Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Mazda\Honda\Seat רכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,
אני מעוניין לרכוש רכב חדש ולאחר בדיקה נראה לי שיש בפני מספר אפשרויות.
לאור הידע המצומצם שלי בנושא אשמח להכוונה.
הייתה בבעלותי הונדה סיוויק ידנית שנת 2019 עם מנוע 1000 טורבו. לצערי הרכב היה מעורב בתאונה ולא שרד.
אני נהנה מנהיגה ספורטיבית וביצועים\בטיחות נמצאים בעדיפות ראשונה.
אשמח לשמוע את דעתכם על הרכבים הבאים ומה אתם ממליצים, כמובן שאני פתוח להצעות אחרות.

רכב יומיומי שייסע בממוצע 25K קילומטר בשנה;
תקציב של 120K עם אפשרות של עד ל 150K אם הרכב מצדיק את החריגה.
שקלתי אם לקנות סיאט לאון, או הונדה נוספת (אולי עם המנוע היותר גדול) או מאזדה (3 או דמיו, תלוי בהפרש בינייהן והאם הוא שווה את התוספת).
אוהב תיבה ידנית בשביל חווית הנסיעה אבל לא חובה (ניסיתי רק ידנית ואוטומטית)

התנצלות מראש אם חסר מידע, אשמח להשלים
תודה רבה

פורסם

אם הדרישה היא למשפחתית חמימה הייתי בודק את הפוקוס החדשה, מנוע 1.5 טורבו 182 כ״ס עם תיבת הילוכים אוטומטית 8 הילוכים, מאובזרת מכל טוב ולדעתי העסקה הכי טובה היום בשוק המשפחתיות עם הכי הרבה VFM.
הלאון רכב מצויין אך הבנתי שאין מלאי ממנו כי הוא עומד להתחלף בקרוב (תקנו אותי אם אני טועה)
אם אתה נוהג לבד רוב הזמן ולא צריך את הגודל של משפחתית הייתי בודק את הקליאו החדשה, הסופר מיני הכי חזקה ומאובזרת שיש היום בארץ לדעתי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

נוהג לבד ולפעמים עם עוד אדם, לא מעבר
שמעתי דברים לא טובים על צרפתיות.. האם מדובר במידע שגוי או שהיה שינוי כלשהו? לא מדובר במשהו ששמעתי לאחרונה

פורסם
לפני 9 דקות, korelon כתב:

נוהג לבד ולפעמים עם עוד אדם, לא מעבר
שמעתי דברים לא טובים על צרפתיות.. האם מדובר במידע שגוי או שהיה שינוי כלשהו? לא מדובר במשהו ששמעתי לאחרונה

אתה מאד קשוב לזיקני הדור שהצרפתיה האחרונה שלהם הייתה משנת 1980 😉 208 ו 308GT יתנו לך תמורה נאה מאד. וכך גם הרנו.

מזדה היא לא חמימה היא בעיקר בסדר.

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לבסוף נראה לי שאני אלך על הפורד פוקוס ST.
תודה רבה לכולם

הייתי בטוח שהפסיקו את הפוקוס אבל נראה שזה היה זמני 😅

פורסם

אתה משווה בין רכבים אטמוספריים לרכבי טורבו, אם אתה אוהב לנהוג ספורטיבי הייתי הולך על טורבו, הסיאט ליאון מחמדה אבל מתיישנת ולכן הייתי הולך על בחירה בין סיוויק 1.5 טורבו 182 כ"ס עם מתלים אדפטיביים לבין הפוקוס ST החדשה, אותו הפק אבל גיר פלנטרי 8 הילוכים לעומת גיר רציף,

הפוקוס חדשה לגמרי ולכן לא ידוע על נושא אמינות אבל כן יש לך אחריות על הרכב שלא אמורה להיות בעיה בשלושת השנים הראשונות באף רכב היום על הכביש (בדגש על אמורה). שווה לך להכנס לכל אחד מהם ולראות למה אתה מתחבר, ההיגוי שמיוחד של הסיוויק יכול להיות מדהים למישהו ומפריע למישהו אחר, אישית לקחתי אחת כזו לנסיעה מבית שמש בואכה ירושלים דרך צובה ואשתאול ועפתי על היכולת של ההגה לנעוץ אותך לתוך הפניה. בחירה במצב ספורט מכשיחה את המתלים מעלה את תגובות המצערת ואת הצליל והאותו חלום שנוסע מעל התג מחיר שלו. בפוקוס לא הייתי אז אין לי בסיס מלא להשוואה ולקרוא מבחני רכב ולהתרשם מהם גם אתה יכול, היה מבחן לפוקוס כאן בפורום תעביר חיפוש ותמצא.

אם הישראלים יסלחו לפוקוס על השם שלה בעת המכירה אף אחד לא יודע, כמו שכבר כתבת על הצרפתיות שמחזיקות שם מפוקפק עוד מימי הסיטרואן BX ופוגע בהן עד עכשיו הכול יכול להיות.

סיוויק זו קניה בטוחה ואני הייתי הולך עליה בעיקר בגלל שאני חובב הונדה שיש לה תג אמינות מוכח ושם טוב והרכב המדובר מסתובב בכבישים כבר 3 שנים ומלבד שמועה על דילול שמן (לא ברור כמה היא נכונה אבא שלי מחזיק כזו ועכשיו גם קולגה מהעבודה ולא נרשמו בעיות וגם היבואן לא מכיר את התופעה אם קיימת) אין להם בעיות מיוחדות

ההונדה כן עומדת לפני מתיחת פנים שתצא בשנה הבאה וככול הנראה תזכה גם התוספת הספק מכובדת אבל להערכתי יקח שנה עד שנראה כאלו על כבישי ישראל.

אייל אפשר לדעת מה כלכך לא מצא חן בעיניך בתגובה שלי שהחלטת שהיא כלכך גרועה ?

אתה יודע אפשר לא לחשוב כמוך וזה עדיין לא הופך את צורת המחשבה שלי ללא נכונה או את שלך לנכונה יותר.

• רעיון גרוע 1
פורסם

הייתה לי הונדה, אכן רכב מדהים. 
חזקה גם עם מנוע 1000.
לי היה חוסר מזל ואחרי חודשיים נשבר לי הקלאצ' (אין לי מושג איך עושים את זה בכלל..)
גם הייתה לי בעיה עם המצלמה החכמה שנהרסה והוחלפה על ידי החברה בחודש הראשון.
ברור לי שהונדה טובים ושמה שהיה לי זה חריג אבל חשבתי אולי גם לגוון לאור האירועים הקודמים 

• תוכן חדש...