Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכל אלה - מה שטופל בזמן, בחלפים איכותיים ננהג בעדינות .
בבסיסם כל הרכבים האלה אמינים מאוד.
אולי הגיר הרציף של מיצובישי בגרסת מנוע 1.8 יותר עדין ורגיש להזנחה .
אבל הדגמים עם מנועים 1.5/1.6 בשילוב גיר אוטומטי פלנטרי אמינים ועמידים ביותר. צבעים מטליים בלנסר נוטים להתקלף מוקדם מהצפוי, לכן צבע לבן עדיף.

ביונדאים למיניהם בבדיקה צריך לשים דגש על מערכת היגוי.
קיה פורטה זה למעשה יונדאי I35, וקיה ריו סדן אחות תאומה של I25.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
בתאריך 6.9.2020 בשעה 21:23, דודקל כתב:

תודה רבה!

ומה עדיף לי מבחינת אמינות וחסכון בדלק: יונדאי אי 30 או קיה סיד? 

עריכה אחרונה על ידי דודקל
פורסם

יונדאי I30 עבר לגיר רובוטי רק בחצי השני של 2015. עד אז היה עם גיר אוטומטי.
קיה סיד עם גיר רובוטי עוד מקודם.
לכן, ליונדאי אוטומטית פוטנציאל יותר קטן לתקלות גיר.
לקיה יתרון קטן בצריכת דלק ( בזכות אותו גיר רובוטי ).

פורטה/ I35 נשארו עם גיר אוטומטי גם בשנתונים יותר מתקדמים.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

לגבי צריכת דלק, יש לנו יונדאי i30 2008 1.6, ממוצע כ 10 ק"מ לליטר. לגבי שנתונים אחרים ראה אתר kml.

לגבי אמינות, היונדאי שלנו נקנתה מחבר לפני כ- 8 שנים, עד היום ללא תקלות.

עריכה אחרונה על ידי Basko
שגיאת כתיב
פורסם

תודה רבה!!

ושאלה אחרונה: עדיף לי לקנות יונדאי 2012 או קורולה 2010?

(שניהם בערך אותו מחיר)

מבחינת אמינות ואיבוד ערך נניח בטווח של החמש שנים הקרובות.. 

פורסם

אם אתה מוצא קורולה פרטית GLI במצב שמור ועם נתונים טובים, הייתי מעדיף אותה.
אבל אל תרד עם קורולה ל 2009 , שנתון ישן מדי,
וחצי מהשנתון הזה רובוטי.

פורסם

לקבוע איזה רכב אמין יותר כשהרכבים בני 7-9 שנים זה קצת קשה, בגדול מדובר במכוניות אמינות מלכתחילה כאשר ללנסר גיר רציף שיכול להיות קצת רגיש יותר אבל לא ידוע על בעיות מיוחדות שלי.

לקיה סיד יש גיר רובוטי אבל אחד שנחשב אמין, קח שחשבון שכמו בכל גיר רובוטי בסוף מחליפים גם קלאצים, יש לה יתרון בצריכת דלק אבל הוא מינורי ביחס לעללויות של החלפת מצמדים.

יונדאי I30 היא רכב מאוד אמין, אני אישית צברתי על שני כלים כאלה מעל 300000 ק"מ במצטבר בלי להכנס למוסך, שתיהן היו ליסינג או עם היסטוריית ליסינג וחצי מליון נהגים כנראה שנסעו עליהן לפני ועדיין היו מאוד אמינות, החיסרון היה בצריכת דלק גבוהה מהרכבים בדומים בקטגוריה. שים לב שאני מדבר על יונדאי I30 דור 2. 

גם הטויוטה קורולה אמינה מאוד אבל עדיין מדובר בשנתון נמוך יותר ויתכן שבמודלים האלו ישנן מכוניות שמסתובבות על הכביש עם הגיר הרובוטי חד מצמדי שהיה מכונה "מקשקש עצמות" בגלל נסיעה מאוד לא נעימה ולכן עדיף להמנע מהן.

בכל מקרה עדיף לקחת את הרכב שטופל הכי טוב עם הקילומטראז הנמוך ביותר שתמצא ולכן קשה להגיד לך שהיונדאי למשל עדיפה על הטויוטה או להיפך.

תוודא היסטוריית טיפולים הדוקה לפי הוראות יצרן והיסטוריה ביטוחית לוודא שהרכב לא עבר תאונה למרות שבשנתונים כאלה יתכן והרכבים כבר לא מבוטחים מקיף ולכן לא יופיע מידע מלא עליהם.

פורסם

גם היונדאי/קיה וגם הקורולה מאוד אמינות. 

באופן אישי הייתי מעדיף שנתון גבוה יותר ורכב שטופל בצורה מסודרת יותר- זה אם מתייחסים רק לאמינות. 

מלבד זאת, i35 משמעותית יותר מודרנית ומאובזרת מקורולה 2010 שרשימת האבזור בה ממש מעליבה. 

לא ציינת תקציב אבל לדעתי אתה טועה יונדאי i35 וקורולה משנתון 12' נמכרות במחיר דומה, לרכב שמור 33-35 אל"ש,  מחיר דומה גם לפורטה 13 צורה חדשה. 

מביניהם הפורטה נותנת את התמורה הטובה ביותר לכסף, אמינות גבוהה, שנתון גבוה יותר ואבזור טוב.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• תוכן חדש...