Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מאזדה 3 2010 מנוע 1.6. חיבור צינור נשבר והצינור השתחרר כל המים יצאו. לאחר מספר דקות ורעידות המנוע נכבה ולא מניע.

האם בוודאות נגרם נזק למנוע? ראש מנוע?

או שקיים מנגנון הגנה (מה שמכבה את המנוע). לא היה עשן/שריפה/וואטאיבר.

הרכב נגרר למוסך ורק מחר יתברר מה מצבו. רציתי לדעת למה לצפות

תודה

פורסם

אני חושב שכדאי שתהיה נוכח בעת הבדיקה כי לא מחייב שהלך מנוע ולא ראש מנוע. תבקש מהמוסך שימתין שתגיע ורק אז שיחליף את החיבור שנישבר ואם צריך שיוחלף גם הצינור ואז שימלא נוזל קירור ויינקש אויר ורק אז יניע שאתה לידו. אני מאמין שהרכב יניע ואז פשוט לעקוב לראות שלא נוצר לחץ במערכת הקירור, שאין נזילות ואין איבוד מיים בתקופה הקרובה.

פורסם

תודה רבה על התגובה שנותנת קצת אופטימיות. בעל המוסך הינו חבר וקרוב משפחה ככה שאין סיכוי שהוא ירמה אותי והוא יציג את האמת.

מקווה שלא נגרם נזק למנוע

פורסם

יש לי חבר עם מאזדה 3 עם אותו המנוע,קרה לו בדיוק מה שקרה לך.

התפוצץ לו צינור מים ואישתו נסעה קצת עם הרכב,הלכה למוסך ואמרו לה שהלך ראש,אני אמרתי לו שלא חייב להיות בכלל,לקחנו את הרכב למוסך אחר והסתבר אחרי בדיקות שהמנוע תקין.

מאחל לך שלא הלך ראש.

פורסם

אז לדברי בעל המוסך. הלך המנוע ולא רק הראש. שלא ניתן לתקן ראש במנועים אלו

הצעה להחלפת המנוע כולל עובדה בסך של כ 4500 ש"ח +/-

פורסם
אז לדברי בעל המוסך. הלך המנוע ולא רק הראש. שלא ניתן לתקן ראש במנועים אלו

הצעה להחלפת המנוע כולל עובדה בסך של כ 4500 ש"ח +/-

למדתי שמשפחה + כסף בהרבה מקרים לא הולכים ביחיד.

החלטה שלך מה לעשות.

בהצלחה ותעדכן.

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם

ממש לא בטוח שהלך המנוע או הראש מנוע..תשאל בעוד מוסכים.

שמע סיפור, היינו 4 חברים בדרך לחתונה ברכב של חבר שלי (קיה ריאו).

החבר הזה לא מקפיד לבדוק שמן מים . נוסעים אחרי חצי שעה נסיעה הרכב נכבה ברמזור (למזלנו) , מנסה להניע ולא הולך..אנשים צופרים מאחורה ולנו אין מה לעשות..

אחרי 5 דק הרכב מניע והוא נסע לצד ,שוב הרכב נכבה מעצמו . פותח לו את המכסה רידאטור (בזהירות רבה כי המים מתפרצים) ומסתבר שאין מים.

אנחנו מתוסכלים..מישהו עצר לנו והביא לנו בקבוק מים..ממלאים ממלאים ..יוצא עשן מהמכסה של הרדיאטור..ממלאים והמים נגמרו..עוד מישהו עוצר ומביא לנו מים..

ממלאים והרכב מניע..הגענו לחתונה..אחרי החתונה פותחים את המכסה של הרדיאטור ..אין מים!.

השגנו ג'ריקנים ונסענו לתחנת דלק הקרובה. ממלאים מים ורואים שיש נזילה (הצינור ניזוק).

למחרת המוסך אמר לו שהלך הראש מנוע. הוא החליף בלי לשאול ובלי להתייעץ למרות שלפי דעתי לא אמור להיות נזק לראש מנוע.

אם המנוע נכבה מעצמו בלי לעלות באש כנראה שיש איזה מקדם בטיחות שהוא נכבה (כמו במחשב).

בהצלחה.

פורסם (נערך)

הרכב הועבר למוסך אחר.

שוב לדבריו הרכב נסע לא מעט ללא מים.

והאמת, שהרכב ננהג על ידי אשתי, לדבריה הרגישה רעידות וריח קצת שרוף... נסעה מבלי לאמץ את הרכב עד שנכבה מעצמו. כל זה קרה בתוך כ5-10 דקות לערך.

לדברי המוסכניק השני אם נוסעים ברכב ללא מים עד שנכבה מעצמו משמע שהנזק בלתי הפיך.

נכחתי ליד הרכב הוסיפו מים וכשניסו להניע יש מין רעש חלק ועדין מאד כמו של מכסת דשא שחוזר על עצמו אך כמובן אין הנעה.

השמעתי את ההנעה לעוד מוסכניק בטלפון וגם אמר לי שהלך המנוע

שלושתם מרמים? משקרים? קשה לי להאמין. המנוע שיותקן במוסך החדש מיבוא ובמצב טוב. מנוע כולל עבודה 4500 ש"ח

מה הייתם עושים?

עריכה אחרונה על ידי Ameer.86
פורסם

נשמע סביר - קח בחשבון שכמעט תמיד זה לא מסתכם רק במנוע, וכל מיני דברים נוספים שצצים בדרך יכולים להוסיף למחיר התיקון עוד כמה אלפים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

פות"ש, עזוב את כל המוסכופובים שהגיבו לך. אם רכב כבה כתוצאה מהתחממות יתר ב 99% יהיה נזק, בד"כ מיידי ולעתים ארוך טווח. אין שום "מנגנון הגנה"שמכבה את הרכב.

• מעניין 1
פורסם
On 5.3.2020 at 18:42, teyal said:

פות"ש, עזוב את כל המוסכופובים שהגיבו לך. אם רכב כבה כתוצאה מהתחממות יתר ב 99% יהיה נזק, בד"כ מיידי ולעתים ארוך טווח. אין שום "מנגנון הגנה"שמכבה את הרכב.

?
מצטרף לדעתו של teyal.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אני החלפתי לאחרונה ראש מנוע בפוקוס, שזה מנוע דומה, הכל כולל ראש חדש (משומש) עלה 3200. כולל גם החלפת רצועת טימינג. 4500 לכל המנוע נשמע לי הגיוני.

מבחינתך יותר בטוח להחליף את כל המנוע כי החלפת ראש לאחר התחממות לא תמיד יוצאת טוב ולכן יכול להיות שהמוסך לקח את זה בחשבון כלומר תשלם עוד 1000~ ויותר סיכוי לשקט אח"כ - גם כן שיקול.

מה שכן נסה לברר מאיפה המנוע כמה הוא עשה וכ"ו.

עריכה אחרונה על ידי baer
פורסם

אני מנסה להבין מה הרעש שנשמע מהמנוע שלא מניע שפוסק שראש מנוע הלך ואיך בטלפון מזה ששומעים רעש כזה קובעים שמנוע הלך? יש מצב אולי להעלות סרטון או קובץ שמע של נסיון ההנעה? 

• תוכן חדש...