Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעדיף תמיד לקנות מפרטי. מבן אדם רגיל כמוני וכמוך, שקונה את האוטו, נוסע בו כמה שנים ומוכר. כזה שהעיסוק שלו הוא לא מכירת מכוניות והוא לא מקצועי ומנוסה יותר ממני בתחום הזה, אלא באותה רמה.

כשקונים ישירות מבעל הרכב הרבה יותר פשוט להבין איזה שימוש עבר האוטו, מי נסע עליו, איך ואיפה טופל ועוד. זה נותן לי יותר בטחון בקניה.

סוחר או מתווך שמכור את האוטו, לא יודע עליו שום דבר.

מצד שני, מוכר פרטי לא נותן שום אחריות וגם את זה צריך לקחת בחשבון.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

והקושי הגדול ביותר הוא לזהות סוחרים המתחזים לפרטיים. פעמיים נפלתי קרבן לקומבינה בין סוחר(ת) כזה(ו) לבין מכון בדיקה (אותו רכב בקניה ובמכירה, ואותו מכון. לפני הרבה שנים).

היה לי אפילו ארוע של תאונה קטנה ברכב שקניתי בתוך המשפחה הקרובה. מאדם ישר כסרגל שבודאי לא היה מרמה אותי. כאשר מכרתי את הרכב התברר שהוחלפה דלת. אפילו אדם ישר מפקשש לעתים. סוחרים עושים זאת כאמנות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איו שום קושי לזהות מתחזים, על ידי השוואה פשוטה בין שם המוכר בתעודת זהות לשם המופיע ברישיון הרכב.

פורסם

החבר'ה האלה מערבבים אותך יותר טוב ממג'ימיקס. כלומר, לא אותך, כמי שזקן, חכם ויודע את התורה. אבל לא כל אחד הוא כזה.

טוב עשה פות"ש שפנה לפורום, ואני מקווה שהוא התעמק בנעוצים. אם לא - זה הזמן לקרוא ולהפנים את הכתוב בהם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

תראה עד עכשיו לא הראת ידע יוצא דופן בלשון המעטה בהיכרות עם רכבים ולא עם שוק הרכב. זה גם הרכב הראשון שאתה קונה.

יש לי הרגשה שאם תיגש לסוחר רכב טיפוסי ובפרט נתנייתי הוא ימכור לך חתול בשק, ואני לא אומר שהוא ימכור לך רכב שהוא חתול בשק הוא ימכור לך חתול בשק literally וישכנע אותך שזה רכב.

עדיף לך ללכת על פשוט ובטוח. התחלת עם רכב יפאני/קוריאני אוטומטי, מצויין. תמשיך עם לחפש רכב ממוכר פרטי או לפחות ממגרש של חברה מוכרת ולא חברה שחיים הכט או מי שזה לא יהיה פשט עליה לפני שנתיים וגילה שהם מריצים ק"מ אחורה, שזה לדעתי אחת הרמאויות הכי גדולות שמוכר רכב יכול לעשות.

אתה אומר שאתה לא פראייר, אולי, מה שבטוח הוא שאתה מחפש את הבור הכי עמוק ליפול אליו, ככה זה לפחות נראה מהצד.

סליחה אם אנחנו קצת "רעים" בתגובות שלנו, היינו עדים ללא מעט אנשים שנפלו בפח במהלך השנים ואתה נראה כמו מישהו שבדרך לשם.

לגבי התקציב החדש שלך, אם תוציא 30K על רכב זה לא אומר שהוא לא יצטרך יישור קו. כל רכב יד 2 בן כמה שנים וכמה עשרות אלף ק"מ שתיקנה יצטרך כנראה יישור קו. מהתקציב שלך תשאיר 2000-3000 שקל בצד ליישור קו ותיקונים בשנה הראשונה, זה לא ממש משנה מה התקציב.

טיפ - יש בלוח יד 2 כאן בפורום אימפרזה עם מנוע 2.0. כן לרכב יש 160K ק"מ אבל ממה שאני יודע מדובר ברכב אמין מאוד ומבקשים עליו רק קצת יותר מ-8000...

ישאיר לך המון כסף לתיקונים עתידיים וזה רכב מצויין לרכב ראשון, והבונוס המוכר הוא לא סוחר נתנייתי (נראה לי אני לא מכיר אותו...)

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
והבונוס המוכר הוא לא סוחר נתנייתי (נראה לי אני לא מכיר אותו...)

לפי מה שאני קורא בפורום, כל תושב נתניה באשר הוא, הוא סוחר רכב.

אבל ספציפית המוכר הזה עבד כמה שנים בחו"ל ובגלל זה לא הגיע לחלוקת תעודות סוחר...זה אולי הנתנייתי היחד שהוא לא סוחר :-)

פורסם

בוקי - אנחנו לא מדברים על העברת מקדמה לחו"ל. נכון?

אנשים רעים יש בפורום :evil:.

פות"ש - אני חוזר על מה שכתבתי קודם - קר היטב את ההמלצות בנעוצים ואז קרא בשנית ובשלישית. יחסוך לך הרבה כסף, זמן וכעס בעתיד.

פורסם
בוקי - אנחנו לא מדברים על העברת מקדמה לחו"ל. נכון?

אנשים רעים יש בפורום :evil:.

לא, זו בדיחה פרטית.

רכב של חבר פורום מוכר.

פורסם

בוקי. ראית את ה-:evil:. כנראה שהייתי צריך להוסיף עוד אחד :-D

פורסם (נערך)
תראה עד עכשיו לא הראת ידע יוצא דופן בלשון המעטה בהיכרות עם רכבים ולא עם שוק הרכב. זה גם הרכב הראשון שאתה קונה.

יש לי הרגשה שאם תיגש לסוחר רכב טיפוסי ובפרט נתנייתי הוא ימכור לך חתול בשק, ואני לא אומר שהוא ימכור לך רכב שהוא חתול בשק הוא ימכור לך חתול בשק literally וישכנע אותך שזה רכב.

עדיף לך ללכת על פשוט ובטוח. התחלת עם רכב יפאני/קוריאני אוטומטי, מצויין. תמשיך עם לחפש רכב ממוכר פרטי או לפחות ממגרש של חברה מוכרת ולא חברה שחיים הכט או מי שזה לא יהיה פשט עליה לפני שנתיים וגילה שהם מריצים ק"מ אחורה, שזה לדעתי אחת הרמאויות הכי גדולות שמוכר רכב יכול לעשות.

אתה אומר שאתה לא פראייר, אולי, מה שבטוח הוא שאתה מחפש את הבור הכי עמוק ליפול אליו, ככה זה לפחות נראה מהצד.

סליחה אם אנחנו קצת "רעים" בתגובות שלנו, היינו עדים ללא מעט אנשים שנפלו בפח במהלך השנים ואתה נראה כמו מישהו שבדרך לשם.

לגבי התקציב החדש שלך, אם תוציא 30K על רכב זה לא אומר שהוא לא יצטרך יישור קו. כל רכב יד 2 בן כמה שנים וכמה עשרות אלף ק"מ שתיקנה יצטרך כנראה יישור קו. מהתקציב שלך תשאיר 2000-3000 שקל בצד ליישור קו ותיקונים בשנה הראשונה, זה לא ממש משנה מה התקציב.

טיפ - יש בלוח יד 2 כאן בפורום אימפרזה עם מנוע 2.0. כן לרכב יש 160K ק"מ אבל ממה שאני יודע מדובר ברכב אמין מאוד ומבקשים עליו רק קצת יותר מ-8000...

ישאיר לך המון כסף לתיקונים עתידיים וזה רכב מצויין לרכב ראשון, והבונוס המוכר הוא לא סוחר נתנייתי (נראה לי אני לא מכיר אותו...)

כבר קיבלתי החלטה מה בדיוק לעשות, יש חבר של המשפחה שמבין במכוניות שיבוא איתי ויבדוק את מה שמציעים, אבל מחברה מוכרת כך שהסיכוי ליפול נמוך, כבר יש כיוון שאני יודע לאן להסתכל בדיוק אבל מסוחר אני לא יקנה בגלל המונטיין והשם הרע.

החברה שציינתי הופיע בתחקיר לפני עשר שנים בשומר מסך של אמנון לוי כאשר חשבתי לקנות מהם, וקצת גוגל מצאתי את התחקיר ובזה נגמר הסיפור שלא לקנות מהם, גם כן מחברת אלבר קראתי ששירות הלקוחות לא משהו ולא כול כך כדאי לקנות מהם רכב יד שנייה .

בכול מקרה תודה לכול העוזרים.

אגב סתם שאלה כללית

כדאי בכלל לעשות למכונית שאני יקנה וו גרירה ? רק כדי להגן על האוטו

למורה הנהיגה שלי היה ברכב והבנתי שזה עוזר כשיש נהגים שחושבים שהכביש של אבא שלהם ונוסעים במהירות מעל המותר ויכולים לפגוע בחלק האחרי של האוטו

עריכה אחרונה על ידי Shay Kotlarsky
פורסם
מיותר לחלוטין.

סבבה שאלתי מתוך מחשבה שזה כדאי שלא יפגעו באוטו מאחורה,

וקצת רפרפתי בנוגע לבטיחות רכבים

ונתקלתי שחלק מחברות הביטוח דורשות איתורן כדאי לי לרכוש לרכב?

אותו דבר בנוגע למובילאי ?

אני לא רוצה סתם לרכוש אביזרים מיותרים לרכב... אבל על בטוח אני ירכוש מצלמה לרכב אחרי שאקרא המלצות מה כדאי....

פורסם

בשביל שהוא "יעזור" לך צריך שתהיה תאונה.

ובכביש מהיר הוא לא יעזור לך.

כמו כן,לרוב הפוגע מאחור אשם-אז האשמה והתיקון גם ככה עליו.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
בשביל שהוא "יעזור" לך צריך שתהיה תאונה.

ובכביש מהיר הוא לא יעזור לך.

כמו כן,לרוב הפוגע מאחור אשם-אז האשמה והתיקון גם ככה עליו.

כן אבל נניח שהשלדה תיפגע אז יהיה בלתי אפשרי כמעט למכור את הרכב

אני אישית ברכב שאקנה לא רוצה אחד שנפגע השלדה ...

פורסם

לא צריך וו גרירה אם אתה לא מתכוון לגרור עגלה, לא צריך איתורן ברכב שעולה 20 או 30 אלף שקל אלא רק במכוניות שעולה 150 בערך ומעלה, מובלאיי אתה יכול להתקין אם בא לך ולקבל זיכוי באגרת רישוי, חובה זה לא.

• תוכן חדש...