Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה, יצא לי לעזור לשני חברים להחליף מצבר ברכבם. רכב אחד היה גולף 2015 והשני סקודה (לא יודע שנה אבל כנראה 2017 או 2016).

בשני המקרים המצבר המוחלף היה מצבר מקורי.

בפירוק, ראיתי שיש מעטה כמו "לבד" שחור שעוטף את המצבר. 

מה תפקיד המעטה הנ"ל מסביב למצבר? האם לבודד את המצבר מחום המנוע? מליכלוך ואבק? שימוש אחר?

האם נהוג להחזיר את המעטה שיבודד את המצבר החליפי, או זה מיותר?

שאלתי חשמלאי רכב שעוסק גם במצברים והוא אמר לי שזה מיותר וכדאי לזרוק את המעטפת הנ"ל, אבל לדעתי אם יצרן הרכב הרכיב את המעטה, כנראה שיש בו שימוש למטרה מסויימת.

אציין שראיתי מעטה כזה גם ברכב מסוג יונדאי.

אשמח להבהרות.

תודה

פורסם

המעטה הזה נועד לשמור על טמפרטורת קצת גבוהה יותר למצבר. טמפרטורה נמוכה של המצבר  גורמת למתח המצבר להיות יותר נמוך.
בארץ זה באמת קצת מיותר אך גם אני אוהב שדברים נשארים כמו שהיצרן סיפק אותם.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

היה על זה דיון ארוך בפורום לפני כמה שנים.

חוץ ממה שאסי הסביר, הבטנה (כנראה) שומרת על המצבר מפני טמפרטורה גבוהה בתא המנוע.

אם זה היה מיותר במזג אוויר הישראלי, לא היו שמים את זה במכוניות במפרט לאקלים חם שזה מה שמגיע לארץ.

לא לבטל חלקים ברכב שהיצרן מצא לנכון להתקין, לכל דבר יש תפקיד!

מה שאין לו תפקיד, מראש לא מותקן. 

• תוכן חדש...