2020 בשעה 16:49, Katom כתב:

בדרך כלל אותם אנשים מוכרים בירידות, משקיעים במסלולים שלא מתאימים להם מבחינת אופק השקעה,סיכון ותשואה.

כדי להשקיע אתה צריך מינימום לדעת לאיזה תקופת (שנה,שנתיים, 30 שנים), לאיזו מטרה (בית,חסכון,חופשה) וכמה מהכסף אתה יכול להרשות לעצמך לאבד.

הכתום סיכום את זה יפה. בשביל להבין את אלו לא צריך ללמוד השקעות אלא רק לשבת ולחשוב עם עצמך.

אחרי שתחליט, אפשר לראות אם יש מה לדבר על להשקיע או שאכן פיקדון בבנק עם תשואה של 0.1% זה הכי טוב למקרה.

אין תשואה בלי סיכון! המינימום שנדרש זה גמישות במועד היציאה או מוכנות לסכן סכומים.

• תוכן חדש...