Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, רציתי לדעת אזה ג'אנטים אני יכול לשים על קיה פרייד 1.3 ידני '96 ...

ברשיון רכב כתוב 165/65R13 קדימה ואחורה .

תודה.

KIA PRIDE 1.3L 96' MANUAL

MAZDA 323 LANTIS 1.6L 04' AUTOMATIC

TOYOTA COROLLA SUN 1.6L 13' AUTOMATIC

פורסם

אולי תתנו לי לינק איפה אני יכול לבדוק את זה אם אף אחד לא יכול לענות ?

KIA PRIDE 1.3L 96' MANUAL

MAZDA 323 LANTIS 1.6L 04' AUTOMATIC

TOYOTA COROLLA SUN 1.6L 13' AUTOMATIC

פורסם
המנוע זה 1850 BJ (מאזדה 323 1999)

כרגע יש 185/65/14

אני יכול ל- 15 או 16?

אתה יכול את כל הטווח שפורסם, המידה המקסימלית שמאושרת היא 16 כפי שציינו.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

פולו 2002 מידה מקורית : 185/55/14

לאיזו מידה ניתן לשנות? (185/60/14 למשל לא אמור להיות שינוי דרמטי) בהנחה שזו מידה נפוצה יותר

מה ההשלכות בנהיגה?

תודה.

פורסם

מידות הצמיגים המורשות כתובות בספר רכב. במידה ואתה רוצה לשנות, אתה ניגש למכון טסטים בצירוף העתק מספר הרכב ובו רשומה המידה. זה בעלות של 31 ש"ח.

אם אתה לא מוצא את המידות, אצל כל פנצ'ריה טובה קיימים כל הספרים עם המידות.

פורסם

אם כבר פתחו נושא כזה אז אני אנצל ואשאל אולי מישהו יוכל לענות לי .

פולקסווגן ג'טה החדשה נמכרת בארץ עם צמיגים במידה 205/55/R16 כסטנדרט , בלי תלות באיבזור הדגם או במנוע .

אחרי שקניתי את הרכב המדובר , אני ישר התקנתי עליו ג'אנטים חדשים עם צמיגים חדשים אשר מידתם היא 225/45/R17 , כמובן שביררתי קודם האם המידה הזאת מאושרת , לא רק זאת מאושרת אלא גם המידה 225/40/R18 מאושרת עבור הדגם הזה .

הבעיה היא בג'אנטים . זמן מה לאחר מכן , כאשר התחלתי לנסוע לכל מיני טיולים בארץ עם חברים , עם משפחה , 4 אנשים ברכב עם חצי בגאג' או בגאג' מלא , הבחנתי (שמעתי) שהצמיגים שלי משתפשפים בביתי הגלגלים בפנים , זה קורה בכביש כשיש גלים או מהמורות קלות . בדקתי ויזואלית , אין ממש נזק , רק רואים פס שיפשוף דק ושטחי על הצמיגים . אבל זה תלוי כמה אני מעמיס על הרכב .

אפילו עשיתי בדיקה , השבתי בתוך הרכב 5 אנשים ועוד אחד מאחורה על השפה של התא מטען , בכדי לדמות משקל גם בתא המטען , ואני הסתובבתי סביב הרכב בכדי לראות את המצב , אז הרכב ממש התיישב עם בתי הגלגלים על דפנות הצמיגים , ברור שבמצב הזה בכלל אסור לנסוע כי זה כבר יכול לגרום לנזק ממשי .

ולפי היצרן של כל רכב , זה ברור שכל רכב (לפחות רכבים שבאותה כטגוריה כמו שלי) יכול בלי בעיה להסיעה 5 אנשים (כולל הנהג כמובן) פלוס ציוד בתא המטען , הרי בשביל זה הם נבנו , ואצלי , עם הג'אנטים החדשים מסתבר עכשיו שביטלתי לעצמי את האפשרות הזאת וזה לא נכון וגם מעיק לי .

כמו שלמדתי קצת יותר מאוחר אחרי המקרה הזה , מסתבר שבג'אנטים יש פרמטר דיי חשוב שנקרא Offset , זו היא מידת הבשר (העובי אם תרצו) שבמרכז הג'אנט ולפיה המידה הזו נקבע כמה יתרחקו הגלגלים של הרכב מבתי הגלגלים החוצה או פנימה .

אז אצלי יצאה שקניתי והתקנתי ג'אנטים חדשים ברכב שכל המידות הן בסדר אך מידת האופסט גדולה מידי וגורמת לשיפשופים .

כמובן שאחרי המקרה הזה , אני מתכוון להחליף את הג'אנטים שלי בחדשים , אשר מידת האופסט שלהם לא תגרום יותר לשיפשוף של הצמיגים בבתי הגלגלים בפנים גם כשהרכב עמוס .

אחרי כל הסיפור הזה , השאלה שלי אליכם , אם מישהו יודע או שיכול לכוון אותי למקור שכן יודע , מה מידת האופסט המקסימאלית או המידה האחידה של האופסט שאמורה להיות לא משנה באיזה ג'אנט בפולקסווגן ג'טה האחרונה (דור 6) ?

בכדי שעם הג'אנטים החדשים שאני אתקין לא תופיעה עוד פעם אצלי הבעיה הזאת של השיפשוף .

תודה מראש לכולם .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

מישהו יודע מה מידת הצמיגים של 98 hyundai accent ואם לא אז איך אני יודע אותה. וגם כמה מעל זה מותר לעשות? איפה אפשר להחליף ג'נטים והאם שווה גם להחליף צמיגים או פשוט להשאר איתם.

• תוכן חדש...