Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לפני חצי שנה שאלנו מחבר רכב סוזוקי ליאנה שנת 2007, שבגלל שלא הצליח למכור אותו במשך תקופה [רצה 4000 ₪. והרכב לא נוסע מעל שמונים, כך שמתאים בעיקר לנסיעה בתוך העיר], לא היה אכפת לו להביא לנו להשתמש בו בינתיים תמורת טובה כל שהיא.

אנו לקחנו אותו, עשינו עליו ביטוח [לשנה], השתמשנו בו עד עכשיו, וכעת החבר חפץ בו בחזרה.

עתה אנו זקוקים לאדם שבקיא בעלויות אחזקת ותיקון רכבים שישום לנו את עלות הפחת שעשינו לו ברכב. הסיכום בינינו בתחילת ההשאלה היתה בלשון זו: אנו מתחייבים לבטח את האוטו בביטוח חובה, וכן לתקן כל בעיה שנגרמה באופן ישיר בזמן שאנו נוהגים באוטו – פנצ'ר, פגיעה בפח של הרכב. תקלות באוטו או במערכותיו יחולו עליך [- החבר], כגון: מצבר, גיר, פעמון ציריה, צופר וכדו'.

למעשה עשינו לו את הפחת דלהלן: פנצ'ר של גלגל, הפנסים צריכים החלפה, הפגוש הקידמי התרופף וחיברנו את זה עם ברגים [שניתן לראות על הפגוש], וכן עצם הבלאי הטבעי שנעשה לו במשך החצי שנה של השימוש. מלבד זה בשבוע האחרון הלך המצבר, אבל כאמור זה לא כלול בהתחייבות שלנו.

נשמח מאוד אם יהיה אפשר להציע כאן הערכה על שווי ההפחתה שנעשתה ברכב, כאשר הכוונה היא לשום בצורה מרווחת לטובת החבר, ואף לעגל לטובתו [שהרי נהננו תקופה ארוכה מטובתו].

תודה רבה

פורסם

מה לשלי נשמע הגיוני זה לדמות את זה להשכרת רכב(פחות או יותר), נגיד 800 שקל לחודש? ומזה לקזז ביטוח(הרי החבר היה משלם ביטוח חובה אם אתם לא הייתם משלמים)  ותיקונים שעשיתם. 

אבל כול הדברים האלה בתכלס הייתם צריכים לסכם לפני. לא עכשיו. 

פורסם

במשך חיי היו לי הרבה מכוניות בשווי הזה, ורבות מהן השאלתי לפעמים לשנה ואף יותר, מעולם לא גביתי כסף על פחת גם אם היה כזה, המשתמשים תיקנו מה שהתקלקל.

אני הייתי נותן לחבר 1000 שקלים (שהוא סכום נכבד מאד לרכב שלא יכול להמכר ב-4000 ש"ח) ורק בגלל שהוא חבר.

הבלאי של הפנסים הוא בלאי מצטבר ולא נגרם רק בתקופת השימוש שלכם. פנצר אם תיקנתם - אין בלאי.

שווי הבלאי של כמה סריטות ברכב שלא מצליח להמכר ב-4000 ש"ח, הוא כשוויו בתחילת השימוש - 0 (במילים אפס)

800 שקל לחודש 🙄 ? - כבר היה להם עדיף לרכוש את הרכב... 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

סתם רעיון- אם הרכב יחסית במצב טוב ומשרת אותך בצורה טובה, לא עדיף לך להציע לו למשל 3,000 ש"ח לרכישה (ב-4,000 הוא הרי לא נמכר תקופה), שזה 2,000 ממה שהוצע לך לשלם לו על תקופת "ההשכרה"?

עריכה אחרונה על ידי adir10
פורסם (נערך)

אם כבר מישהו צריך לשלם למישהו כסף זה הוא לכם.
עשיתם לו טובה. הוא לא היה צריך את הרכב ולא היה מוכר אותו גם, כי לפי התאור שלך מדובר בגרוטאה.
אם הרכב היה שוכב אצלו שנה רק כדי להניע אותו עכשיו כדי שיזוז 100 מטר היה צריך לשפוך כסף.
רק להעביר גרוטאה כזו טסט יכול להיות סיפור של כמה מאות שקלים. אגרות זה גם מאות שקלים

לרכב כרגע יש טסט ואגרה בתוקף? אם כן עשיתם לו טובה גדולה לא פחות ממה שעשה לכם.
אתם רוצים לצאת ככה ממש אחלה חברים תחליפו לו מצבר, אם צריך לשלם אגרה תשלמו אותה, וזהו עשיתם מעל ומעבר כחברים.

כמובן זו נקודת המבט שלי, אני לא הייתי מדסקס עם חבר על עניינים כאלה, בגלל זה גם לא הייתי משלם פחת.
האמת שלפני שבוע הייתי במצב דומה. מסרתי לחבר שהיה צריך רכב נוסע ותקין שנשאר לו עוד חודש לטסט. התנאי היחיד היה שהוא מעביר בעלות אליו. קיבל רכב+חודש טסט+חודש ביטוח ג.
גרוטאות כאלה הם יותר בור של כסף מאשר מתנה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

@eyalkar הם עשו הסכם ג'נטלמני עם החבר. אני בכלל לא נכנס למהות אם ה"הסכם" היה טוב, רע או נצלני.

אני חושב שלא טוב לעשות עסקים בין חברים, אבל ברגע שמחליטים לעשות - לא מתקטננים. אני מעדיף לשלם קצת ולא להסתכסך או לגרום לצד השני להרגיש שדפקתי אותו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שאל אותו כמה הוא רוצה.

שלם לו מה שיבקש עד 1000 שח.

אם יבקש יותר תסביר לו שזה ממש ממש הרבה יותר מהסיכום. ירידת ערך היא בין 0-20% לשנה לרכב המתואר.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

תודה לכולם.

זה מה שעשיתי, הבאתי לו את ההודעה הנ"ל שאלף ש"ח זה פיצוי הוגן ביותר, והסכים מיד.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...