Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי טרום הקורונה טיסה בפסח לברצלונה מארקיע דרך ספק (חברה צרפתית), ארקיע ביטלו את את הטיסה ולאחר מכה חודשים קיבלתי קופון למימוש הטיסה.

לפני כמה שבועות יצאה כתבה בטמקא שארקיע מתחילה להחזיר כסף על טיסות שבוטלו, פניתי לספק בבקשה להחזר והוא סירב תוך שהוא מצטט את החוק הצרפתי.

המשכתי להתעקש וכרגע התשובה מהסםק היא שאם לא אנצל את הקופון עד סוף 2021 אז אוכל לדרוש החזר כספי לטיסה.

יש לי עוד מה לעשות בעניין? אולי לנסות לקבל אישור מארקיע שהחזירה את הכסף ואז לפנות שוב לספק?

מישהו ניסה והצליח לקבל החזר על טיסה שבוטלה בעקבות הקורונה?

פורסם

אתמול קיבלתי מאלעל ואוצ'ר של 125% על טיסה שבוטלה בתחילת מרץ, בתוקף עד דצמבר 21, אם לא אנצל אותו עד אז אוכל לקבל החזר כספי בסכום המקורי.

בדוק מה תנאי הואוצ'ר שלך, יתכן שתוכל להניר אותו לכסף בעוד תקופה. אל תשכח שאלעל גייסה כסף ומתחילה לחזור לפעיחות טיפין טיפין עם טיסות ליוון וממחר גם לארה"ב ןכנראה צרפת ואנגליה. ארקיע בינתיים מושבתת לגמרי וישראייר עובדת קשה.

• רעיון גרוע 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אתמול קיבלתי מאלעל ואוצ'ר של 125% על טיסה שבוטלה בתחילת מרץ, בתוקף עד דצמבר 21, אם לא אנצל אותו עד אז אוכל לקבל החזר כספי בסכום המקורי.

בדוק מה תנאי הואוצ'ר שלך, יתכן שתוכל להניר אותו לכסף בעוד תקופה. אל תשכח שאלעל גייסה כסף ומתחילה לחזור לפעיחות טיפין טיפין עם טיסות ליוון וממחר גם לארה"ב ןכנראה צרפת ואנגליה. ארקיע בינתיים מושבתת לגמרי וישראייר עובדת קשה.

אז בשורה תחתונה לא ניסית להשיג החזר כספי.

אני לא יודע מתי תהיה הפעם הבאה שאטוס במצב הנוכחי ומי יודע אם הספק הזה יהיה בכלל קיים עוד X חודשים.

הניסיון לקבל החזר כספי ולא קופון היה בעקבות הכתבה ב YENT וכרגע לא ברור האם זה היה קליקבייט או שבאמת הם בתהליך של החזר כספי.

בשורה תחתונה אני לא סומך על הקופונים האלו ואם באמת ארקיע מחזירים כסף מעדיף לקבל אותו עכשיו ולא אולי לקבל אותו בעתיד.

פורסם

יכולתי לבחור בין החזר כספי לבין הואוצ'ר. כיון שמדובר בסכום קטן, וכיוון שיש בכוונתי לצאת כאשר הדבר יהיה אפשרי (וזה כנראה יקח לא מעט זמן). ובמקרה הכי גרוע אקבל את הכסף בעוד שנה. 

• משעמם 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כלל אצבע - לא לכל מה שמופיע בטמקא צריך להקשיב ולהפנים, החוק הצרפתי תופס מאחר וביצעת אותו אצל הסוכן הצרפתי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לפי החוק הצרפתי נראה שהסוכן מחוייב להחזיר כסף, ולא יכול לחייב אותך לקחת וואוצ׳ר - השאלה היא אם הסכמת כבר לוואוצ׳ר או לא.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כאן יש הסבר על החוק האירופי. הוא מתיחס לחברת התעופה ולא לסוכנות. 

יתכן אתה צריךת לפנות דווקא לחוק טיבי, ולשינויים שנעשו בו עק  מגפת הקורונה.

דרך אגב, האם הואוצ'ר הוא של ארקיע או של הסוכנות? באיזה סכום מדובר?

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

יתכן אתה צריךת לפנות דווקא לחוק טיבי, ולשינויים שנעשו בו עק  מגפת הקורונה.

עסקת מכר מרחוק מספק צרפתי. אין קשר ישיר לחברת התעופה הישראלית.

נ.ב. אם יהיה השם של הספק, יהיה יותר קל לדון על כך.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

לפני הקורונה הזמנתי טיסה לחודש מאי. כמובן שהטיסה והזמנת המלון בוטלו. גם החברת טיסה וגם המלון לא רצו להחזיר את הכסף.

פניתי לחברת האשראי והתחלתי הליך "כשל תמורה". כל הכסף הוחזר במלואו. תשקול לנסות.

פורסם

קראת את הקישור שנתתי להסברים של האיחוד האירופי? מבחינתם מי שאחראי הוא מי שמבצע (או אמור לבצע) את הטיסה.

פורסם (נערך)

שם הספק הוא JOOMBOFLY והנציג שלהם מצטט תוכן מתוך הקישור הבא ולפיו אם אני מעוניין בהחזר כספי עליי להמתין לסו, תופף הקופון, כאמור סוף 2021

https://www.legifrance.gouv.fr/loda/id/JORFTEXT000041755833/2020-10-11/

זה הסעיף המעניין מתוך הקישור:

II.-The amount of the credit provided for in II of this article is equal to that of all the payments made under the terminated contract mentioned in I of this article. When this credit note is offered, the customer cannot request reimbursement of these payments, subject to the provisions of VII of this article at the end of the validity period of the credit note provided for in V of this article.

כלומר אם מוצע לי קופון בשווי מלא לסכום העסקה אני חייב לקבל אותו ולא יכול לבקש החזר כספי עד תום תוקף הקופון.

לגבי הסכום מדובר ב 2500$

עריכה אחרונה על ידי Tvr_speed_12
פורסם

בקיצור, הטעות שלך היתה שהסכמת לקבל את הקופון.

כאן מדובר בסכום גדול. אבל לך תנהלמשפט בצרפת.

פורסם

אין לך מה לחשוש לגבי הכסף שלך, נראה שהם חברים בIATA ככה שהכסף מגובה בבטחונות.

לדעתי הדבר היחיד שאני הייתי עושה הוא להמתין עד שיפוג התוקף של הוואצ'ר שלי ולקבל את הכסף בחזרה.

מבדיקה שלי כנראה אבל לא בטוח בכך, שיש בארץ חברה של tel aviv ltd Joombofly, הזמנה שבעצם (לא בטוח) מבוצעת על ידי תלמה.

https://secretflights.co.il/reviews/joombofly/

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

האם כורטסו הכרטיסים במהלך התקופה שקדמה לטיסה שבוטלה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...