Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאמא שלי יש סובארו ליאונה 2002. נקנה כחדש, 00 בעלים קודמים. חונה רק בחנייה מקורה, מטופל רק במוסך המרכזי בכל 18 שנותיו.

והדובדבן שבקצפת - 50 אלף ק"מ אמיתיים לגמרי.

כל הרכבים הדומים ביד2 עברו הרבה ידיים ומתקרבים ל 300 אלף ק"מ. לא יודע איך טופלו וכו...

הרכבים האלו נמכרים ב 5-7 אלף שקל. בסכום כזה לא אתן לאמא שלי למכור את הרכב. מצידי שתתן מתנה לאחים שלי או לנכדים.

השאלה היא האם הרכב הספציפי הזה שווה באמת יותר ממחיר השוק שאני רואה ביד2?

לא הפרש של 1000-2000 שקל. אלא יותר.

זה רכב אמין שמעולם לא עשה בעיות. הקילומטראג' הנמוך מבטיח עוד שנים רבות של נסיעה.

מה דעתכם, לכל סיר יש מכסה? כמה באמת הוא שווה?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שהכי פשוט יהיה לנסות. פרסם מודעה ותראה אם יש מכסה. אולי תמצא מי שהמחיר שבו תרגיש שמשתלם לך למכור שווה לו. לא תמצא תעביר לאיזה אחיין. בסוף רכב שלא צריכים אותו בכלל, שמור ככל שיהיה, זו הוצאה. רציונלית אין טעם להחזירק אותו רק כי "כואב" למכור. גם בוא, ליאונה, לא מיאטה משופצת. 

באזור ה-12 אלף ש"ח כבר אפשר למצוא רכבים משנתון מתקדם הרבה יותר ויחסית במצב טוב, אז לא בטוח כמה מרווח תמרון יש לך פה.

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כמו כן, הרכב יצטרך בעוד שנה לבצע טסט פעמיים בשנה ולהציג אישור רכב מיושן בכל טסט. זו גם נקודה שיש לקחת בחשבון, כי הרבה קונים יוותרו על התענוג הזה. למה היא חושבת למכור בכלל, אם הרכב תקין ומשביע רצון?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

לא חושב שהוא שווה הרבה יותר מעוד 1000-2000₪ מעל מה שהרוב מבקשים.

קח בחשבון שזו לא אותה קטגוריה, אבל למי שמחפש רכב זול ויכול להתפשר באיזור ה-10-15 אלף ש"ח, אפשר להשיג רכב צעיר בעשור משלכם, לעיתים גם נוח, בטיחותי יותר והרבה יותר חסכוני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

למה למכור - כי אחרי כמעט 20 שנה היא רוצה (ומגיע לה) רכב אחר.

יש חדשים/חדישים יותר בקצת יותר - נכון, אבל לא אמינים יותר ולא עם כמעט 0 הוצאות וזה מוכח בדגם הזה. ולא עם המרחב הפנימי והתא מטען. לא סתם אלה המכוניות היחידות שנמצאות אצל הבדואים.

הרכב יצטרך טסט רק בעוד שלוש שנים, עבר טסט היום ושני הבאים עוד לפני הדרישה לטס כפול 

בקיצור, אחשוב על מחיר, אם ימצא מכסה, הוא עשה עסקה מצויינת. אם לא, מישהו במשפחה יזכה.

פורסם (נערך)

אתה יודע שהרכבים האלו נמכרים ב-5000-7000 ש"ח? או שזה מה שמבקשים? כי לשים 7,000 ש"ח על רכב מ-2002 עם 300,000 ק"מ נשמע לי לא סביר בעליל.

מצטרף לכל מי שחושב שאלא אם תיפול על אספן או מישהו שיש לו ערך סנטימנטלי לדגם, לא תוציא מפה הרבה יותר מ-10,000 ש"ח, אם בכלל. העובדה שהרכב כמעט לא נסע לא אומרת שיש לו עוד הרבה מאוד לנסוע בלי תקלות, בלאי הוא במידה רבה גם פונקציה של זמן, לא רק של נסועה וטיפול.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, Laurence כתב:

יש חדשים/חדישים יותר בקצת יותר - נכון, אבל לא אמינים יותר ולא עם כמעט 0 הוצאות וזה מוכח בדגם הזה. ולא עם המרחב הפנימי והתא מטען. לא סתם אלה המכוניות היחידות שנמצאות אצל הבדואים.

כאחד שגר בדרום אני יכול להגיד לך שזה ממש לא הרכב היחיד שנמצא אצל הבדואים.

הבדואים עוד מזמן אהבו VAGיות דיזל וטויוטות למיניהן, היום רואים גם רנו דיזל, פורד פוקוס רובוטית, פג'ו, בקיצור כל דבר.

אני אעדיף לנסוע בסופר מיני ידנית צעירה מהאימפרזה הזו. סופר מיני מודרנית יחסית כנראה תתן מרחב פנים די דומה לאימפרזה שלך.

חוץ מזה שבתקציב שציינתי יש רכבים אמינים מאוד, גם אירופאיים וגם אסיאתיים, כולל סובארו B3 שאפשר למצוא במסגרת תקציב כזה, שלא תהיה צעירה בעשור, אבל כן תהיה צעירה ב-6-7 שנים בשקט.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Laurence כתב:

הרכבים האלו נמכרים ב 5-7 אלף שקל. בסכום כזה לא אתן לאמא שלי למכור את הרכב. מצידי שתתן מתנה לאחים שלי או לנכדים.

לא כל כך הצלחתי להבין את פשר העקשנות הזו.

בהעברה למשפחה הקרובה  התמורה היא 0 עגול (מבין שכסף זה לא הכל בחיים).

ובמקרה השני היא תקבל איזה סכום כלשהו שסביר להניח שינוע בין 2000 - 5000ש"ח.

מלבד מצב האקזמפלר השמור כדבריך, איזה ערך מוסף הרכב הזה נותן לי שרכב מקביל כדוגמתו בתקציב דומה לא יתן?

אין שום הבטחה שרכב מתיישן לא יעשה תקלות.  הוא היה אמין בלשון עבר, האמינות בעתיד לא ידועה.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

לרכב בכל זאת כבר מתהווה קהל אוהדים לא קטן עם קבוצות פייסבוק.

מאמין שתצליח למכור אותו ב 10,000.

אל תצפה להרבה יותר אבל יאללה... פרסם ב 15 ותראה תגובות.

• מעניין 1

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לפני 3 דקות, Benor כתב:

אין שום הבטחה שרכב מתיישן לא יעשה תקלות.  הוא היה אמין בלשון עבר, האמינות בעתיד לא ידועה.

לפי הקילומטראז' שעשה הרכב מדובר על פחות מ-3000 ק"מ בשנה.

אני משער שאופי הנסיעות כלל בעיקר נסיעות עירוניות קצרות. זה לא בדיוק הדבר הכי בריא לרכב.

פורסם
לפני 16 דקות, Laurence כתב:

הרכב יצטרך טסט רק בעוד שלוש שנים, עבר טסט היום ושני הבאים עוד לפני הדרישה לטס כפול 

בקיצור, אחשוב על מחיר, אם ימצא מכסה, הוא עשה עסקה מצויינת. אם לא, מישהו במשפחה יזכה.

עכשיו זה סתם נשמע כאילו פתחת את השרשור הזה כהכנה למכירה.

אם אתה באמת מחפש עצות על איך לתמחר, אז בהחלט מכוניות חדשות יותר, אמינות יותר ומרווחות יותר באזור ה-15K. לא מזמן ראיתי מאזדה 3, סובארו B3 שחדשות מהליאונה בלפחות 5 שנים ועם 150K ק"מ כל אחת. עם כזה היצע, לדעתי, יהיה קשה לקבל יותר מ-10K.

בכל אופן, אני במקומך מנסה לפרסם באזור ה12/13 בידיעה שאולי מישהו שיש לו איזה סנטימנט לרכב הזה יקנה אותה ממני ב-10.

אם אני הייתי מחפש רכב בשנתון הייתי נותן לך 7-8 במידה ובאמת הרכב שמור ואין בלאי להחליף (גומיות, צמיגים, לה בלה).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אף אחד לא ישלם לך על רכב ישן, מתוחזק תקין ו'בתולי' ככל שיהיה, מחיר של רכב חדש בעשור.

בן אדם מסתכל ומעניין אותו מה האלטרנטיבות. אם ב7000 הוא קונה משפחתית בת 15-20 שטחנו לה את הצורה, וב15 אלף הוא מקבל משפחתית בת 8-12 שטחנו לה את הצורה קצת פחות, הוא לא יקח משפחתית בת 20 שיכולה שיטחנו לה את הצורה עוד X שנים.

חלקים מתבלים ברכב גם בלי שיסעו בו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לצורך העניין קניתי פורד פוקוס 2011 הדגם האמין ב14000 לא קואה סיבה לקנות רכב 9 שנים פחות במחיר דומה אבל לפרסם לא עולה כסף ואלי תמצא מישהו שירצה את הרכב ויהיה מוכן לשלם עליו את הסכום הזה

פורסם
לפני 38 דקות, Laurence כתב:

גם אני בעל רכב משנת 2002, הודיעו לי שמשנה הבא להביא אישור רכב מיושן ושיהיה לי טסט פעמיים בשנה.
כמו כן, לדעתי במחיר- של 10K אתה תוכל למצוא קונה עם סבלנות.

ד"א זה שאתה רואה במודעות מבקשים 5-7 לא אומר שהם מקבלים, ותמיד מתגמשים בעוד 1-2k לאחר בדיקת הרכב וגילוי הליקויים

• מצחיק 1
פורסם
לפני 45 דקות, Paprika-Metuka כתב:

גם אני בעל רכב משנת 2002, הודיעו לי שמשנה הבא להביא אישור רכב מיושן ושיהיה לי טסט פעמיים בשנה.

מי הודיע לך? 

רכב מודל 2002, הטסט שיעשה ב 2022 יהיה לחצי שנה. טסט שיעשה ב 2021 יהיה עדיין לשנה. 

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...