Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מדובר כאמור במאזדה ספיריט 2L 08.

לאחר לא מעט חיפושים בפורום הבנתי שיש מחלה למאזדות בשנים אלו הסובלות מרעשים כאלה ואחרים במערכת ההיגוי אך לא מצאתי תיאור אחד שמתאים למקרה שלי.

זה לא נשמע כמו רעש אופייני המסתכם רק ברעש, אני יודע שקשה מאוד להעביר תיאור של רעש ותחושות פיזיות אבל אנסה כמיטב יכולתי.

תיאור: בזמן עמידה במקום כשהרכב מונע וכשאני מסובב את ההגה ימינה ושמאלה (לכל אורך הסיבוב ולא לקראת סוף הסיבוב), אני שומע מין קירקושים עמומים כאילו משהו לא מהודק כראוי המלווים ברעידות עדינות כאלה שמועברות דרך ההגה ורצפת הרכב, אני יכול לסכם שמבחינת התחושה זה כמו שמסובבים הגה כשהאוטו על כורכר עדין. ( יש לציין שאין שינויי בסל"ד).

בזמן נסיעה איטית: הדבר מורגש כמו בתיאור שלעיל בצורה פחותה אך עדיין.

בנסיעה על כביש משובש אני יכול לשמוע גם רעש מתכתי ממש עדין שנשמע כמו דיסקית מתכת מעט משוחררת שיושבת על מתכת ורוקדת על אותה מתכת, לא רעש חזק מדי.

בזמן נסיעה מהירה יותר: הדבר פחות מורגש באופן טבעי כי אין סיבובי הגה גדולים מדי ואת שיבושי הכביש עוברים מהר בכדי לשמוע ולהרגיש.

אני מבין שקשה לאבחן את הבעיה דרך צג המחשב, אך רציתי לדעת אלו חלקים יכולים להיות פגומים עקב התיאור שלעיל כדי שלא יהיו הפתעות במוסך ולא יפגיזו לי משהו בסגנון 'מסרק הגה' או משהו חמור אחר כשזה מיסב פשוט/גומייה/בולם וזאת עקב טעות או חמדנות יתר.

יש לי הבנה בסיסית ואני יכול לפחות לנסות ולבדוק חלק כזה או אחר רק צריך טיפה הכוונה לחלקים החשודים.

תודה והערכה מראש.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

בעיקרון כל מכון פרונטים איכותי,שיבצע בדיקה מדוקדקת לכל חלקי המתלה יוכל בקלות לגלות את הבעיה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אתה יכול להרים את הרכב על גק ולבדוק אם יש חופש בגלגל, אם יש חופש אתה יכול להזיז את המסרק ולראות אם החופש מגיע ממנו

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

פורסם

גם לי זה נשמע כמו מייסבי החלקה בכריות הבולם שזה חלק מהמחלות של המאזדות האלה כבר יצא לי להחליף מיספר פעמים. צריך לשמוע את הרעש. כמו כן לבדוק חופשים במכלולי הפרונט.

• ספונסר פורום
פורסם

היי

מחזק את מאור, ומזמין אותך אלינו לבדיקה ללא עלות לחברי הפורום.

עדי

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

תודה לכולם!

אנסה לבדוק יותר מאוחר את הדברים שהוזכרו פה, אם יש עוד רעיונות אני אשמח.

בכל מקרה אמשיך בעדכונים למען הדורות הבאים הנתקלים בבעיה דומה.

עדי ממרכז שירות שי-לי, תודה. בשמחה הייתי מגיע אבל לצערי אני קצת רחוק ממך (איזור בית שמש)

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם (נערך)

עדכון:

אמנם לא יצא לי עדיין להרים את הרכב אבל כן יצא להסתכל כשהאוטו על הקרקע

וכבר נמצאו חשודים.

א. מוט קישור למוט מייצב. כפי שרואים בתמונה, הגומיות קרועות וכך בשני קצוות המוט ובשני צידי הרכב,

אז איני יודע אם הרעשים והרעידות נובעים מכך בהכרח אבל מה שבטוח זה

שהם דורשים יציאה לגמלאות באופן מיידי.

(אני צודק? ומה הסיכויים שהרעש אכן בגלל זה? :roll:)

20190801_120900.jpg

ב. כתבתי גם שכשאני נוסע על כביש משובש אני שומע מין רעש שנשמע כמשהו 'מתכתי' שרוקד

אולי כמו דיסקית. מפתיע, שמתי לב לגליל בידוד(?) קרוע ומשוחרר העוטף את מערכת הפליטה

וכשנענעתי אותו מעט יכולתי לשמוע רעש שממש הזכיר את מה ששמעתי בנסיעה.

וגם במקרה הזה לא אוכל להגיד שזה הגורם בוודאות עד שאקשור או אחליף את סרט הבידוד הזה.

VideoCapture_20190801-232555.jpg

ג. עוד דבר חשוד בפני עצמו שראיתי הוא שאריות גריז ושמן על הגומייה העוטפת את מרכז

מסרק ההגה. ברור לי שאטפל גם בזה אבל מסקרן אותי לדעת מה ההשלכות של גומייה קרועה כזו, מישהו?

VideoCapture_20190801-124121.jpg

אמשיך לעדכן אם מישהו מעוניין על שינויים ותוצאות בהמשך.

עריכה אחרונה על ידי shilo_v

• תוכן חדש...