Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני ימים אחדים נתקעה אחותי עם הרכב שלה- אונו שנת (הזרקה)95.

הגעתי למקום, ניסתי להניע.

הסוויץ תקין לחלוטין, סטרטר יש (מצבר חדש) ומערכת ההצתה תקינה אך עדיין הרכב לא הניע.

מכן ניגשתי ל-2 המקורות העיקריים: דלק ואוויר...

התחלתי בדלק (אחרי שהבחנתי שאין ריח של דלק למרות נסיונות הפמפום), ניתקתי את צינור ההספקה שמגיע מהמשאבה.

ואכן, בעת נסיון ההתנעה ראיתי שלא מגיע דלק מהצינור.

נשיפה חזקה פנימה, עם הרבה רגש והדלק זורם החוצה כראוי.

הרעיון הובן, סתימה בצנרת/משאבה!

אני חושד שהלכלוך בתחתית המיכל עשה את שלו (אחותי אוהבת לנסוע על מנורה EMPTY דולקת :x )

-קשה לי להאמין שהמשאבה לא תקינה כי הנסיעה עצמה מצויינת ואין חנק למנוע ואין שום בעית כוח במנוע....

הוספתי BG K44 למקרה ש...... (עזבו את הויכוח לגבי היעילות)

יש למישהו דעות בנושא? רעיון מסוים לפני שאני מתחיל לעבוד על המשאבה והצנרת?

תודה

אמיר.

פורסם

ראשית החלף מסנן (פילטר) דלק. אל תפרק סתם צנרת ומיכל דלק או משאבה ללא צורך.

עבודה טובה היא להתחבר עם סעפת בדיקה ושעון לחץ דלק ולבדוק את לחץ מש' הדלק ואת ספיקתה (כמות דלק ליחידת זמן). אך באמצעים פשוטים הסתפק רק בהחלפת מש' דלק וראה מה יקרה בהמשך.

חנך את אחותך שלא לרדת מתחת ל 1/4 מיכל אלא לתדלק מוקדם יותר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי האם כוונתך הייתה שבאמצעים פשוטים עליו ,להסתפק בהחלפת מסנן דלק, ולא במשאבת דלק,

בשלב זה?!,

לדעתי התכוונת שיסתפק בהחלפת מסנן ולא משאבה יקרה שלא לצורך?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כוונתי הייתה שיתכן וכל הבעיה נובעת ממסנן דלק סתום ומלוכלך שלא הוחלף זמן רב.

כשמבצעים טיפול במכונית בצורה מקצועית אז מחליפים המסנן לפי הוראות יצרן ומונעים תקלות בעתיד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שלום רפי וצביקה המומחים.

קראתי את תגובתכם... מספר שאלות:

מסנן הדלק: האם מדובר על החלק שנראה כמו מופה ונמצא בתוך תא המנוע אליו מתחבר מצד אחד צינור ההזנה מהמשאבה וממנו יוצא צינור למניפולד?

נקיון שלו לא יספיק?

רפי, האם אני יכול דרך ספר הרכב לבדוק בכמה לחץ מגיע הדלק מהמשאבה?

אם מדובר על אותו חלק שנמצא בתא המנוע, אזי הבעיה היא לא משם.

להזכירכם- הנשיפה שפתחה את הסתימה הייתה על צינור הדלק שמגיע כבר מהמשאבה!

תודה לשניכם

אמיר.

פורסם

נשפת לצינור שמגיע מהמשאבה לפני הפילטר?

או שניתקת את הצינור שנכנס לבית המצערת?

פילטר הדלק הוא גלילי, שחור ונמצא בצד ימין של תא המנוע (הצד של הנוסע), והוא מוחזק במקומו ע"י בורג אחד.

אם פירקת את הצינור שנכנס לפילטר דלק, נשפת, ואז התחיל הדלק לזרום אז הבעיה היא לא בפילטר (למרות שאני אישית מאמין שעכשיו הוא תפס קצת לכלוך), אלא בצנרת או במשאבה.

אם פירקת את הצינור שנכנס לבית המצערת, אז תחליף פילטר דלק, ואתה יכול גם להחליף את הצינור הזה (הוא עולה כ-15 ש"ח למטר) באותה הזדמנות שכן הוא מתייבש ונסדק בסופו של דבר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
פילטר הדלק הוא גלילי, שחור ונמצא בצד ימין של תא המנוע (הצד של הנוסע), והוא מוחזק במקומו ע"י בורג אחד.

אם פירקת את הצינור שנכנס לפילטר דלק, נשפת, ואז התחיל הדלק לזרום אז הבעיה היא לא בפילטר (למרות שאני אישית מאמין שעכשיו הוא תפס קצת לכלוך), אלא בצנרת או במשאבה.

אכן כך.. מדובר בצינור שנכנס לפילטר דלק...כלומר הבעיה היא לפני הפילטר דלק.

פורסם

ריח של דלק לא אמור להיות בעת פמפום, מדובר במשאבה אלקטרונית.

האם בעת שאתה פותח סוויץ אתה שומע את משאבת הדלק עובדת ? (היא אמורה להעלות לחץ במשך שנייה/שניים ולא ניתן לפספס את הרעש).

פילטר דלק לפיאט אונו עולה בסביבות ה30 שקל, אין שום סיבה לנקות או לנסות לנקות או כל וריאציה אחרת. מחליפים וזהו.

אצלי הייתה בעיה דומה, לפעמים האוטו היה מניע והמשאבה הייתה מעלה לחץ ולפעמים לא - כמובן, הבעיה נפתרה לאחר החלפת משאבת הדלק, מחירה אם זכרוני אינו מטעני - בסביבות ה450 שקל.

בפיאט אונו משאבת הדלק הינה משאבה תבולה (במיכל הדלק), היא מתקררת באמצעות הדלק שנמצא במיכל. נסיעה עם מיכל ריק רוב הזמן עלולה לקצר את חיי המשאבה.

בינתיים, הסתפק בהחלפת פילטר דלק כפי שיעצו לך, במידה ולא עזר, המשך הלאה לבדיקה משאבת הדלק, כפי שרפי ציין.

פורסם

Superdror המון תודה.

אני אבדוק את העצות שהעלתם.

אגב שאלה, כשאני מסובב את הסוויץ ולוחץ על הדוושה לא אמורה להיות הזרקה של הדלק/ריח של דלק?

הרי במצב הזה דלק כבר זורם מהמשאבה למניפולד לא?

תודה

אמיר.

פורסם

לא. לחיצה על דוושת הדלק כאשר הסוויץ פתוח לא תביא להזרקת דלק.

ברגע שאתה פותח את הסוויץ משאבת הדלק פועלת למשך שנייה או שניים על מנת להעלות את לחץ הדלק ולאחר מכן היא כובה. (אתה אמור לשמוע אותה פועלת,קשה לפספס).

פורסם

האם קרור המשאבה היא הסיבה לשמור על מיכל שלא יתרוקן?

אני נוטה תמיד להגיע עד סוף המיכל (מקל גם על בדיקת מצב צריכת הדלק ק"מ/ליטר).

פעם אף צוין כאן שהמשאבה מתאמצת יותר לשאוב ממיכל יחסית ריק ולכן זה מקצר את חייה - האם זה נכון?

כמו כן, לא הבנתי איך יתכן שמצטברת זוהמה וכו' בתחתית מיכל הדלק אם תמיד שואבים מהתחתית?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

לא רוצה להיות מנבא השחורות במקרה שלך, אבל למיטב ניסיוני עם רכב דומה (אונו 94) מדובר במשאבת דלק שהלכה לעולמו. מקרה קלאסי של נסיעות מרובות על אדי דלק / הטיפות האחרונות.

כמובן שכדאי ואף רצוי להחליף מסנן דלק טרם החלפת המשאבה - אך משום מה לא נראה לי שמכאן תבוא לך הישועה (ולכל מקרה, תכין 500 שח אם זה לא הפילטר וכן המשאבה).

שבוע טוב :-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...