Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר להקרוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי ביואיק להקרוס מודל 2008 עם 150 אלף ק"מ.

הוסיפו לי 1.5 ליטר שמן גיר שהיו חסרים לאחר שקניתי את הרכב ואז התחילה תופעה מוזרה לאחר עצירה אני לוחץ על הגז די בהחלטיות בערך חצי מהלך והרכב לא נוסע מיד אלא מתחיל מהילוך שני ואז אני מהר עוזב את הגז ולפתע אני מרגיש בעיטה חזקה ודפיקה מוזרה התופעה חלפה לבערך חודש לעכשיו שוב חזרה האם תוכלו לעזור לי להבין את התופעה? תודה מראש

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

פורסם
ברשותי ביואיק להקרוס מודל 2008 עם 150 אלף ק"מ.

הוסיפו לי 1.5 ליטר שמן גיר שהיו חסרים לאחר שקניתי את הרכב ואז התחילה תופעה מוזרה לאחר עצירה אני לוחץ על הגז די בהחלטיות בערך חצי מהלך והרכב לא נוסע מיד אלא מתחיל מהילוך שני ואז אני מהר עוזב את הגז ולפתע אני מרגיש בעיטה חזקה ודפיקה מוזרה התופעה חלפה לבערך חודש לעכשיו שוב חזרה האם תוכלו לעזור לי להבין את התופעה? תודה מראש

בוקר טוב, האם התחברו עם סורק תקלות לרכב לראות אם יש תקלות במחשב מנוע\גיר?

פורסם

בהנחה שהביואיק שלך היא עם מנוע 3.8 הנפוץ ולא ה 3.6 של קאדילק:

אז לפי מה שאני קורא הגיר ברכב הנ"ל הוא גיר 4T65E כמו שיש אצלי באימפלה.

לגיר הזה יש מחלה ידועה של סולנואיד לחץ שמן שנדפק. כשקניתי את האימפלה שלי ב 2010 ההילוכים היו דופקים בהעברה (בעיקר מורגש בין שני לשלישי) וכמה פעמים ברמזורים קרתה לי תקלה דומה למה שאתה מתאר, לחיצה על הגז, הילוך נכנס בהשהייה ועם מכה די רצינית.

החלפת הסולנואיד הנ"ל פתרה הכל. זה הרכיב:

https://www.ebay.com/itm/4T65E-5L40E-5L50E-A5S390R-A5S360R-Transmission-EPC-Solenoid-2003-UP-fits-GM/350571027984?fits=Year%3A2008%7CModel%3ALaCrosse%7CMake%3ABuick&hash=item519fa95e10:g:oIEAAOSwdjdaRStc&frcectupt=true

המחיר זול מאוד יחסית אבל העבודה לא, אמורה לעלות באזור ה 1000 ש"ח לפי מה שאני זוכר, כי מפרקים חצי גיר כדי להגיע אליו.

אצלי באימפלה הגיר דופק שוב עכשיו (חזר אחרי בערך 7 שנים של שקט), יש לי את הסולנואיד הנ"ל כבר כמה חודשים בבית, אני צריך פשוט לקחת למוסך שיעשו את ההחלפה.

ממה שאני מכיר זו בעיה שקורית רק כששמן הגיר מספיק חם ואז בגלל שהסולנואיד תקול והשמן הופך נוזלי יותר מהחום, נוצרות תקלות מעין אלו. אם אצלך זה קורה גם כשהשמן גיר קר (למשל בתחילת נסיעה יחסית) אז אולי זו בעיה אחרת לגמריי. כמו כן כפי שציינת אם הדגם שלך עם מנוע ה 3.6 אז זה לא אותו גיר בכלל ולא רלוונטי כל הסיפור.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
בהנחה שהביואיק שלך היא עם מנוע 3.8 הנפוץ ולא ה 3.6 של קאדילק:

אז לפי מה שאני קורא הגיר ברכב הנ"ל הוא גיר 4T65E כמו שיש אצלי באימפלה.

לגיר הזה יש מחלה ידועה של סולנואיד לחץ שמן שנדפק. כשקניתי את האימפלה שלי ב 2010 ההילוכים היו דופקים בהעברה (בעיקר מורגש בין שני לשלישי) וכמה פעמים ברמזורים קרתה לי תקלה דומה למה שאתה מתאר, לחיצה על הגז, הילוך נכנס בהשהייה ועם מכה די רצינית.

החלפת הסולנואיד הנ"ל פתרה הכל. זה הרכיב:

https://www.ebay.com/itm/4T65E-5L40E-5L50E-A5S390R-A5S360R-Transmission-EPC-Solenoid-2003-UP-fits-GM/350571027984?fits=Year%3A2008%7CModel%3ALaCrosse%7CMake%3ABuick&hash=item519fa95e10:g:oIEAAOSwdjdaRStc&frcectupt=true

המחיר זול מאוד יחסית אבל העבודה לא, אמורה לעלות באזור ה 1000 ש"ח לפי מה שאני זוכר, כי מפרקים חצי גיר כדי להגיע אליו.

אצלי באימפלה הגיר דופק שוב עכשיו (חזר אחרי בערך 7 שנים של שקט), יש לי את הסולנואיד הנ"ל כבר כמה חודשים בבית, אני צריך פשוט לקחת למוסך שיעשו את ההחלפה.

ממה שאני מכיר זו בעיה שקורית רק כששמן הגיר מספיק חם ואז בגלל שהסולנואיד תקול והשמן הופך נוזלי יותר מהחום, נוצרות תקלות מעין אלו. אם אצלך זה קורה גם כשהשמן גיר קר (למשל בתחילת נסיעה יחסית) אז אולי זו בעיה אחרת לגמריי. כמו כן כפי שציינת אם הדגם שלך עם מנוע ה 3.6 אז זה לא אותו גיר בכלל ולא רלוונטי כל הסיפור.

תודה על התשובה המפורטת ,

קרה לי פעם אחת שבמהלך נסיעה ארוכה ואיטית בתוך שכונה שהמנוע היה ממש חם ו ההילוכים התחילו לדפוק ראשון שני לשלישי אבל לאחר שהמנוע התקרר התופעה חלפה

אז השאלה אם זה זה

פורסם
תודה על התשובה המפורטת ,

קרה לי פעם אחת שבמהלך נסיעה ארוכה ואיטית בתוך שכונה שהמנוע היה ממש חם ו ההילוכים התחילו לדפוק ראשון שני לשלישי אבל לאחר שהמנוע התקרר התופעה חלפה

אז השאלה אם זה זה

אני אספר לך בדיוק איך זה אצלי היום באימפלה - אחרי שהסולנואיד המקורי שנחשב בעייתי מלכתחילה הוחלף ב 2010 בסולנואיד של בוש (שעקרונית החליף את המקורי, ז"א שגם במוסך מורשה יבואן זה החלק המקורי, כי מה שבא במקור עם הגיר של GM ידוע כבעייתי).

הוא החזיק יותר מ 7 שנים כמו שצריך אבל לפני שנה שוב חזר לדפוק. עד לפני חצי שנה הרכב היה בעיקר אצל אשתי ולא נסע הרבה אז כל הסיפור היה על אש קטנה. היום לעומת זאת וכבר כחצי שנה אני נוהג ברכב כל יום כ 110 ק"מ מחוץ לעיר. מה שקורה זה ככה:

בחורף כשקר הבעיה לעיתים לא קיימת בכלל או מופיעה רק ממש לקראת סוף הנסיעה העירונית (בהלוך זה ביציאה מהעיר אני מתחיל להרגיש דפיקות, ובחזור זה ממש לקראת הבית). עכשיו נהיה קצת יותר חם וכך גם הבעיה החמירה, אני מתחיל להרגיש דפיקות יותר ויותר מוקדם.

עקרונית נסיעה של בערך 5-6 דקות בעיר במזג אויר הנוכחי ואני מתחיל להרגיש. אם גם אצלך זה ככה אני כמעט בטוח שזו הבעיה.

כמובן שכדאי בכל מקרה לפנות למכון גירים רציני, לספר לו על התופעה ועל מה שכתבתי ולראות מה אומרים. זו בעיה די ידועה עם הגירים האלה.

דרך אגב לגבי המחיר, היום בדקתי מחיר עם המוסך שהחליף לי את החלק לפני 8.5 שנים. אז עלה לי 1700 ש"ח כולל החלק והעבודה. היום שאלתי את המנהל שם ואמרתי לו שאני צריך רק עבודה כי את הסולנואיד כבר הזמנתי מאיביי והוא אמר לי שהמחיר 1700 ש"ח. ציפיתי לפחות, חשבתי בסביבות ה 1000. בכל אופן אני כבר אבדוק בעוד מקומות אבל רק שתדע שאם אתה הולך לבדוק ותשמע מחירים גבוהים מ 1000 שהערכתי קודם אז כנראה זה הגיוני.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...