Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה זו בעיה בהחזקה לטווח ארוך? (6-7 שנים)

כמעט כל הדגמים שחשבתי עליהם הם עם מנוע טורבו

אבל הפחידו אותי עמוקות לגבי תוחלת החיים של מנוע טורבו שלא עבר תחזוקה מתאימה (דברים כמו הגברת סל"ד רק אחרי שהמנוע מגיע לחום המתאים או כמו המתנה של כמה דקות בסיום הנסיעה לפני כיבוי הרכב וכו')

הסיכוי שנהג ליסינג שמר על כללים אלה נראית לי די אפסית.

אז מה זה אומר? שלא כדאי לגעת בדגם טורבו מודל 2015/6 מליסינג?

פורסם

בכללי לא הייתי ממליץ על לקנות רכב מליסינג.

לגבי מנוע טורבו, מה שאמרו לך זה נכון. כדי להעריך את תכולת החיים שלו יש לחכות 2 דק לפני נסיעה ואחרי נסיעה. בנוסף לתת לשמן במנוע להתחמם לכמה דקות לפני האצה חזקה.

בדרך כלל מנועי טורבו לא שורדים יותר מ300,000 ק"מ (וזה אם המנוע שמור) בגלל כל הלחץ שיש על המנוע הקטן לצורך חיסכון בדלק.

בקניה שלך תוודא שהרכב טופל במוסך מורשה והבעלים שמרו על הרכב מבחינה מכנית.

תחפס ק"מ נמוך, אני אישית לא הייתי קונה רכב שנסע יותר מ10k בשנה, במיוחד עם טורבו. עדיף לקנות מאדם מבוגר.

בהצלחה! תעדכן אותנו

פורסם

שרידות המנוע לא קשורה לטורבו או לא לטורבו. אכן טורבו זה עוד מכלול שיכול להתקלקל (כמו מערכת הזרקה, טיימינג, ראש...) אבל אין כול בעיה תכליתית עם טורבו.

זכור שכול המוניות שנוסעות בארץ מכילות בתוכן מנוע טורבו שמונע על דיזל ועוברות מאות אלפי קילומטרים בלי בעיות מיוחדות.

בכללי שרידות המנועים בימינו לא גבוהה מאז שנות ה90 התחילו לעבור לבלוק מנוע מאלומיניום במקום מברזל ולדעתי זאת אחת הסיבות שבימינו מעטים המנועים שעוברים את ה300,000 (גם עם טורבו וגם בלי)

פורסם
שרידות המנוע לא קשורה לטורבו או לא לטורבו. אכן טורבו זה עוד מכלול שיכול להתקלקל (כמו מערכת הזרקה, טיימינג, ראש...) אבל אין כול בעיה תכליתית עם טורבו.

זכור שכול המוניות שנוסעות בארץ מכילות בתוכן מנוע טורבו שמונע על דיזל ועוברות מאות אלפי קילומטרים בלי בעיות מיוחדות.

בכללי שרידות המנועים בימינו לא גבוהה מאז שנות ה90 התחילו לעבור לבלוק מנוע מאלומיניום במקום מברזל ולדעתי זאת אחת הסיבות שבימינו מעטים המנועים שעוברים את ה300,000 (גם עם טורבו וגם בלי)

מנועי דיזל בדרך כלל יותר גדולים ולכן הלחץ מהטורבו פחות משפיע עליו כמו במנוע 1,000 בנזין.

וואג דחפו 115 כוחות למנוע החדש שלהם וזה אחלה ונוסע טוב, אבל בעיות משמעותיות יתחילו בסביבות ה200,000 ק"מ במיוחד אם לא טופל כמו שצריך

פורסם

העניין הוא שעם מנועי טורבו צריך להתנהג טיפה אחרת כדי שיאריכו חיים (המתנה לכיבוי במיוחד) ובד"כ ברכבי VAG דווקא הגיר הוא הנקודה החלשה וקניית רכב כזה מפרטי שנגמרה אחריותו היא הימור על אחת כמה וכמה זה שיצא מליסינג ונגמרה אחריותו נחשבת הימור פרוע כי לך תדע באיזו צורה נהגו ברכב.

גם רכבים אחרים עם מנועי טורבו כמו אופל לא ממש מוצלחים ושם זה גרוע יותר מ VAG - עלו בפורום טענות לגבי תחזוקת מערכת הקירור והטורבו עצמו- לא מומלץ.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בס"ד

בנסיעה רגילה, אין צורך לחכות לא דקה ולא נעליים לקירור הטורבו.

בנוסף, גם אין המלצה של היצרן לכך, וזה למה?.. הטורבו בימינו, הוא מקורר מים, בנוסף לשמן שעובר דרכו.

אם התגרזנת כמו חוליגן, בשביל השקט הנפשי שלך, תסע רגוע, כמה דקות לפני ההגעה הביתה, ושלום על ישראל.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם (נערך)

רותם,אצלנו למשל, המעבר מכביש בינעירוני לכניסה לבית הוא פנייה אחת כך שזה לא מעשי.

יכול להיות שמה שאתה טוען נכון,אבל לא מתאים תמיד ולכולם.

בלי קשר,מדובר ברכבים שעלולים להיות יקרים יותר לאחזקה אחרי ש 3 שנים בליסינג בדקו לרובם לפחות את קצה גבול היכולת ולכן מליסינג לשעבר אני לא ממליץ.

הנה דוגמא טריה מהיום/אתמול:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?663774-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%95-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%9C-%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%94-2012

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

Tirsi.

במנועים החדשים אין שום עניין להמתין לפני נסיעה, זו אגדה אורבנית.

כמובן שכמו כל מכשיר חשמלי, אל תדפוק קיקים מטורפים בהתחלת הנסיעה (או בכלל לא לצורך העניין).

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

תודה על התשובות

בגדול ברור שעדיף "לא ליסינג"

העניין הוא שאם אתה רוצה לקנות רכב בן 3-4 מאחת מהסוכנויות אז 95% מהרכבים האפשריים יהיו מליסינג

אין לי את האנרגיה להתעסק עם קניה מפרטי ואני מעדיף לשלם קצת יותר ולחסוך את כאב הראש הזה.

הבעיה ברכב ליסינג, חוץ מהסחירות שפחות מטרידה אותי, היא שלנוהגים עליו לא אכפת לשים %$#^ על אחזקת הרכב.

אז הבנתי שמנוע טורבו יותר רגיש ועדיף לא מליסינג

מה לגבי מערכות אחרות?

גיר? (עדיף כנראה פלאנטרי?), ממיר?

ממה בכל זאת להתרחק אם כן הלכתי על רכב מליסינג בן 3-4 שבטח עבר כבר את ה80K?

פורסם

יש רכבים שהיו בליסינג נהג יחיד שהם מאוד שמורים. מכיר אישית בחור שקנה יונדאי I35 מליסינג עם כמעט 100K ק"מ, לפני 3 שנים בערך, ומרוצה ממנה מאוד ומחזיק בה עד היום.

מה שצריך להתרחק ממנו זה רכב מהשכרה ​שמחליף ידיים כל שבוע. וזה מאוד מבלבל כי ברשיון הרכב רשום השכרה/החכר גם אם הרכב היה בליסינג.

פורסם
יש רכבים שהיו בליסינג נהג יחיד שהם מאוד שמורים. מכיר אישית בחור שקנה יונדאי I35 מליסינג עם כמעט 100K ק"מ, לפני 3 שנים בערך, ומרוצה ממנה מאוד ומחזיק בה עד היום.

יוצאים מהכלל יש תמיד. השאלה מה הסיכוי שתיפול על אחד כזה.

והדוגמה שהבאת נדמה לי שרק מחזקת את הטיעון - עד כמה שאני מבין ה-I35 הוא עם מנוע אטמוספרי וגיר פלנטרי

פורסם

אין לי את האנרגיה להתעסק עם קניה מפרטי ואני מעדיף לשלם קצת יותר ולחסוך את כאב הראש הזה.

אם אתה רוצה לשלם קצת יותר, אז תמצא רכבים יד 1, עם ספר טיפולים וקילומטראז' נמוך. זה יעלה לך, אבל מבטיח שזה יצמצם לך פלאים את מלאי ההפתעות.

ותעשה לעצמך טובה, אל תקנה רכבים מליסינג. לעומת הסיפורים שאני שומע, אני מלאך ביחס שלי לרכב ליסינג שברשותי. ועדיין, אני משמעותית פחות סלחן איתו מאשר אם זה היה רכב פרטי שלי.

וכך גם מטפלים בהם חרא. יש נזילות? צריך לריב שיטפלו בזה ולא "תמלא מים מהברז אח שלי", מפספסים החלפת פילטר ששמן? לא נורא. הכול בסדר.

פורסם

מה שצריך להתרחק ממנו זה רכב מהשכרה ​שמחליף ידיים כל שבוע. וזה מאוד מבלבל כי ברשיון הרכב רשום השכרה/החכר גם אם הרכב היה בליסינג.

רכב ליסינג נהג יחיד אומר שבכל רגע נתון היה לרכב נהג יחיד.

לדוגמא האיביזה שהייתה לי לפני כן נמכרה כנהג יחיד - אבל בשנתיים וחצי החליפה 4 נהגים יחידים שונים, רכב פרטי שהוא יד 4 היה כנראה קשה למכור מליסינג נהג יחיד שכזה.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...