Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

איך עובד עניין התשלום על הרכב,

אני קודם משלם על הרכב או קודם הוא מעביר את הרכב על שמי?

והאם עושים זכרון דברים?

תודה רבה לעוזרים

פורסם

בוא נלך על דרך השלילה:

המפתח לרכב אצל המוכר, נניח ואתה מעביר למוכר את הכסף לפני העברת בעלות. במקרה הקיצוני מה ימנע מהמוכר באותו רגע לברוח עם הכסף ועם הרכב ולך תוכיח שבכלל היה משהו?

נכון שזה מקרה קיצוני, אבל רק בגלל הנימוק הזה אתה חייב לבצע העברת העלות לפני שאתה מעביר אליו את הכסף. הפוך זה כן יעבוד כי לך אין עם מה לברוח בלי הרכב.

יש כמובן גם מצבי ביניים, למשל מקרה שהיה לי שהרכב היה משועבד חלקית, אז הלכתי עם המוכר לבנק, חתמנו לפני כן על זכרון דברים מסודר, שילמתי לבנק כדי לסגור את ההלוואה ואז קיבלנו הסרת שעבוד, ביצענו העברת בעלות ואז הוא קיבל את שאר הכסף ואני את המפתחות.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

במקרה שלי זה היה ככה.

הוצאתי צ'ק בנקאי.

הלכנו לדואר שגם בדק שהרכב נקי ממשכונות.

עשינו העברת בעלות.

יצאנו מהדואר, המוכר קיבל את הצ'ק ואני את המפתחות של הרכב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

פעם אחרונה שמכרתי אוטו קיבלתי כסף ואח"כ הלכנו להעביר בעלות.

פעם אחרונה שקניתי אותו דבר, הבאתי כסף (צק בנקאי ) ואח"כ העברנו בעלות.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

V5

פורסם
בוא נלך על דרך השלילה:

המפתח לרכב אצל המוכר, נניח ואתה מעביר למוכר את הכסף לפני העברת בעלות. במקרה הקיצוני מה ימנע מהמוכר באותו רגע לברוח עם הכסף ועם הרכב ולך תוכיח שבכלל היה משהו?

ומה ימנע ממך לקבל העברת בעלות על שמך ולברוח בלי לשלם? לא שלא היו דברים מאולם. בשביל זה יש זכרון דברים שבדיוק מעגן שיש כאן עיסקה ולכן זה חסר משמעות. מכרתי יותר מעשר מכוניות ואם זה לא היה העברת זה"ב שכמובן מבוצעת לפני הליכה לדואר, ביקשתי קודם לראות את הצ'ק הבנקאי או שאפילו הלכתי עם הקונה לבנק שלו כדי לוודא שהוא הוציא אותו בבנק מולי והצ'ק לא מזוייף. את הצ'ק קיבלתי לידי בדואר בזמן העברת בעלות, כאשר מוודאים שאין מגבלה חוקית להעביר בעלות.

פורסם

פעם אחת כשקניתי הבאתי צ'ק בנקאי שניתן במעמד העברת הבעלות.

פעם אחרת חתמנו על הסכם מכירה, עשיתי העברת זה"ב והלכנו לדואר לעשות העברת בעלות.

אם אתה חושב שהמוכר הולך לעקוץ אותך עם העסקה חפש מוכר אחר.

פורסם
ומה ימנע ממך לקבל העברת בעלות על שמך ולברוח בלי לשלם?

העובדה הפשוטה שהרכב לא אצלך ולא תוכל כנראה לקחת אותו ללא לחץ פיזי מתון...

ודרך אגב, העברת בעלות על שמך כשהרכב לא אצלך הוא אחד המעשים היותר אדיוטיים שמישהו יכול לעשות, מה מונע מהמוכר לבצע עבירות תנועה על ימין ועל שמאל בלי חשבון או יותר גרוע, למכור את הרכב בתור "רכב פשע להשכיר" ואז לך תוכיח שאין לך אחות...

בקיצור, מבין השניים זה יהיה המעשה הפחות פרקטי. לברוח עם צ'ק בנקאי או כסף מזומן הרבה יותר פשוט וקל וגם לא אתפלא אם זה קרה למישהו מתישהו בעבר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...