Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחייבות בבדיקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קורה כשמוכר מתחייב לגיר מנוע שלדה בבדיקת הרכב ומתגלים ליקויים בעלי משמעות גבוהה והוא מתנער מהחזר תשלום הבדיקה, איך להמנע ממצבים כאלה ומה יש לעשות כדי לא ליפול בין הכסאות.

פורסם

לגבי מנוע וגיר אין הרבה מה לעשות -תמיד יהיו כסת"חים- בטח ברכבים בגילאי 5 ומעלה.

לגבי שילדה-כדי להימנע ממצבים כאלו להעדיף מוכרים פרטיים בלבד שרשומים ככאלו ברישיון ולא סוחרים,עוד טרם הבדיקה במכון וזריקת 500 ש"ח לפחות לפח, כדאי ככל שניתן להוציא דו"ח ממערכת הסליקה בעלות של 10 ש"ח (בעל הרכב משלם,לך אין בעיה להחזיר לו),שיוכל לספר האם היו תביעות כלשהן.

לא תמיד המאגר הזה שלם ומושלם אבל לרכבים פרטיים הוא נותן מענה רחב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

התחייבות בבדיקה זאת שטות שנועדה למשוך - לא מכיר (כמעט) אף אחד שהצליח לקבל את כספו בחזרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

למה? אני זוכר שהיה פה מישהו בפורום שדיווח שהוא חתם על התחייבות לגיר מנוע שלדה בבדיקה.

הבדיקה יצאה עם קצת כסתחים , הרכב נמכר .. ואז חצי שנה אחר כך שהייתה בעיה במנוע או בגיר

הקונה תבע את המוכר וניצח במשפט.. השופטת לא הבינה את המילה התחייבות לכך שהמוכר מתחייב שהגיר מנוע ושלדה תקינים.

ככה היא פרשה את זה...

ולפי זה שיש הרבה שאלות על זה.. אז אפשר להניח שיש קונים שמניחים שהמילה התחייבות היא התחייבות שהכל תקין

פורסם
תסכם עם המוכר שהוא משלם על הבדיקה, אם הכל תקין תשלם לו בחזרה, אם לא, הבדיקה עם הרכב נשארת אצלו.

נשמע כמו הקיצון השני

אולי הכי הוגן להתחלק חצי חצי? היה מוכר שהציע לי סידור כזה.

פורסם
תסכם עם המוכר שהוא משלם על הבדיקה, אם הכל תקין תשלם לו בחזרה, אם לא, הבדיקה עם הרכב נשארת אצלו.

אולי במקומות אחרים זה יעבוד,בישראל לא ואני אישית,לא הייתי מסכים על אף,שאיני מרמה כמוכר ואין לי מה להסתיר מסיבה פשוטה-כשאתה מוכר רכב בן 9-10,לא כדאי להתחייב חוץ משילדה על כלום.

על המנוע והגיר כל מכון בדיקה יכתוב הערות כסת"ח המרתיעות את הקונה הפוטנציאלי כמו שריפת שמן /השהייה ונקישה בשילוב ההילוכים.

האם זה אומר שהמנוע/הגיר מחר בבוקר הולכים לעולמם ? ממש לא בטח ברכבים,שטופלו בצורה מסודרת.

פורסם

איך אני מבטח את עצמי במקרה והרכב ישבוק חיים זמן קצר לאחר קניית הרב במקרה של כשל באחת ממערכות הנ"ל ברכב, צריך להקליט/להחתים את המוכר?

פורסם

למכון בדיקות יש אחריות על הבדיקה (לא סגור לכמה זמן בדיוק). אם אני לא טועה שלדה למשל יהיה קל להוכיח שהנזק היה לפני הקניה וגם אם מנוע שיצא בבדיקה תקין פתאום ימות אחרי זמן קצר, יש סיכוי לא רע לתבוע את המכון, בשביל זה משלמים על בדיקה. על גיר וטורבו למשל מכונים רושמים מראש שאין אחריות.

מכיר מקרה מלפני כמה חודשים שמכון מסוים שילם על מנוע של פורד אדג' בגלל שטעה באבחון בבדיקה ונתבע לאחר מכן.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם (נערך)

ברוב המכריע של טפסי הבדיקה מצויין במפורש,שרק מכלולים שנמצאו תקינים בבדיקה יכוסו באחריות ל 6 /3 חודשים או 6000 ק"מ.

התנאים וההגבלות מצורפים לטופס בדיקת המכון.

יוצאי מן הכלל:גיר,טורבו,ממיר קטליטי ומיזוג אוויר שאינם מכוסים ולפעמים גם חלקים נוספים.

איך מתמודדים ?אם יש ,ספק אחרי בדיקת מכון כדאי לקחת חוות דעת נוספת ממוסך מתמחה בדגם וברכב ישן אפילו אפשר לוותר על בדיקה במכון ולבדוק במוסך מנוע וגיר ושילדה אצל פחח.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם

כמוכר, אין סיכוי שהייתי מסכים לדבר כזה.

הרכב מעניין אותך? רוצה לקנות אותו? תשלם על הבדיקה ולאחריה תחליט איך לנהוג - אני לא אמור לשלם עבור בדיקה לכל אחד שמגיע לראות את הרכב. אישית, מעולם לא התחייבתי על שום דבר למרות שהרכבים שלי מאז ומעולם היו מתוחזקים ברמה גבוהה.

כקונה, כל ה"מתחייב שלדה-גיר-מנוע" אף פעם לא הזיזו לי - הדבר היחיד שמעניין זה אם בדיקה במקום אוביקטיבי + במוסך מתמחה אמרה שהרכב בסדר, מעבר לזה הכל דיבורים באויר (ואני גם מעולם לא ביקשתי ממוכר שישלם עבור הבדיקה...)

פורסם

ובתור מוכר מה אתה עושה עם הבוחן החליט שהרכב עבר תאונה רצינית והקונה מאיים לתבוע שהוא רוצה את הכסף של הבדיקה בחזרה?

פורסם

בתור מוכר אני משתדל להגיד לקונה מה מצב הרכב לפי הידוע לי. לא מתחייב לכלום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...