Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רכשנו דירה בת שלוש שנים, בת 4.5 חדרים, ששטחה כ 110 מר, שהותקן בה ע"י הקבלן (ועדין מותקן כיום) מזגן מיני מרכזי רגיל של תדיראן WIND65 אשר משורשר לכל החדרים.

המזגן הוא לא מאוד חסכוני, ואנחנו גם אוהבים שיש שליטה בכל חדר הן על הטמפרטורה והן על כיבוי/הדלקה, אי לכך עולות כמה אפשרויות:

1. להוסיף דמפרים בחדרי השינה, האפשרות הכי זולה, עדין כל המזגן יעבוד במלו הכח (ותמיד) אך לפחות תהיה שליטה בחדרים. (עלות כ 1500 שח כולל עבודה)

2. להוסיף דמפרים בכל היציאות לשליטה מלאה, TAC910, יתן אפשרות לשליטה על פעולת המזגן ויכבה וידליק אותו באם יש צורך לקרר/לחמם חדר. אך זה יגרום להמון ON/OFF של כל המזגן, והבנתי שדווקא ההתנעה זה מה שלוקח את מרבית הצריכה (עלות כ 3000 שח)

3. להחליף למיני מרכזי VRF בשילוב דמפרים TAC910 מסעיף 2 (עלות כ 14000 שח כולל התקנה)

4. להחליף למערכת "VRF" כלשהיא של תדיראן, דוגמת VRF BOX, ששם יש מזגן עצמאי באמת בכל חדר. (עלות כ 20000 שח כולל התקנה)

(פתרון של להוסיף מנוע מולטי רק לחדרים ולהשאיר את המזגן המרכזי לסלון ומטבח לא אפשרי עקב אילוצי מקום במסתור כביסה)

אני נוטה כרגע לאופציה 1, כי החסכון בחשמל באופציה 3 או 4 לא נראה לי ישלם את עצמו בהפרש המחירים גם עוד כמה שנים.. מה אתם אומרים?
אשמח לעוד תובנות/רעיונות..

תודה

פורסם

להחליף מזגן תקין ויחסית צעיר זה בטח לא יחסוך לך כסף.

הייתי במצב כמעט זהה לשלך לפני שלוש שנים (דירת חמישה חדרים, בבניין בן 4, עם אותו מזגן בדיוק). התקנתי דמפרים לכל החדרים (פרט לסלון), בעיקר כדי שאוכל לשים טמפ' גבוהה יותר בחדר של הבנות, אבל על הדרך גם לחסוך קצת בחשמל על ידי מניעת קירור חדרים לא מאויישים.

אצלי הותקנו דמפרים של אלקטרה שכמובן לא שולטים על המזגן. המזגן בעצם נדלק ונכבה לפי הטמפ' של החיישן במסדרון (בין הסלון לפתח האוויר החוזר). הדמפרים שנסגרים מצמצמים את החלל שהמזגן צריך לקרר ולכן יותר תפוקה מופנת לסלון והמזגן עובד קצת פחות.

שים לב שאסור לשים דמפר על פתח הסלון בהתקנה כזו, אחרת גם המזגן עלול לעבוד לחינם (כי החיישן לא יראה שינוי בטמפ'), ובעיקר כי יתכן מצב שכל הדמפרים נסגרו ולמפוח אין לאן לדחוף אוויר (מה שיהרוס אותו).

כשהמזגן הנוכחי יתפגר (בתקווה שיחזיק עוד שנים רבות), תתחיל לחשוב אם להשקיע בפתרון אחר.

פורסם

יקח לך בערך מליון שנה בשביל לכסות את העלויות צריכת חשמל של המיני מרכזי בעלות של 14,000 ש"ח.
אם המזגן תקין ויחסית חדש לא הייתי נוגע. הוצאה מיותרת.

פורסם (נערך)

תודה לכולם!
זאת היתה אופציה מועדפת (תקציבית) גם עלי

עריכה אחרונה על ידי stas12
פורסם

מחזק את התגובות מעלי. יש לי בבית מזגן מולטי אינוורטר והשליטה ברמת החדר באמת מאוד נוחה, אבל אם היה לי מיני מרכזי, לא הייתי משקיע ביותר מדמפרים. שים את הכסף של מזגן חדש על תעודת סל רחבה יחסית, ותשפץ איתו את כל הבית עוד עשור.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...