Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים,

 

אני עובד 4 שנים כהנדסאי בחברה ממשלתית.

לפני כחודש,תוך כדי עבודה במשרה מלאה, סיימתי את לימודיי בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה.

מאוד מעוניין להתייעץ, כיצד ניתן להתכונן לראיונות עבודה להנדסה בהתמחות תקשורת?

בד"כ, סטודנטים בשנה ה-3 ללימודיהם נקלטים למשרת סטודנט, מתחילים לצבור ידע (פרקטי) ולאחר סיום הלימודים כבר משתלבים לתפקיד המתאים.

מי שעבר תהליך זהה, או המלצה כיצד ואיך מתכוננים לראיונות לתחום הנ"ל.

 

תודה!

פורסם

בס"ד

 

אין לך אופציה להתקדם בתוך הארגון שאתה עובד בו?, לעבור לדירוג מהנדסים?

 

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

בד"כ ראיון עבודה נורמלי יכלול שאלות שתואמות את הרקע שלך ע"פ קורות החיים, ז"א לא ישאלו אותך דברים שאתה לא אמור לדעת, ואם כן אז יכול להיות שהמשרה היא לא עבורך.

אם אני מבין נכון אתה רוצה פחות או יותר להבין מה שואלים בראיון למשרה של מהנדס חשמל?

תתחיל מכאן:

http://www.theworker.co.il/interviews

 

פורסם

הייתי לא מזמן בראיון עבודה, אבל - המראיין כלל לא התייחס לנסיון המקצועי והתעסוקתי שרשמתי בקו"ח. מה שכן, שאל אותי כמה שאלות תאורטיות (מקורסים של שנה 2 ו 3), וביקש שאסביר לו על הפרויקט שעשיתי. ולבסוף שאל למה אני לא עוסק בזה כתחביב ביום יום? :?

אז אני שואל, איך אפשר לבוא מוכן לראיון מבלי שיש לך איזה שהוא נסיון בתחום (לעומת סטודנט שנקלט כבר בשנה ה3 ללימודים ומתברג עם הזמן לתפקיד הנדסה עם הנסיון שצובר)

פורסם

בתור סטודנט שעובד כבר שנה, מסוף שנה ב' - גם אותי שאלו שאלות על פרויקט שעשיתי ועל קורסים שעשיתי, הסטודנטים שמתברגים לא נוחתים פתאום בתפקיד, בדיוק כמו בוגר טרי הם נדרשים לממוצע X קודם כל כדי בכלל לשלוח קו"ח ואז לעבור ראיון מקצועי.

העובדה שעבדת בתור הנדסאי כ"כ הרבה זמן אמורה להקנות לך יתרון לדעתי, אפילו על פני סטודנטים שעבדו במשרת סטודנט.

 

פורסם

לא אמרתי שהם נוחתים פתאום בתפקיד, אני אומר שהסבירות גבוהה יותר להתקבל כשאתה סטודנט - בראיונות החומר התיאורטי עדיין טרי ויושב טוב, וגם השכר שיציעו לסטודנט בשנה ג' הוא יחסית נמוך לשכר שירצה בוגר שסיים את לימודיו (או כמוני שכבר צבר וותק בעבודה והמשמעות היא לרדת בשכר בצורה משמעותית)

העובדה שעבדת בתור הנדסאי כ"כ הרבה זמן אמורה להקנות לך יתרון לדעתי, אפילו על פני סטודנטים שעבדו במשרת סטודנט.

יתרון לתחום שאני עובד בו, לא להתמחות שלמדתי.

פורסם

גם לי היו קשיים בהכנה לראיונות עבודה.

קודם כל ממליץ לחזור על התאוריה של הקורסים שנלמדו בתואר, בעיקר קורסי ליבה.

כמו כן לחזור טוב טוב על פרוייקטים שעשית במסגרת הלימודים, ואם ציינת פרוייקטים שעשית באופן עצמאי גם עליהם.

אח"כ להתכונן ספציפית לראיון לפי החברה והמשרה שבה אתה הולך להתראיין.

למשל, אם אתה הולך להתראיין לחברה X תפקיד Y, חפש בגוגל שאלות של ריאיונות עבודה לחברה X ותפקיד Y.

 

בתוכנה יש ספר שלם של שמלמד אותך איך להתכונן לראיון עבודה שנקרא cracking the coding interview, חפש משהו דומה לחשמל.

×
×
  • תוכן חדש...