Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם!

אחרי הפרויקט האחרון שלי בו התקנתי חיישן תאורה וגשם לרכב שלי, הפרויקט הבא ברשימה היה התקנת תאורת כניסה/חירום בדלתות הרכב - פיצ'ר שמגיע כחלק מחבילת התאורה ב-A3 שלצערי לא קיימת ברכב שלי. החבילה מוסיפה תאורת אווירה, תאורת כניסה/חירום, תאורת מחזיקי כוסות ותאורת רגליים (שזה שמור לפרוייקט עתידי).

הפרוייקט היה יחסית קל ומתגמל מאוד. אני רוצה שוב להודות ל-shugiflex שעזר לי עם סיבוך קטן באמצע בעת ניתוק הקונקטור של הדלת. למרות שאני פדנט של דברים מקוריים ברכב שלי, מכיוון שמדובר במקום פשוט ופריט פשוט - החלטתי ללכת על קיט סיני שמצאתי באיביי. הקיטים האלו מגיעים עם 4 בתי מנורה אדומים, 4 בתי מנורה לבנים ו-4 צמות שמכילות כבר את החיבורים והחיווט המתאימים:

eBayKit.png

לפני הכל, נדרש לפרק את דיפון הדלת - מדובר בתהליך די פשוט. תחילה, פירוק של המכסה שתחתיו נמצאים הברגים. מומלץ להשתמש בכלי פלסטיק על מנת למנוע שריטה של הפלסטיק. מתחת למכסה יש שני ברגים מסוג Torx T-25 שיש להבריג החוצה. בנוסף, מסתתר לו עוד בורג מאותו הסוג מתחת למשענת היד. בתמונה האחרונה יש פירוט היכן נמצאים כל הברגים.

PryingCover.pngCoverPried.png

AllExposed.png

לאחר ההברגה, יש להשתמש באותו כלי הפלסטיק על מנת לתת דחיפה בין המסגרת התחתית של הדיפון והדלת עד ששומעים את הקליפסים משתחררים. אחרי שכל הקליפסים משתחררים, כל שנותר הוא להרים את הדיפון כלפי מעלה והוא בחוץ.

DoorTakenOut.png

בעת הוצאת הדיפון יש לנתק את הקונקטור הראשי שמחובר אליו (צבע כחול) ואת הכבל של פתיחת הדלת.

PinMaster.png

בשלב זה ניתן כבר לחבר את הבתי מנורה החדשים. יש להחליף את הרפלקטור בבית מנורה האדום. עבור בית המנורה הלבן לתאורת הכניסה - ב-A3 יש "שבלונה" במקום בו הוא אמור להיות מחובר לרכבים שאין להם את זה. לכן, נדרש לחתוך בזהירות את הפלסטיק על מנת להכניס את הבית מנורה ב"לחץ" כדי שישב טוב. לצערי אין לי דרמל, לכן השתמשתי במגברגה לאט לאט עד שיצרתי חור מספיק גדול כדי שבית המנורה יישב מספיק בלחץ ולא יפול.

Dremmel.png

לאחר חיבור בתי המנורה, יש לחבר את הכבלים לפינים הנכונים. הקונקטור הראשי ממוספר מימין לשמאל, כאשר צד שמאל העליון הוא מספר 16

וצד ימין התחתון הוא מספר 32. יש לחבר את החוט החום (Ground) לפין מספר 5 (החוט החשוף בתמונה) ואת החוט הצהוב (Live) לפין מספר 16.

לאחר חיבור החיווט, יש להחזיר את הקונקטור לדלת ולחבר אותה כפי שפירקנו.

קידוד:

ב-VCDS, יש להתחבר למודול של הדלת (52F). ב-Long Coding Helper יש להפעיל את התאורת כניסה/חירום.

התוצאה לפניכם! כמובן שעוד לא מושלם - יש עוד להחליף את הצהוב המזעזע ללבן חזק - אבל עדיין מוסיף אפקט נעים כאשר נכנסים לרכב בלילה.

Screenshot_5.png

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל הכבוד. אין כמו לעשות לבד.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יפה מאד.

תוספת מועילה מאד, במיוחד תאורת הבטיחות האדומה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קצרצר!

לאחר ההתקנה בדלת של הנהג, נשארו לי שאר הדלתות ורציתי להיות קצת יותר מקצועי מפעם שעברה. הדר מ-HI-LED ואני היינו צריכים להתחשבן על משהו, אז סגרתי איתו כבר שיעזור לי עם עניין הדרמל בדלתות כי לצערי אין לי את הכלי הזה. קפצתי אליו בבוקר והתחלנו לעבוד.

הדר ביצע את העבודה בצורה מקצועית מאוד וסופר קרובה למקור: הוא תחילה שרטט את גודל החור של התאורה האדומה (שכבר קיים) כדי לקבל רפרנס. הוא עבר עם השרטוט עם עט על השבלונה של האור דלת וחתך את הצורה עם דרמל לאט לאט ובסוף סיים עם סכין יפנית כדי לעשות גימור יפה. במהלך החיתוך מכניסים את הבית נורה כדי לראות אם מתאים, וכמובן חותכים תחילה קצת פחות כי תמיד אפשר לחתוך יותר אבל אי אפשר להוסיף פלסטיק שנחתך.

CuttingPanel.png

בנוסף, החלפנו את הנורות הלבנות והחמות של ההלוגן שהקיט הגיע איתן לנורות לד איכותיות לבנות. והנה, התוצאה הסופית לפניכם!

Door1.png

Door2.png

ללא ספק תענוג להיכנס לרכב כעת בלילה, וכפי ש-SlowRide ציין תוספת התאורה האדומה היא תוספת בטיחותית מצויינת.

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...