Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין אותך, מצד שני אני גם נתקל יותר מפעם אחת בנהגים שחולמים או יותר נכון, מתעסקים בדברים אחרים (בד"כ פלאפון) בזמן הנהיגה ונוסעים על 30 כשאפשר להאיץ ל-50. זה קורה במיוחד ברמזורים שכשהרמזור מתחלף והבן אדם עושה טובה שהוא מתחיל לנסוע ומזדחל עד שהוא יסיים לקרוא את ההודעה שקיבל.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

או לא שמים לב שירוק כבר מעל 10 שניות. . .

זו הנקודה שאני צופר בה צפירה קלילה. במקרה החריג שלא צפרו 0.0000001 שניות לפני שהרמזור התחלף.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

"בהתאם לתקנות התעבורה, כל נהג המוגדר כנהג חדש חייב לתלות על השמשה האחורית של כלי הרכב בו הוא נוהג שלט המיידע את הנהגים האחרים כי לפניהם נהג חסר ניסיון, זאת על מנת שיגלו כלפיו זהירות וסבלנות"

מצחיק אבל השלט הזה עושה בדיוק ההפך, הוא מכפיל את רמת האגרסיה וחוסר הסבלנות של הנהג הישראלי פי חמש..

פורסם

בל נשכח מה קרה לנהגת שהחליטה גם לצפור לאיזה ערס מסריח ברחוב, זה כבר נהיה מסוכן

לפות"ש, שים קצוץ, סע לפי החוק, בעיר בכלל אתה צריך לנקוט משנה זהירות במיוחד עכשיו עם כל האופניים החשמליות, ילדים שקופצים לך לכביש או סתם אנשים ששכחו מה זה מעברי חציה.

בלי קשר - במידה ותיתפס כי מיהרת - יכסחו אותך בשל היותך נהג חדש והשוטרים מאוד מחמירים - כמובן שהמניע קודם כל צריך להיות הנהיגה הנכונה והבטוחה לך ולסביבה, אבל תזכור גם את העובדה הזו....

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

שהייתי נהג חדש באופן טבעי נסעתי כ10 אחוז לאט יותר בדרך כלל באזורים צפופים ועמוסים. לעיתים הרכב שנוסע מאחורי גילה חוסר סבלנות והתחיל מופע אור קולי של צפירות וסינוורים. בדרך כלל נהגים שפויים לא יצמדו ואולי יציקו באופן סמלי אבל הסכנה היא הברברים שנדבקים לתחת ולפעמים מנסים לצאת לעקיפה בצורה מסוכנת. אם קראת עד כאן אז העצה הכי טובה שלי היא במידה וניצמדים אליך לשמור מרחק גדול יותר קדימה=ליסוע לאט יותר. מדוע? במידה ותיסע נניח ב40 קמש ברחוב צפוף ורכב מאחוריך יצמד אליך, במידה ותצתרך לבלום בלימת חירום קיימת סכנה גדולה יותר שהוא יכנס בכך. אם תסע 35 קמש אולי יהיה לך סיכוי לבלום מוקדם יותר וכך הוא לא יכנס בכך. דבר נוסף אל תגשיש צומת לב רבה, תתמקד בנהיגה קדימה ואם מפריע לך הסינוור במראה אז שים אותה על מצב לילה.

פורסם

הבעיה היא שהמהירות המקסימלית כמעט ולא קשורה בכלל לתנאי הדרך.

למשל, בכמעט חצי מהרחובות שמותר בהם 50, אני לא נוסע יותר מ 30 וקצת כי זה צמוד למכוניות ועיקולים ואם מישהו קופץ לכביש זו תאונה ודאית.

מהצד השני, כמעט בכל רחוב (כביש יותר נכון) שהמהירות עולה ל 60-70, אין שום בעיה לסוע 90.

אני נוסע לפי תנאי הדרך, מתחת ומעל למהירות המותרת.

פורסם

מצחיק אבל השלט הזה עושה בדיוק ההפך, הוא מכפיל את רמת האגרסיה וחוסר הסבלנות של הנהג הישראלי פי חמש..

אני כבר ממזמן טוען שהשלט הזה צריך להיות בצבע ארגמן...

פורסם
יש קטעי כביש שבאמת אפשר להרים מהירות.

לא אומר 100 במקטע של 60, אלא 70 במקטע של 60.

לדוגמא ביציאה ל531 מצומת רעננה לכיוון מזרח, הרמפה מוגבלת ב50 קמש, כשבפועל ניתן לנסוע עליו גם ב80. כמובן שנקבע כך כי נהגים לא יודעים לשמור על הנתיב שלהם במהירות אפסית, בטח שלא יצליחו בסיבוב 360.

אני לא מדבר על מקומות כמו שאתה מדבר עליהם. בבאר שבע לצורך העניין, בין הרמזור של בית החייל לבין כיכר שנמצאת ליד בית ספר אשכול, מותר לנסוע 60 קמ"ש, אני משער שמדובר במקטע של כ-300-400 מטרים, אנשים מגיעים שם ל-100 קמ"ש. לא בדיוק חכם בתוך עיר, צמוד לשתי שכונות מגורים די עמוסות, ילדים שמסתובבים ואנשים שלעיתים חוצים לא במעבר החציה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני נהג חדש, אובייסלי מי שנוסע מאחוריי מניח שאני נהג גרוע, איטי וכו'.

בשיא הצניעות ממש לא.

הבעיה היא שהמהירות המקסימלית בעיר היא 50 קמ"ש... וכל מי שנוסע מאחוריי או מצפצף, או נצמד אליי מאחורה, או הכי מעצבן... מתחיל להבהב עם האורות.

רוב הזמן אני מתעלם, אבל לפעמים אני מוצא את עצמי מעט מגביר את המהירות כדי לפנות למי שמאחוריי את. הדרך או פשוט כדי לא לעכב.

השאלה שלי היא, האם אתם מקפידים על המהירות המקסימלית, או שאני באמת נוהג כמו סבתא בת 80?

היי חבר, נסה לשמור על הימין תמיד ולהשאיר את מסלול העקיפה השמאלי פנוי.

עומר :-)

פורסם

פות"ש, מעבר לכל הדברים הנכונים שנכתבו פה, עצה אופרטיבית בעניין:

אם יש איזה ממהר שיושב על הזנב, או שמתחילה להזדנב שיירה, פשוט תן להם לחלוף. בהינתן האפשרות ותנאי דרך מתאימים, גולשים הצידה למפרץ חניה, או מפרץ אוטובוס, או לשוליים אם יש והם רחבים מספיק וניתן לבצע זאת בבטיחות. זה מנהג נאה של נהגי רכב כבד (למעשה החוק מחייב אותם לכך) ואני עושה זאת בקביעות כשבא לי להתגלגל בניחותא בלי להפריע לתנועה.

חזיר דיזל

פורסם
נתניה.

אגב זה לא קורה ספציפית רק בעיר, גם במקומות שמותר לנסוע 60 או 70 לדוגמא כשאני נוסע במהירות המקסימלית המותרת, תמיד יהיה איזה נודניק מאחוריי שזה יראה לו איטי מדי.

רוב האנשים נוסעים 80-90 במקומות שמותר 60 כמו שמישהו מאחוריי כתב.

אגב לא מזמן הייתי בסיטואציה שרציתי לפנות שמאלה כשלפניי אוטובוס ומין הסתם אני לא יכול לפנות עד שהוא פנה גם, בקיצור הבנאדם שמאחוריי התחיל לצפצף נון סטופ ולצעוק.

אנשים מרשים לעצמם הכל כשמדובר בנהג חדש!!!

לא יודע אם המזל שלי פשוט רע ואני נתקל בכל הפסיכים במדינה אבל בכל פעם כשנהגתי הייתה לי תקרית דומה לזאת.

בוא קבל עצה חברית, כי אני נוהג כבר עשור בכבישי נתניה ואני אוהב לתת עצות חבריות. אני נוהג במהירויות דומות לשלך רוב הזמן ואני לא זוכר מתי צפרו לי או הבהבו לי באורות.

אני אגלה לך למה, יש בדיוק 3 סיבות:

1. רוב הכבישים בעיר דו-נתיביים ואני תמיד נוסע בנתיב הימני כשאפשר, אלא אם מדובר בשעות העומס ואני במרכז העיר (המון רכבים ואנשים מקפצים להם לכביש ללא מבטים במראות, נתניה וזה).

2. אני לא משווה מהירות עם אחרים. אם מישהו מימיני נוסע על 50 אז אני בוודאות אעקוף אותו ואזוז ימינה לפניו. בחיים לא נשאר מקביל לרכבים אחרים. או עובר אחריהם או עוקף אותם.

3. אני נמנע מלחנך אחרים. מי שרוצה לנסוע מהר, אני לא תוקע אותו בכוונה למרות שזה כיף לעשות דווקא כשאנחנו מוגנים בקופסת פח. גם אם הצדק אתי, אני זז במידת האפשר ונותן לדלביובים לעקוף. בכיף, באמת.

טיפ בונוס: אם אתה בימני (או בשמאלי בעקיפה/פקק), נוסע לפי חוק, שומר מרחק ומישהו מהבהב לך עדיין - אכתוב בשפה גבוהה: שיזדיין בסבלנות. אל תסכן את עצמך ואל תעשה פעולות חדות (כמו כניסה לצומת) בגלל שמישהו אחר מלחיץ אותך. כשליוויתי את אחותי הקטנה בכוונה לקחתי אותה לצמתים עם תמרור עצור וללא רמזור ובגלל שהיא מוודאת כמה פעמים לפני שהיא נכנסת לצומת נהגים זיהו את ההיסוס וצפרו לה. אחלה. היא למדה לשים פס. במקומות מסוימים, צריך קצת אגואיזם בכביש.

בהצלחה בכבישי נתניה,

אחד ששרד. בינתיים. נראה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בוא קבל עצה חברית, כי אני נוהג כבר עשור בכבישי נתניה ואני אוהב לתת עצות חבריות. אני נוהג במהירויות דומות לשלך רוב הזמן ואני לא זוכר מתי צפרו לי או הבהבו לי באורות.

אני אגלה לך למה, יש בדיוק 3 סיבות:

1. רוב הכבישים בעיר דו-נתיביים ואני תמיד נוסע בנתיב הימני כשאפשר, אלא אם מדובר בשעות העומס ואני במרכז העיר (המון רכבים ואנשים מקפצים להם לכביש ללא מבטים במראות, נתניה וזה).

2. אני לא משווה מהירות עם אחרים. אם מישהו מימיני נוסע על 50 אז אני בוודאות אעקוף אותו ואזוז ימינה לפניו. בחיים לא נשאר מקביל לרכבים אחרים. או עובר אחריהם או עוקף אותם.

3. אני נמנע מלחנך אחרים. מי שרוצה לנסוע מהר, אני לא תוקע אותו בכוונה למרות שזה כיף לעשות דווקא כשאנחנו מוגנים בקופסת פח. גם אם הצדק אתי, אני זז במידת האפשר ונותן לדלביובים לעקוף. בכיף, באמת.

טיפ בונוס: אם אתה בימני (או בשמאלי בעקיפה/פקק), נוסע לפי חוק, שומר מרחק ומישהו מהבהב לך עדיין - אכתוב בשפה גבוהה: שיזדיין בסבלנות. אל תסכן את עצמך ואל תעשה פעולות חדות (כמו כניסה לצומת) בגלל שמישהו אחר מלחיץ אותך. כשליוויתי את אחותי הקטנה בכוונה לקחתי אותה לצמתים עם תמרור עצור וללא רמזור ובגלל שהיא מוודאת כמה פעמים לפני שהיא נכנסת לצומת נהגים זיהו את ההיסוס וצפרו לה. אחלה. היא למדה לשים פס. במקומות מסוימים, צריך קצת אגואיזם בכביש.

בהצלחה בכבישי נתניה,

אחד ששרד. בינתיים. נראה.

תודה רבה על ההשקעה(;

אגב כנראה לא הבהרתי את עצמי.

אני זורם מעולה עם התנועה, בשיא הצניעות, נותן לאנשים לעקוף, תמיד שומר על הימני.

אבל למרות כל זאת, רק בגלל השלט של הנהג חדש אנשים חסרי סבלנות במצבים לא הגיוניים בעליל... כמו אנשים שחוצים, הם רואים שבלמתי בשביל לאפשר להם לחצות ובכל זאת מצפצפים.

כמו שכתבתי אוטובוס לפניי ואין לי לאן לזוז צופרים וצועקים... (זה בעיקר קורה לי באיזור שכונת סלע, אבל מנסה להמנע מסטיגמות כאן...)

בקיצור אנשים חסר נימוס והגיון לחלוטין. אבל אתה צודק אני צריך ללמוד לשים עליהם פס, די קשה לי כרגע אבל עובד על זה (=

פורסם

פשוט כתבת שעושים לך את זה הרבה, אז כשהרבה אנשים מעירים לי אני תמיד עושה בדק בית. פחות סביר שהרבה טועים ואני צודק.

אם אתה באמת בסדר, אז ענית לעצמך. לא להילחץ ולהמשיך לנהוג בזהירות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו, הבחור נהג חדש. אז מצד אחד נושא המהירות נמצא בין העבירות שבהן מחמירים בענישת נהג חדש, מצד שני - השלט הצהוב "מזמין" התנהגות לא הולמת של אחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל למרות כל זאת, רק בגלל השלט של הנהג חדש אנשים חסרי סבלנות במצבים לא הגיוניים בעליל... כמו אנשים שחוצים, הם רואים שבלמתי בשביל לאפשר להם לחצות ובכל זאת מצפצפים.

כמו שכתבתי אוטובוס לפניי ואין לי לאן לזוז צופרים וצועקים... (זה בעיקר קורה לי באיזור שכונת סלע, אבל מנסה להמנע מסטיגמות כאן...)

בקיצור אנשים חסר נימוס והגיון לחלוטין. אבל אתה צודק אני צריך ללמוד לשים עליהם פס, די קשה לי כרגע אבל עובד על זה (=

מצד שני - השלט הצהוב "מזמין" התנהגות לא הולמת של אחרים.

שיצפצפו. יש לך איך לפתור את הבעייה שלהם? לא? אז שיצפצפו, לא יעזור לא לך ולא להם.

טיפ קטן, מוזיקה בווליום גבוה עוזרת להחליש את הרעש של הצפירות. כבונוס, כל הפולנים שרואים שאתה נהנה מהמוזיקה מתעצבנים עוד יותר ומגבירים את הצפירות...

היה לי מקום עבודה אחד, שבו המנכ"ל ומנהל המפעל היו משוגעים. כל היום צעקות והתנהגות גועלית. כל היום. אתה שומע את הצעקות כל בוקר כשהם היו מגיעים.

שם עבדתי כמנהל מחסן (לא ניהול עובדים). לא יודע אם זה קשור האמת... לא חשוב. כחלק מהתפקיד, לקחתי החלטה: כמה שהיחס של הסביבה אליי ולשאר העובדים יותר גרוע, כך אני אהיה יותר רגוע. לא להילחץ, לא להתעצבן. החלטה מודעת, שהצריכה הרבה "משאבי מערכת" לביצוע. אבל בוצעה בהצלחה.כמה שהטונים היו עולים יותר, כך הייתי יותר רגוע, שקט ומחוייך. כל המפעל היה מבסוט מזה שסוף סוף יש להם מישהו "רגוע" (מילה שלהם, לא שלי).

תנסה ליישם את זה על הכביש. כמה שיעשו לך יותר רעש, זה מעיד על האיכות שלהם ולא על שלך. אחרי הכל, הבאבון לא נופל רחוק מהעץ. תן להם להתעצבן, זו בעייה שלהם אם הם בוחרים להתנהג ככה.

אני בוחר איך אני מתנהג, לא בוחרים את זה עבורי.

בדיוק כמו שאני בחרתי שלא לצפור לעולם לתלמידי נהיגה, לא לחתוך, להאט כשאני רואה ירוק מהבהב מרחוק ולא להאיץ תוך מבט למראה האחורית(!!! חשוב, מסתבר!), לא לצפור "לפני" שהרמזור מתחלף (לוקח לי ממוצע של 10 שניות מהירוק עד שאני מעיר את הנהג לפניי עם צפירונת קלילה במקרים הנדירים שזה קורה, לרוב צופרים אחרים הרבה לפניי, והרבה לפני שזה אשכרה ירוק) ועוד החלטות מודעות.

גם לי צופרים, אני עם המוזיקה שלי, מתעלם באלגנטיות.

זה קשה לנהג חדש, אבל תחשוב על זה ככה: ההרגלים שתקנה לעצמך עכשיו, יידבקו אליך לשארית חייך. נסה לוודא שאלו הרגלים בריאים ונכונים, כי מאד קשה לתקן את עצמך בהמשך אחרי שהם השתרשו.

• תוכן חדש...