Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אים במנועי בנזין שיש להם מגדש טורבו יש שריקה של פריקת לחץ כאשר העומס על המנוע יורד למה אין אז זה בטורבו דיזל הרי יש שם גם טורבו שמייצר לחץ גדול .....???

תודה.

פ'זו 206 XT

עם טאסות מגניבות!!!! ורדיו טייפ איכותי

סתאם...אוטו בסדר לא יותר מזה...:roll:

פורסם

תיקון קל:

במנועים מוגדשים אין שריקה של פריקה, יש שריקה של גדישה...

במנועי דיזל מוגדשים ובמנועי בנזין מוגדשים אתה לא תשמע רעש פריקת לחץ מהטורבו(מדובר על מצב סטוק), וזאת בגלל שהפורק שבטורבו(הפורק האורגינלי) פורק את הלחץ לתוך מערכת הפליטה.

אולם!

אם הותקן ברכב פורק מסוג "שופוני" או בעברית פורק אטמוספרי(שפורק את הלחץ לאוויר הצח של מדינת ישראל), אזי במצב זה תשמע מין פטטטססססס כמו קולה ששפכו על הרצפה.(ה-ס ארוך יותר מה-ט')

:p

יום טוב

שלד

עריכה: אחלה חתימה ;)

פורסם

אני מסייג את דבריי מכיוון שאינני ממש מומחה (בכלום בעצם :-P ), אבל במנוע דיזל מודרני אין מצערת והאוויר זורם בחופשיות, (זה אופן הפעולה של מנועי דיזל), לכן אין שום לחץ שנבנה ולא צריך לפרוק אותו. פורק שמתעטש במנוע דיזל יהיה מיותר לחלוטין (בטח אפשר לעשות כזה דבר, אבל לא תהיה לו שום משמעות מלבד פוזות לחבר'ה)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, מחל לי על השאלה המטופשת, אך מה הכוונה בכך שבמנוע דיזל מודרני אין מצערת...?!

אם כך, כיצד מווסתת כמות האויר למנוע?

לא שמעתי על כך מימיי, ואשמח לדעת עוד על כך.

תודה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

מצטרף לשחף...

ואפילו ארחיב ואשאל: איך יתכן שבמנוע בעירה פנימית לא תהיה מצערת?!

ועוד אחת לאוסף: למה לשים מגדש טורבו כש"אין שום לחץ שנבנה"?

פורסם

למה לשים מגדש טורבו כש"אין שום לחץ שנבנה"?

על כך אני אענה, או לפחות אנסה.

הכוונה בלחץ הנ"ל הוא לזה שנוצר כאשר בסגירת המצערת, המגדש ממשיך לגדוש (עקב כוח ההתמדה), ובחלל שבין המגדש למצערת נוצר לחץ גדול, שעלול להזיק למגדש עצמו ולצינורות הגדישה.

לשם כך בדיוק קיים פורק הלחץ - ההתעטשות היא רעש פריקת לחץ זה לאטמוספירה.

הגיוני מאוד שאם אין מצערת, לא יווצר לחץ זה.

אך שאלתי עדיין עומדת בעינה - מדוע אין מצערת?

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אתם באמת מצפים שאני אתן לכם תשובות טכניות? מצאתם את הבנאדם המתאים :-P

הנה לינק מעניין:

http://auto.howstuffworks.com/diesel.htm

בכל מקרה, הכוונה היא שאין לדיזל פרפר מצערת. קראו את זה:

How do Turbo Diesels work?

A Turbo Diesel engine has two main components - the Diesel fuel pump and the Turbocharger.

The Diesel Fuel Pump has two objectives to achieve:

First, to supply fuel to the engine when no boost is being produced and, secondly, to give additional fuel when boost is being produced. The pump has two separate systems to do this. When no boost is being produced, the Main Fuel facility supplies fuel in response to accelerator position. The On-boost Fuel facility adds to the main fuel as boost pressure increases.

In a Petrol engine, as the throttle butterfly is opened more air is gradually allowed to enter the engine. On full throttle, the air passage into the engine is essentially unrestricted.

A Diesel engine has no throttle butterfly and therefore there is no inlet restriction to air and it operates with an excess of air almost all the time. Hence, any boost pressure produced, even at a small accelerator setting - giving a small input of fuel - is transmitted to the engine. As the accelerator setting is increased, the increase in fuel will cause the boost to increase to a level which is only limited by the wastegate actuator setting. Many standard vehicles will never reach the maximum actuator setting because even on full throttle they are not set up to supply enough fuel.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מנוע טורבו דיזל לא בדרך כלל לא מגיע למצב של פריקה,בגלל שלחץ האוויר הנכנס קבוע.לעומת זאת,ישנם מנועים ש"שורקים" יותר,כמו מנועי ה TDI של פולקסווגן.עוצמת השריקה תלוייה בגודלו של המגדש,ועד כמה הוא "לחוץ".

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רוני, תודה רבה על התשובה, אך בבקשה

הנה לינק מעניין:

http://auto.howstuffworks.com/diesel.htm

אל נא העלב אותי. קראתי מאמר זה עשרות פעמים מאז שלהי שנת 2000 (הייתי בכיתה ח' ורק חוברתי לאינטרנט).

:wink:

בכל מקרה, לא מצויין ב-HSW לגבי חסרונה של המצערת במנועי הדיזל.

מהטקסט המצורף אני מבין כי לחיצה על דוושת האוץ ברכבי דיזל מודרניים משנה אך ורק את מחזור העבודה של המזרקים. (לחיצה חזקה יותר גורמת למחזור עבודה גדול יותר שמשמעו יותר דלק, ויותר סיבובים וכוח)

האם תוכלו לאשרר זאת?

הערה: ברכב הדיזל האחרון שראיתי לאחרונה (אמנם לזמן קצרמאוד), קנגו לא מוגדשת, כבל הגז מחובר למה שנראה בדיוק כמו מצערת שגרתית. צינור יניקה המתחבר למסנן אויר, שלאחריו ישנו בית המצערת אליו מחובר הכבל ופתיחתו מביאה לתגובה המקבילה לתגובה במנוע בנזין.

בהקשר לנושא זה, מדוע זה כך? האם הזמן המועט שראיתי זאת גרם להבנה לקויה, או שזה בגלל שהמידע שפורסם ע"י רוני מדבר רק על מנועי דיזל מוגדשים?

אשמח לתשובות!

תודה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

max-boost, סלח לי על הערה זו, אך תגובתך אינה עוזרת במאומה.

ציינתי בעצמי שאם אין מצערות אז אכן לא יווצר לחץ ולא יהיה צורך בפורק לחץ, אך שאלתי הייתה מדוע במנועי טורבו-דיזל אין מצערות.

ד"א, היום בעת ביקור אצל מורה הנהיגה שלי שאלתי אותו לגבי העניין והוא אמר שברכבו (אוקטביה TDI) אכן יש מצערת.

היש מישהו שיוכל לסבר את האוזן בעניין זה?

תודה!

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

במנועי דיזל אין מצערת ואין צורך במצערת עקב עקרון פעולת המנוע.

מנוע הדיזל פועל על עקרון כניסת אויר חופשית ועודפת. ז"א תמיד נכנס אויר ללא הגבלה לצילינדרים ומה שקובע את מהירות המנוע הוא כמות הדלק המוזרק לחלל השריפה ותיזמון ההזרקה.

כבל הגז המחובר בין הדוושה למשאבת ההזרקה, משנה את כמות הדלק ישירות בתוך המשאבה.

במנועי דיזל מודרניים, קיים חיישן על דוושת המצערת, שמדווח למחשב ההזרקה את מיקום הדוושה (רצון הנהג) שאמון על קיצוב הדלק למרססים.

ישנם מנועי דיזל עם מצערת, אך תפקיד המצערת הוא שונה. לדוגמא:

מצערת למערכת ה EGR מיחזור גזי פליטה.

מצערת לצורך בלם מנוע- ביחוד ברכב כבד.

מצערת לדימום מנוע ללא טילטול.

מצערת לסעפת יניקה בעלת גאומטריה משתנה.

כל המצערות האלו אינם נשלטות ע"י הנהג ואין להן קשר לבקרת סיבובי המנוע.

לכן עקב כך, אין צורך בשסתום בטחון ו/או פורק לחץ למגדש הטורבו וההסבר שנתן שחף מדויק!

קיימים מנועי דיזל ישנים, בעלי שסתום בטחון שפורק לחץ גידוש יתר, בזמן תקלה במגדש .

פורסם

דניאל, תודה רבה על ההסבר הממצה!

אם כך, אני מסיק שהגורם היחיד שמשפיע על מהירות המנוע הוא מחזור העבודה של המזרקים.

אנא תקן אותי אם מסקנה זו שגויה.

תודה שוב,

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
אם כך, אני מסיק שהגורם היחיד שמשפיע על מהירות המנוע הוא מחזור העבודה של המזרקים.

אנא תקן אותי אם מסקנה זו שגויה.

אם כוונתך למחזור עבודה היא לכמות דלק, אז אתה צודק.

פורסם

אכן, מחזור העבודה (Duty Cycle) של המזרקים משמעו היחס בין זמן מחזור הפעולה (ההזרקה) לבין זמן מחזור הפעולה הכללי.

ככל שמחזור העבודה יהיה גבוה יותר, משמע המזרקים יזריקו דלק למשך זמן רב יותר ובפועל כמות דלק גדולה יותר.

הרי לחץ ההזרקה הינו קבוע, לא? (אנא אשר או תקן)

במידה וכן, הדבר היחידי שמשפיע על כמות הדלק המוזרקת הוא זמן פתיחת המזרקים, וניתן לאמוד אותו במחזור העבודה.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...