Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

יש לי שאלה די בסיסית שאף פעם לא התעמקתי בה, ומכיון שעד היום לא היה לי מעולם קומפוננט, הרגשתי צורך לשאול אותה עכשיו.

הרכבתי קומפוננט לרכב שלי לפני מספר ימים, הקרוסים עוד לא חוברו.

רציתי לדעת בדיוק מה תפקידם, מה הם משנים בסאונד המופק מין הרמקול והאם אפשר דרכם להנמיך או להגביה את צלילי הבאס והטרבל היוצאים מהרמקולים ומהטוויטרים.

תודה, ליאור.

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

פורסם

תפקידו של הקרוס הוא "לתת" את טווח התדרים הנחוץ לכל אלמנט.

ראיתי בקרוס של מורל שיש הנחתה\הגברה של הטוויטר ב-3DB.

:king:

פורסם

אם בא לך לתת לי תשובות יותר מדוייקות בהתאם לשאלות אני אשמח.

***עריכה - אם תהיה לך גם קצת סבלנות , אולי תוכל לקבל תשובות *********

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

פורסם

כל הפורום גם מכיר את הFAQ וכנראה לא עונה לך כי יש את כל התשובות שם...במיוחד בנושא הקרוסים.

לדעתי הסבירו את זה מספיק טוב פה מקודם. תפקידו של הקרוס הוא לחתוך מכל אלמנט את התדרים שהוא לא אמור להפיק. כאשר אלמנט מקבל את כל טווח התרדים ובתוכך תדרים שהוא לא יכול להסתדר איתםת נוצר עיוות בצליל. כדי להימנע מעיוותים אלו ולאפשר שמיעה יותר חלקה יש את הקרוס שבעצם מחלק את התדרים בין האלמנטים.

אני חושב שיכלת למצוא את כל זה בFAQ..

גולף...כי לא כל אחד יכול להרשות לעצמו אחת כזאת :wink:

פורסם
, מה הם משנים בסאונד המופק מין הרמקול

והאם אפשר דרכם להנמיך או להגביה את צלילי הבאס והטרבל היוצאים מהרמקולים ומהטוויטרים.

.

הם משנים בסאונד שמופק מהרמקול הרבה מכיוון שהם תוחמים את התדרים שמגיעים לכל אלמנט למשל הטוויטר לא ינגן תדרים נמוכים שיהרסו אותו

בקשר לשאלה של להגביר ולהלמיך זה תלוי בקרוס כמו שאמרו יש קורסים שאפשר להגביר או להנחית מספר מסויים של DB דרך הקרוס.

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם

קרוס אובר - בשפה פשוטה - מסננות.

גלי השמע הם למעשה אנרגיה שמועברת בתדר מסויים.

האוזן האנושית מסוגלת (בתיאוריה) לשמוע צלילים בתחום של 20 הרץ - 20 קילוהרץ (חפש בפורום להסבר על היחידה הנ"ל).

רמקולים שונים מפיקים צלילים בתדרים שונים בתחום שהזכרתי.

כדי לתת לכל רמקול מקור מתח שיכניס אליו את התדרים שהוא אמור להוציא ,וכמו שהסבירו לך -למנוע עיוותים ואפילו שריפת הרמקול , מסננים את האות כך שיכיל את התדרים הרצויים לרמקול (תדר נמוך ככל שהממברנה גדולה יותר - סאב וופר לדוגמא , ותדר גבוה ככל שהממברנה קטנה - טוויטר).

הסינון מתבצע באמצעות הקרוס אובר.

יש שני סוגים של קרוס:

קרוס פאסיבי - מורכב מרשתות קבל נגד , או סליל נגד (בהתאם לתדר אותו רוצים להעביר). ינחית את הצלילים הלא רצויים כך שלא ישפיעו על הרמקול (או המגבר המזין אותו).לא צריך מקור מתח.

קרוס אקטיבי - מכיל גם מגבר פנימי , כך ניתן להגביר או להחליש אותות בתדר מסויים ולסנן את האות בצורה הרצוייה לנו. חייב מקור מתח ,בהיותו מגבר.

עצה קטנה - בפעם הבאה חכה בין הודעה להודעה שלך. אמנת השירות של קארזפורום מאפשרת לנו 24 שעות עד מתן תשובה :idea: . במקרים דחופים (אירוע מוחי ,התקף לב , בליעת לשון) ניתן לפנות בה"פ אל אחד המנהלים.

פורסם
הם משנים בסאונד שמופק מהרמקול הרבה מכיוון שהם תוחמים את התדרים שמגיעים לכל אלמנט למשל הטוויטר לא ינגן תדרים נמוכים שיהרסו אותו

בקשר לשאלה של להגביר ולהלמיך זה תלוי בקרוס כמו שאמרו יש קורסים שאפשר להגביר או להנחית מספר מסויים של DB דרך הקרוס.

לא מנחיתים DB. DB הוא יחס (בין הספקים , או מתחים). אם כבר ,מנחיתים מתח.

פורסם

DB מייחס לנקודת SLOPE, זאת אומרת שאם כבר משנים את העינות של התדר התחימה..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...