Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

החלטתי לקראת גיל 25 להתחדש ברכב ראשון עד 40,000₪ .

מחפש משהו אמין וקטן, ומנגד שארגיש קצת כוח בלחיצה ולא לנסוע על עגלה.

הנסיעה תהיה בעיקר עירונית וכשתיגמר הקורונה ואמצא עבודה- גם בינעירונית.

הרכבים הרלוונטים שמצאתי בתקציב;

מאזדה 2 שנת 13-14

איביזה/לאון 12-14

מיני one שנת 12-14

מיני קופר 02-08

ראיתי בפוסטים אחרים שהמלצתם על פיגו 208 או רנו קליאו, אבל למיטב ידיעתי האמינות של פיגו או רנו ברצפה..

אשמח לעזרתכם לפני הרכישה:)

תודה רבה

ובריאות טובה!

פורסם

אם אין לך בעיה עם גיר ידני אז האיביזה והליאון יהיו אחלה אופציה מבחינתך, מנועי הTSI חזקים ויעילים עם המון כוח זמין מסל"ד רצפה, הבעיה איתן מתחילה בגיר הDSG.

לא הייתי ממהר לזנוח את הצרפתיות, זה לא סיטרואן של פעם וגם לא רנו, לפג'ו יש סדרת מנועים ידועה לשמצה שרבות דובר עליה כאן עם בעיית התפוררות של רצועת טיימינג שעלולה לסתום מערי שמן ומשם הדרך למנוע גמור קצרה ובטוחה אבל כלים שהוחלפה רצועת הטימינג בזמן וטופלו במורשה לא צריכים להיות בעייתיים, אז אם אתה מחפש אוטומט ה208 בהחלט יכולה להיות אופציה מבחינתך.

למיטב ידיעתי למיני one מאותם נתונים שהזכרת יש את אותו המנוע של הפגו שפותח ביחד עם ב.מ.וו. אבל ב.מ.וו. זנחה אותם מהר מאוד אז יתכן מאוד שבשנתונים האלו המנוע כבר שודרג.

מאזדה 2 נפלאה לנהיגה אבל בטח לא תרגיש נמרצת כמו הגרמניות עם מנועי הטורבו.

פורסם
לפני 36 דקות, Gavrik כתב:

הכוונה היא לידני או אוטומט?

לא כזה קריטי, שניהם זורמים... מה שיבוא ויהיה מציאה.

לפני 4 דקות, Roycohen1979 כתב:

אם אין לך בעיה עם גיר ידני אז האיביזה והליאון יהיו אחלה אופציה מבחינתך, מנועי הTSI חזקים ויעילים עם המון כוח זמין מסל"ד רצפה, הבעיה איתן מתחילה בגיר הDSG.

לא הייתי ממהר לזנוח את הצרפתיות, זה לא סיטרואן של פעם וגם לא רנו, לפג'ו יש סדרת מנועים ידועה לשמצה שרבות דובר עליה כאן עם בעיית התפוררות של רצועת טיימינג שעלולה לסתום מערי שמן ומשם הדרך למנוע גמור קצרה ובטוחה אבל כלים שהוחלפה רצועת הטימינג בזמן וטופלו במורשה לא צריכים להיות בעייתיים, אז אם אתה מחפש אוטומט ה208 בהחלט יכולה להיות אופציה מבחינתך.

למיטב ידיעתי למיני one מאותם נתונים שהזכרת יש את אותו המנוע של הפגו שפותח ביחד עם ב.מ.וו. אבל ב.מ.וו. זנחה אותם מהר מאוד אז יתכן מאוד שבשנתונים האלו המנוע כבר שודרג.

מאזדה 2 נפלאה לנהיגה אבל בטח לא תרגיש נמרצת כמו הגרמניות עם מנועי הטורבו.

תודה לך!

לגבי הסיאט למיניהן חשבתי לקחת ידנית, אבל גם אז... לכולן יש טורבו משמע עוד מקום לתקלות (לא הכי אמין למיטב ידיעתי)

לגבי המיני וואן - איזה שנתונים הם בעלי המנועים החדשים (של כמו של פגו) והאם האמינות שלהם טובה? או גם בעלי מחלות נפוצות כלשהן...

אגב, אם אני כבר אלך על ידני- למה לא לחפש איזו פולו או גולף בתקציב? חוץ מהגיר יש להן עוד מחלות? (ללא טורבו.. הלוואי GTI )

שוב תודה !

פורסם

הגולף פולו חולקות מנוע עם סיאט, זה למעשה אותו מנוע אותו טורבו אותו קונצרן. 

לא ידוע לי על תקלות טורבו במנועים האלו, רק גיר בעייתי והוא יהיה גם בפולו\ גולף שציינת.

פולו 1.4 וגולף 1.6 ללא טורבו מרגישות הרבה פחות מהנות לנהיגה, לא ידוע לי על בעיות משמעותיות איתן אבל מעולם לא עקבתי לגביהן, תנסה לעשות חיפוש כאן בפורום אולי תמצא משהו.

יש כאן כמה מומחי vag אז אולי כדאי לחכות למוצא פיהם בנושא.

אישית לא הייתי שולל ליאון ידנית, אחלה מכונת נהיגה.

פורסם

פולו זה בגדול אותו הרכב כמו איביזה וגולף זה אותו הרכב כמו לאון העניין שהן יקרות יותר בעיקר בגלל המותג לכן הייתי מחפש במקומך איביזה.

אם אתה מחפש ידני אז איביזה זאת אופציה לא רעה רק מעל שנת 2014 כי מתחת ל14 היא מגיעה עם מנוע tsi מהסדרה הישנה עם תקלה בשרשרת טיימינג.

ליאון אני בספק שתמצא בתקציב שלך.

מאזדה 2 דיי מיושנת.

מיני בתקציב שלך זה עם המנוע הישן הן בעייתיות ויקרות לאחזקה.

בקיצור הפייבוריטיתיות לדעתי צריכות להיות או איביזה/פולו ידנית 1.2 טורבו או 208 אוטומט עם מנוע 1.2 טורבו.

ל208 יש בעיה עם הרצועת טיימינג אבל צריך להחליף אותה וזהו זה פתיר דיי בקלות ולא יקר (1500 שקל)

תעשה סיבוב על גם על איביזה בתקציב שלך גם על 208 בתקציב שלך ותראה למה אתה מתחבר יותר.

פורסם
לפני 1 שעה, Roycohen1979 כתב:

הגולף פולו חולקות מנוע עם סיאט, זה למעשה אותו מנוע אותו טורבו אותו קונצרן. 

לא ידוע לי על תקלות טורבו במנועים האלו, רק גיר בעייתי והוא יהיה גם בפולו\ גולף שציינת.

פולו 1.4 וגולף 1.6 ללא טורבו מרגישות הרבה פחות מהנות לנהיגה, לא ידוע לי על בעיות משמעותיות איתן אבל מעולם לא עקבתי לגביהן, תנסה לעשות חיפוש כאן בפורום אולי תמצא משהו.

יש כאן כמה מומחי vag אז אולי כדאי לחכות למוצא פיהם בנושא.

אישית לא הייתי שולל ליאון ידנית, אחלה מכונת נהיגה.

רוי תודה רבה.

בזמנו היה לי (למשפחה) פולו GTI 2014 וקצת הפחידו אותי לגבי הטורבו.

לחכות קצת לפני תחילת הנסיעה, לחכות לפני כיבוי מנוע וכו'... השאלה אם הטורבואים האלה אמינים, או שהם אוכלים

למנוע את השמן (גם קרה בפולו שלי) ועוד צרות אחרות?

נחכה למומחי ה-VAG שאשמח אם יתייחסו לנושא :)

לפני 1 שעה, Gavrik כתב:

פולו זה בגדול אותו הרכב כמו איביזה וגולף זה אותו הרכב כמו לאון העניין שהן יקרות יותר בעיקר בגלל המותג לכן הייתי מחפש במקומך איביזה.

אם אתה מחפש ידני אז איביזה זאת אופציה לא רעה רק מעל שנת 2014 כי מתחת ל14 היא מגיעה עם מנוע tsi מהסדרה הישנה עם תקלה בשרשרת טיימינג.

ליאון אני בספק שתמצא בתקציב שלך.

מאזדה 2 דיי מיושנת.

מיני בתקציב שלך זה עם המנוע הישן הן בעייתיות ויקרות לאחזקה.

בקיצור הפייבוריטיתיות לדעתי צריכות להיות או איביזה/פולו ידנית 1.2 טורבו או 208 אוטומט עם מנוע 1.2 טורבו.

ל208 יש בעיה עם הרצועת טיימינג אבל צריך להחליף אותה וזהו זה פתיר דיי בקלות ולא יקר (1500 שקל)

תעשה סיבוב על גם על איביזה בתקציב שלך גם על 208 בתקציב שלך ותראה למה אתה מתחבר יותר.

גבריק תודה אח.

אז אם לסכם אתה ממליץ על איביזה / לאון שנת 2014 (כולל?) ומעלה, ולקחת רק ידנית.

לגבי ה-208 אתה ממליץ ללכת על אוטומט או ידני? ואיזו שנה?

הפחד שלי הוא שתוצרת איטלקית/צרפתית/אירופאית בכללי (שהיא לא גרמנית) , למיטב הבנתי מתהדרות באמינות בינונית מינוס.

לא בהכרח במנוע / גיר ... בעיות חשמל לעיתים, מזגן, וכו'.

לכן חשבתי על המאזדה 2.

אומנם היא בלי טורבו או נפח מנוע מפוצץ, אבל היא מהיותר אמינות בקטגוריה ואולי היא כן תצליח לספק את הסחורה.

לגבי מיני- מאיזו שנה הייתם ממליצים להתחיל להסתכל כדי שיהיה מנוע BMW טוב ואמין?

שוב תודה לכולם מעריך המון !

פורסם

לא שמעתי על טורבואים שאוכלים שמן אם טורבו אוכל שמן כנראה מדובר בתקלה.

לגבי הלחכות אני לא יודע איך זה בVAG אצלי ב308 הקרור של הטורבו מתבצע על ידי משאבת שמן חשמלית ולא מכאנית שממשיכה לעבוד גם אחרי כיבוי המנוע עד לקרור של הטורבו. בגדול גם אם צריך לחכות זה לא כזה סיפור לחכות 30 שניות לפני כיבוי הרכב או 30 שניות לפני תחילת נסיעה.

כן רק מעל 2014 ורק ידני אם אתה מחפש גם קצת כיף מהרכב בתיבות הידניות שלהן דיי טובות ובשבילוב עם מנועי הטורבו הבשרניים אפשר לקבל מהן לא מעט כיף.

לגבי טיב התוצרת האירופאית לאיפו הרכב יוצר אין שום משמעות יש פשוט רכבים ורכיבים מוצלחים יותר ומוצלחים פחות במאזדה 2 למשל יש בעיה עם המדחס מזגן ביונדאי I20 יש בעיה עם היוניט אור בלם... צריך להתייחס לכול רכב בצורה נקודתית לגבי ה208 להן יש בעיה ברצועת התזמון שצריך להחליף פשוט חוץ מזה הדגם הזה מראה אמינות טובה (אני מכרתי אחת לא מזמן עם סביבות ה100 אלף ק"מ+ מ2014 התקלה היחידה שהייתה לה זאת נזילה מצינור גז מזגן עניין של 700 שקל וגם זה יכול לקרות לכול רכב לא קשור לתוצרת שלו למשל ליידי במוסך עמדה פיקנטו עם נזילה במדחס מזגן עניין של 3000 שקל לתיקון)

לגבי מיני קופר לדעתי מ2015 הותקנות מנועים חדשים אבל מדובר ברכבים שמחירם נושק ל100 אלף שקל ולדעתי המחיר הזה יש רכבים הרבה יותר טובים מכול הבחינות

פורסם
לפני 2 שעות, Gavrik כתב:

לא שמעתי על טורבואים שאוכלים שמן אם טורבו אוכל שמן כנראה מדובר בתקלה.

לגבי הלחכות אני לא יודע איך זה בVAG אצלי ב308 הקרור של הטורבו מתבצע על ידי משאבת שמן חשמלית ולא מכאנית שממשיכה לעבוד גם אחרי כיבוי המנוע עד לקרור של הטורבו. בגדול גם אם צריך לחכות זה לא כזה סיפור לחכות 30 שניות לפני כיבוי הרכב או 30 שניות לפני תחילת נסיעה.

כן רק מעל 2014 ורק ידני אם אתה מחפש גם קצת כיף מהרכב בתיבות הידניות שלהן דיי טובות ובשבילוב עם מנועי הטורבו הבשרניים אפשר לקבל מהן לא מעט כיף.

לגבי טיב התוצרת האירופאית לאיפו הרכב יוצר אין שום משמעות יש פשוט רכבים ורכיבים מוצלחים יותר ומוצלחים פחות במאזדה 2 למשל יש בעיה עם המדחס מזגן ביונדאי I20 יש בעיה עם היוניט אור בלם... צריך להתייחס לכול רכב בצורה נקודתית לגבי ה208 להן יש בעיה ברצועת התזמון שצריך להחליף פשוט חוץ מזה הדגם הזה מראה אמינות טובה (אני מכרתי אחת לא מזמן עם סביבות ה100 אלף ק"מ+ מ2014 התקלה היחידה שהייתה לה זאת נזילה מצינור גז מזגן עניין של 700 שקל וגם זה יכול לקרות לכול רכב לא קשור לתוצרת שלו למשל ליידי במוסך עמדה פיקנטו עם נזילה במדחס מזגן עניין של 3000 שקל לתיקון)

לגבי מיני קופר לדעתי מ2015 הותקנות מנועים חדשים אבל מדובר ברכבים שמחירם נושק ל100 אלף שקל ולדעתי המחיר הזה יש רכבים הרבה יותר טובים מכול הבחינות

ממה שבדקתי ביד2 כל הפיגו 208 הידניים חלשים יותר (משנת 2014 צפונה), סה"כ 82 כ"ס לעומת 120+ בדגמים האוטומטיים.

פורסם
לפני 51 דקות, Gavrik כתב:

התכוונתי ל1200 טורבו 110 כ"ס

אז אילו שנים המנועים האלה?

כי כזה כ"ס מצאתי רק בדגמים האוטומטיים של הפיג'ו הנ"ל (מומלץ?) 

פורסם

כן הוא קיים רק בדגמים האוטומטיים.

כמו שאמרתי אני ממליץ על איביזה ידנית או 208 אוטומט.

תעשה סיבוב בשניהן תראה מה מתאים לך יותר.

פורסם

אבדוק את שתיהן...

בכל מקרה במידה ואני רוצה רכב יפני/קוריאני, על מה הייתם הולכים במקומי?

נניח מאזדה 2 , יונדאי i20/i10 , סוזוקי סוויפט, קיה פיקנטו וכו׳ ...

יש בי כאילו ספק/חשש מרכבים שהם לא יפנים רק בגלל האמינות.. תמיד במשפחה הבאנו רק רכבים יפנים (סובארו למשל) וללא תקלה אחת במשך שנים.

קרובים אחרים הביאו פיגו או רנו או אפילו פולקסווגן והיו לא מעט תקלות..

מה אתם אומרים רק על נושא האמינות?

שוב המון תודה

• תוכן חדש...