Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, Katom כתב:

תשמע, אני אישית השתעממתי יחסית מהר מכתיבת אתרים, בשבילי זה פשוט לא היה מאתגר מספיק והתוצאה הסופית שהייתה לא שווה את הזמן כי אפשר להשתמש בשירותים כמו WIX ולהגיע לתוצאות הרבה יותר טובות.
אם אתה כבר בחל"ת ויש לך זמן, אולי תצלול לעולם התכנות "האמיתי" , זה גם יותר מאתגר וגם התוצאות יכולות לשמש אותך בחיי היום-יום.

בול.

יש מעט מאוד תעסוקה בלבנות ולערוך HTML בימינו.

זה גם בעיקר לא באמת מספיק בפני עצמו. אם תעיף מבט בSource באתר כמו וויקס גם תראה המון Javascript והמון מהאתר נוצר בצורה דינאמית.

Frontend developer כבר מתעסק בסקופ ה ר ב ה יותר גדול.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 14.4.2020 בשעה 16:39, Liviur כתב:

בול.

יש מעט מאוד תעסוקה בלבנות ולערוך HTML בימינו.

זה גם בעיקר לא באמת מספיק בפני עצמו. אם תעיף מבט בSource באתר כמו וויקס גם תראה המון Javascript והמון מהאתר נוצר בצורה דינאמית.

Frontend developer כבר מתעסק בסקופ ה ר ב ה יותר גדול.

בהחלט html/css קצת כבר סיימתי כמעט הכול וזה לא מרגיש שיש בזה משהו מסוים.

איזו שפה מומלץ להתחיל ללמוד? 

אני רוצה ללמוד איך לבנות אתר מאפס מומלץ יותר AngularJS/React?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

כדאי להתחיל מלהבין שאתר זה דבר אחד רק מול המשתמש ולא מבחינת איך שהוא בנוי ומה שהוא עושה.
אתה יכול לדבר על פורום , מבני נתונים , מיקרו שירותים , אוטנטיקציה , אנליטיקות

יש המון שברים קטנים וגדולים שביחד נותנים את השירות (המאוד משתנה) שהוא ״אתר״

החלק של הכתב הסטטי זה עדיין html וcss.

אבל לזה יש מליון עורכים וזה לא תכנות.

ואף אחד לא באמת בונה בימינו אתרים מכלום (חוץ מדברים מ א ו ד מסוימים ונקודתיים) בשביל להציג טקסט סטטי.

ברגע שתמקד מה אתה קוצה לדוגמא לנסות לבנות - יהיה יותר קל להבין מה להציע לך ללמוד.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אחרי HTML / CSS

לומדים JAVASCRIPT טוב

אחר כך (זה יכול לקחת גם שנה וחצי)

בוחרים פריימוורק (ריאקט או אנגולר , לא אנגולרJS הישן) - העדיפות היא לריאקט כי יש את ריאקט נייטיב וזה יותר מקובל. אני בחרתי באנגולר ועובד היום באנגולר (יש ביקוש לכאן ולכאן).

אחרי שתדע פרימוורק טוב ו JS טוב אז יהיה מאוד קל לעשות מעבר למה שתרצה לעשות- להשאר בפרונטאנד, לעבור לבקאנד (מומלץ ללמוד NODEJS בלי קשר), או כל דבר אחר...

עריכה אחרונה על ידי Or05230

Miata ND2

פורסם
בתאריך 19.4.2020 בשעה 06:35, Or05230 כתב:

ריאקט נייטיב וזה יותר מקובל

יותר מקובל למה?

בכל אופן - אי אפשר לבנות אפליקציה רצינית רק על סמך ריאקט נייטיב בלי לדעת נייטיב.

אולי UI בלבד.

Then dying is forgetting

פורסם
יותר מקובל למה?
בכל אופן - אי אפשר לבנות אפליקציה רצינית רק על סמך ריאקט נייטיב בלי לדעת נייטיב.
אולי UI בלבד.
בתעשייה. כשאתה יודע אנגולר אין לך אפשרות לפתח מובייל, כשאתה יודע ריאקט אתה תשתלב באופן יותר פשוט בפיתוח מובייל.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Miata ND2

פורסם (נערך)

לפני 3 דקות, Or05230 כתב:

בתעשייה. כשאתה יודע אנגולר אין לך אפשרות לפתח מובייל, כשאתה יודע ריאקט אתה תשתלב באופן יותר פשוט בפיתוח מובייל.

זה פותח לך דברים מסוימים - אבל להשתלב בפיתוח במובייל ?

כמו שכתבתי אולי בUI והרבה חברות עשו אחורה פנה על הנושא.

זה ממש לא איזה קונצנזוס - ועל סמך react JS או אפילו React native web לא תקבל איזה ידע שיאפשר לך להיכנס באמת בתור מפתח מובייל או יחסוך לך באמת זמן כי למדת משהו שקשור למובייל.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

Then dying is forgetting

פורסם

זה פותח לך דברים מסוימים - אבל להשתלב בפיתוח במובייל ?
כמו שכתבתי אולי בUI והרבה חברות עשו אחורה פנה על הנושא.
זה ממש לא איזה קונצנזוס - ועל סמך react JS או אפילו React native web לא תקבל איזה ידע שיאפשר לך להיכנס באמת בתור מפתח מובייל או יחסוך לך באמת זמן כי למדת משהו שקשור למובייל.

2 מפתחים באותה רמה, אחד בריאקט ואחד באנגולר (כרגע עושים ווב).
שניהם מעוניינים לפנות לפיתוח במובייל - החברה עובדת עם ריאקט נייטיב, אתה טוען שמפתח ריאקטjs יהיה באותה עקומת למידה של נייטיב כמו מפתח אנגולר?
אני שואל כדי להבין, לא מתנשא או משהו אם זה נשמע ככה.
אני מאז ומתמיד יודע שלמפתחי ריאקט יש את היתרון להכנס לנייטיב בצורה יותר קלה ומכאן ההמלצה, לא טענתי שהוא יוכל להכנס למובייל מיד, אבל זה יהווה איזשהו יתרון ובנוסף ריאקט יותר מבוקש מאנגולר וגם כרגע מויו (זה לא אני המצאתי, זה מפורסם באתרי דרושים בעולם).

Miata ND2

פורסם

לפיתוח נייטיב תכלס מריאקט js?

העקומה תהיה כמעט זהה.

(צריך להתחיל מלהבין שיש הבדל לא קטן בין ריאקטjs לריאקט נייטיב או לריאקט נייטיב ווב)

וגל מי שעושה ריאקט נייטיב לא יוכל ממש לקפוץ לעשות נייטיב בקלות. זה לא באמת מלמד אותך יותר מדי נייטיב.

(אני מפתח מובייל כבר כמעט 10 שנים , כתבתי גם צד שרת , התעסקתי עם js אבל בעיקר בnode בצד הוובי ועבדתי על לא מעט דברים גם של ריאקט נייטיב. בסדר גודל שמגיע גם לטופ של האפסטור...)

לגבי מה פופולארי יותר בווב - פחות התחום שלי.

לריאקט נייטיב עצמו יש גלים.

בקרב חברות קטנות ופרוייקטים - הוא דיי פופולארי בגלל המחשבה של הwrite once (שלא ממש נכונה , זה learn once write everywhere, במיוחד בחלק של ה אינטגרציות היו ר עמוקות עם נייטיב וכשרוצים ביצועים טובים), בחברות גדולות צמצמו את זה משמעותית מאיפה שזה היה לפני שנה שנתיים - יש לזה עדיין שימושים מעולים אבל אנשים הורידו את המשקפיים הוורודות.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

ממליץ על frontendmasters - רמה גבוהה של קורסים אונליין, תנסה חודש לא תתאכזב.
אה ותעזוב את אנגולר, לך על ריאקט

עריכה אחרונה על ידי maxcher
  • רעיון טוב! 1
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תוכן חדש...