Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני צריך לתכנן טיול בן יומיים:

יום א - יוצאים מהמרכז. נוסעים צפונה מטיילים. ישנים בחיפה.

יום ב - מטיילים קצת באיזור חיפה וחוזרים למרכז.

חלק מהמשתתפים מתקשים בהליכה וחלקם אנשים מבוגרים,

לכן אני צריך המלצות למקומות שאפשר לנסוע אליהם, להחנות קרוב ולטייל.

יש המלצות? מסלול מתאים? מה כדאי לראות?

• מעניין 1
פורסם

עד כמה מתקשים בהליכה? ברמה של כיסא / הליכון? או סתם ברמה של "לא בקטע של לעשות את האברסט בייס קמפ"?

אם עדיין יכולים קצת ללכת, בגליל המערבי יש לך את ראש הנקרה (אבל יש שם קצת הליכה, אולי אפילו עם רצפה קצת חלקה) אם אתה מגיע מלמטה (לא מהחניון שיורדים ממנו ברכבל, אלא מכיוון הים, דרך המנהרה לשעבר של הרכבת) יש באזור לא מעט שפני סלע, אם זה מעניין אותך. לחובבי ים יש כמובן את אכזיב ממש ליד. טיפה יותר רחוק תמצא את מערת קשת, שגם אליה יש קצת הליכה. אחרי זה, אם נשאר לך קצת זמן, אפשר לתצפת על המונפורט כמעט מהרכב מפארק גורן, ואם אתם יותר קשוחים אפשר להגיע אליו (סד"ג של 500 מטר הליכה מהחניה, אל תתפוס אותי על המטר) מחניון ליד מצפה הילה, אבל גם אם הגעת לשם יש מדרגות וקצת טיפוס במבצר עצמו, לא בטוח שזה יתאים למשתתפים.

אני לא ממש מכיר את עכו, אבל יכול להיות שאפשר בדרך חזרה למצוא גם שם משהו מעניין.

היתרון הגדול של האזור הוא שהוא ממש קרוב לחיפה, אז לא שורפים כמה שעות לכל כיוון על נסיעות. מצד שני, הוא בכל זאת מרגיש קצת פחות "צפון" מהרמה או מאצבע הגליל, שגם שם יש בוודאי לא מעט מה לעשות.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לא ציינת את גיל המטיילים, תחומי העניין ורמת המוגבלות שלהם.

מערת קשת מונגשת לנכים, מסלול שמגיע קרוב מאד ל"קשת", עם תצפית נפלאה לגליל ועד חיפה. צריך להביא בחשבון שהשבילים טובים אבל יש קצת שיפועים - בהלוך ירידה, בחזור עליה. הבעיה - זה ממש על גבול לבנון, כך שאני לא בטוח עד כמה יהיה נגיש בתקופת המתח הנוכחית.

בחיפה עצמה יש לך הטיילות על הים (חוף הכרמל ובת גלים, האחרון כולל גם את ביצי גוראל), המושב הגרמנית, כמה מוזיאונים, גני הבהאים (מחייב תאום מראש, ואז לברר הנגישות בהתאם לרמת המוגבלות), האוניברסיטה (תצפית  מוזאון הכט) ובסמוך כפרי הדרוזים עם המוחרקה (אם כי העליה לתצפית מגג המנזר היא במדרגות), חי בר כרמל (הנגשה חלקית, לברר באתר או מרכז המידע של רט"ג), פארק המסילה בטבעון\אלרואי (נוח מאד, מישורי אבל חשוף לשמש). המלצה חמה על מוזיאון המיניאטורות והיקב ביקנעם (תאום מראש), כמובן זכרון וגני הנדיב. ולא לשכוח את עכו ואתריה, אם כי, שוב, הנגישות  היא פונקציה של מידת המוגבלות ומצריכה בדיקה מראש. בעכו יש גם בעיה קשה של חניה, כלומר מרחק מהחניה עד האתרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באיזור נשר יש מסלול נחמד עם גשר תלוי, ברח לי שמו. מסלול קל להליכה (מותאם לעגלות תינוקות וכולי)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה לכולם.

יכולים ללכת, אין צורך בהליכון וכו' - אבל מדובר באנשים מבוגרים ויחד עם החום וכו' - צריך מסלול קל ויחסית קצר להליכה עם הרבה עצירות. אני חושב ש-500 מ' - 1 ק"מ זה המקסימום.

לגבי תחומי עניין - אין משהו ספציפי, סתם אתרים מעניינים שאפשר להעביר בהם קצת זמן. 

פורסם (נערך)

@ברווז נקרא בפשטות פארק נשר. הגישה מכביש 705/דרך משה. כבר שנים לא ביקרתי שם. המקום נחמד מאד אבל יש קטעי הליכה קצת תלולים.

@Nakamichi תלוי בזמן העומד לרשותכם. תקדישו קצת זמן לחיפה, במיוחד אם חם ורוצים מקומות ממוזגים. בערב טיילת דדו/שקמונה* והמושבה הגרמנית עם סטלה מאריס. או הגליל המערבי - עכו, ראש הנקרה, מערת קשת.

*טיילת דדו באורך 2 ק"מ וממשיכה צפונה לשקמונה ובת גלים, סה"כ איזה 5-6 ק"מ. מישורי לגמרי, על החוף. אפשר לבחור בכל קטע ולהנות, כאשר ככל שמצפינים פחות צפוף, אבל בתי הקפה בדדו - הקטע הדרומי.

יש עוד כמה טיילות קצרות, הבולטת היא טיילת לואי בפנורמה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 שעות, pooh-bear כתב:

אני לא ממש מכיר את עכו, אבל יכול להיות שאפשר בדרך חזרה למצוא גם שם משהו מעניין.

הגנים הבהאים של עכו יותר יפים לדעתי מאלו של חיפה, והם גם במישור.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הרבה.

בחיפה יש שני קניונים גדולים (הגרנד קניון ועזריאלי בכניסה הדרומית) ועוד כמה קטנים, שהיחיד שרואי לציון הוא קסטרא, שיש בו כמה מסעדות וגם איזה מוזיאון.

במפרץ יש סינמול (לב המפרץ) והקריון. 

יש קניונים בנהריה שאיני מכיר.

חוץ מזה יש קניונים פתוחים כמו שני מרכזי ביג סנשר ובצומת קרית אתא, חוצות המפרץ, מתחם השופרסל בנשר, ועוד. ומקום באמת ייעודי לקניות זולות - ירכא.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

ומקום באמת ייעודי לקניות זולות - ירכא.

אשתי גילתה לאחרונה את המקום:

Big Mistake. Huge" Applies To Everything | Woman meme, Julia ...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

@borsood תנחומי לך, למכוניתך ולחשבון הבנק שלך.

• תוכן חדש...