Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 37 דקות, sperial כתב:

לא מסכים אתך. אפילו עלויות נטו. הרי זמנו של המנהל עולה לארגון לפחות פי 3 מזה של המזכירה. מצד שני המזכירה תדפיס את המכתב בשליש הזמן שיעשה זאת המנהל

לא. זה רק אם המנהל הוא אישתך - כלומר אדם שלא יודע להקליד. לא כל המנהלים הם אישתך. יש כאלו שיודעים להקליד. אין שום ביסוס לא לוגי ולא עובדתי לקביעות שלך פה. אין שום סיבה להניח שאין היום במערכת החינוך, כמו בכל מסגרת אחרת, אנשים שיודעים להקליד עיוור בלי שום בעיה.

אתה שוב נתקע באותה הנקודה כמו בכל דיון. העולם != אתה.אתה חייב, חייב, חייב לשבת ולהשקיע פעם 5 דק' מחייך בעובדה הבסיסית הזו שלא מתחברת לך. זה יותר קל מללמוד להכין מצגת או להקליד. באמת. 

לפני 37 דקות, sperial כתב:

דרך אגב, אני מרגיש כאן זלזול באנשי החינוך

אני לא מתייחס למקצועות שאיני מכיר. 

כמובן שאתה גם מתייחס למקצועות אחרים כל הזמן. אתה מביע דיעה על הייטק, מהדנסים, מסעדנים, תיירנים. אבל נשים את זה בצד - זה הרי בדיוק מה שמנסים להגיד לך אנשים שהם לא אתה:

אתה מתאר פה את ה"קושי" שחוותה אישתך, מסיק ממנו על מה שקורה אצל כל המורים ומגיע למסקנה שהדרישה להכין מצגת, כדוגמא, היא קשה מדי.

וממול יש הסכמה די גורפת, אצל כל המגיבים האחרים, שאתה טועה.

זה לא בגלל "זלזול". אלא גם כי בכלל הטענה שזה לא טריוויאלי שמורה או מנהל בית ספר ידעו להשתמש בוורד ב-2020 נשמעת קצת.. עצובה, וגם כי אנחנו כן מכירים תחומים אחרים. ותאורי ה-"קשה להכין מצגת" שלך הם... מצא לבד איזה תאור שבא ךל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 205
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 39 דקות, sperial כתב:

נהג לילה, הבעיה של מורים היא שחוץ מהאחוז הקטן שנכנס למסלול ניהול אופק הקידום קטן מאד.

לא מסכים.

בתיכון ממוצע כ 20% מהצוות בעל תפקיד ניהולי כלשהו (רכז מקצוע, רכז שכבה, רכז בגרויות, רכז פדגוגי, אחראי מערכת ועוד).

זה עוד לפני שדיברנו על תפקידים מחוץ לבית הספר כמו פיקוח, מרכזי הדרכה, מדריכים וכו'.

אם תלך להנדסה, רפואה או כל תחום אחר שדרת הניהול לא יותר רחבה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@sperial

למי לא היה רכב ליסינג בעשור האחרון והוא מייעץ בנושא קבלת רכב?

למי אין שום עניין בנהיגה ובחר לפלוט תגובה דוחה על אנשים שזה כן חשוב להם?

ממי אף אחד לא ביקש ניתוח כלכלי שמרני על מצב חשבון הבנק שלו וקיבל אלפי פעמים בייעוץ לרכישת רכב?

מי פה הודה שהפסיד מאות אלפים בהחלפת דירות ועדיין מייעץ על דירות במרכז למרות שהוא בכלל גר בצפון?

ואתה מדבר איתי על מודעות עצמית?באמת?

לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

לא מסכים.

בתיכון ממוצע כ 20% מהצוות בעל תפקיד ניהולי כלשהו (רכז מקצוע, רכז שכבה, רכז בגרויות, רכז פדגוגי, אחראי מערכת ועוד).

זה עוד לפני שדיברנו על תפקידים מחוץ לבית הספר כמו פיקוח, מרכזי הדרכה, מדריכים וכו'.

יש סיכוי שתגלה עוד כמה דקות שאתה בן 16.

נלך לעשן נרגילה בפארק ביחד כמו בני 16 טובים!

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 4 דקות, Potato כתב:

יש סיכוי שתגלה עוד כמה דקות שאתה בן 16.

נלך לעשן נרגילה בפארק ביחד כמו בני 16 טובים!

52 והפסקתי לעשן לפני יותר מעשור.

אבל בקבוק יין טוב הולך.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, pl7410 כתב:

תפוד עוד לא ענית לי איפה למדת :(

זה כי אין לו קביעות..

בחזרה לפוסט:

יצא לי להיעלב מהודעות שנשלחות להן בקבוצה וואטצפ שאני חבר בהן, אני מנסה לעשות בקרה עצמית ולחשוב מי נגד מי, האם אני צודק או הצד האחר. כן, קשה לעשות ולוקח זמן אבל זה גם תירגול עצמי שלוקח זמן להתרגל אליו, כי מה לעשות זה לפעמים מלווה בעצבים, כעסים, פחדים ושאר התחושות שמלוות את החיכוך היומיומי באנשים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, sperial כתב:

לא מסכים אתך. אפילו עלויות נטו. הרי זמנו של המנהל עולה לארגון לפחות פי 3 מזה של המזכירה. מצד שני המזכירה תדפיס את המכתב בשליש הזמן שיעשה זאת המנהל. זה אומר שמכתב שמקליד המנהל יעלה לארגון פי 9 ממה שיעלה אותו מכתב בהדפסה על ידי המזכירה. לא כולל הזמן שהמנהל לא יקדיש למטלות אחרות.

מה ש-@יבגניפ אמר.

ציטוט

דרך אגב, אני מרגיש כאן זלזול באנשי החינוך. אני מזמין אותך לעמוד מול כתה של 35 בני תשחורת, אפילו כאלה אידיאליים, שלא מפזרים גז מדמיע או שולפים סכינים. ואני מדבר על לחם חוקם של לא מעט מורים ומנהלים. נדבר אחרי שתעביר שני שיעורים לתלמידים כאלה, או שתקבל שיחות טלפון זועמות באמצע הלילה מהורים לתכשיטים.

אני חושב שכתבתי כאן, באופן מפורש לגמרי, לפחות פעמיים, את דעתי על מחנכת הכיתה של הבת שלי - אם זה לא היה ברור, היא חיובית ברמה אינסופית כמעט.

זה שקשה להיות מורה - זה נכון. זה שזה דורש המון עבודה גם מעבר לשעות בכיתה - גם נכון. גם המשכורת לא משהו. אבל בוא, אתה בוודאי יודע שמורים קיבלו יום חופשי באמצע השבוע כי הם מלמדים ביום שישי, נכון? שמת לב שכבר לא מלמדים בשישי (ולא הוסיפו שעות במקום)? האם מורים הפסיקו לקבל יום חופשי באמצע השבוע? אני משאיר את החידה לא פתורה לקורא האינטיליגנטי.

מעבר לזה, אני באופן אישי לא הכרחתי אף אחד להיות מורה.

ציטוט

את מצב הלימודים מרחוק איני מכיר. אבל צריך לדעת האם במסגרת הכשרתם המורים קיבלו איזה קורס בעניין הזה. כנראה שלא. וכנראה מדובר בהרבה מעבר להפעלה של איזה תוכנה. שיטות הוראה הן תחום רחב, וכאן מדובר בדבר חדש שטרם נצבר בו ניסיון. את תשכח שלא מדובר בהרצאה אוניברסיטאית שבה המרצה מדבר והסטודנטים מקשיבים, שיעור בבית ספר אמור להיות אינטראקטיבי.

האם המורים קיבלו קורס בעניין... לא, בוודאי שלא, אני משוכנע שאין להם את הסעיף המתאים בהכשרה, ולכן בוודאות נאסר עליהם ע"י האחראי לתחום במשרד התעסוקה והתירוצים לגעת במחשב, ובוודאי להפעיל זום כמו שצריך. כמו כן, הם גם לא עברו את ההכשרה הדרושה בהגדלת ראש, ולכן אין ספק שהדבר היחידי שהם מוכשרים ויכולים לעשות הוא להעביר שיעור פרונטלי. כל דבר אחר חורג מהיכולות וההכשרה הארוכה שלהם, וכאמור אסור בתכלית האיסור לפי סעיף 7 (ג) להסכם ההעסקה הקיבוצי שלהם, שנחתם בשנת התרפ"ט.

מכיוון שאינך מכיר את מצב הלימודים מרחוק, תן לי לשתף אותך. אחת מתוצאות הלוואי של הלימודים מרחוק היא שאם לפני כן כל מה שידעתי על מצב מערכת החינוך הוא שהיא "בסדר" (כלומר, ילדה חוזרת מבי"ס, "איך היה היום?", "בסדר", "מה למדת?", "אבא די"), אז עכשיו כל המורים באים לבקר אצלי בסלון (על שולחן האוכל, ליתר דיוק) ואני יודע בדיוק מה למדו, איך למדו, איזה מורה מגיע.ה מוכן וערוך ויודע להעביר שיעור ואיזה מבזבז חצי שיעור בלכוון את הטלפון, לשאול "מה? מה? אתם שומעים?" ולחפש איפה יש לו.ה קליטה בבית. תוך כדי השיעור, מיינד יו! וזה אחרי שהוא לא עדכן את הלינק הנכון לזום ושרף את הרבע שעה הראשונה על התכתבויות בין ההורים לבין עצמם למחנכת (כי חס וחלילה שמורה מקצועי יהיה נגיש להורים, זה לא כלול בהסכם העבודה שלו) על "למה שוב הלינק לזום לא עובד". (שזה, בהינתן שאין לו את ההכשרה המתאימה, כנראה סביר לגמרי בעיניך).

תראה, גם לי אין את ההכשרה המתאימה, ותתפלא לדעת, אני גם מומחה מאוד קטן לכל מה שקשור לווב (אני בכלל מפתח אמבדד). אבל מקצת הרהור בנושא, אני כבר יכול להציע לך, ממש ככה בשלוף, את כל החידושים המדהימים הבאים:

א. יוקם אתר ראשי של משרד החינוך שבו כל תלמיד יוכל למצוא את המטלות שטרם עשה (כולל מיון לפי תאריך הגשה וזמן נדרש), את המטלות שהגיש ואת הציון / הערות שקיבל, את מערכת השעות שלו וכו'. בנוסף, הורים יוכלו לצפות בסטטיסטיקה לגבי התלמיד (הערות שקיבל, שיעורים שלא הגיש, ציונים, בעיות משמעת וכו')

ב. אותו אתר גם ירכז עבור התלמיד את כל המשאבים הנדרשים (ספרים, מאמרים, הרצאות, ווטאבר)

ג. במקום ספרי הלימוד הנוכחיים, כל הספרים יונגשו גם בפורמט דיגיטלי שיהיה זמין לתלמידים באתר.

ד. במקום שיעורים פרונטליים בזום, מורה יסביר לתלמידים את החומר הנלמד בראשי פרקים, יבקש מהם ללמוד את החומר בעצמם דרך הרצאות, חומר קריאה ותרגולים נוספים שיהיו זמינים באתר, ולאחר מכן יערוך סיכום של החומר וייתן עזרה פרטנית לתלמידים מתקשים (פרט, נניח לכיתות א-ב, ששם באמת נדרשת למידה פרונטלית ממשית).

ה. מורים יקבלו חומרים מוכנים לשיעור, ויוכלו להוסיף / להוריד חומרים בהתאם ליכולת הכיתה וצרכיה. כל חומר חדש שיתווסף יעבור הערכה של רכז מקצוע / משרד החינוך, כך שיוכל להיות זמין גם למורים נוספים.

וזה, ככה סתם, מניסיון קצר של התבוננות בלמידה מהבית.

ציטוט

מכל מקום כל עוד ההתייחסות למורים תהיה דומה לזו שאתה מפגין כאן אל תצפה לכך שמיטב הנוער יקדיש עצמו לקידום הדור הבא.

כשאנחנו רואים יום יום איך נראית המערכת ואת המורים עצמם בפעולה, אנחנו יכולים להעריך את המצב לאשורו. להערכתי, פרט למקרים נדירים (מאוד), המצב על הפנים. זה כמובן לא אומר שלא צריך לכבד את המורים כבני אדם, אבל זה גם לא אומר שאסור למתוח ביקורת על מערכת שההתקדמות הטכנולוגית המהותית שלה בעשורים האחרונים היתה מעבר מגיר לטוש מחיק.

עכשיו בוא ספר לי אתה מי אחראי למערכת הזו, ולמה היא מתפקדת כמו שהיא מתפקדת.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 14 דקות, pooh-bear כתב:

עכשיו בוא ספר לי אתה מי אחראי למערכת הזו, ולמה היא מתפקדת כמו שהיא מתפקדת.

image.png.23cf0c23b616f0ffc0e4caaa74e4b2d9.png

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

תשמע, פוטטו, לצאת מליד"ה זה אמנם מביך, אבל לא עד כדי כך, לא צריך להתבייש 😜

אני חושב שסיימתי במחזור הפרישה של חנה לויטה האגדית, אגב, רגע לפני שמישהו גילה את האפרטהייד ומשם הכול הידרדר. זיכרונות טובים בסך הכול.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הנכדים שלי דור רביעי בבית ספר הריאלי העברי בחיפה

האם זה אומר משהו עלי ? עליהם?

-pooh-bear/

מה אתה מעיק עלינו בסיפורים על מערכת החינוך

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Night Driver כתב:

בהנדסה ורפואה (מניח שככה גם בהרבה תחומים אחרים) יש לאן להתקדם גם בלי ניהול.

לפני 7 שעות, pooh-bear כתב:

ד. במקום שיעורים פרונטליים בזום, מורה יסביר לתלמידים את החומר הנלמד בראשי פרקים, יבקש מהם ללמוד את החומר בעצמם דרך הרצאות, חומר קריאה ותרגולים נוספים שיהיו זמינים באתר, ולאחר מכן יערוך סיכום של החומר וייתן עזרה פרטנית לתלמידים מתקשים (פרט, נניח לכיתות א-ב, ששם באמת נדרשת למידה פרונטלית ממשית).

יש לנו במכללה מרצים שעושים ככה, מפרסמים הרצאה מוקלטת באתר, והזום זה בשביל שאלות ותשובות.

וזאת דרך נוראית ללמוד, וזה גם לוקח זמן כפול - תאר לך בתור סטודנט שאתה צריך 6-8 שעות ביום להאזין להרצאות מוקלטות (זה על חשבון זמן של הכנת מטלות בית), ועוד 6-8 שעות לסשנים של שאלות ותשובות.

וזה עוד סטודנט במוסד להשכלה גבוהה, שהגיע לשם מרצונו החופשי, ורוצה באמת ללמוד, וכן יחפש זמן לזה.

ובמקרה של ילדים מה שיהיה זה שהם פשוט לא יאזינו להקלטות/לא יקראו את הספרים, וכשתגיע לסשן שאלות ותשובות, פשוט יסתכלו עליך בעיני עגל על ריטלין, ולא יבינו מה אתה רוצה מהם.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 15 דקות, vadim6385 כתב:

בהנדסה ורפואה (מניח שככה גם בהרבה תחומים אחרים) יש לאן להתקדם גם בלי ניהול

גם בחינוך.

יש המון תפקידי הדרכה, פיקוח, להיות מרצים בתחומים שונים, ללמד במכחנות, לתת שיעורים פרטיים ועוד.

• תוכן חדש...