Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה

בקבוק סטנדרטי של נוזל בלמים שמוכרים, הוא של 500 מ"ל

יצא לי לקרוא בפורום על כאלו שעשו שימוש בכמה בקבוקים בזמן החלפת נוזל בלמים

לא מזמן יצא לי לראות במוסך טויוטה (קניתי משהו במחסן חלקים) בקבוקים של חברת Vector שמכילים רק 300 מ"ל, מה שאומר שהם מחליפים בסך הכל 300 מ"ל.

כמה יש במיכל עצמו? כמה יש במערכת?

במוסכים מחליפים רק מה שיש במיכל? מה התועלת אם מחליפים רק את הנוזל שבמיכל עצמו?

זה תלוי בסוג הרכב? (ספציפית אני שואל על אוריס)

תודה

פורסם

בדרך כלל לא עושים החלפה מלאה.

אחד משני מצבים אפשרי:

1. שאבו רק מהמיכל והחליפו, בלי לנקז מהפטמות בכל גלגל

2. מנקזים רק מהפטמות בכל גלגל ומהמיכל, עד שהנוזל יוצא בצבע פחות שחור-חום, זה בד"כ מה שעושים וזה מספיק פעם בשני טיפולים, זה החלפה של בערך 300-500 מל

פורסם

אני כבר לא מעט שנים ואין ספור פעמים מחליף נוזל כזה החלפה מלאה ועוד לא הצלחתי לעבור את החצי ליטר אז לא יודע איך הגיעו פה למסקנות של החלפה מלאה ליטר שלם. לגבי הכמות שראית במוסך אז לרוב עושים רק החלפה מהמיכל עצמו שזה לא נותן שום דבר חוץ מזה שהלקוח רואה ומיתלהב שיש לו נוזל חדש..אשלייה שכזו! החלפה מלאה נעשית מכל גלגל וגלגל.

פורסם

כשעובדים עם ספוטניק עד שיוצא נוזל צלול לגמרי מכל גלגל, נשאר במיכל ניקוז כחצי ליטר, לא כולל מה שמלאנו במיכל עודפים וכמובן גם קצת יותר מזה, כאשר המערכת ממש מזוהמת.

פורסם

תודה למגיבים לעיל

אם אני מבין נכון, על פי רוב במוסכים שואבים את הנוזל מהמיכל עצמו וממלאים נוזל חדש (זה מסביר מדוע בטויוטה מסתפקים ב-300 מ"ל?)

מה שאני לא מבין, אין דרישות והוראות יצרן בנושא?

החלפת נוזל בלמים זה לא עניין של פינוק ושרק נראה נוזל בצבע יפה, אלא עניין בטיחותי ממעלה ראשונה

ואם באמת מספיק רק להחליף מהמיכל, כל אחד יכול לעשות את זה ע"י שאיבה עם מזרק גדול, לא כך?

תודה

פורסם

ממש לא מספיק להוציא מהמיכל, זה בעצם לא עושה כלום.

הנוזל למעלה לא מתערבב עם הנוזל שנמצא בקליפר ובעצם מתחמם ואוסף לחות לכל אורך חייו במערכת.

אין סירקולציה בנוזל בלמים, בגלל חשוב לבצע ניקוז מסודר פעם בשנתיים.

פורסם

עדיין נראה לי משהו מוזר.

אין לי מחלוקת עם הקביעה שיש להחליף נוזל בלמים אחת לשנתיים - שלוש וכדי שזה יהיה אפקטיבי אין להסתפק בנוהג החפיפי של החלפת הנוזל במיכל (שבעצם לא עושה כמעט כלום) , אלא חייבים לבצע באופן יסודי בדרך של ניקוז דרך הפטמות בכל גלגל.

להערכתי, בפועל 80-90 אחוז מהרכבים שעל הכביש כלל לא מטופלים באופן כזה.

גם מוסכי יבואן או מורשי יבואן רבים אינם פועלים כנדרש. כנראה רוב כלי הרכב הישנים של מעל 5-15 שנה נוסעים עם נוזל בלמים עתיק שכנראה יעילותו ירודה.

עדיין, כמעט ולא שומעים על בעיות של אבדן בלמים חדשות לבקרים. אז מה ההסבר?

אולי למרות התאורייה הנכונה גם אם נשארים עם אותו נוזל בלמים אפקטיבי בלוי שנים רבות הסיכון אפסי?

פורסם

נוזל בלמים [גם ישן] יגיע לרתיחה רק במאמץ ושימוש לא נכון של הבלמים.

בדרך כלל בירידות כאשר הרגל יושבת חזק על הברקסים.

כשהייתי בארה"ב לפני שנתיים נסעתי בהרבה מקומות עם ירידות תלולות וראית הרבה רכבים עם קראוונים שבאיזשהו שלב התחילו להעלות עשן מהברקסים והאמריקאים פשוט עוצרים בצד ומחכים שהמערכת תתקרר חזרה, זה נראה כאילו זה משהו שבשגרה אצלם והם רגילים לזה.

אצלנו רוב האוכלוסיה נוסעת במישור אז מערכת הבלמים לא עובדת קשה, גם בלימת חירום או שתיים לא תביא את המערכת לרתיחה גם כשמדובר בנוזל ישן ולאחר כמה מאות מטרים של נסיעה האויר מקרר את הבלמים חזרה.

הסכנה היא שאתה נוסע עם נוזל שלא יעמוד בבלימה ממושכת ובזמן אמת תמצא את עצמך עם מערכת בלמים שלא תבלום במצב הכי גרוע בדרך כלל - בירידה.

פורסם

יש מלא גישות לעניין. ולכל יצרן יש הוראות אחרות. יש גם יצרנים שאומרים שמומלץ להחליף אחת ל5 שנים.

א. גם אם נלך עם האסכולה שטוענת שלא צריך להחליף נוזל בלם כל עוד המערכת סגורה והבלם מגיב טוב, שום יצרן לעולם לא ייצא בהצהרה של "אצלי לא צריך להחליף נוזל", מן כסת"ח שכזה.

ב. הסיבה למיכלים של 300 מ"ל היא פשוטה:

הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לנוזל בלם (לא משנה באיזה שלב באבולוציה שלו) היא שהוא יספח לחות.

אם משתמשים במיכל גדול (נגיד, לצורך העניין- 2 ליטר) אז סביר שהמשתמש יפתח את המיכל, ישתמש בכמה שיצטרך ויסגור את המיכל עד לשימוש הבא. בזמן הזה המיכל מאבד מהאפקטיביות שלו כי הוא סופח/ספח לחות.

כשנוזל בלם מגיע בבקבוקים קטנים גדל מאוד הסיכוי שבטיפול שלך ייעשה שימוש בבקבוק חדש, שטרם ראה את אויר העולם וספח לחות.

זו כל הסיבה לכך שנוזל בלם מגיע בבקבוקים קטנים. אצל כל יצרן שמנים.

פורסם
ממש לא מספיק להוציא מהמיכל, זה בעצם לא עושה כלום.

הנוזל למעלה לא מתערבב עם הנוזל שנמצא בקליפר ובעצם מתחמם ואוסף לחות לכל אורך חייו במערכת.

אין סירקולציה בנוזל בלמים, בגלל חשוב לבצע ניקוז מסודר פעם בשנתיים.

אז מה בכל זאת הרעיון של אלו שרק מחליפים את הנוזל מהמיכל?

ומה עושים בפועל במוסכים, ובפרט במוסכי יבואן?

פורסם
יש מלא גישות לעניין. ולכל יצרן יש הוראות אחרות. יש גם יצרנים שאומרים שמומלץ להחליף אחת ל5 שנים.

א. גם אם נלך עם האסכולה שטוענת שלא צריך להחליף נוזל בלם כל עוד המערכת סגורה והבלם מגיב טוב, שום יצרן לעולם לא ייצא בהצהרה של "אצלי לא צריך להחליף נוזל", מן כסת"ח שכזה.

ב. הסיבה למיכלים של 300 מ"ל היא פשוטה:

הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לנוזל בלם (לא משנה באיזה שלב באבולוציה שלו) היא שהוא יספח לחות.

אם משתמשים במיכל גדול (נגיד, לצורך העניין- 2 ליטר) אז סביר שהמשתמש יפתח את המיכל, ישתמש בכמה שיצטרך ויסגור את המיכל עד לשימוש הבא. בזמן הזה המיכל מאבד מהאפקטיביות שלו כי הוא סופח/ספח לחות.

כשנוזל בלם מגיע בבקבוקים קטנים גדל מאוד הסיכוי שבטיפול שלך ייעשה שימוש בבקבוק חדש, שטרם ראה את אויר העולם וספח לחות.

זו כל הסיבה לכך שנוזל בלם מגיע בבקבוקים קטנים. אצל כל יצרן שמנים.

הבנתי לגבי העניין של מדוע הנוזל מגיע בבבקבוקים קטנים.

התכוונתי לשאול, האם העובדה שבטויוטה משתמשים בבקבוק של 300 מ"ל (ואם הבנתי נכון, משתמשים רק בבקבוק אחד) כשמחליפים נוזל בלם, זה מעיד על כך שהם רק שואבים את הנוזל שנמצא במיכל וממלאים את החדש או שעדיין יכול להיות שהם שואבים מכל המערכת?

בתכלס אדם שמגיע למוסך אין לו מושג מה עשו לו במסגרת החלפת נוזל בלם.

תודה

פורסם
האם העובדה שבטויוטה משתמשים בבקבוק של 300 מ"ל (ואם הבנתי נכון, משתמשים רק בבקבוק אחד)

בקבוקים של חברת Vector שמכילים רק 300 מ"ל, מה שאומר שהם מחליפים בסך הכל 300 מ"ל.

אני לא מסכים עם הקביעה שכיוון שהבקבוקים באים בכמויות קטנות אז זו הכמות המוחלפת. פותחים בקבוק, משתמשים ב300, אם יש צורך פותחים חדש, אם הכמות הכוללת הייתה בקבוק וחצי הלקוח מחוייב עפ"י 0.45 ליטר. הלקוח הבא אחריו יקבל את מה שנשאר בבקבוק + נוזל מבקבוק חדש, כך כל רכב יקבל נוזל חדש.

אבל אני מבין שאני סומך יותר מדי על ההגיון הבריא:)

כשעבדתי במוסך (אופנועים, שם המערכת הרבה יותר קטנה), הנוזל גם הגיע בבקבוקים קטנים. אבל היינו מזמינים בארגזים. בדיוק מהסיבה שציינתי קודם- כדי שהשאיפה תהיה לפתוח בקבוק חדש לכל לקוח. או לכל הפחות להשמתש בבקבוק שלא ישב הרבה על המדף.

מה קורה בפועל במוסכי רכב? אין לי מושג. אישית, עד שנתקלתי בשרשור הזה לא ידעתי שיש כאלו שרק מחליפים את הנוזל במיכל.

לא יודע מה זה- טמטום, עצלנות, גזל או שילוב מנצח בין השלושה.

פורסם

אני קונה 4 בקבוקים של 500 מ"ל.

מכניס את כולם במשאבת לחץ למיכל העודפים. ומנקז 500 מ"ל מכל קליפר. לשוב למדוד כמה נוזל יצא מכל קליפר. ככה בטוחים שהנוזל בכל המערכת חדש.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...