Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טס לחצי שנה

הרכב יישאר בחנייה עם כיסוי (כדאי לקנות גם נועל הגה?)

את הביטוח אני שוקל לבטל לחלוטין ולבקש מאמא שפעם בכמה ימים תניע ותתן גז על ניוטרל (בלי להזיז את הרכב כי אין ביטוח).

1. נועל הגה - לקנות/מיותר?

2. ביטוח - לבטל?

3. מספיק שהמנוע פועל כדי לשמור על הרכב בחיים? או שצריך אשכרה לנסוע?

4. המלצות נוספות לרכב שיעמוד כחצי שנה?

פורסם

1. אם הרכב גניב ואתה מפחד עליו, תקנה. קח בחשבון שאם גנב ירצה לפרוץ ייתכן שעדיין ישאיר נזק רב רק מהנסיונות.

2. אתה יכול גם להקפיא פוליסה. אם הרכב עומד ברחוב לפי מה שזכור לי אתה חייב שיהיה ביטוח חובה (לגבי חנייה פרטית אני לא בטוח שחייב)

3. אם הרכב לא ינוע חצי שנה אולי יהיה איזשהו בלאי לצמיגים (עיוות) כי בכל זאת המשקל של האוטו מעמיס עליהם והם לא משנים את התנוחה (יתכן שזה זניח)

פורסם

כמו שהוא אמר, רק להניע זה לא מספיק, פעם בשבוע לפחות צריך להזיז את הרכב בקטנה, נגיד אצלי יש בחלק אחורי "מגרש" קטן יחסית שחונים שם כולם, משהו כמו 20/25 רכבים, בשעות הצהריים כמעט ריק שם, אפשר סתם בקטנה להסתובב 2 דקות כדי להזיז את הרכב ואז לחזור לחנות.

לגבי השאר לא ממש יודע אז לא עונה.

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם

לגבי הביטוח- תברר עם חברת הביטוח שלך.

אם תבטל את הפוליסה אז יישבר לך הרצף של העדר התביעות ותוכל למצוא את עצמך בבעיה כשתרצה לחדש.

אם תקפיא אז הרצף נשאר (למיטב ידיעתי). תרים טלפון לחברה ותשאל אותם.

לגבי הרכב- אופציה א'- שתשאיר ביטוח, ותן למישהו כל שבוע- שבועיים להוציא את הרכב לסיבוב, ולבדוק אויר בצמיגים.

אופציה ב'- תמלא אויר בצמיגים לפי המקסימום שרשום עליהם, תנעל את הרכב, תכסה אותו, תנתק את המצבר וסע לשלום.

אני במקומך הייתי הולך על אופציה ב'. כל ההתעסקות עם להניע רכב פעם בשבוע היא מיותרת לחלוטין.

אויר בצמיגים זה כי האויר יירד עם הזמן. תבדוק מה המקסימום שרשום על הצמיג, זה עלול לשמור על הצמיג טוב יותר.

אני שמעתי על שיטה ששופכים כף שמן (מנוע) לתוך כל צילינדר דרך הכניסה של הפלאגים. זה כביכול שומר על הצילינדר משומן. אני לא הייתי עושה דבר כזה.

לסיכום- חצי שנה זה לא נצח. נתק את המצבר וטיסה נעימה.

פורסם
פעם בשבוע לפחות צריך להזיז את הרכב

אפשר סתם בקטנה להסתובב 2 דקות

"צריך" להזיז את הרכב? לא מסכים עם הקביעה הזו. אין לה שום ביסוס.

ואם תזיז כל שבוע את הרכב למשך 2 דקות סביר שתגרום יותר נזק מתועלת. המצבר לא נטען ב2 דקות והמנוע לא מגיע לטמפ' עבודה.

אם רוצים להזיז את הרכב כל שבוע יש לצאת לסיבוב של לפחות רבע שעה- רצוי בכביש פתוח.

פורסם
"צריך" להזיז את הרכב? לא מסכים עם הקביעה הזו. אין לה שום ביסוס.

ואם תזיז כל שבוע את הרכב למשך 2 דקות סביר שתגרום יותר נזק מתועלת. המצבר לא נטען ב2 דקות והמנוע לא מגיע לטמפ' עבודה.

אם רוצים להזיז את הרכב כל שבוע יש לצאת לסיבוב של לפחות רבע שעה- רצוי בכביש פתוח.

אולי התבלבלתי בזמן, אבל לדעתי יותר טוב להזיז את הרכב פעם בשבוע מאשר לא להזיז אותו בכלל חצי שנה.

אבל בסדר, שיעשה מה שהוא רוצה..

פורסם
כשתחזור תחליף שמן גיר ומנוע. קרוב לוודא נוזל הגיר יהיה צמיגי יותר ועלול להרוס את הגיר אם לא יוחלף.

לא יקרה לשמן גיר שום דבר. בהרבה מקרים מכוניות ממתינות חצי שנה וגם שנה מרגע הייצור עד שמישהו קונה אותן, אף אחד לא מחליף להן שמן גיר.

גם שמן מנוע לא חייב להחליף אם בוצע טיפול לא מזמן. להניע ולעשות סיבובים גם מיותר, הטרחה לא שווה את ה 400 ש"ח שעולה מצבר חדש.

כיסוי בהחלט מומלץ אחרי החורף.

פורסם

במידה והרכב לא יזוז חצי שנה מומלץ למלא לחץ אוויר גבוה מהנדרש,ע"מ למנוע עיוות של דופן הצמיג שיושב סטטי הרבה זמן.

45 psi יתאים לצמיג ברכב פרטי,בכל מקרה לא לחרוג ממגבלות הלחץ המאושרות לצמיג.

פורסם
כמו שהוא אמר, רק להניע זה לא מספיק, פעם בשבוע לפחות צריך להזיז את הרכב בקטנה, נגיד אצלי יש בחלק אחורי "מגרש" קטן יחסית שחונים שם כולם, משהו כמו 20/25 רכבים, בשעות הצהריים כמעט ריק שם, אפשר סתם בקטנה להסתובב 2 דקות כדי להזיז את הרכב ואז לחזור לחנות.

לגבי השאר לא ממש יודע אז לא עונה.

עצה לא טובה ידידי - כבעל הבנה מעמיקה בעניין - אין להניע רכב קר ל 2 דקות! הפעולה הנ"ל מייצרת נזק ארוך טווח ומקצרת בוודאות את חיי המנוע.

הסבר - המנוע אחרי פעולה חמה ובמיוחד במזג אויר לח כולא לחות בתוכו , לאחר דימום והתקררות , הלחות מצטברת בד"כ באגן , עם הפעלה קצרה של המנוע , השמן מסיע את הלחות ומפזר אותה בכל אזורי החיכוך במנוע, דימום מנוע לאחר שתי דקות גורם לאותה לחות להתפזר באזורי החיכוך ולייצר שכבה רטובה ומכאן נזקי חלודה וכו',

השיטה צריכה להיות הנעה והגעה לטמפ' עבודה ורצוי עבודה של כ-10-5 דק בטמפ' עבודה עד לפינוי כל הלחות מהמנוע - מתפנה כטיפות מים באגזוז אם תשים לב בהנעה קרה ולחה ברכבים בד"כ בבוקר.

בנוגע להשארה לחצי שנה - כבעל רכב אספנות שמונע אחת לשבועיים שלושה, ואפילו יותר, אין בעיה כל עוד מנתקים את המצבר להתניע חודשית לרבע שעה או חצי שעה , אפשר גם מנסיון להשאיר לחצי שנה - אין נזק (למעט אם הגומיות, צנרת, אטמים ממש ישנים ויבשים) , לזכור לנפח צמיגים מעל הלחץ 45 PSI נשמע לי סביר, ניתוק מצבר, ולדאוג שהרכב עבד יפה בטמפ' עבודה לפני כך שהסתלקה כל הלחות במנוע.

בהצלחה

פורסם
לא יקרה לשמן גיר שום דבר. בהרבה מקרים מכוניות ממתינות חצי שנה וגם שנה מרגע הייצור עד שמישהו קונה אותן, אף אחד לא מחליף להן שמן גיר.

אי אפשר להשוות רכב חדש שלא נסע לרכב ישן שנסע כמה שנים טובות והצטברו בתוכו משקעי פיח. יתכן ולא יקרה לשמן כלום, ויתכן כמו שקרה ברכב קודם שלי שעמד 3 חודשים והשמן גיר נהפך צמיג יותר. (אגב, ישנם אנשים שממליצים לא להחליף שמן גיר במידה והוא לא הוחלף בזמן ובצורה סדירה מחשש שמשקעים אלו ישתחררו ויגרמו נזק לגיר).

פורסם

אני הרבה שנים מחזיק רכבי אספנות שלפעמים לא זזים חודשים ארוכים. לא חצי שנה אבל מספר חודשים בהחלט כן.

אף פעם לא יצא לי לראות צמיגים מעוותים או שמן שקרה לו משהו (אבל כל המכוניות היו ידניות), או דלק שקרה לו משהו ואפילו מצברים לא תמיד מתרוקנים.

לדעתי ומהניסיון הנ"ל כל התופעות האלו רלוונטיות לתקופת העמדה של שנים. חצי שנה זה לא זמן ארוך מידי.

פורסם

בשנה האחרונה הרכב שלי עומד רוב הזמן תקופות של כמה חודשים כל פעם, התקופה הכי ארוכה עד כה ארכה כארבעה חודשים. הרכב עומד מכוסה עם מצבר מנותק, כשאני מחבר אותו בחזרה הוא מניע בנגיעה. לפני אחסנה חשוב לעשות נסיעה ארוכה כדי לטעון את המצבר למקסימום. אני גם חושב שלהניע את הרכב פעם בשבוע ולעמוד בסרק כמה דקות (שלא לדבר על לתת גז :? ) לא מועיל ורק גורם נזק מצטבר.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...