Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תואר שני - מה ומתי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בלי לזלזל ח"ח, מדובר בתואר שני מחקרי במדמ"ח?

לא. במנהל עסקים באוני' תל אביב.

משכתי אותו על 4 שנים אבל ממש לא מעיק , אשה או גובה מחיר נפשי או כלכלי מעבר לשכר הלימוד.

אין ספק שמדמ"ח יותר קשה אבל עדיין לא מדובר בקטסטרופה כמו שמתארים.

עריכה: ואתה יכול לזלזל חופשי (ברצינות. אני ממש לא מחזיק מתארים כאלה). הלכתי לעשות את התואר כדי לקבל כמה כלים שהרגשתי שחסרים לי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור בוגר תואר ראשון במדמ"ח (אב"ג) ו-MBA בת"א, מה שכתבת עכשיו לא קשור בשום צורה למציאות. מצטער. בטח לא אם מדובר בתואר עם תזה ולא סתם אוסף של קורסים).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

זה נורא תלוי במסלול ובתואר.

מחיר נפשי? אין מחיר נפשי אם נהנים מהלימודים, ולדעתי זו המטרה.

מחיר כלכלי? בעיקר אם אתה לא יכול לעבוד 100% משרה.

אם אפשר לעבוד 100% משרה בזמן לימודי תואר שני? מאוד תלוי במוסד ובמסלול. במסלולים כמו מה שמציעים היום ב-mba בתל אביב, או תואר שני במדמח באקדמית - לדעתי אפשרי. זה פשוט יגרום לך לוותר על רוב החיים שלך מחוץ לתואר. במקום אחר, כנראה שתשלם מחיר כלכלי גם על הירידה באחוזי משרה.

לי יש תואר שני מחקרי בהיסטוריה. בזמן הלימודים עבדתי 85% משרה בעיקר כדי לצאת לקורסים. כשהגעתי לכתיבת התיזה, את רובה כתבתי בשעות שאחרי העבודה, כשכבר עבדתי 100%. כן, מדמ״ח יותר קשה, אבל לא בהכרח לוקח יותר זמן מעבר לשעות שאתה נדרש לבלות בקמפוס.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
1. מהו השיקול המרכזי? אני לא מצליח לברור אותו מבין מה שאתה אומר. במקומך, לא הייתי מאוד דואג למציאת עבודה לאחר התואר השני. הייתי מנסה להבין מה מעניין אותך באמת. branch prediction זה נחמד והכל, אבל זה יותר מידי ספציפי. מעניין אותך לכתוב קומפיילרים? מנהלי התקן? מערכות הפעלה?

אם תגדיר 'מטרת על' יהיה קל יותר להגדיר דרך פעולה כדי לשאוף אליה. תוך כדי ריצה, תוכל לעשות כיוונונים כראות עינייך.

2. לא מכיר את הנדסת חשמל. אינני יודע מה התוכן המועבר בו.

3. קבוצות פייסבוק של המחלקה משנים קודמות, קבוצת "אוניברסיטת בן גוריון - צריכים משהו?" וכו'. רק זורק כמה רעיונות מאיפה הייתי מתחיל לחפש במידה ואין בהישג ידי מכרים כנ"ל.

כותבים קומפיילרים. ולא מעט. אבל זה דורש מידה מסויימת של מזוכיזם :lol: .

1. כמו שאמרתי, צבירת ידע נוסף בקשר שבין חומרה ובין תוכנה. סתם זרקתי דוגמה של משהו שדיברו עליו לחצי שניה באיזה תרגול במערכות הפעלה והיה נשמע לי מעניין.

כתיבת קומפיילרים קצת קשה לי להגיד אם מעניין אותי או לא, כי הניסיון היחיד שלי בזה שייך לכתיבת קומפיילר בקורס עקרונות הקומפילציה, ולמען האמת למה שעשינו שם פחות התחברתי, אבל יכול להיות שבעבודה זה יהיה מעניין יותר.

אני מתעניין בכתיבת קוד לחומרה עצמה או מה שמקשר בינה לבין מערכת ההפעלה, כתיבת מנהלי התקן יכול לבוא בחשבון בהחלט, גם מערכות הפעלה.

3. קצת בעייתי, כי רוב הסטודנטים והבוגרים אצלנו, לא ממש ששים/ששו לעבוד בתחומים שקשורים לאמבדד או low level, הרוב רוצים לתכנת/מתכנתים בשפות עיליות, כמעט אף אחד לא מוכן לשמוע על C++, ובטח לא על C או אסמבלי.

שאלתי כאן כי אני יודע שיש כאן אנשים מתעשיית ההייטק, כמה שזכור לי יש בפורום גם אנשים מתחום האמבדד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתור בוגר תואר ראשון במדמ"ח (אב"ג) ו-MBA בת"א, מה שכתבת עכשיו לא קשור בשום צורה למציאות. מצטער. בטח לא אם מדובר בתואר עם תזה ולא סתם אוסף של קורסים).

אני בוגר תואר ראשון בהנדסת מכונות מהטכניון עם ממוצע ציונים די גבוה. גם שם הלימודים לא גבו מחיר נפשי (ותואר שני יותר קל מתואר ראון במיוחד אם באת אליו אחרי עבודה של כמה שנים) וגם במשך התואר עבדתי לא מעט (אם תתרגם את זה לשעות חודשיות עברתי את החצי משרה כשהרוב היה מרוכז בפופי שבוע ובערבים).

כשאתה אוהב את מה שאתה לומד, מבין מה אתה לומד ובשביל מה אתה לומד זה ממש לא קשה ולא מעיק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

"אמבדד" זה תחום רחב. יש הבדל בין מי שכותב FW לבקר של מזגן, לבין מי שמממש אלגוריתם תיקשורת או עיבוד תמונה, שרץ על מעבד יעודי.

אני בוגר מדמח, עובד כמעט כ20 שנים בתחום החומרה.

עיקר הניסיון שלי הוא בוריפיקציה ולא יצא לי לעסוק באמבדד.

לאנשים שכותבים אמבדד בחברה הנוכחית, יש תואר ראשון במדמח או חשמל. לא יודע אם למישהו מהם יש תואר שני.

מבחינתי, בתור בוגר מדמח בחברות חומרה שונות, לאורך השנים, החלק שתמיד הרגשתי שחסר לי בהשכלה, הוא ידע בעיבוד אותות.

קורסים שלומדים בהנדסת חשמל ולא במדמח (לא כשאני למדתי, בכל אופן).

אם אני הייתי הולך לעשות תואר שני, זה החלק שהייתי מחזק אצלי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
זה פשוט יגרום לך לוותר על רוב החיים שלך מחוץ לתואר.

זה המחיר הנפשי עליו אני מדבר.

בגיל יותר מבוגר זה הופך להיות אפילו יותר קשה כי יש ילדים שדורשים צומת לב ועוד הרבה דברים שאין לרווק חסר מחויבויות.

פורסם
"אמבדד" זה תחום רחב. יש הבדל בין מי שכותב FW לבקר של מזגן, לבין מי שמממש אלגוריתם תיקשורת או עיבוד תמונה, שרץ על מעבד יעודי.

אני בוגר מדמח, עובד כמעט כ20 שנים בתחום החומרה.

עיקר הניסיון שלי הוא בוריפיקציה ולא יצא לי לעסוק באמבדד.

לאנשים שכותבים אמבדד בחברה הנוכחית, יש תואר ראשון במדמח או חשמל. לא יודע אם למישהו מהם יש תואר שני.

מבחינתי, בתור בוגר מדמח בחברות חומרה שונות, לאורך השנים, החלק שתמיד הרגשתי שחסר לי בהשכלה, הוא ידע בעיבוד אותות.

קורסים שלומדים בהנדסת חשמל ולא במדמח (לא כשאני למדתי, בכל אופן).

אם אני הייתי הולך לעשות תואר שני, זה החלק שהייתי מחזק אצלי.

אני חושב שלכתוב FW לבקר של מזגן יהיה פחות מעניין, אמרתי שמעניין אותי השילוב של חומרה ותוכנה, אבל אולי לא הייתי מספיק ספציפי, אלא בהקשר של מחשוב, ולא כל חומרה, מימוש אלגוריתם תקשורת או עיבוד תמונה יכול להיות מעניין, להמציא אלגוריתם כזה (שיותר טוב במשהו מאלו שיש עכשיו) או לשפר אחד קיים יכול להיות עוד יותר מעניין.

אגב, גם כשהגשתי קו"ח לאחת מהחברות שאלו אותי אם יש לי ידע בעיבוד אותות, נקודה למחשבה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

גם אצלינו בחברה יש מחלקת אמבדד גדולה, כ-20 איש, רובם בוגרי תואר ראשון בהנדסת חשמל והשאר מדמ"ח, לבודדים מהם יש תואר שני.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

מה ההבדל (אם בכלל יש כזה) בתפקידים שממלאים אלו שלמדו תואר שני לעומת אלו שלמדו תואר ראשון?

פורסם
להמציא אלגוריתם כזה (שיותר טוב במשהו מאלו שיש עכשיו) או לשפר אחד קיים יכול להיות עוד יותר מעניין.

בשביל להמציא אלגוריתמים, צריך רקע מתמטי חזק וידע בתחום ספציפי. שם יכול להיכנס הערך המוסף של תואר שני, עם התמחות בעיבוד אותות, עיבוד תמונה\וידאו וכו.

אנשים שאני מכיר בתחום הזה, בד"כ התחילו ממימוש אלגוריתמים, בתוכנה או בחומרה, והטובים ממש, התקדמו לפיתוח אלגוריתמים.

Sent from my SM-A730F using Tapatalk

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
1. כמו שאמרתי, צבירת ידע נוסף בקשר שבין חומרה ובין תוכנה. סתם זרקתי דוגמה של משהו שדיברו עליו לחצי שניה באיזה תרגול במערכות הפעלה והיה נשמע לי מעניין.

כתיבת קומפיילרים קצת קשה לי להגיד אם מעניין אותי או לא, כי הניסיון היחיד שלי בזה שייך לכתיבת קומפיילר בקורס עקרונות הקומפילציה, ולמען האמת למה שעשינו שם פחות התחברתי, אבל יכול להיות שבעבודה זה יהיה מעניין יותר.

אני מתעניין בכתיבת קוד לחומרה עצמה או מה שמקשר בינה לבין מערכת ההפעלה, כתיבת מנהלי התקן יכול לבוא בחשבון בהחלט, גם מערכות הפעלה.

3. קצת בעייתי, כי רוב הסטודנטים והבוגרים אצלנו, לא ממש ששים/ששו לעבוד בתחומים שקשורים לאמבדד או low level, הרוב רוצים לתכנת/מתכנתים בשפות עיליות, כמעט אף אחד לא מוכן לשמוע על C++, ובטח לא על C או אסמבלי.

שאלתי כאן כי אני יודע שיש כאן אנשים מתעשיית ההייטק, כמה שזכור לי יש בפורום גם אנשים מתחום האמבדד.

1. אתן דוגמה, ה-CFS (Completely Fair Scheduler) בלינוקס מבוסס על ה-Weighted Fair Queuing. ה-WFQ הינו צאצא של מאמר אקדמי על רשתות זרימה מ-1993. זו דוגמה, הממחישה איך לקחו מהעולם האקדמי והשתמשו במערכת עם scale גדול (ענק?).

על הקו הזה, בין לכתוב מאמר אקדמי ועד למממש במערכת המגיעה ללקוחות - איפה אתה שם את עצמך? איפה היית רוצה להתחיל? איפה היית רוצה להיות עוד שנתיים-שלוש?

אם אתה נוטה יותר למאמר- אזי תואר שני זה הכיוון שלך. אם אתה נוטה יותר לביצוע קרי לקחת רעיון (לא דווקא שלך), במטרה לראות לקוח (בין אם בן אדם או מכונה אחרת) משתמש במוצר בו הקוד שלך רץ אזי אולי להתחיל לתכנת זה הכיוון הרלוונטי.

3. C/C++ הן שפות עלית :sissies: . וברצינות, אין לך מה להפסיד מלפרסם שם משהו יותר גנרי ("מי כאן עושה תואר שני?") ומשם לחפש אנשים מוכווני חומרה/DSP וכו'.

אנשים שאני מכיר בתחום הזה, בד"כ התחילו ממימוש אלגוריתמים, בתוכנה או בחומרה, והטובים ממש, התקדמו לפיתוח אלגוריתמים.

Sent from my SM-A730F using Tapatalk

מחזק. גם מניסיוני זה בערך התהליך שאנשים עוברים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

"אם אתה נוטה יותר למאמר- אזי תואר שני זה הכיוון שלך. אם אתה נוטה יותר לביצוע קרי לקחת רעיון (לא דווקא שלך), במטרה לראות לקוח (בין אם בן אדם או מכונה אחרת) משתמש במוצר בו הקוד שלך רץ אזי אולי להתחיל לתכנת זה הכיוון הרלוונטי."

מי אחראי על ה"אמצע"? לא על המאמר האלגוריתמי ולא על המימוש אלא על ההמצאה של של ה-CFS והשימוש באלגוריתם המדובר? (הכוונה לא מי כתב ספציפית, אלא איפה אני צריך למצוא את עצמי אם אני רוצה נגיד לעשות משהו דומה)

פורסם
מי אחראי על ה"אמצע"? לא על המאמר האלגוריתמי ולא על המימוש אלא על ההמצאה של של ה-CFS והשימוש באלגוריתם המדובר? (הכוונה לא מי כתב ספציפית, אלא איפה אני צריך למצוא את עצמי אם אני רוצה נגיד לעשות משהו דומה)

הוא:

https://en.wikipedia.org/wiki/Ingo_Moln%C3%A1r

לא נראה שיש לו דוקטורט.

אני חושב שללכת לתואר שני בלי לעבוד שניה בתעשיה זו טעות, בלי קשר לתחום העיסוק.

פורסם
"אם אתה נוטה יותר למאמר- אזי תואר שני זה הכיוון שלך. אם אתה נוטה יותר לביצוע קרי לקחת רעיון (לא דווקא שלך), במטרה לראות לקוח (בין אם בן אדם או מכונה אחרת) משתמש במוצר בו הקוד שלך רץ אזי אולי להתחיל לתכנת זה הכיוון הרלוונטי."

אז תראה לאן אתה רוצה לכוון - אקדמיה או לצאת לעבודה, ולכתוב קוד שירוץ אצל לקוחות.

עד כמה שאני מכיר את התעשיה, יש דרישה עצומה לבוגרי מדמ"ח, במיוחד עם ציונים טובים ממוסד מכובד (ובן גוריון זה מאוד מכובד).

ולדעתי יש סיפוק עצום בלראות לקוחות (או עובדים אחרים/מכונות) משתמשים במוצרים שאתה פיתחת או עזרת לפתח אותם.

ולדעתי אתה תהיה במצב יותר טוב מבחינת marketable skills עם תואר ראשון וניסיון מעשי, מאשר עם תואר שני ובלי ניסיון.

במקומך הייתי מתחיל לחפש עבודה אפילו מעכשיו, כזאת במשרת סטודנט בחברה גדולה עם אופציה למשרה מלאה בהמשך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...