Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני שואל בשביל חבר,

הוא זכה במסגרת מחיר למשתכן באפשרות לרכוש דירה באשקלון בשכונת עיר היין,

מסירת מפתח ביולי 2023,

כרגע הוא גר בראשון לציון בשכירות.

מחירי הדירות בפרויקט שנשארו 4 חדרים במחירים של 1.2-1.4 מיליון ש"ח,

האם באמת זה משתלם כיום לקנות במחיר למשתכן באשקלון?

האם מישהו מכיר את הפרויקט של שכונת היין?

האם לאור המצב קיים זו טעות לקנות דירה עכשיו,

הרוב אומרים שהמחירים דווקא יעלו, אבל עושה רושם שזה להפחיד והכל אמור להתרסק?

הוא אמור לבחור דירה בעוד שבוע, מקציבים לו 45 דקות לבחור דירה :)

הוא מתלבט מאוד,

תודה לעונים :)

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

עקבתי אחרי הפרוייקטים שם תקופה ארוכה

בגלל שלא היו היתרים לא יכלתי לקנות בזמנו

בסוף ויתרתי וקניתי בשרון

לדעתי אשקלון שווה את המחיר הזה לגמרי

אף אחד כאן לא יכול להגיד לך אם המחירים יעלו או ירדו

אנשים כאן יודעים לנבא רק כמויות מונשמים ומתים מקורונה

בינתיים כל הנביאים טעו

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

אני חושב ש:

1. הוא צריך לשאול את עצמו אם הוא מתכוון לגור באשקלון או לא?

2. מה ההפרש במחיר בין דירת 4 חדרים לא ממחיר למשתכן? אם לא מתכוון לגור שם ולקנות רק להשקעה, הוא צריך לבדוק האם ההמתנה הזו שווה את זה (או שאולי בגלל שאין לו הון עצמי גבוהה יותר יהיה לו קשה לקנות בשוק החופשי)

3. הוא יוכל לעמוד בתשלום משכנתא + שכירות?

4. האם המשכנתא שתהיה לו לא תהיה גדולה עליו?

פורסם

ע"פ התכנות זאת צריכה להיות שכונה ענקית, במסגרתה בונים גם יציאה צפונית חדשה מהעיר שתקל על הפקקים וגישה מהירה יותר לרכבת (תחנה נוספת שאמורה להיבנות אי שם, אי פעם)

בקשר למחירים - לא ניתן לדעת, אני חושב שהמחירים צפויים רק לעלות. גם אם תהיה ירידה, תהיה זמנית ולא תהווה פגיעה לאורך שנים ארוכות

פורסם

מבלי להתיחס לדירה, שישקול טוב את המעבר לעיר הזאת, אח שלי מסיים שם שכירות  של 3 שנים בחודשים הקרובים ועובר לרחובות ,אין לו הרבה דברים טובים להגיד על העיר.

ושלא יקנה את ה"חצי שעה מתל אביב" , אשתו של אחי עבדה באשדוד ובבוקר היה לוקח לה יותר משעה להגיע לפאקינג אשדוד (אזור תעשייה צפוני).

פורסם (נערך)

כמה תובנות מצידי - 

א. אשקלון חווה המון טילים. שייקח את זה בחשבון. היא סוג של עוטף עזה. זה לא אשדוד. 

ב. מחיר דירת 4 חדרים חדשה באזורים כמו ברנע בקרבה לים עולה סביב 1.5. הוא לא חוסך הרבה כסף. 

ג. השכונה כוללת 11 אלף יח״ד. 11 אלף. ההיצע שיהיה שם (בסופו של דבר) מטורף. התכניות הן במסגרת ותמ״ל מה שאומר שאין התניות. משמע כבישים מחלפים רכבות וכל שאר הגודיז והאופוריה והכול לא בטוח שייבנו לפני שישתכן שם. אם הוא בין הראשונים אז שיקח בחשבון שהילדים שלו יסיימו צבא לפני שיפסיק לחיות באתר בנייה. 

ד. גם ביום שבת זה לא חצי שעה מתל אביב. מאשדוד לתל אביב יום רגיל ב8 בבוקר זה שעה וחצי שעתיים בפקקים. (לא רכבת). כביש 4 דרום / צפון חווה פקקים דומים. בקיצור להגיע בשעות העומס זה לא יקרה. רק רכבת במקרה כזה. כאשר יש לזכור שיש הסלמות אין רכבות, כמו גם כרגע עם כל הקורונה להסתמך על זה אי אפשר. לכן שיסתכל על באר שבע כעל המטרופולין שלו ולא על תל אביב. הרבה יותר קל להגיע דרומה מאשר צפונה. 

ה. מנגד, המחירים לא יתרסקו. אבל הוא לא הולך לעשות בוננזה. אני מניח שהמחיר של ה-4 חדרים שלו יישאר זהה למשך תקופה של כמה שנים טובות. 

עריכה אחרונה על ידי Smiro
  • רעיון טוב! 1
פורסם

סמירו, בשגרה אנחנןץו חוטפים כמו אשדוד (שזה כמעט כלום) אבל בסבבים חוטפים הרבה יותר.

לגבי חוסך טו לא חוסך אי אפשר לדעת כי אף אחד עוד לא יודע איך השכונה תתפתח.

לגבי רכבות ותחנת רכבת השכונה לא צריכה תחנה משלה כי חלק מדיירי השכונה נמצאים במרחק הליכה מהתינה הנוכחית.

.בסבבים הרכבת מגיעה לאשקלון אבל לא ממשיכה דרומה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש לא מעט פעמים שאנחנו לא חוטפים ואתם כן. גם שגרה. בהסלמות אני לא מדבר בכלל שזה הבדל גדול מאוד. 

מעבר לרכבות כפי שציינתי דובר על שאר התשתיות. 

לגבי רכבת בהסלמה - לא בטוח שאתה רוצה לנסוע ברכב בשטח פתוח בזמן שיש טילים. לא הכי בטוח לעשות. 

פורסם (נערך)
בתאריך 18.6.2020 בשעה 22:40, p0p כתב:

הוא אמור לבחור דירה בעוד שבוע, מקציבים לו 45 דקות לבחור דירה :)

בלי קשר לאשקלון וכל זה, אבל איך אנשים בכלל מסכימים לתנאי לבחור דירה ב-45 דקות? לפעמים לוקח לי יותר זמן להחליט מה אני רוצה לאכול לארוחת צהריים. 

לפני 4 שעות, Smiro כתב:

ד. גם ביום שבת זה לא חצי שעה מתל אביב. מאשדוד לתל אביב יום רגיל ב8 בבוקר זה שעה וחצי שעתיים בפקקים. (לא רכבת). כביש 4 דרום / צפון חווה פקקים דומים. בקיצור להגיע בשעות העומס זה לא יקרה. רק רכבת במקרה כזה.

לפחות שעה וחצי. תלוי גם לאיזה אזור בתל אביב רוצים להגיע דרום, מרכז או צפון. אם אני יוצא מהבית באשדוד ב-6:00 לוקח לי בין שעה לשעה ורבע עד המשרד בדרום תל אביב. יציאה מהבית ב-7:00 זה כבר עינוי עדיף לנסוע באוטובוס הוא לפחות נכנס לתל אביב דרך נת"צ.

אגב, רכבת זה גם לא שוס גדול בגלל המיקום בפאתי העיר. מה שקורה עכשיו בגלל הקורונה מסכנים הנוסעים ובכלל מסכן מי שלא מחזיק רכב. אם כבר משבר הקורונה הוכיח כמה הכרחי רכב במדינת ישראל בשנת 2020.   

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לפני 24 דקות, ChemGuy85 כתב:

בלי קשר לאשקלון וכל זה, אבל איך אנשים בכלל מסכימים לתנאי לבחור דירה ב-45 דקות? לפעמים לוקח לי יותר זמן להחליט מה אני רוצה לאכול לארוחת צהריים. 

מניסיון, 40 דקות יותר מידי.

מקבלים את כל האינפורמציה מספר שבועות לפני.

יושבים, מסדרים רשימה עם סדר העדיפויות.

מגיעים שעה לפני, מתעדכנים ביתרת הדירות שנשארו לבחירה מתוך הרשימה. 

כאשר מתיישבים מול הנציג, אתה יודע בדיוק איזה דירה מהרשימה אתה בוחר.

כל שנותר זה לומר לנציג מה אתה רוצה ולחתום על טופס בחירה. 

• רעיון טוב! 1

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם
לפני 57 דקות, ChemGuy85 כתב:

אבל איך אנשים בכלל מסכימים לתנאי לבחור דירה ב-45 דקות? לפעמים לוקח לי יותר זמן להחליט מה אני רוצה לאכול לארוחת צהריים. 

ב 4ט דקות אהי מספיק לנשנש משהו, לבחור ולאכול צהריים, לשתות קפה ועוד נשארת לי חצי שעה

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כמו שאמרו לך,
אתה מקבל את כל החומר מראש. אתה יודע איך נראות כל הדירות בפרויקט, מה המפרט, איזו חניה ומחסן שייכים לכל דירה וכו'.

45 דק' זה מעל ומעבר.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

פורסם

אתה מגיע מראש עם רשימה של דירות בעדיפות מ1 עד 10.
לי לקח 15 שניות לבחור. בדיוק הזמן שלקח לי להגיד את מס' המגרש, מס' הכניסה ומס' הדירה.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...