Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תקראו את עצמכם

תראו שהתוכנית עובדת אולי גם אובדת.

מחיר השכירות יורדים - חיובי , לא כולם צריכים להיות בעלי דירות

מחירי הדירות יורדים - במקומות בהם הבניה של התוכנית בהיקפים נכבדים יורדים גם יורדים וככל הנראה ברגע שיאפשרו למכור ייווצר היצע שיוריד מחירי יד שניה.

מי בוכה

לא על אמת ישה כי לדעתו מה שקרה בעשר 15 שנה האחרונות היה טירוף מערכות שהבריח אנשים איכותיים לגולה, ולמרות שהיא פוגעת בי אישית כבעל דירות להשכרה.

יבגני ואור שמות גנריים - שלדעתם תוכנית בזבזנית שבעצם לוקחת מכולם עבור קבוצה מצומצמת. אז הם צודקים שניתן היה לעשותה ביותר שכל, אבל שכל וממשלה לא הולכים יד ביד.

ומה אתם קופצים על פות"ש

לדעתו עושה עיסקה מעולה, למרות שמראים לו שהיא לא בוננזה הכי גדולה.

סתם אוסיף קצת משלי

העליה במחירי הדירות אינה זהה בכל חלקי הארץ

נניח שרוכש כעת ב 1,100,000 ובעוד 5 שנים יהיה 1,200,000 גידול של 100 אלף ש"ח בהונו העצמי ( רחמנא ליצלן לא נחשב ירידה במחיר )

הדירה שחשקה נפשו היום עולה באיזור ביקוש 2,000,000 והיא תעלה 2,500,000 ש"ח כלומר התרחק ב 400 אלף ש"ח ממטרתו. אבל היא מרצדס והוא מסוגל לרכוש סוסיתא. לכן היא לא רלבנטית היום ולא תהיה רלבנטית גם בעוד 5 שנים.

נמשיך

לקח הלוואה של מיליון ש"ח בוא נעשה לו פריים 300 אלף קל"צ 700 אלף ל 25 שנה בלי לחשב עליה אפשרית בריבית הפריים.

תשלום חודשי לבנק של 4710 ש"ח, שכירות בהנחה שכל התקופה מושכרת 3000 ש"ח כלומר כל חודש משלם הוא 1700 ש"ח. האם לקח זאת בחישוביו ?

מה קורה אחרי 5 שנים

סה"כ תשלומים 283 אלף ש"ח הקרן תהיה 855 אלף כלומר הריבית ששילם כ 138 אלף. שזה בערך כל תשלומיו החודשיים ועוד משהו מתוך סכומי הדייר.

מכירת הדירה 1200K

החזר הקרן לבנק 855K-

יתרה ביד 345K הון עצמי נוכחי

תחלית תקופה הון עצמי 100K

תשלומים חודשיים (102K (60X1700

סה"כ הושקע 202K

גידול בהון 143K ל 60 חודשים

מה רע?

חתיכת בוננזה

אתה שוכח שבמסגרת התוכנית אפשר לקנות בפריפריה דירות ב 1,000,000 שח שמחיר השוק שלהן כבר היום הוא 1.3

הקבלן מוכר את אותן דירות במחיר שוק (מפרט דומה עד זהה) במחיר הנ"ל

ובדקתי בשכונות דומות באותה עיר עסקאות שבוצעו השנה.

על זה תבנה את החישוב

• תגובות 310
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אני התכוונתי תשואה על ההון שהוא מרתק לטובת הקבלן. בדוגמא שלך 10%

מההון ל-5 שנים.

מה שהתכוונת לא רלוונטי

מה שכן רלוונטי זה שרק בהשקעה הזו הוא יכול למנף כך

לא חכמה להשוות בין ההשקעות ולהתעלם מפרט כ''כ קריטי שמשנה לחלוטין את אחוזי התשואה.

בוא תסביר לי מה בדיוק ניפחתי?

ברכישה אין עו"ד ומתווך, אבל במכירה יש. צריך להסתכל על כל מכלול העיסקה.

בוא תספר לי איזה תשואת שכירות יש ב-90% משכנתא. אם כבר אז צריך להוון את הפסדי ההון שנגרמים לו כל חודש שהוא משלים כסף לבנק כדי לכסות את המשכנתא.

אם נתגלח על פותח השרשור,

הוא רכש דירה ב-1.4 מיליון, ריתק 140 אלף ש"ח (הפסיד ב-5 שנים כ-30 אלף ש"ח תשואה).

21,000 תשואה אבל בוא ללא ניכנס לקטנות.

משכנתא של 1.26 מיליון ש"ח זה בערך 6000 ש"ח החזר חודשי בריבית ממוצעת של 4%,

הריבית היום משמעותית נמוכה מ4%, ההחזר יכול לעמוד על 5200 בחודש.

מתוך ההחזר כ-4000 זה רק הריבית (יורד עם הזמן בגלל לוח שפיצר). דירה כזו בחלומות הלילה תקבל שכירות של 4000 ש"ח ולכן אין פה שום רווח משכירות (אלא אם אתה הבנק).

אם כבר אז בוא תחשב את הפסד תשואה אלטרנטיבית על ה-2000 ש"ח שתצטרך לשלם לבנק במשך 5 שנים (כ-6 אלף ש"ח) !!!!

כי השכירות לא מכסה את ההחזר של המשכנתא.

מה עם לקחת את המשכנתא איפשהו באמצע תקופת הבניה כי צריך לשלם לקבלן לפי קצב הבנייה אבל אין עדיין הכנסה משכירות. לפחות 50 אלף ש"ח ואני אבוא לקראתך ולא אחשב לסכום הזה הפסד תשואה אלטרנטיבית ל-5 שנים.

ביטוחים בכל התקופה עוד כ-20 אלף ש"ח. ??!?! מאיפה הבאת את זה?

אבזור הדירה (מזגנים, רשתות, חיבורי מים/גז/חשמל) עוד כ-25 אלף ש"ח.

מדדים במהלך הבניה, אני אהיה עדין ואזרוק 50 אלף ש"ח, מכיר כאלו שהגיעו גם ל-100 אלף ש"ח.

מזל טוב, מכרת את הדירה אחרי 5 שנים ב-1.8 מיליון ש"ח אבל רוב הסיכויים שתצטרך תיווך ועו"ד, בשקט 30 אלף ש"ח.

בוא נסכם הסכום שהוא הביא מהבית נניח נשרף לגמרי על ריבית אבל חלק מהכסף של השכירות פרע את המשכנתא, נניח רק 100 אלף ש''ח.

אם היה משקיע 140 אלף בתשואה של 3% היה מקבל 21 אלף תוסיף את הריבית על הכסף שהשכיב כל חודש קבל עוד 10 אלף ש''ח.

סה''כ השקיע140 קיבל 171 אלף ש''ח אחרי 5 שנים.

לקח את הכסף מינף שם בדירה, מחירי הדירות לא עלו בכלל 5 שנים!!

אבל הוא קנה מראש ב 400 אלף ש''ח פחות!

שרף על מדד תיווך עו''ד ימי עבודה וכו' 150 אלף ש''ח (הגזמתי אבל שיהיה)

סה''כ השקיע 290 אלף ש''ח,

מכר את הדירה ב 1.800,

פרע משכנתא 1.200, כזכור (60 אלף מהקרן נפרע)

נשאר עם 600 ביד.

עשה בחמש שנים מ 290 (שאת חלקם הביא רק בסוף כגון מתווך ועו''ד במכירה והוא לא באמת הפסיד עליהם 5 שנים כסף אבל נניח שכן) 600 אלף ש''ח!!

ואתה אומר לו שעדיף לו ללכת על האופציה הראשונה!

וזה שהוא לא מסכים איתך זה בגלל שאין לו ראש של משקיע!!

בשחור.

עריכה אחרונה על ידי איצי בר

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
האמת, הניסוח היותר מדויק זה שאתה לוקח ממני ושאר משלמי המיסים מאות אלפי שקלים שחסרים לך, לא כי אין לך איפה לגור אלא כי אתה רוצה להתעשר טיפה יותר. זה אולי לא מעניין אותך, אבל הכסף לתכנית הדבילית הזו מגיע לא מהעצים סביב.

מעניין כמה מקרים כאלו יש, כי אולי באמת שווה לפנות לשר ולהציע לשנות את שם התוכנית ל"מחיר למי שרוצה להשקיע על חשבון הציבור". וכן, אני לחלוטין מבין, אחרי כמה פוסטים שלך לאור, שאתה באמת לא רואה כמה המקרה שלך מוכיח שהתוכנית הזו צריכה להיות מבוטלת ולא הייתה צריכה לצאת לפועל אף פעם.

תפנה לבג"צ במהרה ותדרוש מהם להפסיק באופן מיידי את התוכנית ולהעמיד לדין את כל השרים שאישרו אותה

כולם גונבים לך כסף מהכיס. מדינה של עבריינים

פורסם

לא, לא כולם גונבים ממני כסף.

הפרויקט הזה כן, ולא רק ממני.

הוסבר כבר באריכות גם כאן וגם במקומות אחרים למה.

אני מבין את הסרקזם החביב שלך, אתה בטח מרגיש שזכית בלוטו. דפקת את המערכת. אין לך כסף, אבל יבגני ופראיירים אחרים יממנו לך 400,000 שקל שהם יצטרכו להחזיר במיסים שהם משלמים במקומות אחרים. או שסתם המדינה תגיע לגרעון עוד יותר עצום. למי כבר איכפת? העיקר שלאח שלנו תהייה דירה.

לצערי, מול הפופוליזם הדבילי ששולט כאן ומאפשר לצר אוצר להעביר תכנית שמגרילה כמה כסף יקבל אזרח אחד מאזרחים אחרים, אין לי מה לעשות. לכן אסתפק בלאחל לך שהפרויקט יתקע ויכשל, כמו שכבר קרה בחלק מהפרויקטים מהסוג הזה במקומות שונים בארץ.

גוד לאק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני מבין את הסרקזם החביב שלך, אתה בטח מרגיש שזכית בלוטו. דפקת את המערכת. אין לך כסף, אבל יבגני ופראיירים אחרים יממנו לך 400,000 שקל שהם יצטרכו להחזיר במיסים שהם משלמים במקומות אחרים. או שסתם המדינה תגיע לגרעון עוד יותר עצום. למי כבר איכפת? העיקר שלאח שלנו תהייה דירה.

לצערי, מול הפופוליזם הדבילי ששולט כאן ומאפשר לצר אוצר להעביר תכנית שמגרילה כמה כסף יקבל אזרח אחד מאזרחים אחרים, אין לי מה לעשות. לכן אסתפק בלאחל לך שהפרויקט יתקע ויכשל, כמו שכבר קרה בחלק מהפרויקטים מהסוג הזה במקומות שונים בארץ.

גוד לאק.

מאחל לך שתבין שמי ששולח לך ולי את הפרנסה יושב למעלה

ובד"כ אמירות כאלה לא פותחות הצלחה בחיים

לכן לא אאחל לך מה שאתה מאחל לי

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

פורסם

אם הכל בידי שמיים ובא משמיים,

למה בשם שמיים פתחת את השירשור הזה?

אתה מצפה מאיתנו לחזות את תוכנית האלוקים?

יום טוב גם לך

פורסם
אתה שוכח שבמסגרת התוכנית אפשר לקנות בפריפריה דירות ב 1,000,000 שח שמחיר השוק שלהן כבר היום הוא 1.3

אולי, תיאורטית, מעשית זו לא אותה עסקה, קונה במחיר השוק יכול להסתובב מחר ולמכור את הדירה, אתה לא.

הקבלן מוכר את אותן דירות במחיר שוק (מפרט דומה עד זהה) במחיר הנ"ל

לא ממש (או ממש לא), וכנראה שגם אתה יודע זאת.

שלא תבין לא נכון, עדיין יש הנחה יפה, חלקה מגולם בזה שאתה מקבל מטבח קטן משמעותית, באיכות שונה, גימורים שונים באיכות שונה, כלים סניטריים שונים באיכות שונה וכו'.

זה לא אותה דירה כמו השוק הפרטי והיא לא אמורה להיות, ככל שתפנים את זה יותר מהר יהיה לך יותר קל לשקול את העסקה בצורה מחושבת ונכונה.

סתם לדוגמה נרשמתי להגרלה האחרונה לאילת (לא זכיתי), מחיר דירה באיזור 1.6, מחיר שוק 2.1 ומעלה, והיה ברור לי לחלוטין שזו לא תהיה אותה דירה, ולא באותה רמה.

גוד לאק.

הבימה למשל (ובכלל תיאטראות) גונבים ממך הרבה יותר כסף לאורך השנים. אבל זה סתם דמגוגיה בלי תוכן.

לעצם העניין המדינה לא לוקחת ממך כסף (היא מוותרת על הכנסות, זה שני דברים שונים לחלוטין) ובכל זאת המדינה מרוויחה פה הרבה יותר מאשר מפסידה לטווח הארוך.

גם ביציבות השוק, גם בניסיון למזער בריחה (שישה הזכיר קודם) - שבמסגרתה לא יברחו הקופאיות בסופר או נהגי האוטובוס, אלא האוכלוסיות החזקות שההכנסות (והמיסים הישירים) והצריכה (והמיסים העקיפים) שלהם גבוהות.

וגם באיזשהו מקום "להראות" ליזמים מי יותר חזק

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

והנה ההוכחה:

דרושים יהודים עם רכב צמוד ואמונה בישוע .

לפרטים בפרטי.

תנאים מעולים למתאימים שכר מינימום + בונוסים על כל יהודי שתביאו, הדרכה תינתן במקום.

טרנספוטר - בגישה הזו אולי גש לגמ"ח של תורמים, לא של משלמי מיסים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפשר כבר חלאס עם הדמגוגיה בשקל הזאת?

זאת.מהותה.של.מדיניות.סוציאלית.

לוקחים מ-X ומעבירים ל-Y. תמיד מישהו מרוויח ותמיד מישהו נדפק.

כשאתה מייצר תוכנית שתפקידה להפוך מחוסרי דיור לבעלי דיור (פרמטר יחיד ובינארי - יש בעלות או אין בעלות על דירה) ויש לך 100,000 מחוסרי דיור ו-10,000 דירות. איך אתה רוצה לפתור את המצב? איך אתה רוצה להחליט אילו 10,000 אנשים יקבלו ואילו 90,000 לא יקבלו? לפי גיל? גזע? צבע עיניים? הכנסה? כל קריטריון שתבחר פותח לך מיליון פתחים לקומבינות וסירחון שהרבה יותר גרועים מאנשים שקונים ומשכירים-שוכרים.

וזה מבלי שבכלל נכנסו לעובדה שההנחות על הקרקע והורדת המחיר של הדירות, מכניסות עוד אנשים למעגל הביקוש, מגדילות את כמות הדירות שנמכרות לעומת מצב בו כל הדירות נמכרות במחירי השוק, ובפועל מגדילות את הכנסות המדינה ולא להיפך.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ספייר - אין הרבה תלונות על התמיכה הממשלתית למחוסרי דיור (עד כמה שהם באמתמחוסרי דיור). התלונות הן על הדרך שב הדבר נעשה.

דרך אגב - יש בישראל מסורת ארוכה של סיוע לצעירים ברכישת דירות, אבל לא בדרך של הגרלות אלא בדרך של סיוע - בעבר משכנתאות בתנאים משופרים - לפי קריטריונים שקופים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל זאת בדיוק הנקודה שלי, שלא משנה איך יעשו את זה, תמיד אפשר יהיה למצוא תלונות על הדרך.

איך שיטה מושלמת ובכל פעולה אתה מחשבת את הטוב אל מול הרע ובוחר האם לפעול.

אז כאן זאת הגרלה - שלפי התוכנית המקורית הייתה אמורה בסך הכל להקדים/לדחות את האופציה של אנשים לקנות את הדירה. זה לא נראה לי כמו מחיר כזה גרוע לשלם.

משכנתא משופרת באה על חשבון תנאי משכנתא לאנשים אחרים וגם היא לא מונעת מאנשים להיות משקיעים כי היא עושה בדיוק את מה שמחיר למשתכן (וכל תוכנית סיוע אחרת) עושה - מקטינה את ההון העצמי שנדרש בשביל לקחת משכנתא.

מע"מ 0 בא על חשבון הפחתת מע"מ רוחבית שאולי הייתה אפשרית (ואם לא, עדיין מהווה "הפסד" הכנסות למדינה).

אני לא יודע אילו עוד דברים נעשו (באמת לא יודע, לא יודע שלא נעשו), אבל כל אחד מהם אפשר לנתח ולקטול בלי הרבה בעיות.

פורסם

ספייר, ברור שכל תמיכה מגיעה על חשבון משהו. ההבדל הוא שבמנגנונים שהיו קיימים בעבר (ושרידיהם קיימים גם היום בדמות "משכנתת זכאים") עמדו לזכות כל מי שעמד בשורה של קריטריונים, שהיו מקובלים על האוכלוסיה. כל זוג נשוי וכל רווק מגיל 27 היה זכאי להטבה, אם כי גודל ההטבה היה כפוף לנתונים (מצב משפחתי, מספר ילדים, אולי עוד קריטריונים שאיני זוכר אותם כיוון שמעולם לא ניצלתי את ההטבה הזו). היו גם הטבות מכוונות למי שבחר לרכוש דירה באזורי פיתוח, שהם אזורים שהמדינה ביקשה לקדם.

המצב הקיים כיום מעוות כיוון שהוא מפלה בין אנשים על ידי הגרלה, וגם כיוון שהסבסוד אינו לדייר אלא לדירה וגורם לאנשים להתנהל כמו פות"ש - לרוש דירה אקראית בתקווה שהיא תאפשר לו להתפתח במקום אחר לגמרי.

פורסם
אפשר כבר חלאס עם הדמגוגיה בשקל הזאת?

זאת.מהותה.של.מדיניות.סוציאלית.

לוקחים מ-X ומעבירים ל-Y. תמיד מישהו מרוויח ותמיד מישהו נדפק.

כשאתה מייצר תוכנית שתפקידה להפוך מחוסרי דיור לבעלי דיור (פרמטר יחיד ובינארי - יש בעלות או אין בעלות על דירה) ויש לך 100,000 מחוסרי דיור ו-10,000 דירות. איך אתה רוצה לפתור את המצב? איך אתה רוצה להחליט אילו 10,000 אנשים יקבלו ואילו 90,000 לא יקבלו? לפי גיל? גזע? צבע עיניים? הכנסה? כל קריטריון שתבחר פותח לך מיליון פתחים לקומבינות וסירחון שהרבה יותר גרועים מאנשים שקונים ומשכירים-שוכרים.

וזה מבלי שבכלל נכנסו לעובדה שההנחות על הקרקע והורדת המחיר של הדירות, מכניסות עוד אנשים למעגל הביקוש, מגדילות את כמות הדירות שנמכרות לעומת מצב בו כל הדירות נמכרות במחירי השוק, ובפועל מגדילות את הכנסות המדינה ולא להיפך.

זו לא דמגוגיה.

הגרעון בישראל גדל כי יש נטיה לבצע צעדים פופוליסטיים, ולהניח שתמיד מישהו נדפק וזה בסדר.

פעם אחרונה שקראתי, המישהו הזה במקרה משתייך תמיד לאותם העשירונים, במקרה בדרך כלל אין לו חמישה ילדים, והוא עושה צבא, מילואים ושאר החרא. נעים מאוד.

ואתה יודע מה?

למרות שישראל היא המדינה שכנראה ממחישה יותר מכל מקום אחר בעולם היום למה דמוקרטיה סוציאלית כזו יכולה לעבוד רק בחברה מאוד הומוגנית - נניח. אני עדיין מסכים שזה אחלה שהמדינה נותנת עזרה כלכלית לעניים בכל מיני דרכים וצורות. ודווקא לבוא ולהגיד שמימלא כל דבר מייצר פתח לקומבינה זו דמגוגיה. אם אתה חושב ככה, אז עדיף לסגור ת׳בסטה או להיות ליברטריאן. אני לא הולך ובודק כמה דירות עמידר המדינה מחזיקה. אבל למממן למישהו 400,000 לדירה ל*השקעה*?! למה זה?! שמחר יממנו לו השקעה ב-sp500. יותר רווחי. במקרה הזה לא הייתי אומר מילה אם הקרטריון היחיד היה כלכלי. כמו שאני לא מתלונן על השכרה לטווח ארוך שעיריית תל אביב מסבסדת, למרות שאני מרוויח יותר מדי כדי להנות ממנה. אבל פה לא רק שזה הגרלה, אלא שזה אפילו הגרלה שלא באמת מתחשבת במינימום תנאיים אובייקטיבים שאפשר להסכים עליהם ביחד לזכאות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
ספייר, ברור שכל תמיכה מגיעה על חשבון משהו. ההבדל הוא שבמנגנונים שהיו קיימים בעבר (ושרידיהם קיימים גם היום בדמות "משכנתת זכאים") עמדו לזכות כל מי שעמד בשורה של קריטריונים, שהיו מקובלים על האוכלוסיה. כל זוג נשוי וכל רווק מגיל 27 היה זכאי להטבה, אם כי גודל ההטבה היה כפוף לנתונים (מצב משפחתי, מספר ילדים, אולי עוד קריטריונים שאיני זוכר אותם כיוון שמעולם לא ניצלתי את ההטבה הזו). היו גם הטבות מכוונות למי שבחר לרכוש דירה באזורי פיתוח, שהם אזורים שהמדינה ביקשה לקדם.

המצב הקיים כיום מעוות כיוון שהוא מפלה בין אנשים על ידי הגרלה, וגם כיוון שהסבסוד אינו לדייר אלא לדירה וגורם לאנשים להתנהל כמו פות"ש - לרוש דירה אקראית בתקווה שהיא תאפשר לו להתפתח במקום אחר לגמרי.

א, אני לא זוכר שהקריטריונים האלה היו מוסכמים עלי, למשל. סתם כדוגמה מתריסה.

ב, אתה יכול לתת את כל ההטבות בעולם, אפילו חתיכת נייר שכתוב עליה "תנו לו דירה בחינאם. תודה, הממשלה", אבל אם אין דירות לתת, אתה יכול מקסימום לשרוף את המסמכים של ההטבות כדי להתחמם בחורף. כאן היה מחסור בדירות שהוביל למחסור בכסף לקנות את הדירות. ודירות צריך לבנות, וכשאתה בונה X דירות והביקוש שלך הוא 10X, אתה צריך לפעול אחרת.

ג, אם היו נותנים הטבה למשכנתא בתנאים טובים במיוחד בשוק בו מחירי הדיור עולים בעשרות אחוזים בשנה, היו מתגלים שני סוגי אנשים (מתוך אלה שזכאים) - כאלה שהיו הופכים למשקיעי נדלן, ואידיוטים. מצד כזה, אגב, קרה בארה"ב, שם קראו לו משבר הסאב-פריים.

אבל פה לא רק שזה הגרלה, אלא שזה אפילו הגרלה שלא באמת מתחשבת במינימום תנאיים אובייקטיבים שאפשר להסכים עליהם ביחד לזכאות.

אוקיי, אז לא רק עצם ההגרלה, אלא היעדר קריטריונים נוספים. עם זה אני כבר יותר מסכים.

ולגבי שאר הדברים שאמרת, נשמע מאוד לניניסטי :lol: במבט קר מאוד, ובהתחשב בעובדה שאני שייך אליו, מעמד הביניים הוא המעמד הכי נכון לדפוק. הוא הכי גדול מספרית, ויש לו אינטרס מובהק לא להישאר שם. מצד אחד הוא לא רוצה להיות עני מסיבות מובנות, מצד שני הדפיקה אותו יוצרת לו אינטרס מובהק לעלות במעלה הסולם הסוציו-אקונומי ולהצטרף אל אלה שמקבלים תספורות והסדרי חוב וכו', שבמצב אחר אולי לא היה כל כך חזק כי "מה רע לי פה". את העניים אתה לא יכול לדפוק כי אין להם מאיפה לתת ואם תסגור להם את השיבר אז תקבל רחובות מלאים בגופות, שזה פחות אופטימלי, ואת העשירים אתה לא יכול לדפוק כי הם יקחו את הכסף שלהם למקום אחר ומתעשרים לא יעשו את המאמץ וישארו במעמד הביניים כי "למה לי".

• תוכן חדש...