Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
העצה הקבועה שלי לבני גילה: יותר חשוב להחליט האם לרכוש רכב, מאשר כמה להוציא.

אחזקת רכב היא ענין יקר. יש ירידת ערך (בולטת יותר ככל שהמכונית חדשה), יש תיקונים (מתקזז עם ירידת הערך האיטית ברכב ישן), יש טיפולים, רישוי, ביטוח , דלק, חניה - בקיצור, שורה ארוכה של הוצאות. ככלל אצבע, לרכב ממוצע, סביב 1500-2000 ש"ח לחודש.

השאלה הגדולה היא האם יש לך הכנסה קבועה בסכום כזה, והאם הוצאתו לא עלולה לפגוע בעתידך הכלכלי. הרי אתה צעיר, אולי תרצה ללמוד, אולי להקים עסק, באיזה שלב להקים משפחה, לרכוש דירה, שלא לדבר על הוצאותיך השוטפות - כל אלה מצריכים כסף, והרבה. השאלה היא האם בראיה הן לטווח הקרוב והן לטווח הרחוק יש הצדקה להוצאה שנתית של 20-25 אלפי ש"ח על רכב, או, שמא, חלופות אחרות (כגון תח"צ ומדי פעם שימוש ברכב המשפחה או נסיעה במוניות) יספקו את צרכיך ויאפשרו לך לחסוך לעתיד.

לעצם בחירת הרכב - כבחור צעיר ורווק שמתעתד לנסוע מרחקים קצרים (אני מניח שבעיר) רכב מיני בהחלט יספק את צרכיך. יאפשר לך לרכוש רכב יחסית חדש, מה שיפחית את הסיכון להפסד ימי עבודה בעת בילוי במוסך (הופ - עוד הוצאה שלא הכרתי קודם), אולי גם יותר בטיחותי וחסכוני, במחיר מסויים של נוחות, שלא צריך להיות משמעותי בנהיגה של 15 ק"מ ביום.

אל תדאג חבר, אני לא טיפש. אני מודע לזה שרכב זה דלק, ביטוח (יקר מאוד בגילי), טסט, מוסך.. אני מודע שזו הוצאה שמסתכמת במינימום 1500 בחודש.. ואני ערוך ומוכן לזה.

לא מדובר בסתם עוד ילד שרוצה אוטו לפוזות. אין לנו רכב משפחתי וההחלטה הזו היא יותר אילוץ מאשר מותרות.

אתן לך דוגמא? אני בן 22, ובכל פעם שאני רוצה לצאת עם בחורה לדייט - אני צריך להתלבט אם זה פדיחה לשאול אותה אם היא ניידת/לזרוק 150 ש"ח על מוניות (מינימום), או להיות תלוי באוטובוסים ולקבוע רק כשיש תחב"צ.

מצב בלתי אפשרי, שכל אדם שיש לו רכב בחניה (לא משנה אם שלו או של אבא) לעולם לא יבין..

תודה בכל מקרה. אין ספק שזה החלטה חשובה שצריך לעשות חושבים טוב לפני שמחליטים. במקרה שלי? אין דבר יותר נכון מזה..

פורסם

יפה.

שם לב שהגישה שלי אינה שלילית, אלא עניינית. התשובה שלך די ברורה, אתה מרגיש שהרכב חיוני בשבילך. כלכלית אני לא בטוח שאתה צודק - 4 יציאות בחודש במונת וחופשי חודשי באזור מוגבל יסגרו לך את הפינה ב-1000 ש"ח בחודש, אבל אם אתה חש שההפרש של 500-1000 ש"ח בחודש - תפדל. זה הכסף שלך, ואתה רואה את ההוצאה כחיונית.

וכדי להשלים את זה קרא את המשך הפוסט שלי - אישית הייתי מעדיף להשקיע ברכב שיהיה אמין ככל האפשר. אבדן ימי עבודה לצורך ביקורים במוסך מהווה הוצאה סמויה לא מבוטלת. וכרווק (או זוג צעיר), לדעתי רכב מיני יתן את הפשרה הטובה ביותר בין גיל הרכב, עלותו והאמינות שלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תגביל את התקציב שלך ל30-35. אתה צריך רכב להשתפשף עליו.

אם הייתי מחפש סופר מיני בתקציב הזה הייתי מחפש סוויפט או מאזדה 2 דיינמיק עם עדיפות לסוויפט.

אם בכל זאת תוכל לרדת לעם ולסוע על סיריון אתה יכול למצוא אחת בתקציב זול יותר ולבטח אותה בחובה + צד ג' מה שיחסוך לך עוד אלפי שקלים על ביטוח.

פורסם

אלקש - העלית נקודה חשובה., מתקשרת למה שכתבתי קודם (אם כי רק במרומז): היכולת הכלכלית של פות"ש. אם ביכולתו לספוג נזק של 20-30 אש"ח במקרה של תאונה הרי שיוכל לחסוך בהוצאה השוטפת על ידי הסתפקות בביטוח צד ג'. אבל אם אלה כל (או מרבית) חסכונותיו - רכישת ביטוח מקיף תהיה צעד נבון גם לרכב שערכו נמוך יחסית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני ממש חושב שב-25 ואפילו פחות אתה יכול למצוא רכבים נהדרים.

עריכה:

אני לא מצליח לצרף קישור - אבל לדוגמא ביד 2 יש יונדאי I20 שנת 2010 מהוד השרון עם 102 אלף ק"מ שמבקשים עליה 28 אלף לפני מו"מ.

אני די בטוח שתוכלו לסגור באיזור ה-25.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

הייתי משאיר 5000 של בצד כך ש 30-35 נשמע הגיוני.

נכון שאפשר להסתפק גם ב 20-25 אבל יש הבדל לא זניח במצאי בין שני התקציבים.

אחת הסיבות להעדפה שלי היא ההסתכלות שלך שאתה מתכנן להחזיק את הרכב זמן לא מבוטל. זו החלטה חכמה.

אני גם מזדהה עם ההעדפה לסופר מיני ולא מיני.

הייתי מציע לך לבדוק חלופות אירופיות בגלל התרסקות המחירים שלהן. קליאו/208 אחלה מכוניות והביקוש הנמוך שלהן יעזור לך כרוכש.

פורסם
אני ממש חושב שב-25 ואפילו פחות אתה יכול למצוא רכבים נהדרים.

עריכה:

אני לא מצליח לצרף קישור - אבל לדוגמא ביד 2 יש יונדאי I20 שנת 2010 מהוד השרון עם 102 אלף ק"מ שמבקשים עליה 28 אלף לפני מו"מ.

אני די בטוח שתוכלו לסגור באיזור ה-25.

קצת חשוד לא? לך תדע מה הקאץ...

פורסם
קצת חשוד לא? לך תדע מה הקאץ...

הרכב בן 9 עוד מעט,סופרמיני פשוטה שיש ממנה מבחר גדול.

עלתה כחדשה סביבות ה90 אלף.

המחיר משקף ירידת ערך הגיונית ולא "קאץ'".

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...